До: Как да шофираме по заснежен път
Чест и почитания. От три години карам само с Фулда Кристал и не ща и да чуя за други. И зимата и лятото ползвам само зимни гуми. Учудвам се на хората, които през глава, сургулешката се хвърлят на всесезонни боклуци. Даже ми се е случвало някои индивид да почне да ме убеждава, че всесезонните са по 'убави от зимните. Аз кротичко го питам - овчи, ти лятото и зимата едни и същи дрехи ли обличаш? ........... Поне до сега не съм получил смислен отговор. Също недейте да забравяйте, че летните гуми имат изобщо някакви свойства до около +7°C. Под тази температура те стават ненужни, твърди са като бакелит. А що се отнася до предно, задно, малка кола, голяма кола ......... Ако сам се пъхаш на вълка в устата и не спазваш условията за зимно каране бъди сигурен, че ще имаш приключения по пътя. А ако ти се случи да караш по абсолютна ледена плоча нито зимни гуми помагат, нито 4х4. Тогава, или вериги, или шипове. Няма да забравя едно мое пътуване през Сърбия декември 2002. Тогава от Хоргош до Калотина минах за 16 часа - втора-трета, втора-трета ..................
Първоначално публикуван от чаро 4х4
Преглед на мнение
Коментар