Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възражение срещу акт от КАТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Възражение срещу акт от КАТ

Ако не друго, то поне имаме със сигурност, един депутат от настоящето Народно събрание, при това също юрист, който чете форума.
    Би могло да се действа на два фронта, примерно, писмо до самия него, с копие до министъра.

Нека някой от юристите във форума, предложи текст за писмото тук, а останалите му колеги, да го обсъдят и допълнят. Всъщност, в "облагородяването" на текста, бихме могли да участваме всички.

Да действаме!
    Кой от съфорумниците-юристи, ще поеме инициативата?
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Нещата трябва да се обмислят добре тук, във форума има доста юристи. При правилно обмислен вариант за промяна в закона (мисля, че имам много неща за ремонтиране освен това) директно можем да им го поднесем. Защото иначе има риск нашата идея да бъде яхната от някой депутат (не конктретизирам споменатия от Джорджо), после в некоя комисийка да променят това онова, визуално да е същото, но да има вратички... и те така те... да се върнем в изходна позиция, без право на повторен протест за същото. А писмото с предложението за промяна трябва да бъде изпратено на всички отговорни за това в България и съответните служби в Европа. За да няма протакане и хъмкане. Нали имат дупка от 2,5 милиарда лева. Тури до всеки патрул по 2 цивилни. И гле'й к'во става. За 1 месец от глоби ще ги съберат тия пари.
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Разбира се,бройте и мен !
        Искрено се надявам да мога да дойда на Приморско.
        Чета и съчинявам жалба за да съм готов като му дойде времето ( голямо благодарско на Марин за помоща )

Поздрави,Наско
        На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Първоначално публикуван от LZ3YY Преглед на мнение
          Моля за разяснение,
          на 23.06 ми написаха малко спорен акт за неправилно изпреварване в
          района на Сл.бряг. На кръстовище Камелия идвам от Каблешково,чакам зеленото и завивам наляво за Варна.Малко след това настигам една Фероза която се движи с 15 КМ/ч най в дясно и с включен десен мигач.Заобикалям я и хоп палката и неправилно изпреварване щото Ферозата не спря ами си отпраши......
          Позната история, в подобна ситуация изпаднах преди година спираща кола с пуснат десен мигач.Заобикаляне на спиращата кола на непрекъсната лента и стоп палка.После катаджията ми обясни че не съм заобикалял а съм изпреварвал, защото се заобикаляла спряла кола.Ако колата, която заобикаляш не е напълно спряла се водело изпреварване.Писаха ми акт за неправилно изпреварван и това е.
          Та напълно си представям и твоята ситуация.
          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Аз отговор от БХК все още НЯМАМ. Не се изненадвам. Ето материал, който потвърди мнението на колегите(и моето) за какво съществува и какви приоритети имат там:
            http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2352711

Ще се занимават те с правата на някакви си автомобилисти, моля те...

Коментар

Доста работа и пътуване ми се събра и въобще не бях обърнал внимание на темата в последните дни. Дайте само да уточним за какво ще настояваме - за създаване на практика да се разглеждат и отменят нищожни актове под 50 лв или да се обжалват на общо основание всички актове под 50 лв /от ЗДвП/? Това има значение в подхода и самите искания. Наистина се оказва, че в някои страни също има необжалваем минимум на глоби, но нямам информация дали актовете се отменят при пороци водещи до нищожност. Ако искате нека да уточним точно с думи прости трябва да искаме от институциите. След като е уточнено, ако колегата Pretor е в отпуск и няма нищо против нека направи текст, който да се обсъди и евентуално допълно после от всички. Аз също бих поел ангажимент само да уточня другите задачи, защото към 23-24 август мисля да направя едно море и до тогава общо взето трябва да оправя поетите ангажименти. Все пак ако Pretor не иска да даде основата или някой друг бих се ангажирал. Също така искам да кажа, че ще разговарям с народни предтавители с молба за промяна в закона или поне повдигане на въпроса за обсъждане в съответната комисия. Просто искам да имам удобен момент за лична среща, а не това да става по телефона. Колкото до премиера или министъра на вътрешните работи, мисля че министър Цветанов би бил по-лесния вариант, защото и при сезиране на премиера той би прехвърлил въпроса на министъра на вътрешните работи /който е и близък до него вицепремиер/. Работата е такава, че според мен сега всички са заети с влизането в новата за тях работа - заместник министри, агенции, по области хора и т.н. Ако се съгласявате с мен аз предлагам да поработим над варианта на евентуално писмо сега, аз поемам ангажимент да го обсъдя с няколко народни представители и да кажем някъде септември ако предположим, че другите спешни задачи в министерството ще са приключили да го отнесем до министъра. До този момент разбира се освен всички казано по-горе при възможност ще гледам да го доведа до знанието на повече хора, които могат да помогнат или от които може да произтече промяна в закона.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Трябва да може да атакуваме нищожноста на актовете. Да не може да се обжалва сумата на глобата при действителен акт не е проблем. Въпросът е да не може да се налага такава при недействителен акт. Т.е. глоби под 50 лева да си останат необжалваеми, но самата нищожност на акта да може да се разглежда при всякакви случаи. По принцип то това е идеята на необжалваемите наказания, да не можеш да искаш замяна с по-малко, но само, ако наистина си в нарушение.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                  Трябва да може да атакуваме нищожноста на актовете. Да не може да се обжалва сумата на глобата при действителен акт не е проблем. Въпросът е да не може да се налага такава при недействителен акт. Т.е. глоби под 50 лева да си останат необжалваеми, но самата нищожност на акта да може да се разглежда при всякакви случаи. По принцип то това е идеята на необжалваемите наказания, да не можеш да искаш замяна с по-малко, но само, ако наистина си в нарушение.

Аз мисля, че този резултат може да бъде постигнат по-лесно, така че благодаря за разяснението. Нека и другите вземат отношение, но както казах в момента още всички са на тема разглеждане на "наследството" от старото управление, запознаване с нещата и т.н. Не съм чул НС да е гласувало и нов закон все още /май следващата сесия е на 24/. А и в този случай разискването на въпроса може да се измести освен към промяна на закона /по-добрия вариант/ и към съдебната практика, като целта /поне това ми идва на прима виска/ може да бъде постигната с Тълкувателно решение на ВАС по въпроса.

Коментар

Тази идея е много добра-за атакуване нищожността на актовете. По-дългосрочно гледано, обаче, може да се направи тотална промяна в процеса на наказание. Някои страни имат специални административно-наказателни съдилища. През тях минават всички административно-наказателни протоколи(актове)-не само по КАТ. Така се избягва съставител и наказващ да са един и същ орган. Същевременно се разтоварват съдилищата от делата по обжалванията, освен в предвидените случаи. Удобството е и, че същият съдия гледа делата, за които се предвижда наказателна отговорност(тук май имат право на обжалване на решението му по общия ред).

Малко развитие по въпроса с БХК. След малко по-остро писмо от моя страна ми беше уточнено, че поради големия брой жалби(как тъй-всичко ни е наред, пък жалби, бе?!), са възприели да отговарят в срок до един месец(значи още има време-първото писмо беше от 22.07.2009). Доколкото това не се случи, значи са отказали разглеждане по-нататък-пак заради затрупването с жалби нямат възможност да отговарят на отхвърлените молби. Това вече е мааалко по-добре, поне знам, че някой някъде е прочел какво пиша...

Оттук, ако имам някакво развитие по въпроса, ще го прехвърля на колегата marin199. Основното явно се получи-да се ангажираме с този проблем. Остава да го докараме до край.
                    Последно редактирано от Еmil; 11-08-09, 14:12.

Коментар

• До: Възражение срещу акт от КАТ

Всеки акт,от лице на реда.Допуснат правописна грешка или някаква друга грешка отпада.сигурен сам че акта на колега е не валиден и няма нужда да се ходи до съда,а просто до началника на полицая който го е писал.

В системата на МВР има образец за писане но на актове,и всички от пътна полиция който са а академията на МВР и ходят на курсове за пътни полицай минават този курс.Ако така може да се нарече.

В кеф бих се присъединил към вас,но не мога защото съм в системата,но ползата ще е същата,защото вашето писмо колкото и добре да е написано от който и да е е,ще има още по силен довод написан от някой от юристите на Държавата. А и до който ще го пуснете до мвр или до съдебната система или до Данс.Всичко ще е безсилно.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Когато възможностите да се реши проблемът вътре в държавата отпаднат, ще останат тези отвън. А доводите на Европекйския съд по правата на човека определено ще са по-силни от тези на който и да било държавен юрист... Остава само да се види дали ще ставаме за резил или можем нашите си вътрешни безумия да решаваме сами.

Коментар

Аз също се включвам ако ще има подписка. Радващо е, че има хора които се обединяват от една идея за справедливост и предприемат действия тя да се осъществи. Значи има надежда за гражданско общество. Нашия форум май е най-силното доказателство за това. Това офтопик.
                          Както беше, загатнато в предишен пост, много е важно това което правим и изпращаме да бъде комуникирано и към всички или поне силните медии (бТВ, Нова, 24ч/Труд, Капитал, и т.н), а най-добре и обвързано с ангажимент от тях да задават въпроси и следят за развитието. Ако някой има познанства в медии с политическа, икономическа и разследващи журналистики би било добре да го прокара. Аз мога отчасти да съдействам и напирам за медийна подкрепа.
                          ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                          lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
                            Аз също се включвам ако ще има подписка. Радващо е, че има хора които се обединяват от една идея за справедливост и предприемат действия тя да се осъществи. Значи има надежда за гражданско общество. Нашия форум май е най-силното доказателство за това. Това офтопик.
                            Както беше, загатнато в предишен пост, много е важно това което правим и изпращаме да бъде комуникирано и към всички или поне силните медии (бТВ, Нова, 24ч/Труд, Капитал, и т.н), а най-добре и обвързано с ангажимент от тях да задават въпроси и следят за развитието. Ако някой има познанства в медии с политическа, икономическа и разследващи журналистики би било добре да го прокара. Аз мога отчасти да съдействам и напирам за медийна подкрепа.
                            Колега, не знам до колко си запознат с медиите, но те са продажни, пишат ако имат дивденти - демек лошата новина е добра новина. Ако знае дадена медия, че еди кое си писмо до еди кого си е разпратено на n-броя инстанции, включително ервопейски, може и да следят темата. Но иначе медиите няма да ритат срещу ръжена.
                            Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                            Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

http://dnes.dir.bg/2009/08/12/news49...html#sepultura

Коментар

Не мисля, че тази несправедливост ще бъде оставена така. Вярвам, че скоро е възможно самото правителство да вземе мерки. Ако пък не - ние ще вземем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X