Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лятото идва ! Пазете мотоциклетистите !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лятото идва ! Пазете мотоциклетистите !

Вчера един мотоциклетист ме Вбеси в Наглият си опит за Самоубииство, бях с 80-ятката и съм дал мигач в най-дясната лента за десен завой, когато тоя Самоубиец, бодро ми минава от ДЯСНО за направо!!!
    Едва го видях и го изчаках, че той беше и под вратите - т.е. Невидим за мен....
    За какво пазене говорим в случая, чист късмет е, че не минах през него без дори да разбера!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Вчера един мотоциклетист ме Вбеси в Наглият си опит за Самоубииство, бях с 80-ятката и съм дал мигач в най-дясната лента за десен завой, когато тоя Самоубиец, бодро ми минава от ДЯСНО за направо!!!
      Едва го видях и го изчаках, че той беше и под вратите - т.е. Невидим за мен....
      За какво пазене говорим в случая, чист късмет е, че не минах през него без дори да разбера!

След като е отминала ситуацията набираш 166 и му даваш номера в Полицията. Така предпазващ мотоциклетистта и евентуален друг потърпевш!

Коментар

С риск да стана банален- в Европа моторите се движат като колите. Никой не те изпреварва отляво ,отдясно или при задръстване.На магистрала не карат повече от колите.
        Тук не се съобразяват с другите било мотори или коли само с бетоновозите.
        Номерът е по бавно и очите на 8.

Коментар

Достатъчно е за всички с леки коли и джипове да си гледаме по-често в лявото огледало. А всички мотористи да карат с пуснат фар. Ако това се спазва ще намалеят драстично неприятните ситуации. Защото ако в БГ моторите се движат заедно с колите в задръстванията се обезсмисля изобщо да караме мотори.
          no signature no problems

Коментар

И в чужбина моторите бръмчат между колите в задръстванията, затова на всеки светофар има 1 линия мотористи.

Факт е, че е добре да се оглеждаме, няма смисъл да правим частни изводи - тоя как профуча покрай мен и т.н. Нима няма идиоти и сред шофьорите?

От моите скромни излизания с мотор в София съм приятно изненадан.
            Очаквах по-идиотско отношение, но в голяма част от случаите шофьорите ми правят път, за да мина.
            Per aspera ad astra.

Коментар

от скоро и аз се престраших и почнах да излизам с едно скутерче из София и се изненадах, като видях масовото добро отношение към моторите, но винаги има по 1-2 слабоумници, които попринцип трябва да са без книжки
              последния такъв на абсолютно чиста улица без нито една кола, както съм си спрял и си чакам светофара до мене един индивид набива спирачки сваля си прозореца и почва да ми обеснява колко тъп съм бил и как можело да спирам така и да взимам място за цяла кола при положение, че карам някво смотано скутече, а той трябва да е пръв на светофара...опитах се да му разясня правилника за движение, но без резултат...развитието на ситуацията го пропускам

Коментар

Една малка задачка:
                - Един мотоциклетист се движи без предпазна каска с 152 км/ч в населено място! Ударя се в завиваща Лада Самара и след няколко дни в болница умира.
                Как трябваше да опазим мотоциклетиста та това да не се случи?
                Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
                  Една малка задачка:
                  - Един мотоциклетист се движи без предпазна каска с 152 км/ч в населено място! Ударя се в завиваща Лада Самара и след няколко дни в болница умира.
                  Как трябваше да опазим мотоциклетиста та това да не се случи?
                  Мотоциклетиста няма оправдание за карането си с 152 км/ч в населено място. Необмислен риск и нарушаване на всички правила, завършил за съжаление с лош край.

Та, да продължим със "закачката" (може ли да става дума за закачка, след като има смъртен случай???) - при положение, че така е наречена, явно водача на Самарата е спазвал напълно правилника или ... ???

Коментар

От няколко месеца връткам с чопъра из София. Истината е, че много от хората са далеч по-толерантни от очакваното. Има обаче и такива, които умишлено се гонят с мен по светофарите (в смисъл, че аз си карам кротко, мушкам се между колите на светофара, ставам първа линия, след което юнакът тръгва прави наколко изпреварвания зад мен, минава пред мен и започва да се пречка - и така до следващия светофар ) - явно се дразнят, че минавам преди тях. Оставам с впечатлението, че се нервят повече на пистарките - те и доста по-рисково карат де, но все пак.

За мотоциклетистите по света - имам наблюдение за Щатите, Франция и Гърция - кара се по абсолютно същия начин като тук, та дори и по-диво. В Германия може и друго яче да е.

За приметът, който е даден с инцидента при 152км/ч - и с каска и без каска с тази скорост и удар в кола ефектът щеше да е същия.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Достатъчно е за всички с леки коли и джипове да си гледаме по-често в лявото огледало.
                      Това би помотнало, ако и мотористите спрат да изпреварват от дясно... Да не говорим, за случаите когато двойка мотористи настигнат кола и я изпреварят едновременно от ляво и от дясно... Ако някой на първо място сам не се пази, никой друг не може да го опази...
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                        Това би помотнало, ако и мотористите спрат да изпреварват от дясно... Да не говорим, за случаите когато двойка мотористи настигнат кола и я изпреварят едновременно от ляво и от дясно... Ако някой на първо място сам не се пази, никой друг не може да го опази...
                        Абсолютно си прав за това. Не ми побира ума обаче как някой може да се пречне умишлено и потенциално да причини доста тежка катастрофа с моторист. И това, че мотористът е карал прекалено бързо по никакъв начин не прави умишленото засичане по-правилно.

Иначе профучаващите с бясна скорост мотори от всички страни са действително дразнещи, особено по градските улици. За съжаление те са най-запомнящите се за останалите участници в двицението

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                          Тодоре, идиотите никога няма да свършат. Нито при автомобилистите нито при мотористите. Въпроса е съвестните ( визирам ние ) да направим максималното да не се случват ПТП-та между мотор и джип, защото изхода е ясен. А както правилно си забелязал съм написал лявото огледало. За дясното никой не говори. Всеки си има глава на раменете, и ако не му пука да си задминава от дясно.
                          no signature no problems

Коментар

Тодоре, идиотите никога няма да свършат. Нито при автомобилистите нито при мотористите. Въпроса е съвестните ( визирам ние ) да направим максималното да не се случват ПТП-та между мотор и джип, защото изхода е ясен. А както правилно си забелязал съм написал лявото огледало. За дясното никой не говори. Всеки си има глава на раменете, и ако не му пука да си задминава от дясно.
                            Съгласен. То и аз не случайно споменах за случая с двама мотористи от ляво и от дясно. Защото веднъж бях поставен в именно такава ситуация. Да засека този отляво или да не отворя път на този отдясно... Междинен вариант нямаше... така че десния се заби в тролея в съседната лента, макар и да го видях в последния момент... Дали е умишлено? Ами, донякъде... по принцип можеше и да го пусна между мен и тролея, той явно на това и разчиташе, НО само ако претрепя този от ляво... Все пак реших за част от секундата, че първо изпреварването от ляво, въпреки двойната непрекъсната линия е по-малко прегрешение пред изпреварването от дясно в натоварен трафик и второ за мен ще е най-добре да не съм напускал лентата си, особено пресичайки двойна непрекъсната линия, предвид неизбежната катастрофа. Всеки трябва да осъзнава, че не само, че не е сам на пътя, а не сте и само двама на пътя, така че да се кара не на ръба на възможностите, а и с известен запас сигурност, ако от някъде се прояви и трета страна...
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Никой Нормален човек не иска да участва в ПТП!
                              А делене няма, защото едни и същи хора са и пешеходци и мотористи и шофьори, просто в различни ситуации, за жалост повечето мотористи по пътищата се държат все едно не им се Живее, днес гледах един с девойка....

Коментар

Днеска погребаха Румен Гатев. С 200 км челно. Поне така казват. Не знам точно, но беше 55-56 годишен. Лека му пръст.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X