Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лятото идва ! Пазете мотоциклетистите !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лятото идва ! Пазете мотоциклетистите !

@ poisoner

Колега, нямам никакво лично отношение.
    Но, ползата от призоваването наистина е съмнителна.

Отново питам: кому ще са полезни съветите? На тези, които поне веднаж седмично слизам да гоня с нещо тежко в ръка?
    Или, на тези като мен?

Надали съм идеалният водач, но твърдя, че се държа нормално на пътя - доколкото успявам, разбира се. Нямам обаче десет очи и отделен компютър за мониторинг на начинаещи мотоциклетисти. Ако това, че са начинаещи, е оправданието. Защото тук, в Бургас, са все тия, много години. Време им беше да станат опитни...

А когато напишете вместо "съвети" - "правила"... Ако не е нескромно да попитам, женен ли сте?

Аз лично обичам мотоциклетите. Но не съм се качвал от години. Не карам, защото считам, че е неразумно за мен, сега, при моята работа, и в този град. Нямам кой-знае какви възможности за "сред природата", а из Бургас го намирам за руска рулетка.

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
      Надали съм идеалният водач, но твърдя, че се държа нормално на пътя - доколкото успявам, разбира се. Нямам обаче десет очи и отделен компютър за мониторинг на начинаещи мотоциклетисти. Ако това, че са начинаещи, е оправданието. Защото тук, в Бургас, са все тия, много години. Време им беше да станат опитни...

АЗ го казвам същото за Таксиметровите "шофьори" , всички "стриит рейсъри" и за 95% от доставчиците с баничарки .
      МНого добре пасва нали ?
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Най-вероятно е различно по места.
        Тук таксиметровите вече не са такъв проблем, ако изключим това, че на част от тях не би трябвало въобще да им се издава свидетелство за правоуправление. Но това всъщност касае всички водачи.

Който се кани да пътува към Бургас скоро, да се пази основно от баничарките, рейсърите, и, разбира се, автомобилите на управляващите.

В групата на баничарките, според мен - първа рискова, влизат и Пежата (106-206) на търговските агенти (на същите фирми).

И, който види Дачия (по подразбиране тя е фирмена) - да бЕга!

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
          АЗ го казвам същото за Таксиметровите "шофьори" , всички "стриит рейсъри" и за 95% от доставчиците с баничарки .
          МНого добре пасва нали ?
          Не забравяй и ''маршрутките'' и ''батманите'' на тролейбусите!

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
            А когато напишете вместо "съвети" - "правила"... Ако не е нескромно да попитам, женен ли сте?
            използвал съм грешна дума, не мога да се редактирам
            Не съм съм женен.

Не оправдавам състезателите, защото за състезания са измислени пистите не улиците.

И гледам да се пазя сам, в повечето случай ако си взема предимството когато съм на право на светофара, а лъскав джип срещу мен на ляво ще стане инцидент. За това като ги видя как потеглят бързо за да минат първи въпреки че са на ляво, ги изчаквам, и понякога им показвам среден пръст.

Тази ситуация както и обратния завой на непозволени места са най-честите причини за смърт на мотористи. Незнам защо всички се научиха да тръгват първи наляво, в София го правят всички вече, няма джипове, голфове, бракми, лъскави коли всеки си мисли че е по умен от другия.
            Yamaha YZ400F

Коментар

+1

Към всички: Дръжте се на пътя така, както бихте искали да се отнесат с вас

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение

+1

Към всички: Дръжте се на пътя така, както бихте искали да се отнесат с вас

Тоест нека да бъдем по-толерантни един към друг.

Коментар

обаче и те да се пазят сами.в неделя пътувах към петрохан , в костинброд ме изпревариха група мотористи които от зад над рег. номер имаха някаква жълта табела на която пишеше AKON , DAKOR или нещо подобно. когато излязохме извън града караха с 60 км/ч в колонка по осовата линия
                  емил златков
                  паджеро 2.5тд
                  ве стром 650

Коментар

Преди малко не успях да опазя един . Завивах по еднопосочна улица, когато от нея с бясна скорост се зададе моторист в нарушение... Аз спрях, той не успя, подхлъзва се(в момента е мокро), закачи леко бронята ми, удари бордюра и отиде в храстите. Хубаво че се отърва само с натъртвания.
                    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 25-06-09, 14:01.
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                      Преди малко не успях да опазя един . Завивах по еднопосочна улица, когато от нея с бясна скорост се зададе моторист в нарушение... Аз спрях, той не успя, подхлъзва се(в момента е мокро), закачи леко бронята ми, удари бордюра и отиде в храстите. Хубаво че се отърва само с натъртвания.
                      Аз също карам мотор, но в случая той си е виновен. Какво прави в насрещното с висока скорост в предвид мокрото. Такива които сами не се пазят няма как другите да ги опазят...
                      no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                        Извадил е късмет този път,дано си вземе поука от случая.

Коментар

Според мен тази тема трябва да има подзаглавие "Лятото идва! Пазете се от мотоциклетистите!". Честно казано като видя в задното огледало, че ме настига мотоциклетист, или пък аз настигна такъв и косата ми се изправя. Нямам предвид колегите, които спазват що годе приличие на пътя. За съжаление в последно време виждам такива джигитски изпълнения, че се моля да не срещам мотоциклетисти по пътя.
                          ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                          LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                            Все по-често ще виждате тези по улиците...
                            Ако успеем да ги видим може и да ги опазим, но как да стане това при някой такъв дето сам не мисли за себе си, а и за другите около него!

http://www.vbox7.com/play:20737e46

Коментар

Павка, няма смисъл..... Темата беше когато сме с коли и джипове,просто да си отваряме повече очите за мотористите, а не да се оплюваме.... нарушителите нека Господ ги пази. Понеже съм и от ,,двете страни на барикадата'' ,мога отговорно да заявя,че според водачите на 4 колесните МПС , мотористите в БГ за вреден дивеч. И с бой не става (опитвах ,опитвах...) . Проститията си ни е генетична.... В гърция на светофар ,колите освобождават място ,за да могат мотористите да минат отпред на светофара ,а тук нарочно те засичат (,,защо ще минаваш преди мен ,бе..'' )... а бе България..... (по скоро българщина).... .Войната по нашите пътища е породена от комплексари и ..... Здраве да е . Вместо ,,... наистина моторите наизлязоха , дайте да сме по внимателни '' се започна ,,... те мотористите са .... , ..... , ....'' . Мнооого показателно за манталитета на нацията ни... .
                              PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                              КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                              0899187766

Коментар

Мотористите също да си отварят очите,днес видях един моторджия,който за молко щеше да падне само и само да поздрави "колега" моторджия на едно кръстовище.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X