Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лятото идва ! Пазете мотоциклетистите !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лятото идва ! Пазете мотоциклетистите !

Днес по магистрала Тракия, задминавам бус с около 120-130 км/ч.
    Точно когато го задминавах, помежду ни, по прекъснатата линия профуча моторист и отмина.
    Няма такива псувни на тоя свят, каквито се чух да бълвам в продължение на 5 минути!
    "Пазете мотористите, пазете мотористите!"
    За вас правила на движение няма ли?! Писнало ми е да ми профучават отдясно, писнало ми е да гледам мото-слаломи по магистралите, писнало ми е от нагло превишение на скоростта в пъти! Писнало ми е и после някой да ми реве: "Страшен пич беше, жалко че си спука главата със 190 в едно дърво."

Сиктир!

Страшно много ме вбесява и терикатлъка да си сложиш регистрационната табела под калника - това ти дава още 50 бонус точки безсмъртие!

П.П.
    Преди няколко години, стар мой приятел се преби с мотор и умря - пиян, без каска и с изключително превишена скорост.
    На погребението му, бях толкова ядосан че ми се щеше да го хвана и да го събудя с няколко шамара.
    Спазвайте правилата!
    Последно редактирано от VECTOR; 06-06-09, 18:40.
    Георги Тонев

Коментар

И аз мога така да се изкажа за теб !
      Нали и ти караш кола като онези с голфовете защото те са по-безсмъртни ! Не ни слагай под общ знаменател ......... защото и ти караш кола както и бакшишите .......
      Да има тапанари но % тези които карат колите са повече !
      Така , че пазете мотористите
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Прав си, бях афектиран, когато писах постинга.
        Цялата ни култура на движение по пътищата е за боклука.
        Георги Тонев

Коментар

В неделя същата ситуация като при колегата Вектор
          изпреварвам баничарка с 130 и точно тръгвам да се прибирам и го виждам на огледалото как лети, реагирах бързо и успя да мине, возеше и момиче отзад
          10мин почивах докато нивото на адреналин се възстанови

Коментар

С удоволствие ще ги пазя, но според мен, повечето от тях не искат да бъдат пазени. Чисти самоубийци. Даже не си палят фаровете. Как да ги пазя, да не излизам на пътя ли? Все пак разрешената скорост е ясна. Защо трябва да очаквам някой да я нарушава, а аз да съм готов го пазя?

Коментар

По колко пъти дневно се случва да ми отнемат предимство, когато съм с мотора (с коя да е от джипките, не ми се случва )... няма да ги броим, но вчера беше върхът на нахалство и незачитане на правилата.

Ситуацията е следната:
              Аз съм застанал в средата на лява лента на кръстовище със светофар. Лентата, съгласно маркировката и секциите на светофара е само и единствено за ляв завой. От ляво, в улицата, в най-лява лента е спряла в изчакване на зелен сигнал, полицейска кола. Светва ми зелено, потеглям бавно и в този момент, чувам зад себе си свирене на гуми... Покрай мен, отляво, минава с бясно превъртане на предни гуми, тъмно-синьо Рено Клио, управлявано от някаква кака... Бърз наклон на дясно, с риск да попадна пред движещите се направо автомобили... Чудех се как да постъпя... Да я настигна и измъкна за косите от Клиото, май не е много кавалерски... Завих наляво и спрях до полицейската кола с въпрос, ще направят ли нещо в случая? Полицаите повдигнаха рамене и взеха да ми мънкат, че те били от охранителна полиция, че жените така били карали...
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                По колко пъти дневно се случва да ми отнемат предимство, когато съм с мотора (с коя да е от джипките, не ми се случва )... няма да ги броим, но вчера беше върхът на нахалство и незачитане на правилата.

Ситуацията е следната:
                Аз съм застанал в средата на лява лента на кръстовище със светофар. Лентата, съгласно маркировката и секциите на светофара е само и единствено за ляв завой. От ляво, в улицата, в най-лява лента е спряла в изчакване на зелен сигнал, полицейска кола. Светва ми зелено, потеглям бавно и в този момент, чувам зад себе си свирене на гуми... Покрай мен, отляво, минава с бясно превъртане на предни гуми, тъмно-синьо Рено Клио, управлявано от някаква кака... Бърз наклон на дясно, с риск да попадна пред движещите се направо автомобили... Чудех се как да постъпя... Да я настигна и измъкна за косите от Клиото, май не е много кавалерски... Завих наляво и спрях до полицейската кола с въпрос, ще направят ли нещо в случая? Полицаите повдигнаха рамене и взеха да ми мънкат, че те били от охранителна полиция, че жените така били карали...
                Лошо, бат" джорджо, лошо. Явно и те четат форуми.. А тази може да е жената (гаджето) на ШЕФА.

Коментар

а когато се блъскат в теб докато си паркирал ,проблема е че карат като бесни навсякъде паркираш на поляна вадиш барбекюто и бам индуро в колата знаете помогни си сам да ти помогне и господ в случая пази се сам че и.тн иначе пазя ги до колкото мога

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Достатъчно е за всички с леки коли и джипове да си гледаме по-често в лявото огледало. А всички мотористи да карат с пуснат фар. Ако това се спазва ще намалеят драстично неприятните ситуации. Защото ако в БГ моторите се движат заедно с колите в задръстванията се обезсмисля изобщо да караме мотори.
                    и да си ползваме мигачите правилно и навреме, и да не сме " със 100 отгоре"

и все пак им се чудя като ли гледам по бабуните на тракия как подскачат със 180 ... , нещо като да пробваме с колко по-тънък ластик да бънджим
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Във Франция, в най лявата лента за движение водачите карат най в дясно, в рамките на лентата. Мотористите прелитат, само от там, в лява лента. Подобна култура и самоорганизация, би трябвало да се наложи и тук.
                      Дали да не си направим стикери за автомобилите с текст ?

Пазете мотоцилетистите.
                      В най лявата лента - най дясно!!!

Би могло да помогне за по бързо възприемане на културата.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Неофициално прилагано, това е нарушение на ЗДП. Има поне няколко причини, поради които ще се тълкува така от ПП. Може би е по-добре да се направи официално предложение за промяна в ЗДП, така че да се въведе специална по-тясна лента САМО ЗА МОТОЦИКЛЕТИ, там където условията го позволяват. Дори при сегашния закон това може да се реализира относително лесно с поставяне на съответна хоризонтална и вертикална маркировка.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                          Неофициално прилагано, това е нарушение на ЗДП. Има поне няколко причини, поради които ще се тълкува така от ПП. .........
                          Говорим за Добра Европейска Практика при управлението на Лек Автомобил.
                          Посочи поне една причина за нарушние на закона, след като не се настъпва разделителителната линия ? Става дума за движение по магистрала.
                          Аз не виждам причина, някой да ми направи забележка в коя част на лентата за движение върху магистралата карам, при положение , че лентата е доста по широка от автомобила ми, а аз не настъпвам разделителната линия.

Мотокциклетиста изпреварващ в същата лента очевидно нарушава, но това си е негова грижа.

Мотоцклетистите, навсяъде по света искат скорост, но това е Друга Бира .
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение

Ситуацията е следната:
                            Много жени успешно се пребориха с еманципацията,в същото време се държат атрогантно, разчитайки че има и кавалери.Аз съм кавалер само с дами,с овците се държа като овчар...с необходимото уважение към добичето разбира се.

По темата се присъединявам към апела да пазим участниците в движението,които не са в коли,но апелирам и към тях да внимават, защото докато го видя като точка в огледалото за обратно виждане и вече е до мен,завирайки се като луд между по-големите превозни средства.
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Говорим за Добра Европейска Практика при управлението на Лек Автомобил.
                              Посочи поне една причина за нарушние на закона, след като не се настъпва разделителителната линия ? Става дума за движение по магистрала.
                              Аз не виждам причина, някой да ми направи забележка в коя част на лентата за движение върху магистралата карам, при положение , че лентата е доста по широка от автомобила ми, а аз не настъпвам разделителната линия.

Мотокциклетиста изпреварващ в същата лента очевидно нарушава, но това си е негова грижа.

Мотоцклетистите, навсяъде по света искат скорост, но това е Друга Бира .
                              Точно мотоциклетиста имах предвид. С нерегламентирана практика от подобен тип, ставаме просто инициатори на системно нарушаване, не без наше участие. Да не говорим, че при очевидно високата скорост, с която се очаква да "прелети" мотоциклетистът, необходимото безопасно странично разстояние се увеличава и просто в един момент малка грешка от наша страна или от страна на мотоциклетиста, може да направи беля- например дупка в лентата. Качеството на нашите пътища е далееечко от цитираните, все пак.
                              Не съм против, просто бих го пригодил към нашите условия. А истината е, че на моменти ни липсва толерантност и нямаме нормални пътища, затова трябва някой друг(законодател) да ни създаде правилата за взаимоотношенията ни, а и да помисли за почти безхаберните институции, поддържащи пътищата.
                              Последно редактирано от Еmil; 11-06-09, 20:25.

Коментар

Все по-често ще виждате тези по улиците...
                                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X