Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възражение срещу акт от КАТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Възражение срещу акт от КАТ

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
    Явно предходният дълъг пост е изморителен за прочит. Накратко:
    Продължавам да очаквам копия от решения на съда, във връзка с откази за разглеждане на наказателни постановления под 50 лв. Също така някакви доказателства или по-конкретни данни за злоупотреба с този текст от закона от органите на реда. Сега затихнахме, когато трябва да се направи нещо конкретно...
    Електронната ми поща можете да видите от профила->информация за контакт(>> след Приятели)->изтегли vCard
    Изпратих ти на мейла едно от решенията, които изрових, не знам дали си го получил.
    ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
    LZ1YBB

Коментар

• До: Възражение срещу акт от КАТ

Получих го.

Коментар

• От: Възражение срещу акт от КАТ

МОЛЯ АКО НЯКОИ ВСЕ ОЩЕ СЛЕДИ ТЕМАТА ДА МИ ОТГОВОРИ .явно съм закъснял с тази тема но сега научих за проблема./естествено след като се сблъцках с него/ написаха ми акт за преминаване на червен сигнал с което съм нарушил чл.6 т.1 от ЗДвП Актът ми беше написан въпреки че това въобще не отговаря на истината. органите .... бяха на разстояние 280 метра/точно ги измерих/ откъдето въобще не може да се прецени на какъв сигнал съм навлязъл в кръстовището.

Коментар

Г-н иванович, тук писането с главни буклви се приема за крещене.
          Ако наистина желаете да получите отговор, моля не викайте и се опитвайте да пишете правилно!
          - Изреченията започват с главна буква!
          - Поставянето на запетаи, на правилното място, може да направи текста еднозначен и разбираем.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Извинете ме г-н giorgio , ако съм ви обидил. Моля да , ме извинят и другите участници във форума! Както вчера писах /вярно, нервно и може би неразбираемо/ на 11.06.2010 г След като ми бяха проверени документите , багажът и оборудването на автомобила ми съставиха акт , за това ,че "на кръстовището...........преминава на червен сигнал на светофарната уредба не разрешажащ преминаването през кръстовището" с което съм нарушил чл.6 т.1 от ЗДвП. Актът ми бе съставен , въпреки че това не отговаря на истината. Днес обърнах внимание , на това че актът е съставен от РПУ , а не от КАТ.Служителите на РПУ бяха на разстояние 280метра /измерих ги точно/ от кръстовището , откъдето въобще не може да се прецени на какъв сигнал съм навлязъл в кръстовището. Извинете ме още веднъж ако съм обидил някого!

Коментар

Къде се случва ситуацията?Възможно ли е да има камери на кръстовището,с които да се докаже липсата на нарушение?
              За това нарушение каква глоба и наказание се налага?Това е важно за да знаеш дали ще можеш да обжалваш,но от друга страна,ако нямаш никакви доказателства,които да те оневиняват,остава тяхната дума срещу твоята....С други думи нямаш шанс и колкото и да ми е неприятно да ти го кажа,станал си жертва на полицейски произвол или злоупотреба със служебно положение.
              Не се коси и не се ядосвай,всичко в този свят се връща и тези "момковци" ще си намерят майстора.
              Ако пък си прекалено засегнат и държиш на реванш,можеш да ги издириш и да им спретнеш някой тарикатски номер с белязани пари и да ги обвиниш в корупция или пък просто да блъфираш с нещо,да подадеш някаква жалба срещу тях пък ако мине-мине....(всичко зависи от това доколко ти стиска и доколко ти се занимава със щуротий–ако паднеш до тяхното ниво,те ще си изпатят много повече от теб сега,но въпроса е струва ли си да им слизаш на нивото).
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Мисля , че за съжаление , камери няма. Защото след мен , кръстовището преминаха още два автомобила.Както и обстоятелството , че аз не бях сам , а с мой приятел който не бе вписан като свидетел . Когато се опитах да обясня , че не съм преминал на червено служителят ми каза "приключихме комуникацията" за което съм засегнат много и не ми е за парите та дори и за точките . Просто искам да се разбере , че се случват такива неща след като не искаш да "почерпиш".

Коментар

Преди да подпишеш акта, написа ли си възраженията? Ако да, там писа ли, че има и друг свидетел на ситуацията, освен теб и полицаите? Не, че е от решаващо значение пред съда, но добре би било, ако ги има.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ето още един казус по темата: Заснет с камера служебен автомобил през август 2009 - минава на "жълто". Автомобилът се ползва от трима души. Не може да се установи кой е карал точно в този час. През май т.г. идва честитка от КАТ. Съставят акт на управителя, в който е посочено, че нарушението е извършено от неизвестен водач. Същото е записано и в НП. Следват глоба от 50 лв. /"необжалваема"/ и 8 точки. Да, но управителят установява, че на датата на нарушението е бил извън страната. Пази си /по случайност/ самолетния билет, а е бил и с приятели и със семейството си там. Също така по устав няма право сам да представлява фирмата, а само заедно с още един управител, което е записал в протокола, който попълва преди да му се състави акта. Как мислите, ще "падне" ли необжалваемото НП в съда, след като нарушението не е и няма как да е извършено лично? А от друга страна управителят не представлява сам фирмата? Съдът, в който ще се обжалва е Административен и НП ще бъде обжалвано изцяло като незаконосъобразно. Ще ви държа в течение.

Коментар

Първоначално публикуван от midnight lady Преглед на мнение
                      Ето още един казус по темата: Заснет с камера служебен автомобил през август 2009 - минава на "жълто". Автомобилът се ползва от трима души. Не може да се установи кой е карал точно в този час. През май т.г. идва честитка от КАТ. Съставят акт на управителя, в който е посочено, че нарушението е извършено от неизвестен водач. Същото е записано и в НП. Следват глоба от 50 лв. /"необжалваема"/ и 8 точки. Да, но управителят установява, че на датата на нарушението е бил извън страната. Пази си /по случайност/ самолетния билет, а е бил и с приятели и със семейството си там. Също така по устав няма право сам да представлява фирмата, а само заедно с още един управител, което е записал в протокола, който попълва преди да му се състави акта. Как мислите, ще "падне" ли необжалваемото НП в съда, след като нарушението не е и няма как да е извършено лично? А от друга страна управителят не представлява сам фирмата? Съдът, в който ще се обжалва е Административен и НП ще бъде обжалвано изцяло като незаконосъобразно. Ще ви държа в течение.
                      Освен това е добре да се провери и давностния срок. Имам спомен за 6 месеца от извършване на нарушението.
                      I get High by going Down

Коментар

Не, за съжаление давността си е ок -грубо казано в рамките на шест месеца от датата на акта трябва да издадат НП. Те го правят за месец - особено при заснемане с камери. Обаче любопитното е друго: хем НП е необжалваемо /заради глобата от 50 лв./, хем от друга страна е незаконосъобразно, тъй като нарушението не е извършено от този, на когото е съставено НП... Ще видим. Иначе шефът на столичния КАТ на 31 май даде интервю в "Труд", в което казва, че досега не било имало случай да издават акт ако не са сигурни, кой е управлявал. Е, в нашия акт/НП си пише "неизвестен" водач.
                        Има и още нещо. Тези с "необжалваемите" НП са поставени в по-неравностойно положение по отношение на контролните точки, от другите, които са извършили по-тежки наказания, но могат да обжалват например поради някакво формално несъответствие в акта и НП да "падне" заедно с отнемането на точките. Трактовката на точките като "технически", "статистически" и пр. е пълна глупост. Ами тогава защо да не ги въведат по желание - който иска да си има точки и да си ги следи - ок. Други може да не искат.
                        И още: В случай като гореописания се отнемат точки на този, който има книжка. На който няма - не му трябва статистика, нали. Да обаче, това категорично нарушава конституционен принцип - на равенството на всички граждани пред закона. Според решение на Конституционния съд от 10.11.1992 равенството пред закона означава равенство пред вички нормативни актове, или казано по друг начин това е задължение на държавната власт да третира еднакво всички граждани. Ами тогава да отнемат "техническите" точки на някой, дето няма книжка...
                        Извинявам се за дългия пост.

Коментар

Всичко вече е дискутирано и за необжалваемите нарушения,а вероятно и за точките.
                          Тези нарушения със снимките,обикновенно са си достатъчно фрапиращи,за да не се нуждаят от обжалване и тълкуване.
                          Не разбирам какво точно се опитвате да ни обясните,че каращите служебни коли са над закона или какво?!Точки се взимат от извършителите на нарушението,които няма как да нямат точки,щом шофират и извършват нарушение.За всяко нарушение се полага и наказание–това,че шефът Ви,не е посочил виновния,означава че той го укрива и съответно е длъжен да понесе вината му.Не твърдя,че този начин на наказване е правилен,но измислете Вие,нещо достатъчно справедливо.Например да се глобят и тримата водачи от фирмата,достатъчно солено,или по Соломоновски,да им се вземат по 8 точки на всеки.
                          В крайна сметка всичко си е до самосъзнание,щом работите с такива безсъвестни колеги,ще трябва да носите последствията и от техните грешки.

Имаше една друга тема,за това как се карат служебни коли–прочетете я.Накратко,всеки със служебно возило се мисли за недосегаем и затова стават повече катастрофи с такива автомобили.

Не е лошо,вашият шеф,да си остави и телефонния номер,на задния капак на служебните коли–скоро ще разбере,кой как кара и заради кой е бил санкциониран.

И не се извинявайте за дългия пост,а за начина,по който се опитвате да шикалкавите и да търсите вратички в Закона,при доказано нарушение.
                          В крайна сметка,щом не можете да се разберете трима човека,кой "да го отнесе" този път,и "не помните" кой е карал колата,въведете си някаква пътна книжка на автомобила,колкото да има черно на бяло,кой кога,къде и защо....
                          Надявам се случаят да Ви послужи за урок,а не да стане прецедент,издигащ хората със служебни коли над закона.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                            Всичко вече е дискутирано и за необжалваемите нарушения,а вероятно и за точките.
                            Тези нарушения със снимките,обикновенно са си достатъчно фрапиращи,за да не се нуждаят от обжалване и тълкуване.
                            Не разбирам какво точно се опитвате да ни обясните,че каращите служебни коли са над закона или какво?!Точки се взимат от извършителите на нарушението,които няма как да нямат точки,щом шофират и извършват нарушение.За всяко нарушение се полага и наказание–това,че шефът Ви,не е посочил виновния,означава че той го укрива и съответно е длъжен да понесе вината му.Не твърдя,че този начин на наказване е правилен,но измислете Вие,нещо достатъчно справедливо.Например да се глобят и тримата водачи от фирмата,достатъчно солено,или по Соломоновски,да им се вземат по 8 точки на всеки.
                            В крайна сметка всичко си е до самосъзнание,щом работите с такива безсъвестни колеги,ще трябва да носите последствията и от техните грешки.

Имаше една друга тема,за това как се карат служебни коли–прочетете я.Накратко,всеки със служебно возило се мисли за недосегаем и затова стават повече катастрофи с такива автомобили.

Не е лошо,вашият шеф,да си остави и телефонния номер,на задния капак на служебните коли–скоро ще разбере,кой как кара и заради кой е бил санкциониран.

И не се извинявайте за дългия пост,а за начина,по който се опитвате да шикалкавите и да търсите вратички в Закона,при доказано нарушение.
                            В крайна сметка,щом не можете да се разберете трима човека,кой "да го отнесе" този път,и "не помните" кой е карал колата,въведете си някаква пътна книжка на автомобила,колкото да има черно на бяло,кой кога,къде и защо....
                            Надявам се случаят да Ви послужи за урок,а не да стане прецедент,издигащ хората със служебни коли над закона.
                            Целия този проблем нямаше да го има, ако камерите снимаха и шофьора на колата както е на много места в Европа! И "честитките" да идват не след 7-8 месеца след нарушението, а до месец максимум!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Ако управителят на фирмата няма книжка, от кои точки му взимат?

Коментар

Акт за 50 кинта на управителя!? Че от КАТ му правят услуга, показват му кой колко го почита - за наемници, които не уважават ръката, която ги храни, само як шут.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X