Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Писна ли ви от обратни волани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Писна ли ви от обратни волани?

Значи работата опира до това.Ако доиде Англичанин с дясна дирекция на волана в моя хотел и го забърша сумата му и пари е ОК,но нямам право да карам с неговото кормило,Значи по хубава е мършата от италия или от ... ама да не Англииска щтот е по ефтина и нямаме далавера.Кои печели-ние дети си спорим във форума и или някои дето има полза.Не мисля че ние ще решим проблема за или против.Те големите ще го измислят,които лапа тои прави законите-ние само се дракаме
    Емил-00356 99872043-Малта
    Defender-90

Коментар

Първоначално публикуван от Lany Преглед на мнение
      Кои печели-ние дети си спорим във форума и или някои дето има полза.
      На мен ми пука. За това, че хора без видимост изкачат из зад автобуси на 10 метра пред мен. И то не толкова за техния(всеки е свободен да се самоубива), колкото за моя живот... Ама, айде, аз съм с ляв волан и по-голям шанс да ги избягвам... Както казах по-горе, мислете му вие с десните, когато започнете да срещате редовно други с десни... тогава вече ще дойде кървавата баня, защото "дребният" дискомфорт от видимоста, когато го има и при двамата, се умножава многократно...

П.П.: Да не говорим и че при положение, че 90% от челните сблъсъци не са съвсем челни, а само в лявата част на автомобила, не знам с кой акъл бих качил там жена си или детето, вместо аз да седя там с цялата отгворност от факта, че шофирам.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Не съм гласувал още, но съм против срещу мен в другото платно да се движат МПС-та с десен волан. Само поради 2 причини: 1. Всяка седмица отивам и се връщам до морето и част от пътуването ми минава на фарове, а на автомобилете с дясна дирекция блестят и заслепяват, а дали те виждат манго с каручката който се прибира след като си е откраднал нещички според сезона, това си е техен проблем и 2. пътувайки си така в нашите тесни пътища от време на време някой такъв от "десните" се изнася в лявото платно, вижда ме че аз идвам срещу него и тръгва да се прибира, а аз незнаейки дали отсреща водача ще се "скрие" своевременно скачам на спирачката с 2-та крака /автоматик е/.
        Като се размисля обаче за смяна на пола, а грешка на волана де всичко се прави без пълния набор от части за това и не всички видове МПС-та са фабрично пригодени за това, и се движат и едни такива недоносчета, последното което чух че нямали как да се обърни спирачната система и бил сложен спирачен цилиндър от морга от друга по-малка кола и без ABS. Така, че и за смяната местото на волана пак може да влече много проблеми от различно естество здраво свързани с безопасността на пътя.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Болна тема за всички от този форум . Тук са най-големите противници на десния волан , а трябва да е обратното . Става въпрос за офф-роуд форум . Когато си мераклия за офф-роуд и караш офф-роуд , не ти пречи волана именно защото не е роуд а офф-роуд . Какво им пречи на хората , които карат нормални според вас коли да си купят по един ефтин , но хубав джип и да го шпорят по баири и язовири ? Или да си куъпят УАЗ-ка или Лада Нива? (сигурно има болни фенове на тези возила , но Паджеро например е на светлинни години , няма к'во да се лъжем) .

Та част от проблема идва - купил си е някой Лада Нива . Дал е 5500лв да кажем . На другия ден вижда Toyota Hilux за по-малко пари . Раздразва се , зачервява се от яд и хоп - дай да плюем по десните волани - типично по нашенски . Към плюенето се присъединяват и тези , които се опитват да си продадат "великия" джип отдавна навършил пълнолетие за 20 000 - 30 000лв. , но не могат , защото има десни волани . Е как в тези два хипотетични случая да не си заклет противник на десния волан .

Другата част от проблема са вносителите на "нормални" коли . Ами яде им се от хляба! В техен интерес е да караме скъпи коли на фона на най-мизерните заплати в европа .

Допълнение е и на Атака проектозакона - при тях е обяснимо , всичко им пречи .

Мнението на повечето хора които са против десните волани е равностойно на моето мнение за плюсовите и минусите на Аполо спрямо Чалънджър . Какво мнение мога да имам , когато си нямам и представа за какво става въпрос .

Стига сте се драли и спрете да се занимавате с нас /каращите десен волан/ . Фаровете пречели , незнам си к'во . На мен не ми ли пречи , че всички гъзета с Fiat Bravo , BMW 3 , Golf и т.н. ми карат на халогени и навирени до горе фарове ? Или тези 10% от колите по пътищата на които единия фар е на габарит а другия на дълги (някой май ги беше нарекъл циклопи) ? И S-класите на които ксеноните на дълги(те само на дълги май карат) ми режат ретините ?

Та с две думи , мисля че всеки е свободен да избира какво и как ще кара . И не забравяйте , че в България основният фактор е цената . Лично аз , не бих карал десен волан , ако ми беше широко около врата и мога да си позволя 80% от колите на пазара .

Всеки потенциален купувач на "обратна" кола да си прецени сам за себе си дали удоволствието от карането на по-добър автомобил вписваш се в бюджета му е по-голямо от неудобството да стои от дясно . Ако отговора е ДА , да си вземе десен волан , ако отговора е НЕ - да си вземе ляв , да си кара спокойно и да не плюе хората които карат от другата страна .

Някой чак говореше за съдене за незнам си какво и наказване с незнам си какво - това е мислене на рецидив .

Стриктно против забраната за регистрация - който иска да кара такава кола , все ще намери начин да я кара легално (повярвайте ми има) .
          Стриктно ЗА за намаляването на вноса - не може куцо , кьораво и съкато да вози от Англия какво ли не и с какъв ли не произход - трябва да се завиши контрола .

ПП - tododad пусна един линк . Хвърлете едно око и се опитайте да откриете разликите в манталитета на хората писали там и на тези писали тук . Много от темите в нашенските форуми се превръщат в караници , а не е там идеята на един форум - да си помагаме , споделяме мнения и разбираме проблемите на другите . Ето и линка - http://www.minitrucktalk.com/showthread.php?t=1551
          Последно редактирано от panaira; 02-06-08, 18:07.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            На мен ми пука. За това, че хора без видимост изкачат из зад автобуси на 10 метра пред мен. И то не толкова за техния(всеки е свободен да се самоубива), колкото за моя живот... Ама, айде, аз съм с ляв волан и по-голям шанс да ги избягвам... Както казах по-горе, мислете му вие с десните, когато започнете да срещате редовно други с десни... тогава вече ще дойде кървавата баня, защото "дребният" дискомфорт от видимоста, когато го има и при двамата, се умножава многократно...

П.П.: Да не говорим и че при положение, че 90% от челните сблъсъци не са съвсем челни, а само в лявата част на автомобила, не знам с кой акъл бих качил там жена си или детето, вместо аз да седя там с цялата отгворност от факта, че шофирам.
            Колега ти не,но някои като чета какво са писали,май ще ги качат
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Ас съшто съм за не употребяването на колите с различна дирекция,но не мисля че трябва да тръгваме срешту всичко което не ни изнадся.Ами добре де даи да забраним десните волани и левите управници-как да стане-нито леви нито десни.Кои печели-не мисля че сме ние
              Defender-90

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение
                Болна тема за всички от този форум . Тук са най-големите противници на десния волан , а трябва да е обратното . Става въпрос за офф-роуд форум . Когато си мераклия за офф-роуд и караш офф-роуд , не ти пречи волана именно защото не е роуд а офф-роуд . Какво им пречи на хората , които карат нормални според вас коли да си купят по един ефтин , но хубав джип и да го шпорят по баири и язовири ? Или да си куъпят УАЗ-ка или Лада Нива? (сигурно има болни фенове на тези возила , но Паджеро например е на светлинни години , няма к'во да се лъжем).
                Аз нямам абсолютно нищо против карането на джипове с десен волан в гората. Стига да не се движат по асвалта до там... А, ако не излизат по пътната мрежа, то не им трябва и регистрация. Нещо като кросовите мотори - не са пригодени за движение по пътната мрежа и не се регистрират, за сметка на това никой няма проблеми да ги кара в гората.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз нямам абсолютно нищо против карането на джипове с десен волан в гората. Стига да не се движат по асвалта до там... А, ако не излизат по пътната мрежа, то не им трябва и регистрация. Нещо като кросовите мотори - не са пригодени за движение по пътната мрежа и не се регистрират, за сметка на това никой няма проблеми да ги кара в гората.
                  Нямам нищто против твоята теза.Ти като отидеш в UK и ти кажат с твоита джипка в гората-нямаме ништо против, и мисля че реакцията ще бъде в полза на маиките и цялото поколение.Моята мисал е не трябва да сме брутално-против.Има си начини,друг е въпроса на кого му изнася-определено не на нас
                  Defender-90

Коментар

Проблема е не откоя,страна ти се намира волана,а в културата на шофиране.Лично аз съм против забрана на колите с дясна дирекция.Повечето от вас забравят че София не е България,и в провинцията,водач на джип с дясна дирекция,който стои по-високо от нормален автомобил въобще не представлява по-голяма опасност от колкото всеки нормален автомобил.Повечето от съвременните трактори,са с десен или централен волан,и тях ли трябва да се карат,до полето с платформа?Брат ми живее вече много години в Англия и имам,лични впечатления от автопарка там.Като човек който се е занимавал с продажбата на автомобили на старо,мога най-одговорно да заявя,че качеството на употребяваните автомобили в Англия,е на светлинни години от масовите италиански боклуци които се докарват сега.За цената ,нямам коментар,просто по-изгодни цени има само в Щатите,Канада и Австралия.Но ние сме в Европа.!

Коментар

Panaira
                      Та част от проблема идва - купил си е някой Лада Нива . Дал е 5500лв да кажем . На другия ден вижда Toyota Hilux за по-малко пари . Раздразва се , зачервява се от яд и хоп - дай да плюем по десните волани - типично по нашенски . Към плюенето се присъединяват и тези , които се опитват да си продадат "великия" джип отдавна навършил пълнолетие за 20 000 - 30 000лв. , но не могат , защото има десни волани . Е как в тези два хипотетични случая да не си заклет противник на десния волан
                      Панаире, фирмата в която работя е дала не 5500, а 18000 за нова Нива дълга база. За тези пари ти би си взел, не знам, може би инфинити на старо с обратен волан, но аз предпочитам Нивата с нормална дирекция и сега като я продадем, щото е на километри, ще вземем нещо отново с нормална дирекция. Защото другият избор просто е опасен. Вчера ми разправяха за един, който си е взел две коли с десни волани. В момента се опитва да разкара и двете за каквито и да е пари. Човекът обяснява как щял да се утрепи няколко пъти и просто не може да понася да кара такова нещо. Това признание прави на маса с приятели, след няколко чашки. Иначе, всичко е супер с обратния волан, поне докато ги продаде .

И стига с тия приказки, че италианците били палачори, а англичаните благородни ангели. Най-малкото приеми, че половината обитатели на Лондон са индийци, пакистанци, италианци, българи, руснаци ... А може би ти внасяш коли от Англия карани само от благородници със синя кръв поне три поколения назад .
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                      ВАЗ 2131

Коментар

Аз също съм против десния волан!
                        Липсата на видимост може да бъде фатална.
                        Заарин даде най-точния пример с двата тира и надничащите десняци.
                        Както виждам до момента никой от защитниците на "обртните" не е оброил този пример.
                        Не може някой спестяващ си някое и друго левче да вкара някой в гроба!
                        Нека си купи по-евтина кола!!!
                        JEEP CHEROKEE 2.5 TD

Коментар

Колеги, четейки форума виждам доста яростни застъпници на дясната дирекция.Едните явно карат такъв тип автомобили, а други са може би техните търговци, намерили пазарната ниша с по-ниска цена и готови да я защитават с зъби и нокти. Ясно е за всички нас, че едно нещо струва толкова колкото е готов да плати за него клиента. И по тази причина автомобилите от Англия са значително по евтини , просто защото при еднакви други обстоятелства като качество и цена всеки би предпочел колата му да е с ляв волан. Има реална опасност само заради по-ниската цена България да се превърне в рай за тези возила. Не бива след като си знаем родния хал /напр.колко е дисциплиниран българския щофьор,качеството на пътищата ни и т.н./ да утежним и без това сложната пътна обстановка в страната ни.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                            Panaira Панаире, фирмата в която работя е дала не 5500, а 18000 за нова Нива дълга база. За тези пари ти би си взел, не знам, може би инфинити на старо с обратен волан, но аз предпочитам Нивата с нормална дирекция и сега като я продадем, щото е на километри, ще вземем нещо отново с нормална дирекция. Защото другият избор просто е опасен. Вчера ми разправяха за един, който си е взел две коли с десни волани. В момента се опитва да разкара и двете за каквито и да е пари. Човекът обяснява как щял да се утрепи няколко пъти и просто не може да понася да кара такова нещо. Това признание прави на маса с приятели, след няколко чашки. Иначе, всичко е супер с обратния волан, поне докато ги продаде .

И стига с тия приказки, че италианците били палачори, а англичаните благородни ангели. Най-малкото приеми, че половината обитатели на Лондон са индийци, пакистанци, италианци, българи, руснаци ... А може би ти внасяш коли от Англия карани само от благородници със синя кръв поне три поколения назад .

Какви коли предла приятеля ти ? Щом е "за какви да е пари" дай да ги взема . Щом е за едното отърване от мъките . Съвсем сериозно .

Относто синята кръв - да напълно си прав за Лондон . Именно затова аз не купувам от там . А и отделно , Лондонските коли винаги са натиснати поне на 3 места и вътре са кочини . Техническото състояние не е кой знае колко добро , защото гореспоменатите наций често държат и сервизи в които не е нужно да караш колата за да минеш преглед , бюджета и самосъзнанието не позволяват ходенето до оторизиран сервиз .

Коментар

Първоначално публикуван от Lany Преглед на мнение
                              Нямам нищто против твоята теза.Ти като отидеш в UK и ти кажат с твоита джипка в гората-нямаме ништо против, и мисля че реакцията ще бъде в полза на маиките и цялото поколение.Моята мисал е не трябва да сме брутално-против.Има си начини,друг е въпроса на кого му изнася-определено не на нас
                              Първо да отбележа, че на мен ми се налага 1-2 годишно да ходя до Англия. И винаги си взимам рентакар с десен волан. Иначе, ако все пак отида с моята джипка като турист за 1-2 седмици, не виждам защо да ми кажат, че не може. Същото е и за всеки английски турист тук. Проблемът е когато такава кола се регистриа в България с цел да се кара 99% от времето тук. Това ми е и тезата, че 0.1% коли с десен волан по пътищата не са проблем, но 5-10% ще са истинско бедствие.

Първоначално публикуван от gabone Преглед на мнение
                              Заарин даде най-точния пример с двата тира и надничащите десняци.
                              Никой още не ми е отговорил и с какво съзнание качва жена си или детето на най-опасното място в колата(още по-опасно и заради десния волан, хем се изнасяш повече при изпреварване, хем и да си седиш в лентата доста по-късно можеш да забележиш летящия към теб), докато той носи отговорноста да шофира . И нека отговора не е, че той е много внимателен шофьор, защото това доста често не е от никакво значение за насрещно летящия камикадзе...

Пък и мотористите които ползват маркировката за пътна лента... то е ясно, че и те са за бой... ама пък чак за изтребване не са... а с този десен волан като я настъпваш с влошена видимост...

Коментар

Първо да отбележа, че на мен ми се налага 1-2 годишно да ходя до Англия. И винаги си взимам рентакар с десен волан. Иначе, ако все пак отида с моята джипка като турист за 1-2 седмици, не виждам защо да ми кажат, че не може. Същото е и за всеки английски турист тук. Проблемът е когато такава кола се регистриа в България с цел да се кара 99% от времето тук. Това ми е и тезата, че 0.1% коли с десен волан по пътищата не са проблем, но 5-10% ще са истинско бедствие.

Никой още не ми е отговорил и с какво съзнание качва жена си или детето на най-опасното място в колата(още по-опасно и заради десния волан, хем се изнасяш повече при изпреварване, хем и да си седиш в лентата доста по-късно можеш да забележиш летящия към теб), докато той носи отговорноста да шофира . И нека отговора не е, че той е много внимателен шофьор, защото това доста често не е от никакво значение за насрещно летящия камикадзе...

Пък и мотористите които ползват маркировката за пътна лента... то е ясно, че и те са за бой... ама пък чак за изтребване не са... а с този десен волан като я настъпваш с влошена видимост...
                                Ами със съзнанието , че жена му ще му каже дали идва някой като се изнесе съвсем леко . Деца никой не качва отпед - има си седлаки които се закрепят отзад .

Ама и стига с това изпреварване , има си трикове , поглеждаш в завоя , изнасяш се да погледнеш докато някой изпреварва - и всичко това при положение , че жена ти не е до тебе да ти каже . Тогава тия хватки са ненужни , е стига жената да не е заспала .
                                Пътувам по 50км на ден извънградско . Има моменти когато не мога да изпреваря . Стоя си с колоната . Покрай мен хвърчат и се надминават с по 120 . Не мисля , че пристигат с повече от 5 минути преди мен . Трафикът по извънградските пътища става все по-натоварен , така че в трафик движещ се с 70-80км/ч не можеш да минеш 100км за 1 час , ако ще и волан да нямаш .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X