Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада и нейната сигурност на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лада и нейната сигурност на пътя?

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
    Гледаш опаковката. Кажи ми нещо за 60-те. От тогава е двигателя, спирачките и т.н.
    Това което казваш няма спор, така е. Дали обаче произведения в Бразилия през 2000 г. VW костенурка е по-надежден от този през 1966 г. Сравняваш различин неща. След 30 години как ли ще бъде последния модел Мерцедес например?
    Ама гледайте сега, защо пак дърпате към 60-те? Иди си купи от магазина чисто нова VW костенурка от 60-те. Няма нали? Обаче лада има и то със същите параметри като тази от преди 25 години.

За това иде реч. Колегата дето казва, че едно време друго е нямало - верно е, но вече има. А руснаците продължават да пробутват този бих казал опасен автомобил.

Не съм бил за забраняването на движещите се по пътя лади, москвичи и др., т.к. винаги се поставям в позицията на хората, които ги карат. Ако имаха възможност сигурно доста от тях щяха да карат нов западен автомобил. Това че карат лада означава, че сигурно това могат да си позволят да имат и поддържат. В този аспект забраната на използването на техните автомобили за мен не би била справедлива.

От друга страна към новите такива би следвало да се подхожда различно нали?

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
      От друга страна към новите такива би следвало да се подхожда различно нали?
      За това си прав разбира се.

Така или иначе:
      цитат:
      С влизането на Република България в ЕС и с публикуване на измененията на Наредби № 73 и № 78 на Министерство на транспорта от 1 януари т.г. влезе в сила изискването фабричноновите регистрирани автомобили да отговарят на показателите на екологична категория 4 /Е–4/.Предвиден бе гратисен период от шест месеца, през който при определени условия се допускаха за регистрация автомобили с показатели на екологична категория 3 / Е–3 /. След изтичане на този срок /30 юни т.г. /, от 1 юли т.г. няма да бъде извършвана регистрация на автомобили с екологични показатели, по-ниски от екологична категория 4. “Пътната полиция” напомня на гражданите да изискват от фирмите документ, че представените за регистрация нови автомобили притежават минимум екологична категория 4.
      ... to be continued

Коментар

Има и плюсове от влизането в Евросъюза.А руснаците да се стегнат малко и да почнат да си слагат катализатори на колите.МИГ-29 могат да правят , а катализатори не.Ай сиктир.
        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
        Суперскан България www.decbg.com
        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Ееее, колега, ти явно не си в час с напредъка на руската техника..... Нито МИГ 29 е най новата им машина, нито е вярно това, че не слагат катализатори...(то това да им беше кусура на руските автомобили)
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Ми айде тогава гледайте статистиката, а не измислените класации. Щото в цитираната са спорни повечето критерии.
            Колко трупа годишно вадят от ладите, колко от други коли?
            Също така вземете та сравнявайте коли поне от един клас. И намерете нещо западно със задно предаване за по-малко от 100 000.
            На мене ми се струва къде по-смислено да се забранят бегачките. Те убиват. И ВСИЧКИТЕ се ускоряват по-бързо, отколкото спират. Че вече и спецове по спирачките се намесиха.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
              тоя жигул комби с това рало отпред направо уби коня с лопатата

хех

бях забравил, че по Троянско Жигулът е Жигул

Коментар

и по русенсо му викат така.апък на москвича мохер

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Ми айде тогава гледайте статистиката, а не измислените класации. Щото в цитираната са спорни повечето критерии.
                  Също така вземете та сравнявайте коли поне от един клас. И намерете нещо западно със задно предаване за по-малко от 100 000.
                  На мене ми се струва къде по-смислено да се забранят бегачките. Те убиват. И ВСИЧКИТЕ се ускоряват по-бързо, отколкото спират. Че вече и спецове по спирачките се намесиха.
                  Прав си до някъде , ама не съвсем.Краш теста е с 64км.ч. , всяка жигула ще ги дигне.
                  Абе, стар си е таралясника.Всяко нещо с времето си.
                  0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                  Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                  Суперскан България www.decbg.com
                  Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Не убиват бегачките(не,че ги харесвам),а бизмозъчните,самовлюбени същества дето ги карат.Един идиот,може да те прегази и с S-класа,и с Жигула.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Автомобилите и хората са уязвими, гледайте само да не се стига до там защото след удър има три варианта.Или ще отцелееш, или ще си като жив, или ще си труден за рисуване. От 94 година съм се нагледал на подобни инциденти http://www.youtube.com/watch?v=m_86R...elated&search= вярвайте ми грозна картина е.
                      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                      Дий Снайдер

Коментар

Ееее, от учЕн такова изказване не очаквах (майтап де, да не се засегнеш) .

Статистиките са си статистики, а виж анализа е друго нещо. А по твойта логика Заз e най-сигурната марка, щото нито 1 от 2-та и собственици на такава в БГ (чиста спекулация, щото изобщо не знам колко такива има в движение) все още не е катастрофирал.

Идеята ми е, че ако сравняваш броя катастрофи с Лада трябва да е на база сраавнение на броя изминати километри да кажем. Може и на друг съпоставим показател, даващ оценка на използването на двата сравнявани обекта.

Коментар

А също така скоростта, ъгълът на срещата, състоянието на пътя и още няколко стотин параметъра. Така че нахвърлянето върху ладата беше също толкова глупаво и неадекватно, колкото и всеки друг разговор в тоя стил. Улиците са препълнени с гнили кочини на по няколко години от всякакви марки, и без друго - повече отколкото Лади.
                          Между другото, ваз-класиката се сглобява само в управляваната от американците Украйна, така че поне псувайте когото трябва.

Коментар

Между другото, ваз-класиката се сглобява само в управляваната от американците Украйна, така че поне псувайте когото трябва.
                            Виноват, не знаех. Ама аз и без това псувам българските законотворци, че не са забранили вноса на чудото, а не производителите му.

Или поне последните не ги псувам толкова, те това си могат явно

Коментар

Не виждам никакво основание да се забранява каквато и да е Лада, докато се регистрират автомобили с десен волан. Каквито виждам все по-често.

Коментар

що бе в англия и япония си ги карат с десния

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X