Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възражение срещу акт от КАТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Възражение срещу акт от КАТ

По същество: Ще се намери ли някой от организаторите на форума, който да получи съгласие от собствениците, за да се направи официално запитване до Българския Хелзински комитет, който е организацията, застъпваща човешките права в Република България, дали такава правна уредба противоречи на международните споразумения, подписани от Република България или да го правя по тъпия начин-като единично лице. Идеята ми е да проявим малко колективна и гражданска, ако щете, отговорност и да се опитаме да разобличим тази тъпотия на "законодателите"!
    Официален сайт на БХК:
    http://www.bghelsinki.org/

Коментар

Много благодаря за всички отговори и мнения !
      Честно казано се пообърках с тези юридически термини.
      Все пак ми станаха ясни нещата донякъде..
      Ако поправят съкращението от ЗДП на ЗДВП то в моето копие ще си е
      ЗДП.
      Полицаите бяха двама - единия е актосъставител другия е първи свидетел а посочения за втори свидетел изобщо не присъстваше на място.Ако се разпише в управлението то пак в моя екземпляр ще е без подпис.
      Днес говорих с познат който твърди че били длъжни в двуседмичен срок да ми отговорят на възражението.
      Пак казвам не ми е за парите и точки имам все още достатъчно,но
      много бих искал да ми пратят писмо с обяснение защо са допуснати грешки в съставения акт и да видя дали физиономията на младежа дето ми го написа ще е пак толкова самодоволна.
      Яд ме е че нямах време за спорове и че отношението на актосъставителя беше леко изнервящо и надменно - падна ли ми ти със новичкия пикап сега дето много бързаш, все вие сте големите шофьори и прочее приказки.
      Не съм спорил , казах си моето виждане за ситуацията,бях хрисим и културен ама май трябваше другояче да си говорим - нейсе..
      Утре ще ходя до РПУ-то по постоянен адрес да удължат срока на действие на акта, че на 23.07 изтича. Това със удължаването на срока ми се струва нещо незаконно - щом 1 месец не стига да издадат наказателно постановление - живи и здрави,късаме акта и другия път да побързат.Чувал съм че в други държави е така - дано някога стане и тука.

Поздрави, Наско
      На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

При нас месечния срок е инструктивен. Ако обаче не бъде издадено в 6 месечен срок, тогава в коша. Има случаи на антидатирани НП обаче.
        Апропо защо реши, че глобата ти ще бъде 50 лева?
        Опа, сега видях че си писал "до 50лв".
        Последно редактирано от bobeck; 21-07-09, 23:09.
        Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
        Opel Frontera V6

Коментар

Вече си мисля за допълнително нарушение, което да носи само парична глоба, без да се снемат точки, така че да няма как актът да е под 50 лева. Каква е глобата за неносене на документи, че вече му изгубих края с тези постоянни промени? Ако видя, че ме цакат, "няма да знам къде са ми документите", например, докато се напише актът. И ще ги представя след това. Талон на колата, например, защото за книжката е 6 т. Най-странното в цялата работа е, че този, който съставя акта, той налага и наказанието... Да се жалваш на армеския поп! Дето имат един лаф сърбите " Кадия те тужи, кадия ти суди..."
          И продължавам да си питам дали ще се намери някой, за да направим това с БХК или да се хващам сам?
          Последно редактирано от Еmil; 21-07-09, 23:24.

Коментар

Нещо ми омръзна да говоря едно и също. Колега бобек, явно сте от "системата", в което няма нищо лошо/поправете ме ако греша/. Само искам да ви кажа, че доста ваши колеги си мислят, че са прави, но аз ЛИЧНО съм свидетел на отмяна на десетки наказателни постановления. Не съм против полицаите/аз съм ЗА наказания за доказани и особено груби нарушения/, но съм свидетел на грубо непознаване на закона от някои от тях и смешни пропуски/като неподписване например/. Смятам утре или когато остане време да отворя нужните закони или тълкувателни решения и да ви копирам точно какъв акт е НП, има ли акта задължителни реквизити, що е то изискуема форма и т.н. Всеки си знае неговото явно, а аз обичам да говоря с факти /които посочвах и до сега/.

Колкото до колегата, който казва, че ще си поправят акта и там свидетеля ще си оправят Ако направят това освен всичко ще носят отговорност за тия поправки. Нали затова нарушителя получава копие от акта.

В заключение ще ви кажа. Обжалвайте смело актове с такива пропуски. Също така ще кажа, че ако човек се захване да оборва даден акт то в 80 процента от случаите има начин. И тия неща ви ги казвам от опит/личен и на познати/ и защото съм говорил с хората, които решават, тоест съдиите.
            Последно редактирано от marin199; 21-07-09, 23:30.
            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

http://bgzakoni.com/index.php?option...8-36&Itemid=82

Не че има нещо общо с казуса, но това е поздрав за всички полицаи, които мислят, че са напълно запознати със закона. Такива случаи има доста, но тоя ми попадна случайно. Enjoy

Само ще добавя, че лично писах жалба за случай, в който запознати полицаи бяха написали акт пак за липса на винетка. Да, ама ТИРА е бил на отбивка, а винетните стикери се заплащат за движение по Републиканската пътна мрежа, а не за престой )) Какво мислите стана с акта?
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                В заключение ще ви кажа. Обжалвайте смело актове с такива пропуски. Също така ще кажа, че ако човек се захване да оборва даден акт то в 80 процента от случаите има начин. И тия неща ви ги казвам от опит/личен и на познати/ и защото съм говорил с хората, които решават, тоест съдиите.
                Трябва да призная, че преди години "свалихме" акт на първа инстанция-пред началника, който бяха съставили на приятел. С което едва ли ще се похвалят много хора. Проблемът беше, че не бяха катаджии, а от РПУ-то и освен, че отказаха да покажат до коя "забранена за пресичане маркировка" нямаме трите метра при паркиране и липса на каквато и да било хоризонтална и вертикална маркировка, решиха и, че окото им е най-доброто измервателно средство. Държаха се отвратително арогантно, което амбицира МЕН и бях готов лично да платя всички разходи по съдебното дело, за да ги направя за резил. Май не се намери познат полицай, който да не ме уверяваше, че сме прави, но "на този досега не му е паднал нито един акт" и не знам какво, което вече беше причина освен писмената жалба от три страници с процесуални пропуски, която написахме, да поискам и лична среща с началника. Той първоначално се опита да шикалкави, но след като ми писна и казах, че следващата ни среща явно ще е в съда , нещата си дойдоха на място. Просто не беше издадено наказателно постановление. Приятелчето си взе талона след две седмици и въпросът приключи.

Коментар

Да видим дали правилно съм разбрал....

1.Днес презаверявам акта в РПУ по постоянен адрес
                  2.Изчаквам да излезе НП - плащам си глобата и ми взимат точките
                  3. Намирам адвокат дето му се занимава със казуса
                  4. Подавам жалба срещу нарушенията в реквизитите на акта ( искам да се квалифицира като нищожен )
                  5. Ако се обяви от съда за такъв - КАТ възстановява сумата по глобата , точките и всичко е ОК

Доколкото разбирам т.4 трябва да стане в Районен съд - Несебър.
                  Много по съм навит Началника на РПУ-Несебър да си признае за
                  грешките на подчинения си , но не ми пречи и да опитаме по трудния
                  начин.

Поздрави , Наско
                  На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Правилно си разбрал, колега!
                    Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                    Opel Frontera V6

Коментар

Имаше по едно време в системата на горите практика прокурор да проверява периодично актовите преписки.
                      Не знам, дали има такава практика и в полицията.
                      Нека кажат колегите, работещи там.
                      Би трябвало да има.
                      "Кой варди вардяните"?
                      Мойто мнение е, че за всеки неоснователно съставен акт трябва за се прави възражение в срок и заведено с входящ номер. След което, ако няма обратна реакция в едномесечен срок, да се пише до визшестоящата инстанция, на база липсата на отговор, пак с входящ номер.
                      Как да не са длъжни да отговорят? Има ЗАНН, който би следвало да важи и за полицията.
                      Ако се сдобием с данни за достатъчно на брой реални случаи на злоупотреба със служебно положение чрез съставяне на необжалваеми актове и не взимане под внимание на основателни възражения, можем да атакуваме чрез прокуратура и медии.
                      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от LZ3YY Преглед на мнение
                        Да видим дали правилно съм разбрал....
                        ...................
                        Много по съм навит Началника на РПУ-Несебър да си признае за
                        грешките на подчинения си , но не ми пречи и да опитаме по трудния
                        начин.
                        Поздрави , Наско
                        Правилно си разбрал.
                        1.Началника няма да тръгне против подчинените си - това е ясно, освен ако извадиш връзки.
                        2.Адвокатската колегия в цялата страна започва ценообразуването по подобни актове от 300 лв. И са прави.
                        3.Ако акта който ти е съставен е с глоба под 50 лева, независимо колко точки ти отнемат, след около месец, в твоя случай наесен, ще разбереш, че оставаш без последствия.
                        Същата работа само, че с 300 лева по малко.

Дано се окажа неправ. Все пак пиши, по въпроса с развръзката.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Във цялата работа с АКТ-овете. има една вопиюща несправедливост, а именно факта, че ти се отнемат контролни точки, без да имаш право да обжалваш. Това се води като наказание по " вътрешен правилник ", но в крайна сметка, вследствие на две такива наказания, следва Юридически факт - отнемане ма водаческите права.
                          Което по само себе си е ограничение на човешките ти права за свободно придвижване.
                          И всичко това може да се случи, без да имаш право на съд и съдебен процес.
                          Това генерира , злоупотреби и корупционен натиск върху контролния орган, както и лоши корупционни практики.

Ето по този правен въпрос, би могло да се мисли за групово дело от страна на участници в портала, с вариант съдействие от Български Хелзинкски Комитет.
                          Макар че последните не са спечелили моето уважение.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Може да се опита все пак с тях(БХК). Ако не се получи, има и международни организации. Но при всички случаи трябва да се вдигне медийна шумотевица, при което ясно да се покаже, че няма да има отстъпване, а и е хубаво да се докажат фрапиращи случаи на неправомерно съставени актове. Аз лично отделям един "Сони-Ериксон", който ще бъде с постоянно включен видеозапис, когато карам. Карта от 2GB издържа много часове видеозапис. Ще е от предната страна на огледалото за задно виждане, така че не дай боже някой да опита с номер! Веднага става медиен герой!
                            Колкото до правото на свободно движение, за съжаление правоуправлението на МПС се третира като привилегия, а не като право.

Коментар

Аз си мисля, че при изпреварването сте били в участък в който е забранено (нормално да е така в близост до кръстовище). На такъв път осовата линия е непрекъсната и вие нямате право да я пресичате. В момента в който сте видяли автомобила пред вас, че е с десен мигач и кара бавно вие сте били левият мигач и газ като сте настъпили осовата линия което си е нарушение. В друга държава може да се нервят на такива водачи като този който е бил пред вас ама си чакат.. Така виждам аз ситуацията, което не означава, че съм преценил правилно.
                              При всички положения пожелавам успех!

Коментар

Ситуацията е почти така както я описваш.
                                Не възразявам и не споря относно нарушението макар че осевата линия не я пресякох,нямаше никакво движение наоколо,нито опасност за някой от двамата в ситуацията.Водача на Ферозата не се разбра какво смята да прави,съгласен съм че можех да набия спирачките,но предпочетох да заобиколя.При подобна ситуация на друго място на колегата ми му се размина,просто защото имаше късмет да го спре очевидно културен и начетен полицай от Сигма звеното.След кратък разговор,човека каза че може да му напише фиш с глоба но тъй като
                                ситуацията е спорна няма да го направи но следващия път да внимава и т.н.
                                При мен братче няма 6-5 ще пишем акт - пишете няма лошо.
                                Възразявам срещу наглото отношение към водачите спрени по някаква причина,Възразявам срещу неграмотноста на полицая,написал ми
                                че нарушавам ЗДП и съставил ми този смешен акт.
                                Писали са ми и друг път акт - с точно описание на ситуацията, законово издържан ,полицая се държеше както подобава на човек в униформа, разясни ми наказанието и т.н. Какво да кажа за такъв случай - да ти е кеф да си платиш НП , просто всичко изрядно.

Поздрави , Наско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X