Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Писна ли ви от обратни волани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Писна ли ви от обратни волани?

+ 100

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение
      Ами със съзнанието , че жена му ще му каже дали идва някой като се изнесе съвсем леко .
      И това слабо го вълнува летящият срещу теб камикадзе... Не е казано, че трябва да имаш каквато и да е вина, за да те ударят челно. Колко е разликата в реакцията между това да видиш опасноста сам или някой да ти каже за нея(ако въобще успее да обели дума, като види връхлитащ с 200 голф на 100 метра...) не ми се смята, но не е малка... Понякога стотни от секундата ти спасяват живота, а някой път и те не стигат - удърът е абсолютно неизбежен... и тогава се пита кой ти е по-важно да е по-добре защитен - ти или пътникът ти...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Тук са най-големите противници на десния волан , а трябва да е обратното . Става въпрос за офф-роуд форум . Когато си мераклия за офф-роуд и караш офф-роуд , не ти пречи волана именно защото не е роуд а офф-роуд . Какво им пречи на хората , които карат нормални според вас коли да си купят по един ефтин , но хубав джип и да го шпорят по баири и язовири
        Пречи малката подробност, че за да стигнеш до баирите и язовирите най-често трябва да караш по асфалта. Понякога - стотици километри ...

Та с две думи , мисля че всеки е свободен да избира какво и как ще кара.
        Ами ако ми е кеф да карам с танк в насрещното???

Лично аз , не бих карал десен волан , ако ми беше широко около врата и мога да си позволя 80% от колите на пазара.
        Това обаче не ти пречи да гледаш отвисоко на тези, които могат да си позволят "Нива за 5500 лв" или "навършил пълнолетие джип"?!?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Хмм англииския посланник или там кои знае дипломат ще си кара " обратната" кола колкото си иска,а другите не.Там е проблема.Ас инъче съм за " обратните" коли в техните си земи
          Емил-00356 99872043-Малта
          Defender-90

Коментар

А искате ли ние дето караме "обратни" автомобили , да се съберем някъде и да паркираме на едно място и вие да ни целите с камъни , плюете и рзпънете на кръстове , а колите да ви дадем по една бухалка и да ги обезобразите кой как си знае . А тия с по-големите джипове да минават огоре напред-назад ?

Щял танк да кара . Кой има това в предвид ? Пък и танк карай ако искаш , самоче с гумени вериги ама не в насрещното .

Тая тема пое значително погрешна посока .

Не , не гледам от високо спрямо тези които карат Лада Нива - именно това имах предвид когато казах всеки да кара каквото си му харесва .

Коментар

До: Писна ли ви от обратни ...

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
              По-безпредметна тема с по-хитреещо на дребно заглавие не бях виждал от бая време. Малко забрани има, хайде сега да се забранят колите с десен волан.
              То видиш ли не зависи от задволанното устройство, а от позицията на волана. Утре ще зависи от марката, и от цвета. Страхотна идея за намиране на виновен там където го няма.

Аз пък мечтая за Нисан Скайлайн. От тия японските - горните версии, които са само с десен волан понеже от ляво купето е подсилено. И като ми се сбъдне мечтата, някак си ми се ще да го карам регистриран. Когато изпреварвам, ще внимавам още повече от колкото когато карам кола с ляв волан, и както и при колата с ляв волан - НИКОГА няма да се впускам да изпреварвам ако не знам какво идва отсреща. Кво правим ? Краен ли съм ? И като си го купя, пак ли ще има някой продавач на М-тройки с ляв волан на който да му е писнало ?

На мен пък ми писна от липса на толерантност и от обобщения. Волана бил виновен - щото видиш ли тоя дето се юрка да изпреварва без да гледа с кола с десен волан, като го сложиш в кола с ляв волан - ще стане божа кравичка. На всеки пет минути ще спира колата да бере маргаритки край пътя и да ги подарява на колегите си шофьори. Тия с ляв волан, дето и те ще карат всичките перфектно и хрисимо.
              Без да чета оставащите 5 страници си давам мнението, това мнение(цитираното) ми беше достатъчно, мнение на модератор, много жалко, че някой хора не могат да оценят какво значи изпреварване с десен волан и колко фатално може да бъде то !
              Приятелю, дано не разбереш евентуалните последици, които може да доведе "десният" , може да си много компетентен в много други насоки, но специално в този пост не си помислил от всякъде !
              Ако не ти пука за теб, то има случайни хора на пътя, които не са длъжни в последствие да лепят некролози по пътищата заради гаврата, някой да кара с такъв волан ! Вече е трудно да изпревариш кола с нормален волан, какво остава за обратен, тук не става въпрос за самоубиец, а за убиец !

Малко съм краен в поста си, но съм патил, не точно заради волан, а от некадърност и невнимание( а десен волан води точно до това)- преди около 14 години се обърнах с камион на сред Цариградско и сега имам МНОГО обици !
              Не бях аз виновен, но ако беше станало фаталното вече щеше да е късно да търсим виновен, затова първопричината за подобни инвазии трябва да се прекършват още в зародиш, за да няма после : ако беше това, ако беше онова !
              Не се заяждам, извинявам се, ако съм засегнал някой !!!

Коментар

....Лично аз , не бих карал десен волан , ако ми беше широко около врата и мога да си позволя 80% от колите на пазара....
                Колега, ми на мен ми се кара Бугати Вейрон или Ламборгини Галардо поне .... Абе и с някое Ферари ще се примиря.... Къде да намеря някой евтиняк, па ако ще да е без волан, та да ми пасне на джоба? Има си една поговорка: "Всеки да се простира според чергата си!". Като не можеш да си позволиш даден автомобил, просто не го купуваш. Иначе се получава като с ония юнаци, дето си продадоха жилищата, за да си купят Мерцедеси и да се правят на мутри и после си живееха в тях. Никакво оправдание не е, че ти се ще пък не можеш....
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

... именно това имах предвид когато казах всеки да кара каквото си му харесва .
                  Е там е работата, че в "белите страни", каквато уж искаме да става България, обикновено не можеш да караш "каквото ти харесва", защото има въведени някакви правила.

Преди години на мене в една такава страна ми казаха: "Господине, за да може Вашата кола да се регистрира тук, тя трябва да има миялки на фаровете, система за пречистване на отработените газове (някакъв предшественик на катализатора), усилена антикорозионна защита, ..." (т.е. нищо толкова драстично, колкото обратния волан, от гледна точка на безопасността) "След като направите тези неща, трябва да минете на преглед в ... (техния вариант на Технотест), където се чака 6 месеца. И едва след като успешно минете прегледа, ще можем да регистрираме колата Ви."

Толкова. Има си въведени стандарти и правила - трябва да се съобразяваш с тях. И на никой не му пука дали това ти е финансово изгодно или не.

Сигурно и затова при доста по-интензивно движение труповете при тях са доста по-малко от нашите.
                  Защото тук ти искаш да караш десен волан, щото не ти стигали парите за нова кола с ляв. Друг пък поради същата причина кара с излъскани гуми-галошки и без спирачки.
                  Всеки си прави "каквото му харесва" без да се интересува от нищо друго. Резултатът е на лице ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Вие тука не сте добре ,говориете за убийци ,судилища за тези които карат с десен волан.Замислете се малко че тва са пулни глупости.
                    повечето от вас говорят наизуст и напук ,тва сам абсолютно сигурен само защото мразят различните.

А кво ще кажете за ралитата със супер коли които си организират англичаните в Европа .Аз мисля ,че трябва да ги забранят ,как може някви луди ,със супер мощни коли да обикалят из Eвропа .Чудя се как ли изпреварват из тесните планински пътища на Швейцария.Тва са убийци трябва да ги съдят....

Коментар

• До: Писна ли ви от обратни волани?

ПАНАИРЕ.....,Не им се връзвай,аз още вчера се отказах.некои хора дето пишат по тая тема просто имат в повече отрицателна енергия и си търсят кокал за глозгане!
                      дай да си основем и ние едно клубче на десните волани и да се събираме таино в някоя пещера из балкана ,та да не сме трън в очите. Това за нивите и уазките ми хареса,затова и така зареваха,че от некои истини боли.... OFF-ROAD-FORUM. не заседание на парламентарна комисия,колеги който иска да гради кариера в политиката си има място!!!
                      Между другото,днес си купих още една обратна джипка (3-та)и скоро ще забръмчи по висококласните пътни мрежи на милата ни родина.
                      8777203908

Коментар

Нямам не искам да има и дано нямам кола с десен волан.Това е мое право.
                        Като е право на всеки да има и кара каквато си иска кола с дясно или ляво кормило.
                        Просто не ми е удобно с това дясно кормило по нашите пътища които са направени за лява дирекция.
                        Ако си купя такава кола от Англия или Япония бих и сменил дирекцията.

Коментар

Първоначално публикуван от DIDOSKIN Преглед на мнение
                          ...Между другото,днес си купих още една обратна джипка (3-та)и скоро ще забръмчи по висококласните пътни мрежи на милата ни родина.
                          Нищо, те в Надин не са претенциозни с какъв волан ще ги правят на калъпче. Пресите им са универсални, та смело купувай. Освен това ги плащат като истинските коли, та си на делавера!
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                            Е там е работата, че в "белите страни", каквато уж искаме да става България, обикновено не можеш да караш "каквото ти харесва", защото има въведени някакви правила.

Преди години на мене в една такава страна ми казаха: "Господине, за да може Вашата кола да се регистрира тук, тя трябва да има миялки на фаровете, система за пречистване на отработените газове (някакъв предшественик на катализатора), усилена антикорозионна защита, ..." (т.е. нищо толкова драстично, колкото обратния волан, от гледна точка на безопасността) "След като направите тези неща, трябва да минете на преглед в ... (техния вариант на Технотест), където се чака 6 месеца. И едва след като успешно минете прегледа, ще можем да регистрираме колата Ви."

Толкова. Има си въведени стандарти и правила - трябва да се съобразяваш с тях. И на никой не му пука дали това ти е финансово изгодно или не.

Сигурно и затова при доста по-интензивно движение труповете при тях са доста по-малко от нашите.
                            Защото тук ти искаш да караш десен волан, щото не ти стигали парите за нова кола с ляв. Друг пък поради същата причина кара с излъскани гуми-галошки и без спирачки.
                            Всеки си прави "каквото му харесва" без да се интересува от нищо друго. Резултатът е на лице ...
                            И тук има,в случея регистрацията на автомобило с обратна дирекция, едва ли е незаконна.Ако законите се спазват на сто процента,голяма част от джиповете,няма да могат да се движат по пътната мрежа-кой заради изменения в конструкцията,кой заради нестандартни брони.
                            Аз също не бих карал "обратен" автомобил,но понеже съм противник на всякакви крайности,гласувах против забраната.
                            Далеч по-ползотворно ще е засилването на контрала по пътищата (за което,май никой не иницийра подписка).
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

ПАНАИРЕ.....,Не им се връзвай,аз още вчера се отказах.некои хора дето пишат по тая тема просто имат в повече отрицателна енергия и си търсят кокал за глозгане!
                              дай да си основем и ние едно клубче на десните волани и да се събираме таино в някоя пещера из балкана ,та да не сме трън в очите. Това за нивите и уазките ми хареса,затова и така зареваха,че от некои истини боли.... OFF-ROAD-FORUM. не заседание на парламентарна комисия,колеги който иска да гради кариера в политиката си има място!!!
                              Между другото,днес си купих още една обратна джипка (3-та)и скоро ще забръмчи по висококласните пътни мрежи на милата ни родина.
                              Прав си , и аз мисля да преставам . Да чукаме на дърво да не стават ПТП-та с каквито и да е превозни средства пък на другото майната му . Дали ще сложат забрана или не , аз пак ще си карам отдясно .

Линка към форума за десни волани ми е в подписа , а идеята за среща хич не е лоша . Да ти е честита третата джипка .

Коментар

Дидо, уважавам те, ще ти го кажа по друг начин, приемаме, че е "безопастно", къде ти е удовоствието от шофирането, когато трябва да си постоянно на щрек когато караш ?
                                Все си мисля, че с тези скъпи "играчки" трябва да ни е кеф, просто не мога да те разбера, къде ти е кефа от тези коли ?
                                Постоянно си с чуство за неизправна кола ! Не мога да те разбера !
                                Ако е само за офролд съм съгласен, но за всекидневна ... .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X