Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За или против десния волан
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: За или против десния волан
От скоро карам МПС с десен волан.
В общия случей можеби не е добре да се кара МПС с десен волан, но всичко зависи от шофьора.
Сутрин отивам на работа с десен волан, през деня карам с ляв(служебна кола) и вечер се прибирам с десен волан. Пет дена ми бяха напълно достатъчни да свикна до такава степен с десния волан, че да не търся скоростния лост в ляво, да не се чудя коя предавка накъде е и да не се чудя къде е лостчето за мигачите и на къде да го мрънда. Иначе за 1-2 дена свикнах с десния волан. Единствения ми проблем през първите 2 дена ми беше разположението на автомобила върху пътя, тоест карах малко повече в ляво отколкото трябва, но и това не беше голям проблем - беше лошо време, снегове, ледове, недобра видимост.
И накрая ще кажа - който не се чувства сигурен, когато кара автомобил с десен волан, да избягва да го прави.
Коментар
-
Първоначално публикуван от JAGUAR_KARTING Преглед на мнениеОт скоро карам МПС с десен волан.
В общия случей можеби не е добре да се кара МПС с десен волан, но всичко зависи от шофьора.
Сутрин отивам на работа с десен волан, през деня карам с ляв(служебна кола) и вечер се прибирам с десен волан. Пет дена ми бяха напълно достатъчни да свикна до такава степен с десния волан, че да не търся скоростния лост в ляво, да не се чудя коя предавка накъде е и да не се чудя къде е лостчето за мигачите и на къде да го мрънда. Иначе за 1-2 дена свикнах с десния волан. Единствения ми проблем през първите 2 дена ми беше разположението на автомобила върху пътя, тоест карах малко повече в ляво отколкото трябва, но и това не беше голям проблем - беше лошо време, снегове, ледове, недобра видимост.
И накрая ще кажа - който не се чувства сигурен, когато кара автомобил с десен волан, да избягва да го прави.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Задължително се сменят стъклата - в повечето случаи цели фарове. Знам със сигурност, колите от UK като минат на континента, (особено във Франция) ги карат да си слагат лепенки на фаровете.Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеДобре де, а защо тогава на тракторите волана е отдясно?!
Иначе, въпреки, че гласувах "против" десният волан, си мисля, че безопасността си зависи от каращия. Лично на мен би ми било по-трудно да карам кола с ляв волан в Англия, отколкото с десен волан тук.
Но това си е личен проблем.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Ето пресен пример от вчера. Спрял камион в дясната лента; мъгла; шофьорът на пасата тръгва да го изпреварва и следва челен удар в камион... Водачът на пасата загива на място. Сами преценете на какво се дължи катастрофата.... Права отсечка, видимостта е над 50 метра. Според мен трябва да се забрани със закон регистрирането на МПС-та с десен волан в България.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ribaro Преглед на мнение...Сами преценете на какво се дължи катастрофата.... Права отсечка, видимостта е над 50 метра...
Този камион отсреща не се е движил с 200.
Извод 1: Шофьорът на пасатора е влязъл в насрещна лента без никаква представа какво има там. Не му е виновен десния геврек, а празната глава.
Извод 2: Неуверен не изпреварвай.
Коментар
-
Пропускаш факта, че камьона е спрял, т.е. не можеш да се откажеш от изпреварването и да караш зад него, а това дали е спрял или просто го застигаш не винаги може да се определи от далеч. Единствено можеш да спреш напълно и ти, което обаче в последствие ще удължи времето ти без видимост по време на изпреварването от напълно спряло състояние. Причина за катастрофата е липсата на видимост към лявата лента, а причината за липса на видимост в голяма доза е и десния волан.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнениеПричина за катастрофата е липсата на видимост към лявата лента...
Като не вижда, ще спре като всички нормални хора. Ако е умен, ще спре по-далече от камиона, за да си реши проблема с навеждане, а не с излизане от колата. Даже и да се блъсне на тръгване, ще е с по-ниска скорост, а това също е важно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеМалка поправка: НЕСЪОБРАЗЯВАНЕТО с липсата на видимост.
Като не вижда, ще спре като всички нормални хора. Ако е умен, ще спре по-далече от камиона, за да си реши проблема с навеждане, а не с излизане от колата. Даже и да се блъсне на тръгване, ще е с по-ниска скорост, а това също е важно.Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнениеВъв всеки случай усложнява много нещата, а всяко усложнение увеличава вероятноста за грешка. Не случайно и изпреварването от дясно е забранено. Включително и може да е причина за образуване на колонои и задръствания, когато забавяш изпреварването, за да се съобразиш с видимоста си.
Коментар
-
Много се изписа и почти всичко се каза, аз съм за десния волан, но само в страните, в които движението е ляво (как звучи само), иначе стават много обърквацииКолокото по-як е джипа - толкова по-търсен е трактора... :twisted:
Коментар
-
Аз съм против! Все пак,в България е прието движението да е в дясно.
Защо трябва да спорим,как е по-лесно,и кво ся, да взем всички да си обърнем воланите,за да докажем че се свиква лесно ли?
То лесно се свиква с почти всичко(с останалото-трудно),и все пак,трябва ли да се мъча,щом имам избор!?
Коментар
-
Аз също съм против! То ако се наложи,всеки ще свикне с десния волан.Друг е въпросът , че рискът при изпреварване е много по-голям при колите с десен волан , което застрашава останалите участници в движението и не само тях.Grand Vitara 2.0 16V (J20A)
Коментар
-
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеТвърдо против, според мен десния волан следва да бъде абсолютно забранен за управление по нашите пътища.
Опасен и то не само за водача но и за останалите участници в движението.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар