Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лятото идва ! Пазете мотоциклетистите !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лятото идва ! Пазете мотоциклетистите !

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
    Все по-често ще виждате тези по улиците...
    Имаш ли готови?
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Другата седмица от номер 3 ! Ще ти се обадя
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Другата седмица от номер 3 ! Ще ти се обадя

Супер, запази ми две или три. Благодаря.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Супер са!
          Между другото, защо не направим нещо такова: Да се направят малки брошури. От едната страна да е отпечатан призив към водачите на четириколесни МПС за коректно отношение към мотоциклетистите, а от другата - с напомняне към мотоциклетистите за основните основните правила за лична безопасност и призив за спазване на правилата за движение. Може да се приложат и малко фотоколажи.
          И би било супер да се уреди тези брошури да се прилагат безплатно към някои от най-четените вестници.

Коментар

Aз пък съм разлепил на всички познати ето тези: http://motobox-bg.com/stick/index.html
            Те са на моя добър приятел Кирил Тачев.
            no signature no problems

Коментар

И това е супер, само кажи на приятеля си да махне онова "нее***ането". Не се връзва с коректния тон на брошурата.
              Последно редактирано от Еmil; 11-06-09, 21:52.

Коментар

Все по-често ще виждате тези по улиците...
                Аз също искам да поставя такъв стикер на автомобила си.Откъде мога да си купя?

Коментар

Това с весниците е супер ама ................ твърде много кинти ! Тези стикери всеки си ги плаща ! Аз си вземам 20-30 броя за мен и приятелите !
                  А "структурата" която трябва да се занимава с тези неща освен да приви събори да лапа пари никаква друга дейност не извършва та , че ...

Коментар

Уф, аз ги пазя, ама то е като да пазиш шише ракия от алкохолик. Имам чувството, че всеки мотоциклетист, който срещам живее само и само за да ми пробва спирачките. Оня ден една група келеши с мотори си играха между НДК и Графа да минават между колите, да намаляват рязко и да изпреварят от другата страна. Най-неочаквано за мене спряха на светофара, та слязохме няколко човека готови да се бием. Кво да се бием - като свалиха каските се видя, че са на по 15-16. Преди седмица карам по магистралата на круиз контрол на 100 км/ч. Е, трима умряха да пробват как могат да ме изпреварват от всички посоки, един по един, по двама, по трима. После се прехвърлиха на един ТИР, дадох газ, мислех, че съм ги скъсал, след 10 мин профучаха със 160 поне.
                    На всички мотоциклетисти горещо препоръчвам книгата Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет. Особено тези пасажи, в които се обяснва как се избира маршрутът - малки, междуградски, криволичещи на картата пътища. Предполагам, че има много свестни мотоциклетисти и наистина карат по такива питища, та затова не съм ги срещал.
                    www.offnews.bg

Коментар

Хайде да ви дам повод да "ме изядете с парцалките"

лично мнение е, че като цяло нямаме културата да пазим мотористите на пътя, но мотористи дръжте се като пълноправни участници в движението а не като потенциални "донори за органи"

на пътя всички са равни и, ако няма взаимна толерантност за какво изобщо говорим .........

нали всички сме участници в движението предполага се, че всички трябва да спазват и правилата за движение и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всички да си гледат огледалата

Коментар

Ето 10 правила за шофьорите на коли

10 полезни съвета, които всички шофьори на коли и камиони трябва да знаят за моторите

1. В над половината от всички фатални мотоциклетни катастрофи е участвало и друго превозно средство. В повечето случаи, автомобилистът, не мотоциклетистът, е виновен. На пътя има много повече коли и камиони отколкото мотори, и някои шофьори не "забелязват" моторът - те го игнорират (обикновенно неумишлено).

2.Заради тяхните малки размери, мотора може лесно да се скрие в сляпата зона на огледалата или да се маскира от обекти или фон извън кола (храсти, огради, мостове, и тн.). Гледайте по-дълго за мотористи, когато променяте лентите или завивате в пресечка.

3.Заради малките си размери, моторите могат да изглеждат по-надалече от колкото всъщност са. Също може да бъде трудно да се прецени скороста на мотора. Когато проверявате трафика за да завиете в отбивка, предречете че мотора е по-близко от колкото изглежда.

4.Мотористите често намаляват с превключване на по ниска предавка или като върнат газта, по този начин не активират стоп светлините. Оставете повече дистанция пред вас, да кажем 3 или 4 секунди. На пресечка, предречете че мотористът може да намали без визуални предупреждения.

5.Мотористите често сменят позицията си в лентата за да бъдат забелязани по-лесно и за да намалят риска от летящи предмети (камъчета, отпадъци, ...), околните автомобили (разминавани, изпреварвани, стоящи...) и вятъра. Разберете че мотористите сменят позицията си в лентата с цел, а не защото са безрасъдни или за да ви позволят да споделите лентата с тях.

6.Мигачите на мотора обикновенно не са самоизключващи се, така някои ездачи (особено начинаещите) понякога забравят да ги изключат след като са завили или сменили лентата. Убедете се че сигнала на мотора е истински.

7.Маневреността е една от по-добрите характеристики на мотоциклета, особено при бавна скорост и добро състояние на пътя, но не очаквайте мотоциклетист винаги да бъде способен да излезе малко от пътя, както е възможно с колата.

8.Спирачната дистанция за мотор е почти същата както при колите, но хлъзгава или влажна пътна настилка прави бързото спирането трудно. Оставете повече следяща дистанция зад мотора, защото той не може винаги да спре на секундата.

9.Когато видите мотор в движение, не мислете за него просто като за мотор - вижте човекът под шлема, който може да бъде твой приятел, съсед или роднина.

10.Ако шофьор катастрофира в мотоциклист, колоездач, или пешеходец това причинява сериозни наранявания, шофьорът вероятно никога няма да си прости.
                        Последно редактирано от cveti; 24-06-09, 16:41.
                        Yamaha YZ400F

Коментар

Първоначално публикуван от Софианитка Преглед на мнение
                          Хайде да ви дам повод да "ме изядете с парцалките"

лично мнение е, че като цяло нямаме културата да пазим мотористите на пътя, но мотористи дръжте се като пълноправни участници в движението а не като потенциални "донори за органи"

на пътя всички са равни и, ако няма взаимна толерантност за какво изобщо говорим .........

нали всички сме участници в движението предполага се, че всички трябва да спазват и правилата за движение и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всички да си гледат огледалата
                          Абсолютно съм съгласен.

Коментар

Уважаемият участник poisoner (отровител) е въздигнал полезните съвети от собствения си сайт до ПРАВИЛА. За нас, всички останали. На сайта може да се прочете също, как "Моторист отива да покара из прекрасната природа, но донякъде е раздразнен от липсата на респект от другите учаСници на пътЪя".
                            Намирам всичко това за малко нагло, но - щом всички търпят, какво пък... Да ни трови.

Да пазим мотоциклетистите...
                            Нормално. Но, към кого е насочено това? Очаквате камикадзетата доброволно да "вдянат" и да се променят? Те себе си и децата си не пазят...
                            Доста безсмислен призив. Безполезен спрямо тези, които са за призоваване, и ужасно дразнещ останалите, които не са виждали мотоциклетист да се държи прилично на пътя.
                            Мен също ме дразни.
                            Вярно, налага да призная, че точно днес един двуколесен спря и ме пропусна на пешеходна зебра, с риск за живота си. Зад него имаше каки с Алфи, а в Бургас даването на предимство на пешеходец е забранено от всички религии...
                            Е, човекът управляваше само скутер.

Това ми се случва за първи път от петнадесет години - оттогава съм тук. За още едно изключение трябва да си призная - веднаж видях мотоциклетист (първи в колоната) да спира на червен светофар.
                            За същия период имам не помня колко внезапни спирания с влачене, минавания в насрещното движение, две внезапни качвания на тротоар - сред пешеходците. Причинени от мотористи. ПАЗЕЙКИ ГИ. За щастие, без допълнителни удари и жертви. Няколко пъти мотоциклетисти са убивали пешеходец пред очите ми (най-често - и себе си). А, виждали ли сте катастрофа между крава и мотоциклет, в центъра на село, нощем, скорост - над 150? Не е зрелище за всеки...

Като ще става дума за защита и самозащита, да попитам - останалите, кой да ги пази от тях?

Впрочем, колеги мотоциклетисти, давате ли си сметка, че (съгласно официалната статистика) около една трета от водачите по пътищата притежават закупени свидетелства за правоуправление и уменията им са такива, че не успяват да паркират возилото си на празен стадион? Още една немалка част са със законни документи, но са ги придобили след двуседмичен (ако не бъркам) курс? Как можете да очаквате от тях да реагират на пътя за десета или стотна от секундата? Когато от това зависи животът Ви? Звучи твърде наивно.

Движението у нас е отвратително, независимо от състоянието на пътищата, и заслугата за това е на българите. Без значение какво управляват.
                            Мотоциклетистите въобще не правят изключение.

Решение вероятно има - дори у нас, но то според мен надали би било особено демократично. И няма да се хареса основно на тези, които тук искат преференции.
                            Последно редактирано от Iliya; 23-06-09, 22:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
                              Решение вероятно има - дори у нас, но то според мен надали би било особено демократично. И няма да се хареса основно на тези, които тук искат преференции.

ДАли няма да ми харесат ?
                              Мерките трябва да са драконови по улиците ! Всяка една кола,мотор,джип е машина за масово унищожение !
                              Говорил съм си с доста чужденци по темата и всички са ми казвали , че ако с кола блъснеш друга кола е едно наказанието но ако блъснеш мотор или велосипед винаги е много по-тежко плашещо по-тежко !

Както написах по-горе олигофрени с мотори има ( почти всеки НОВ моторист е такъв докато не разбере колко много боли всеки път ) но и с колите неса по малко

Темата е за малко внимание,толерантност и търпимост на пътя МОЛЯ

Коментар

Първоначално публикуван от Iliya Преглед на мнение
                                Уважаемият участник poisoner (отровител) е въздигнал полезните съвети от собствения си сайт до ПРАВИЛА. За нас, всички останали. На сайта може да се прочете също, как "Моторист отива да покара из прекрасната природа, но донякъде е раздразнен от липсата на респект от другите учаСници на пътЪя".
                                Намирам всичко това за малко нагло, но - щом всички търпят, какво пък... Да ни трови.
                                Правилата не са мои а на Motorcycle Safety Fondation, просто съм ги превел за да ги прочетат и някой българи, сайта няма никаква комерсиална цел така че не мога да разбера за какво се дразниш.
                                Клипчето за което говориш го има и в първия пост на тази тема, за правописните грешки сори, всичко съм го правил на бързо и преди доста време. Ще ги поправя, или по-добре да затрия сайта???

Аз съм на принципа че трябва сами да се пазим, и да не разчитаме че някой няма да ни отнеме предимството, защото при нас това може да е фатално в повечето случаи.

Това че някой карат неразумно - във всяко стадо има мърша.

Този сайт е направен по идея на www.forcardrivers.com. Неговата цел е да предупреди шофьорите на автомобили, че не са единствени на пътя, и трябва да внимават с по уязвимите и малки от тях.

Вие сте мениджър на голяма компания, някой който кара камион, или просто нормален шофьор на кола, вие може да намерите ресурси на този сайт, които могат да спасят живот на ваш служител или вас самият. Научете как предпазливо да взаимодействате с мотористите от хора, които знаят предизвикателството на мотоциклетизма най-добре - Motorcycle Safety Foundation.

Мисията на Motorcycle Safety Foundation е да направи мотоциклетизма по-безопасен и по-приятен като организира качествени обучения и тренировки за настоящите и бъдещи ездачи, и да осигури една по-безопасна среда за каране. Главният сайт на MSF предоставя информация за тренировъчни курсове както и за предпазни стратегии за мотористи.
                                Превел съм сайта преди време, и видях тук темата която е свързана с идеята на сайта, за това го постанх, помислих че ще е полезно за някой....

ако модераторите решат да трият
                                Yamaha YZ400F

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X