Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада и нейната сигурност на пътя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лада и нейната сигурност на пътя?

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
    От което произлиза, че тези автомобили са опасни за возещите се и за околните, а не че колана е опасен .

Баща ми кара Лада 2107, а и на мен ми се налага от време на време. По-малоумно конструиран автомобил (по-скоро всички модели на марката без най-новите) наистина няма (или поне аз не познавам).
    Като почнеш от волана, спирачките, коланите и вс. друго. Според мен са за спиране от движение.

Да не говорим, че с тези тъпи муцуни отпред дори и при лек удар пешеходец не би имал "щастието" да легне на предния капак (според мен).
    Баща ти ще те напердаши. Така да знаеш. Не стига, че му караш колата, а искаш да остане и без нея. Не се заяждам ама такива "експертни" мнения какво трябва да се спре или не от позиция на времето леко ме дразнят. Колко ли се развал човека когато е купил тази Лада, а покрай него и ти сигурно. Така, че по-полека.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

От което произлиза, че тези автомобили са опасни за возещите се и за околните, а не че колана е опасен .

Баща ми кара Лада 2107, а и на мен ми се налага от време на време. По-малоумно конструиран автомобил (по-скоро всички модели на марката без най-новите) наистина няма (или поне аз не познавам).
      Като почнеш от волана, спирачките, коланите и вс. друго. Според мен са за спиране от движение.

Да не говорим, че с тези тъпи муцуни отпред дори и при лек удар пешеходец не би имал "щастието" да легне на предния капак (според мен).
      точно най новите модели са скапани.дядо ми купи преди години чисто нова навъртях и 150 000 на нея съм се учил.2105.волана е добър спирачки супер конструкция нелоша.единствен и основен проблем.гори повечко от алтернативна западна кола.и мека ламарина.високо челно съпротивление но да не забравяме че модела е на 30 години.и изглежда много по добре от някои нови западни коли.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
        Баща ти ще те напердаши. Така да знаеш. Не стига, че му караш колата, а искаш да остане и без нея. Не се заяждам ама такива "експертни" мнения какво трябва да се спре или не от позиция на времето леко ме дразнят. Колко ли се развал човека когато е купил тази Лада, а покрай него и ти сигурно. Така, че по-полека.
        Хм, първо ладата му я избрах аз (по негова молба), второ той не е късоглед и карайки моята или на брат ми колата признава техните предимства. Друг е въпроса, че за неговите потребности тази кола е чудесна.

Нищо не казваш за "Лада и нейната сигурност на пътя".
        Ето ти едно лично (не"експертно") мнение:
        1) Спирачки - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник - справка ТТ данните му
        2) Купе - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник - челно съпротивление, корозия
        3) Двигател - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник - мощност, екологичност, разход
        4) Сигурност - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник -справка линковете по-горе
        5) Надеждност - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник - постоянното поправяне дори на дребни повреди е по-скоро признак за грешка при конструирането нали?

Без да се засягаме, посочих че мнението е лично и е на базата на моя личен опит с 2 различни автомобила ВАЗ и 5 западни такива от различни поколения.
        Ще се радвам да ме обориш по която и да е от тези точки

П.П.: Времето за пердашене е минало отдавна , сега е мой прерогатив пердашенето на моето поколение .

Коментар

... зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник ...
          То малко връстници останаха, аз поне не се сещам да съм карал връстник на ладата, като дата на разработка

Коментар

В нета всичко има:

http://www.vbox7.com/play:6416f48d

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              То малко връстници останаха, аз поне не се сещам да съм карал връстник на ладата, като дата на разработка
              Мда и темата едва ли щеше да съществува ако същият този автомобил не се предлагаше със същите параметри и в момента.

Т.е.: не обвинявам конструкторите, че през 1982 г. са направили такъв автомобил, а че го произвеждат и днес

П.П.: Притежавал/карал съм Форд Фиеста '83, Тойота Корола '83, Сеат Ибиза '85 и т.н. до Ауди А4 '97. Мисля че всичките могат да се нарекат връстници на ладата с оглед продължаващото произв. на последната.

Коментар

Хм, първо ладата му я избрах аз (по негова молба), второ той не е късоглед и карайки моята или на брат ми колата признава техните предимства. Друг е въпроса, че за неговите потребности тази кола е чудесна.

Нищо не казваш за "Лада и нейната сигурност на пътя".
                Ето ти едно лично (не"експертно") мнение:
                1) Спирачки - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник - справка ТТ данните му
                2) Купе - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник - челно съпротивление, корозия
                3) Двигател - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник - мощност, екологичност, разход
                4) Сигурност - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник -справка линковете по-горе
                5) Надеждност - зле в сравнение с всеки западен автомобил връстник - постоянното поправяне дори на дребни повреди е по-скоро признак за грешка при конструирането нали?

Без да се засягаме, посочих че мнението е лично и е на базата на моя личен опит с 2 различни автомобила ВАЗ и 5 западни такива от различни поколения.
                Ще се радвам да ме обориш по която и да е от тези точки

П.П.: Времето за пердашене е минало отдавна , сега е мой прерогатив пердашенето на моето поколение .
                Може ли да ми кажеш за кои западни автомобили връстници точно става въпрос, че 60-те години на миналия век са ми малко далечко. А и тогава като са избирали кола на годината си мисля, че са взимали предвид спирачки, купе, двигател, надежност и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                  Може ли да ми кажеш за кои западни автомобили връстници точно става въпрос, че 60-те години на миналия век са ми малко далечко. А и тогава като са избирали кола на годината си мисля, че са взимали предвид спирачки, купе, двигател, надежност и т.н.
                  Виж преди последния си пост

За по-конкретно дай да сравняваме с автомобили произведени през 1997 г., щото такъв имам под ръка (и ако кажеш да мерим с някой от 1983 ще се видя в чудо да намеря). Нали не греша, че и в момента ВАЗ 2107 се предлага чисто нов в България и се произвежда все още в Русия???

Коментар

Мисля че всичките могат да се нарекат връстници на ладата с оглед продължаващото произв. на последната.
                    Твърдението е, както се казва, твърде дискусионно ...
                    Ладата, въпреки леките модификации, произхожда от Фиат-124, който беше кола на годината в Европа през 1967. Т.е., когато говориш за нейни връстници, по-логично е да търсиш за сравнение нещо, което е излязло на пазара по онова време.

Ха сега де!
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Виж преди последния си пост

За по-конкретно дай да сравняваме с автомобили произведени през 1997 г., щото такъв имам под ръка (и ако кажеш да мерим с някой от 1983 ще се видя в чудо да намеря). Нали не греша, че и в момента ВАЗ 2107 се предлага чисто нов в България и се произвежда все още в Русия???
                      Гледаш опаковката. Кажи ми нещо за 60-те. От тогава е двигателя, спирачките и т.н.
                      Това което казваш няма спор, така е. Дали обаче произведения в Бразилия през 2000 г. VW костенурка е по-надежден от този през 1966 г. Сравняваш различин неща. След 30 години как ли ще бъде последния модел Мерцедес например?

Коментар

Тъй като темата е "Лада" изобщо,ще си позволя да кажа нещо за "Нива".
                        Наскоро четох,че съществува 16-бална система за оценка на сигурността на автомобила,като 16 бала е върхът.Оттам започват да се свалят точки(например за липса на въздушни възглавници и т.н.).Оценявана по този начин,"Нива"-та има не 0,а МИНУС 4 точки.(УАЗ-ката я нямаше в списъка).Следователно всичко опира до шофьора-ако умът му е в главата и познава добре колата си,шансът да катастрофира е по-малък.Никога не съм разбирал хората,които карат "Лада"(особено "Нива") с максималната скорост,която колата позволява.Ако се наложи аварийно да се спре,никой не може да каже кога ще стане това и изобщо дали ще е на шосето.Самите руснаци казват,че при челен удар с "Нива" в стена със 54 км/час,пътниците сигурно ще загинат.
                        Ако искаме сигурност,нека не караме автомобилите да правят невъзможни неща.
                        Колегите от форума знаят,че съм НИВАФЕН и аз съм последният,който ще тръгне да плюе по руското джипче.Но то си има определени възможности и ако някой не се съобразява с тях,може да пострада или той,или спътниците му,или други участници в движението.
                        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                        имат право да гласуват на избори.

Коментар

имайте предвид, че руснаците са прословути с тяхната незаинтересованост към човешкият живот... дори още преди 1917г...

те си правят коли, при това евтинджос - който иска /а доскоро и който не иска/ си купува и след това се оправя сам...

аз съм се учил на 2107 /гордостта на СССР/ на баща ми и след това я карахме на партия с брат ми 3 години... накрая я продадохме 1997г на 7 години и 110 000км
                          Не мога да кажа, че е имала сериозни дефекти, но доста досадни...
                          Едновременно с това от 1993 до 1996 имахме Форд Орион 1985г. с мотор 1.6i 105кс и всички екстри за модела... Като го купихме във Франция беше на 190 000км... Навъртяли сме му около 50 000км докато го продадеме - кара се и досега...

Спирачките наистина са зле в сравнение с форда, а за вървеж, стабилност на пътя, ергономия и т.н. въобще не може да се говори...
                          форда нямаше А/С, но въпреки това лятно време държеше в пъти по-хладно от ладата... Ако завали дъжд, дори през август, стъклата в ладата задължително се изпотяват...

Иначе и двете харчеха на градско около 10/100... но от 0-100кмч фордчето вдига /по каталог/ за 9.6сек... Ладата - за 17-19сек в зависимост от броя на пътниците...

на ладата като се качи мъж над 100кг на седалката до шофьора, колата започва да дърпа на дясно като луда крава... С 5 човека ускоряването и особено спирането са мъка - в ориончето почти не усещаш разлика...

Багажникът на форда е поне 2 пъти по-голям, на всичкото отгоре и задната седалка пада като на комбитата...

За безопасността:
                          мен ме удариха отляво отпред като карах ладата - така се усука, че чак десния калник се прецака /бронята го изкриви/
                          броните на тия лади са ужасно меки и мат една хромирана лайстна, която се криви дори, ако кацне врабче на колата

брат ми имаше 2 ПТП-та с форда - първият път /още във Франция/ минал с 60кмч през едно кръгово и изкривил 2 джанти и десен носач... след смяна на колелата колата е карана 1 година с кривия носач...
                          /нали се сещате как на ладите им падат гумите заради шарнирни болтове?/

втория път в София с около 30кмч изкърти един стълб, при което леко пукна радиатора и изкриви напречната греда /която се окозо учудващо солидна и без грам ръжда, за разлика от вежди и др. "декоративни" ламарини/
                          при такъв удар с лада, фаровете щяха да се усукат на диагонал един към друг...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Как само нападате добрата стара Лада. Пък и чак искате да я спирате от движение .

Не трябва да се забравя все пак, че за времето си ладата беше единствената алтернатива навремето да караш що-годе приличен автомобил, а за хора които не бяха карали "западен" автомобил си беше направо върха на сладоледа.

Наистина обаче, ако веднъж си карал по-добра кола, при следващото сядане в Лада почваш да се чувстваш меко казано некомфортно. Седалка, волан, лост на скорости и др. .... разбираш, че са разположени в пространството по някакъв странен и неудобен начин, обясним само на братушките.

А иначе някои хора продължават да си я уважават и да си правят "експерименти" с нея.
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от Ivich; 20-07-07, 16:41.
                            ... to be continued

Коментар

тоя жигул комби с това рало отпред направо уби коня с лопатата

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                                тоя жигул комби с това рало отпред направо уби коня с лопатата
                                Абе хората са си много напред, какво знаеме ние
                                ... to be continued

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X