Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътното идиоти ли са или нас ни правят на такива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътното идиоти ли са или нас ни правят на такива

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    имаше няколко "тапи" от "шофьори", които незнайно защо караха с 30-40, "даже" с 50кмч в лявото платно (при свободно дясно платно)... Естествено имаше и такива, които караха с толкова в дясното (както си трябва)...
    Това логично доведе да доста рискови ситуации - един тарикат с Лендкрузер дори се вклини между 2-те платна и изпревари 3-4 реда коли
    Човек дори да искаше да спазва нормална дистанция, постоянно се мушкаше по някой "изнервен" отпред или отзад... на няколко пъти за малко да стане верижна катастрофа...
    Булгар- булгар)))
    Има една група хора, които все още карат със всесезаонни и дори с летни гуми. Не казвам, че тези са били такива.
    На няколко пъти ми правят впечатления таксита, да минават със зор участък, който обикновено се минава съвсем лесно.
    Освен това, за успешно каране в зимни условия си има чалъми, които много хора не познават. Аз също не претендирам, и като чели е хубаво да направим една тема със съвети как се кара на сняг и лед. Дали да се подава газ до ламарината, както правят някои, как да се използва инерцията на колата, волана как да се върти, при поднасяне какви да са реакциите и други съвети. На мен лично ще ми е интересно да науча неща, които да прилагам в практиката. Че утре в 6:00 ме чака практика, а като гледам как не спира вече втори ден...
    Измени се аспект-ratio-то на пейзажа.Боклуджийската кофа стана двойно по-висока, а колите приличат на извадени от комикс

Коментар

И аз два дни си се придвижвам без проблеми из София. Ходих и до Голямо Бучино, а там си е планински проход. Естествено пътя беше заснежен и заледен, но с реното с хубави зимни гуми, не беше никакъв проблем карането. Естествено с една идея по-разумно. Проблеми имах едиствено, като реших да врътна едно кръгче с Ферозата... Е, за Кобрите, наистина си беше проблемно, но май проблема си е изцяло мой, предвид факта, че са доста далеч от дефиницията за зимна гума .

А, също така един съсед, който поставя фаянс, се нервираше, че заради тоя сняг му се наложило да отложи голяма поръчка в Бояна... защото не си бил сменил още летните гуми
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Вий сте си добре,бедствате си на воля,ми ний в Бургас,от кога се молим за едно такова бедствие
        ма нямаааа,имаме 2см.сняг и се радваме като малки деца
        Все едно ние да се оплакваме от морето....че било соленооо...че било мокрооо....иди на разбери

Коментар

Във Варна вали чуден сняг. Утре няма да има трафик и задръствания. А дано се задържи така до май. То и без това тогава идва пролетта.
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Как през май, бре? Нали идва през март!
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              Как през май, бре? Нали идва през март!
              Във Варна пролетта идва май месец. Морето е студено, вятъра е студен от север. За 18 години най-много два или три пъти да съм се радвал на топло пролетно време.
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                Уважаеми колеги, нека все пак да гледаме по-реално на това което е оттатък... В Германия не са чак с перфектно почистени пътища... я вижте това:
                http://dnes.dir.bg/2009/01/04/news3803517.html
                Тц, тц, как не го видях по-рано нямаше да ида на работа! А така по тия заснежени пътища, отне ми 3 часа за 250 км

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                  Във Варна вали чуден сняг. Утре няма да има трафик и задръствания. А дано се задържи така до май. То и без това тогава идва пролетта.
                  Да де, ама тази сутрин от 7.00 и задръствания и трафик.
                  Поне пътя от село до Варна беше изчистен и нямаше никакви проблеми.
                  Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                  NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

не знам каква е обстановката в останалата част на страната , защото оттдавна не вярвам на новини защото те залагат на гръмки заглавия и сензации , според мен с подходящи гуми и повишено внимание може човек да се справи с този сняг които е навалял , далеч съм от мисълта че пътищата са почистени качествено но искам да обърна внимание и на част от ,,водачите на МПС ,, !!! за отсечка от 25 км при ЗАЛЕДЕНА настилка станах свидетел на 6 изпреварвания на които някои хора според мен заслужаваха да бадат спрени и да им се дадевазможност сами да си изберат начина по които да бадат умъртвени защотоо тези хора просто според мен се опитваха да убият някого , как може автобус возещ пътници , да кара с поне 80 км в час да изпреварва в завой ???? и то при толкова заледен път че ако това камокадзе го накарам пеша трудно ще се задържи на пътя !!!! или поредното пешлеме което беше качило приятелката си заело поза като във фотиойла си у тях и заради които за да не се натресе отзаде ми трябваше да вляза в банкета и на всичкото отгоре нагло ми свири и ми ръкомаха , можеби трябваше 5 завоя след като вече се беше хварлил в канавката вместо да спра за да ги видя дали са добре да му опана 2 шамара и да му напомня че заради неговата глупост можеше и двамата да сме в нея !!!!
                    пътищата са лоши , не са почистени качествено не се опесачени на 100% , но и ние сме си виновни понякога ,защото ако всеки един си направи труда да погледне навън ще се убеди сам колко от нас са си направили труда да си почистят пред дома си или може да даде поне един пример за някои джигит по пътя който рискува живота и здравето на доста хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                      Да де, ама тази сутрин от 7.00 и задръствания и трафик.
                      Поне пътя от село до Варна беше изчистен и нямаше никакви проблеми.
                      Мани мани, трафика същия, ама хората с галошите излезнали, една женица с лъскаво лице и тънки токчета, и бутах новото пежо да тръгне от паркинг. Отидох до вкъщи и се върнах тя на 100 м зарязала колата .... За всичко е виновен кмета - изчистил е главните артерии
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Относно винетките,
                        абе май ги изпокриха след Нова година.Имам чувството че е заради по-вечкото актчета които ще направят ония сладури-катаджиите.Вече доста приятели ми се оплакаха ,че не си намерили след 01.01.09,след прибиране от хижи,вили и т. н.
                        Камен Механджиев

Коментар

Първоначално публикуван от maikallllll Преглед на мнение
                          ...но и ние сме си виновни понякога ,защото ако всеки един си направи труда да погледне навън ще се убеди сам колко от нас са си направили труда да си почистят пред дома си или може да даде поне един пример за някои джигит по пътя който рискува живота и здравето на доста хора !!!
                          Обръщате ли внимание, колко непочистени автомобили се движат по улиците. С по 10 см сняг по покривите. Пусанит чистачки на предното и задното стъкло. Старничните стъкла са почистени със отварянето им до средата... Ужас някакъв. Тръгват бързо, карат бавно и спират от раз... Е поне във Варна... таквиа са ми наблюденията тази сутрин. А пък аз нали съм глупав, 10 минути си подгрявам колата и я почиствам от всякъде старателно с голямата четка и стържа леда от прозорците...
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Тази нощ се прибирах от Харманли в София и въпреки, че валеше доста силно нямаше никакъв проблем с придвижването. Единствено в района на Симеоновград беше малко по-кофти, но придвижването беше като цяло безпроблемно.
                            Магистрала "Тракия" от Стара Загора до Пловдив не беше добре почистена. От Пловдив до тунела беше буквално изблизана. От тунела до София също не беше добре почистена. Изглежда различните почистващи служби се справят по различен начин.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Вчера, автомагистрала Тракия:

Пътя нормален за 4-ти януари. Сняг на места. Главно след тунелите по посоа София. Снерогини видяхме поне 10 броя.

За отсечката София - Пазарджик и обратно обаче, самоубийците бяха над 200. То не беше засичане, престрояване по 50 пъти на километър, каране "на ръбче", светкане, клаксони. Включително и докато чакахме да извадят влекач "Волво" от мантинелата, спортистите прелитаха в крайна дясна лента с 80...

Не е проблема в пътищата колеги, говедата са ни много. Ние бяхме с едно "Субару" и се движихме с 60-80 в средна лента, а разни "Бмв"-та ни изпреварваха от всякъде с над 100 км/ч...

Коментар

В моменто в София вали силно,и се питам защо не минат сега да полеят за да поддържат платното чисто.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X