Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътното идиоти ли са или нас ни правят на такива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътното идиоти ли са или нас ни правят на такива

Аз се прибрах за София нощес.По Тракия с блокиран междуосев диференциал 90-100 се караше ,но цялата магистрала платното беше утъпкан сняг.това колкото и да го чистиш с лопата, не го ли полееш си остава заледено.Как не го проумяват тези от пътното това ми е чудно.Какво да направим за да им го кажем? Ако вчера край Вакарел бяха поляли с луга днес нямаше да катастрофират толкова коли.

Коментар

Скоро слушах изказвания на един които се знимава със снегопочистване:Почват да чистят когато спре да вали.Иначе не им излизало сметката.
      LZ1HAH
      0888705588

Коментар

Всичко си има, и техника и знания, само контрол няма.
        В България основния бизнес на приближените на властта се нарича "усвояване на средства". А те са точно там, в чистотата, в пътното, в застраховането, в здравеопазването, в енергото, във ВиК, в топлоенергетиката, изобщо където има най много "задължени" потребители.
        Всичко е много просто и кристално ясно.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Добре де,казват че всичко е в нас "младите", завчера вечерта ме спряха,едни полицайчета и ме питаха защо нямам винетка,и то знаете ли къде-на 2 км от центъра,който е от Казанлък ще му кажа-на светофара на Ланков (Чудомир) е не ми писа акт и др щуротий,просто ме пита защо нямам,естествено отговора беше-Няма и да си купя с усмивка точно такава,както и да е.До моето село ( Манолово ) направиха преди 3-4 години напълно нова асфалтова настилка,от Шела на прелеза до Калофер до с.Габарево.И ето онзи ден се разхождах, и какво да ми видят оченцата,огромни пункатини почти по цялата дължина на платното,защо-Защото не сложиха бордюри които все пак малко от малко щяха да спират разстилащия се нагорещен асфалт под тировските гуми през лятото,защото още като се напука не минат със асфалтово лепило колкото и грозно да е да запоят пукнатините.Ама защо да го правят до 1-2 години ще има огромни дупки,след 10 ще им платят пак да го асфалтират на ново и така ще си имат един вид "рента" на всеки 10ина години.Как в Германия може да има пътища от ВСВ ами как защото са правени 1 път........... не може да се трае вечно,щом се плащат данъци на возилата,винетки и тем подобни значи трябва да се получава нещо насреща.Всички шофьори,таксита,камиони автобуси и всеки съпричастен трябва да излезе и да си иска своето,своето за което се дават ПАРИ !!!!
          Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Току що се возих около час из центъра на София и малко из околностите.Не намирам толкова гадни и гнусни псувни,с които да изразя мнението си за почистването на улици и пътища.
            И по тоя повод искам да попитам:
            Когато аз карам със 120/напр./ създавам опасност за движението и съответно ме санкционират.Защо не се намери катаджия,който да състави акт на шефа на "Агенция пътища" и на кмета,които са направили неизмеримо повече за ОПАСНОСТТА на движението и са поставили в риск живота и здравето на хиляди хора.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
              .....Защо не се намери катаджия,който да състави акт на шефа на "Агенция пътища" и на кмета,които са направили неизмеримо повече за ОПАСНОСТТА на движението и са поставили в риск живота и здравето на хиляди хора.
              Наистина ли не знаеш?
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Наистина ли не знаеш?
                Мислех,че ги е страх,ама сигурно не е,защото като ме спрат мене са много отворени,строги и заплашителни. Напр.-"недей много да знаеш,че са ше те закараме у районното".
                Нима тези хора ги е страх от някакъв си кмет.
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                Питието определя съзнанието....
                0887770735

Коментар

Въпреки приказките за непочистена северна дъга на околовръстното отКараулката на Цариградско шосе поех на север към Световрачане за вляза от там в София.Приказките бяха по "Хора,пътища,автомобили".
                  Естествено приказките не отговаряха на истината и се пътуваше съвсем нормално.Разбира се ако не си с гуми за мъгла.Приказките бяха свършили една много хубава работа - нямаше никакво движение(хората се бяха уплашили от думите на водещите) и се пътуваше бързо и приятно.За по-малко от 50 минути бях в Надежда.Не съм сигурен дали щях да го направя ако карах през Плиска и Университета или Плиска и Сточна гара.На едно кръстовище до Изола - Петров дежуреше екип на Гражданска с танков влекач(такова чудо не бях виждал от казармата) боядисан в оранжево и явно използван за теглене на излезли от пътя ТИР-ове.От Пловдив до София карах през Септември,Белово и Ихтиман.Пътя беше добре почистен с изключение на учатъка около Ихтиман, но нямаше проблем с кормуването .По магистрала Тракия беше почистено почти до черно.За съжаление не ставаше за скорости над 100 км/ч.Което силно дразнеше безсмъртни водачи на дваж по-безсмъртни автомобили като Q7 и X5.Явно за тях не беше добре почистено защото не можеха да карат със 180 , както обикновено.
                  Интересно каква ли ще е статистиката на ПТП-тата през 32-та часа снеговалеж.Току виж заснежената настилка и по-внимателното шофиране спестили някое и друго погребение веднага след Новогодишните празници.
                  За мен пътищата са нормално проходими в зимни условия.Улицата и паркинга пред блока също, щом си паркирах колата без да пускам предния мост, както и съседа ми който има само преден мост и не може да пусне задния по конструктивни причини
                  Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Идиоти сме ние как да си купя винетка като няма пътища по който да пътуваш нормално.В България всичко е наопаки,пътищата ни са проходими при зимни условия и по новините ти казват че трябва да отидеш да си купиш вериги ако нямашзащото може и да не стигнеш до там за където си тръгналИли неграмотен журналист ти съобщава че един или два TIRа са препречили пътя защото са без вериги нали трябва да има някой виновен за задръстването а не са си направили труда да потърсят информация коя фирма източва мангизи от това че държи този пътен участък за снегопочистване.И най важното НЯМА техника която да почиства.С един трактор и няколко талона на автомобили който не са в движение се взимат участъци за снегопочистване.Ако някой има възможност за информация колко техника дава дежурство от Благоевград до Кулата да сподели Ще ги преброим на пръстите на едната си ръка
                    ИДИОТИТЕ СМЕ НИЕ ЗАЩОТО ХАРЧАТ(ИЗТОЧВАТ) НАШИТЕ ПАРИ
                    В една Сърбия още когато вали обилен снеговалеж спират движението за няколко часа и пътищата (магистралата)се обработват а тук то TVто ни обясняват как ще започнат да почистват след като спре да вали,ами ако не спре да вали няколко дниКакво правим
                    Обявява се бедствено положение и започва едно ИЗТОЧВАНЕ НА МАНГИЗИ от обръч на фирми.И докато се усетим то вземе че дойде пролет и се покажат дупките асфалтирани от миналото лято

Коментар

всяка година ни казват - "снегът ни изненада"!
                      - А бе ние да не живеем в Африка, че всеки път ни изненадва"

Коментар

Аз дето живея у гората на Витоша и карам лека кола с предно, не се отчайвам, пък вие...Ще взема да постна малко снимки, да видите шоу.

Коментар

В центъра незнам как е но в Младост и Дружба /гр.София/ главните улици - тия с градския транспорт са не излъскани, ами са просто мокри, из махалата не е точно така, но всичко е прилично утъпкано. Добре, че знам къде има големи и празни паркинги та да се попързалям малко с колата.

Коментар

Подкрепям соленоида, падна два пръста сняг и се предавате. То не, че службите по почистване са цвете, но ако това е сняг за бедстване...
                            По бТВ започнаха новините със "Сняг затрупа страната", после споменаха и за снежна блокада, или нещо подобно. Това ако не е търсене на сензация, хайде, да не е сензация, но като няма новини, и жабата е рак! Та по-лековерните се хващат на приказките, и става това, което коментираме. Ами ако навали метър сняг какво ще правим? Май да затваряме държавата...
                            Слава Богу, като паднат сериозни количества, съответните служби се мобилизират и се разчиства що-годе добре, доколкото позволява наличната техника, де. Не мисля, че сегашните сантиметри сняг са нещо особено. Поне за мен, дето карам астра, на която по "конструктивни причини" не мога да включа задния мост. Та какво остава за каращите нормални 4х4?
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                              Аз дето живея у гората на Витоша и карам лека кола с предно, не се отчайвам, пък вие...Ще взема да постна малко снимки, да видите шоу.
                              Ама разбира се, това , че някой има страхова невроза от снега си е негов проблем.Пътищата си бяха добре.
                              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

вчера въпреки снеговалежа не се престараваха по м-ла "Тракия" - от Тунела до Сф видях само 1 камион да опесъчава...
                                Това не беше проблем - все още валеше слабо... Но за пореден път се убедих в българската простотия - вчера на сравнително чистата "Тракия" (само 1-2см сняг на платното, без коловози и т.н., при свободно платно стабилно и спокойно се караше с 80 да 100кмч), имаше няколко "тапи" от "шофьори", които незнайно защо караха с 30-40, "даже" с 50кмч в лявото платно (при свободно дясно платно)... Естествено имаше и такива, които караха с толкова в дясното (както си трябва)...
                                Това логично доведе да доста рискови ситуации - един тарикат с Лендкрузер дори се вклини между 2-те платна и изпревари 3-4 реда коли
                                Човек дори да искаше да спазва нормална дистанция, постоянно се мушкаше по някой "изнервен" отпред или отзад... на няколко пъти за малко да стане верижна катастрофа...
                                Булгар- булгар)))
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X