Обява

Свий
Няма добавени обяви.

7-те рилски езера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: 7-те рилски езера

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Ходил съм в Швеицария няколко пъти, пообиколил съм и повечето зимни курорти - ските са си ски - бизнес и като такива нанасят свойте промени в околната среда. дали това е добро или лошо е друг въпрос (аз например в Новото Банско вече не ходя)
    Темата беше за Пуританизма в Екстремната му форма! Да всички трябва да пазим планините, но и всички трябва да им се радваме, ако ги оградим с тел и с ток, ще останат "девстсвени" но за какво?
    Не е прост проблема и изискава комплексен подход, мислене и компромиси, с "фанатизъм" няма да се оправи.

..
    +1
    Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
    NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

В България пак сме добре със ски курортите....общо взето се строят където трябва.
      Тука в Пенсилвания понеже няма много високи планини и са унищожавали природата където им падне, а и само паркинзите са сигурно по-големи от централната част на Банско примерно
      No bike - no fun!

Коментар

Компромиси за всички...има си тема за карането в националните паркове и там се обсъжда въпроса ПОПРИНЦИП. ТУК ГОВОРИМ ЗА ЕЗЕРАТА, където просеки за писти няма и джипове НЕ трябва да има. Аз със нищо не съм допринесъл за унищожаването на езерата. Там не трябва да си моторизиран- НЕ е законно,морално и екологично. А темата за големите просеки за ски, колко били вредни, хайде на друго място. Бъркаме компотите с компютрите. Аз не фанатизирам, искам там да се ходи компромисно-без транспорт, защото иначе след 20 години няма да има какво да гледаме!
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
          Компромиси за всички...има си тема за карането в националните паркове и там се обсъжда въпроса ПОПРИНЦИП. ТУК ГОВОРИМ ЗА ЕЗЕРАТА, където просеки за писти няма и джипове НЕ трябва да има. Аз със нищо не съм допринесъл за унищожаването на езерата. Там не трябва да си моторизиран- НЕ е законно,морално и екологично. А темата за големите просеки за ски, колко били вредни, хайде на друго място. Бъркаме компотите с компютрите. Аз не фанатизирам, искам там да се ходи компромисно-без транспорт, защото иначе след 20 години няма да има какво да гледаме!
          Като искаш да се ходи там без транспорт, защо не те виждам да протестираш за тази просека, дето се вижда и от Космоса

Или нямаш нищо против едно лифтче догоре, та да не мъкнеш ските на гръб? И поради това просеката и всичко покрай нея става законно, морално и екологично?

Аман от пишман природозащитници!
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Просеката не е до езерата, а до хижата. Лифта ще бъде в помощ, защото сега е пълно с незаконни превозващи хора уазки които са далеч по неекологични, а през зимата моторни шейни и рактрак. Аз не съм природозащитник, пък камо ли пишман! Просто лифта е логичен ход имайки предвид човекопотоко и нуждата от транспорт Още някой скрит аргумент за това да е анархия горе ще извадиш ли? Писал съм за лифта по горе и съм аргументирал мнението си!
            Drag Grand Canyon Daily
            LZ1JYM

Коментар

Просеката не е до езерата, а до хижата. Лифта ще бъде в помощ, защото сега е пълно с незаконни превозващи хора уазки които са далеч по неекологични, а през зимата моторни шейни и рактрак. Аз не съм природозащитник, пък камо ли пишман! Просто лифта е логичен ход имайки предвид човекопотоко и нуждата от транспорт
              Лифтът ще стовари горе купища хора, които сега не стигат до там. И този "човекопоток" ще е** м***** на пейзажа така, както никакви джипове няма да го направят ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Хората които стигат до там и сега стигат! И горе е ад вече! Това е върос на друга тема за която пак съм говорил по горе! Процента на хората които се качват там защото просто има лифт е нищожно малък! А сега си представи че всички хора който се качат там са с джипове и не пострят лифта - еи тогава работата наистина ще е мазала! В пъти по зле!
                Drag Grand Canyon Daily
                LZ1JYM

Коментар

Хората които стигат до там и сега стигат! И горе е ад вече! Това е върос на друга тема за която пак съм говорил по горе! Процента на хората които се качват там защото просто има лифт е нищожно малък! А сега си представи че всички хора който се качат там са с джипове и не пострят лифта - еи тогава работата наистина ще е мазала! В пъти по зле!
                  Лифтът и това, заради което се строи той ще доведат там много хора. Вервай ми.
                  Както и да е. Нещо не виждам много смисъл да продължаваме да си чешем езиците в тази тема.
                  Само бих помолил скиори да не ми говорят за екология и опазване на околната среда, щото ще е крещяща проява на демагогия ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Понеже темата "избяга" от Седемте рилски езера и тръгна в посока ски я отделих тук:
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...011#post202011
                    VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X