Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Зелена карта" - (не)задължителна част от пътуването"

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Зелена карта" - (не)задължителна част от пътуването"

Аз пък предпочитам да има по-ниска ГО в случаите, когато автомобилът ще се кара само в България. Ако излизам навън, не виждам проблем да си доплатя за зелената карта. Дори задължително ще ти се доплатя, каквото и да ми приказват.
    HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Днес бях в армеец,на въпроса трябва ли ми зелена карта за Гърция ми отговориха категорично НЕ не трябва !Платих си ГО и благодарих !За Сърбия също не трябва !
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Днес бях в армеец,на въпроса трябва ли ми зелена карта за Гърция ми отговориха категорично НЕ не трябва !Платих си ГО и благодарих !За Сърбия също не трябва !
        E аз кво пиша от началото на темата
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Анатолий, става ли да те помоля да провериш някъде в полицата дали има отбелязано "За ЕС" или "Извън България" или нещо от тоя род да е маркирано.

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
            Анатолий, става ли да те помоля да провериш някъде в полицата дали има отбелязано "За ЕС" или "Извън България" или нещо от тоя род да е маркирано.
            Сега ще погледна !
            В раздел покрития пише :

Териториално покритие и лимит на отговорност-съгласно разпоредбите на Кодекса за застраховането и нормативните актове действащи по време на сключването на застраховката.
            Въз основа на платената премия ,тази застраховка осигурява покритие за територията на всички държави членки на Европейския съюз,всички държави от европейското икономическо пространство както и Андора,Сърбия,Швейцария,през целия срок на договора,в това число във всеки период в рамките на този срок, когато моторното превозно средство се намира на територията на някоя от посочените държави !

п.п Мога да я сканирам ако трябва !
            Сега я проверих на http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?l=bg и полицата излиза даже и в колко часа е сключена !
            Само не ми става ясно защо като въведеш номера на колата ти излиза веднага номера на рамата !Това не би ли трябвало да е поверително !
            Последно редактирано от Roninn; 08-05-14, 00:50.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Не знам за къде официално трябва, ама миналата седмица пообиколих с колата из Балканите и ми искаха зелена карта в Сърбия, Черна гора, Босна и Албания. Не знам какво би станало ако нямах. В Косово зелените карти не важат, там се прави отделна застраховка - 30 евро за 2 седмици.
              LZ2NKM

Коментар

.Това не би ли трябвало да е поверително !
                Не, защо?

Коментар

Албания си е със зелена карта, темата не е за там.
                  В Сърбия се минава и без.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    За ЕС ЗК НЕ ТРЯБВА ...
                    Горе долу, щото важи и за ЕИП и ... още нещо ("Оркестър без име").

Тоест Застраховката е валидна на територията на държавите - членки на Европейския съюз (ЕС), Европейското икономическо пространство (ЕИП), Швейцария, Андора и Сърбия. За тези държави сертификат се издава само по изрично искане на застрахования. В този случай сертификатът удостоверява покритие само за тези държави и трябва да се зачертаят тези, за които покритието не се отнася.

Държави - членки на Европейския съюз (ЕС) – Белгия (B), Чехия (CZ), Дания (DK), Германия (D), Естония(EST), Гърция (GR), Испания (E), Франция (F), Ирландия (IRL), Италия (I), Кипър (CY), Латвия (LV), Литва(LT), Люксембург (L), Унгария (H), Малта (M), Нидерландия (NL), Австрия (A), Полша (PL), Португалия (P),Словения (SLO), Словакия (SK), Финландия (FIN), Швеция (S), Великобритания и Северна Ирландия (GB),България (BG), Румъния (RO), Хърватия (HR).

Държави - членки на Европейско икономическо пространство (ЕИП) - всички държави - членки на ЕС,Исландия (IS), Лихтенщайн и Норвегия (N).

ЗАСТРАХОВКА „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ” НА АВТОМОБИЛИСТИТЕ ЗА ТРЕТИ ДЪРЖАВИ

Нормативна уредба
                    На основание чл. 261 ал.3 от Кодекс за застраховането, със задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, застрахователят може срещу заплащане на допълнителна премия да предостави покритие за трети държави, участващи в системата „Зелена карта”, чиито национални бюра на застрахователите не са страна по Многостранното споразумение.
                    Териториално покритие
                    Застраховката е валидна на територията на трети държави, участващи в системата „Зелена карта”, чиито национални бюра на застрахователите не са страна по Многостранното споразумение.
                    Трети държави - Албания (AL), Босна и Херцеговина (BIH), Беларус (BY), Израел (IL), Иран (IR), Мароко(MA), Молдова (MD), Македония (MK), Черна гора (MNE), Русия (RUS), Тунис (TN), Турция (TR) и Украйна(UA).

Така по-ясно ли е? Не за друго, ама бая страници вече ми се струва, че се написаха!
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                      Горе долу, щото важи и за ЕИП и ... още нещо ("Оркестър без име").

Тоест Застраховката е валидна на територията на държавите - членки на Европейския съюз (ЕС), Европейското икономическо пространство (ЕИП), Швейцария, Андора и Сърбия. За тези държави сертификат се издава само по изрично искане на застрахования. В този случай сертификатът удостоверява покритие само за тези държави и трябва да се зачертаят тези, за които покритието не се отнася.

Държави - членки на Европейския съюз (ЕС) – Белгия (B), Чехия (CZ), Дания (DK), Германия (D), Естония(EST), Гърция (GR), Испания (E), Франция (F), Ирландия (IRL), Италия (I), Кипър (CY), Латвия (LV), Литва(LT), Люксембург (L), Унгария (H), Малта (M), Нидерландия (NL), Австрия (A), Полша (PL), Португалия (P),Словения (SLO), Словакия (SK), Финландия (FIN), Швеция (S), Великобритания и Северна Ирландия (GB),България (BG), Румъния (RO), Хърватия (HR).

Държави - членки на Европейско икономическо пространство (ЕИП) - всички държави - членки на ЕС,Исландия (IS), Лихтенщайн и Норвегия (N).

ЗАСТРАХОВКА „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ” НА АВТОМОБИЛИСТИТЕ ЗА ТРЕТИ ДЪРЖАВИ

Нормативна уредба
                      На основание чл. 261 ал.3 от Кодекс за застраховането, със задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, застрахователят може срещу заплащане на допълнителна премия да предостави покритие за трети държави, участващи в системата „Зелена карта”, чиито национални бюра на застрахователите не са страна по Многостранното споразумение.
                      Териториално покритие
                      Застраховката е валидна на територията на трети държави, участващи в системата „Зелена карта”, чиито национални бюра на застрахователите не са страна по Многостранното споразумение.
                      Трети държави - Албания (AL), Босна и Херцеговина (BIH), Беларус (BY), Израел (IL), Иран (IR), Мароко(MA), Молдова (MD), Македония (MK), Черна гора (MNE), Русия (RUS), Тунис (TN), Турция (TR) и Украйна(UA).

Така по-ясно ли е? Не за друго, ама бая страници вече ми се струва, че се написаха!
                      Нещо пак не разбрах ? Искам да ходя в Гърция в неделя,да искам ли от застрахователя да ми издаде зелена карта или не ? В полицата не пише че към нея трябва да има ЗК без значение с или без плащане за ЕU!

Коментар

Елементарно - като те спре тамошния катаджия и ти поиска ЗК какво точно ще му покажеш. А там няма "к'во прайм с'я".
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Но навярно не си ползвал отстъпка от ГО... Т.е. ако бе коректен застрахователя би ти издал веднага Зелена карта. А сега би трябва да го питаш 'а ще ми дадете ли ЗК и колко струва', като отговора също така навярно ще е' Да, безплатно'
                          Обаче практиката ми при работа с подобни структури е показала, че парен каша духа - като те спре катаджията/милицЮнера/полицая (трудно разбиращ говорим от теб език), в затънтено село на майната си, иди му обяснявай, че някаква си кака зад бюро ти е била казала, че не ти трябва 'бележката с печатчето' - тогава вадиш де що имах листчета, стикерчета и т.н.. И колкото повече листчета и печатчета изкараш, толкова по-малка е вероятността да имаш проблем
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Абе хора! Какво от това дето писах не е ясно? Към датата на сключване на полицата си прочетете какво пише в нея. Към днешна дата съм писал как изглеждат нещата За повече ше почна да взимам адвокатски хонорар (не съм адвокат де, ама се тая).
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Да бе, сега локуми ще разтягаме.
                              За отбелязване е, че навсякъде вече става дума за "Зелена карта", а не както беше допреди две или три години нещо от рода на "извън Бг". По онова време се разсмърдя непозволеното разделяне на общата територия на която действат застраховките. Беше си чисто изнудване на тези, които пътуват в чужбина, а не опит да се намали премията в Бг.

Коректният застраховател няма какво да издава за Гърция. Въз основа на същото заради което смениха това по-горе.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                                Абе хора! Какво от това дето писах не е ясно? Към датата на сключване на полицата си прочетете какво пише в нея. Към днешна дата съм писал как изглеждат нещата За повече ше почна да взимам адвокатски хонорар (не съм адвокат де, ама се тая).
                                Пак да отбележа че питах застрахователя за Гърция трябва ли ми зелена карта,отговора беше НЕ !Според теб да ходя и да настоявам да ми бъде издадена ли?Отстъпка не съм ползвал,само настъпка !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X