Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възражение срещу акт от КАТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Възражение срещу акт от КАТ

Хаха, познайте дали да броите и мен??? С двете ръце се подписвам. Аз също така лично ще гледам да повдигам въпроса сред хора, които биха взели отношение.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Не на безнаказаността!

+1 за подпис.
      LZ1VWW

Коментар

Подпис и от мен!
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Бройте ме и мен. Въпросът е принципен. Последно обжалвах мое НП преди около година.Бяхме се заяли с кукиша, при което ми писа, че не изпълнявам полицейско разпореждане. В НП ме наградиха: по чл.175, ал.1, т.4 от ЗДвП глоба в размер на 50 лева и лишаване от право да управлявам МПС за 3 месеца и по чл.183, ал.2, т.1, предл.второ от ЗДвП глоба в размер на 20 лева. Свидетелят по акта не прецени с кого си има работа и лъга като за световно, при което се наложи и аз да ангажирам свидетели и с лек финт върнах топката обратно в полето на наказващия орган. Като резултат отмениха НП в частта на наложеното по чл175, ал.1, т.4 ЗДвП наказание и прекратиха делото по отношение на глобата по чл.183, ал.2, т.1 като необжалваемо. И понеже се спасих от голямата вълна си платих глобичката от 20 пари. Обаче както казах въпросът следва да се реши принципно и да се създаде читава съдебна практика.
          ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
          LZ1YBB

Коментар

Колеги, доста хора се обединихме около идеята за писмо. Остава да видим кой ще го напише и как ще осъществим подписката.
            Давйте конкретни предложения, моля!
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Нещо интереса секна . Готов съм да помогна на казаците, които ще пишат писмото до султана, след петък обаче съм в отпуск и няма да съм в мрежата, но дотогава съм насреща.
              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
              LZ1YBB

Коментар

бройте и мен
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Колеги, доста хора се обединихме около идеята за писмо. Остава да видим кой ще го напише и как ще осъществим подписката.
                  Давйте конкретни предложения, моля!
                  Ако трябва да избираме мисля, че колегата marin199 ще се справи идеално, защото познава материята и може да се обоснове правилно. Ако го напиша аз или друг незапознат юридически с нещата, ще бъде някаква дребна кокошкарска история, на която никой няма да обърне внимание в БГ, камо ли в Европата.

Така, че ако той се нагърби с тази благородна и евентуално неблагодарна за някои задача, аз му гласувам 100% доверие.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

+1

Бройте и мен! Спасението на давещите се е проблем на самите тях ... т.е нас в случая - управлящите МПС.

Въпроса е принципен - КАТ трябва да бъде лишен от любимата хранилка.

Поздрави,

Коментар

Подписването няма да е трудно. Като за начало може да си направим една срещичка из по-централните части на България, който не успее да дойде, няма да е фатално. Хора от форума кръстосват цяла България непрекъснато. Мисля че за седмица може да обиколи всички по-големи градове и желаещите да си направят регионални срещи.

Ако не бързаме... тежката артилерия е събора в началото на септемви... там пък колко подписа може да съберем
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Мисля, че няма смисъл да бързаме толкова. Това е проблем, който не е решен с години.Един месец не може да бъде фатален.По-добре да си подготвим аргументите внимателно и да съберем по-голяма подкрепа. Не че броя на подписалите има някаква юридическа стойност, но едва ли ще има някой, който да откаже да ни подкрепи.
                        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                        LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                          Мисля, че няма смисъл да бързаме толкова. Това е проблем, който не е решен с години.Един месец не може да бъде фатален.По-добре да си подготвим аргументите внимателно и да съберем по-голяма подкрепа. Не че броя на подписалите има някаква юридическа стойност, но едва ли ще има някой, който да откаже да ни подкрепи.
                          Предлагам - на събора.
                          Злати, ще можеш ли да вместиш в графика подобно "мероприятие"?
                          Нека освен забавленията се опитаме да свършим нещо наистина важно...
                          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Според мен трябва да мислим за предложения за нов ЗДП. Настоящия е направен да наказва с повод (и най-вече без повод). Логичното, според мен, би било ЗДП така да е написан щото ролята на КАТ да е превенция на катастрофи (или нарушения водещи до такива), нежели да се скрият за купчина дини с радара и да хранят семейства.

Щото в момента кат нищо полезно не вършат. Освен да усвояват парите, които плащам като данъци.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Най-добре е да се пише до Министерство на вътрешните работи и по-точно до Министъра. Обикновено промените в този закон са по техни предложения. Има още един тънък момент, като инструмент за натиск и той е, че текстът създава открити предпоставки за корупция, което се и получава на практика. А това вече би заинтересувало Европейската комисия, ако бъде информирана. Въпреки всичко, по-добре е да се положат максимум усилия, за да се реши проблемът без намеса на външни фактори. Би било похвално и показателно ако новите управляващи проявят воля за промяна на мисленето. Дори тогава може да ги похвалим пред същата тази комисия-защо пък не? Но като за начало е добре да се започне обществен дебат по въпроса, за което да се привлекат медии, за предпочитане - някоя по-гледана телевизия.

Коментар

Няма лошо да пишем до министъра, но нека да не забравяме, че идеята е промяна на законов текст, което може да се извърши само от Народното събрание.Това пък поставя въпроса за законодателната инициатива и кой има право на такава. Затова имах предвид, че колкото по-масова е подкрепата, толкова по-вероятно е нЕкой депутат да яхне народното недоволство и да упражни правото си на законодателна инициатива. Това да чакаме МВР само да се откаже от текста за необжалваемост на НП с глоба до 50 лева за мен е умряла работа. В тази връзка задължително ще трябва да се възползваме и от ресурса на медиите за прокарване на идеята ни.
                                ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                                LZ1YBB

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X