Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране на мотоциклет в града

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каране на мотоциклет в града

Глупаво е да се лишиш от предимството на мотоциклета в града, като висиш заедно с колите в колоната, когато без да създаваш проблем на никого можеш да се промъкнеш, но наистина трябва внимание и уважение към останалите участници в движението.
    Доколкото няма взаимно пречене всичко е допустимо. Не казвам, че в задръстването трябва да се минава с всичката газ. Аз специално бавно и внимателно се промъквам с мотора най-отпред, и след като светне зелено, ускорявам умерено бързо и преди колите да са потеглили съм на следващото кръстовище. Естествено, ако има възможност, и без да причиняваш стрес на никого. Никога няма да карам мотор в София без ДВЕ добри огледала. Те са животоспасяващи.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

от известно време в София е ужасно да се кара
      карам мотор но вече ме е страх да карам в града
      миналата година ме блъснаха на сфетофар докато чакам да светне зелено, шофьора не бил видял сфетофара.....
      Моторите не пречат, напротив - колкото повече мотори толкова по малко задръствания, толкова по малко замърсяване
      истината е, че и при мотористите и при шофьорите на коли камиони и тн има безумни идиоти, не може да се съди кой е крив кой е прав
      Въпрос на лично убеждение и толерантност.....

Коментар

а и още нещо
        моторист не изхвърля в движение боклуците който си е насъбрал като кутийки от кока кола, опаковки от кроасани, фасове и други такива

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
          А....почна да се светкаш,как досега не се измори незнам."добрият моторист е мъртвия моторист"дано сега се поуспокоят малко,но има такива които се връщат от отвъдното.Е ГОСПОДА ГУМЕНИ ГЛАВИ ОТ ТЕЗИ КОИТО СА НЕГАТИВНО НАСТРОЕНИ,ПИТАМ ВИ НЯКОИ ОТ ВАС БЛЪСКАЛ ЛИ ГО Е МОТОР?Приказки от рода на тоя как ми мина, ме засече и какво видях се приемат,но на рибния пазар
          Ааа, не се моря аз лесно, а иначе съм си светнат отдавна! От почти 20 години карам мотори по пътищата! Просто исках човека да си каже каквото му е на душата, е каза си го. Пък иначе докато съм карал по родните ни пътища що фасове са ме целили, що найлонови торбички са ми са се лепвали изхвърлени през прозорци на коли, а най-хубаво е някои добре настроени пръскалки на колата отпред като ти измият очите с препарат или пък празна цигарена кутия да те цапардоса по муцуната на магистралата ( щото обикновенно карам с открита каска)! Та видял съм доста работи по родните ни пътища, само не съм видял още автомобилист да се откаже да кара кола заради калпави мотористи, а иначе портала е пълен с мотористи отказали се да карат мотор по асфалта заради калпави шофьори на четириколесни!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            И къде виждаш в горните случаи нарушаване на правилника? Карат си хората с 30-40 един до друг, идиоти са определено, но нарушители?! По булевардите, където колите са разхвърляни, обикновено поне в най-лявата лента и без това се движат с превишена скорост. Никъде няма ограничение за минимална скорост в града. Ако си примерно с кола и настигнеш такива, то по тротоара ли ще ги задминеш? Пак те принуждават един вид... Нали за равнопоставеност се пледира в случая? какво е това мислене, че когато си на мотор имаш право да правиш нарушения, ако имаш възможноста?

И съм сигурен, че ако провирайки се между тримата, някой от тях мръдне леко на дясно в собствената си лента, за да избегне примерно дупка и те смачка, ще си му много сърдит? Еми, и него го е принудило нещо... ама, ако тръгнем с тези оправдания... А аз си мислех, че още в детската градина са ни научили, че "Ама Иванчо почна първи ..." не е оправдание...
            Къде виждам нарушение на правилника ли-АМИ ВЗЕМИ ГО ПРОЧЕТИ ,та да го видиш и ти!!!!
            1.Ако и тримата карат с една и съща скорост,мястото и на тримата е В НАЙ-ДЯСНАТА ЛЕНТА. Лявата обикновено е предвидена за изпреварващите.
            2.Ти явно не си чел внимателно постовете ми-ако тези в лявата лента карат по-бързо от останалите , аз просто подбирам лентата чиято скорост ме устройва-тогава не се налага да слаломирам.Що се отнася до това дали ще съм сърдит-ти пак май не си чел внимателно:
            ЧЛ.1НИКОЙ НЕ ТЕ ВИЖДА-АКО НЯКОЙ ТЕ УДАРИ ВИНОВЕН СИ СИ ТИ(дори и според правилника да си прав)!!!ПАЗИ СЕ САМ И НЕ РАЗЧИТАЙ НА ДРУГИТЕ!!!Между впрочем ако някой ме светне как да цитирам само някое изречение от даден пост, ще съм му много благодарен.

Но най-важното-прочети първия ми пост внимателно.Ако го направиш ще видиш че там ключовата дума е толерантност(често ще видиш израза "никой не ми е длъжен").Да аз нарушавам правилника понякога , но го правя само когато по никакъв начин не застрашавам здравето или живота на останалите.Доказателство за това е че много пъти са ми присветвали с аварийните , подсвирквали са ми , дори са ми махали , но никога не са ме освирквали(това също го пише в първия ми пост макар и с не толкова много думи)-ако щеш ми вярвай.Не си представяй че съм някакво камикадзе , което си търси белята. Просто исках да кажа , че правилника за движение не е панацея.В правилника не могат да бъдат засегнати всички ситуации на пътя.Той важи за общия случай , но колкото и фрапиращо да звучи понякога е по-добре да нарушиш правилника отколкото до го спазиш , защото така можеш да спасиш живота си или този на някой друг.Вече може би за хиляден път казвам -трябва да се мисли, а не папагалски да се следва правилника.За да се убедиш ще ти разкажа един случай:
            Един ден реших да отида при един мой приятел , който живее във Вакарел(точно под магистрала Тракия малко преди Ихтиман).Умишлено исках да избегна магистралата , но просто проспах отбивката и се наложи около 10-15 км да карам по нея.През цялото време съм карал възможно най-вдясно в авариината лента в абсолютно нарушение на правилника просто ,защото ме беше страх за живота ми.Пак те подсещам-карам ендуро с къси пиньони и максималната скорост която мога да поддържам дълго време е 70-80 км/ч.Знаеш ли какво е чувсвтвото ,когато те изпревари някой автобус или ТИР със 140км/ч(абсолютно позволена според правилника)?Не ти стига аварийната лента за да овладееш мотора.
            Подсещам те , че според правилника на магистрала има право да се движи МПС ,което може да развие най-малко 50 км/ч.Ако искаш можем да си направим един експеримент:имам възможност да ти осигуря скутер.Ще отидем на магистралата и ще ти го дам да го покараш в средата на дясната лента (където по закон ти е мясото) със скорост да речем 55 км/ч (пак в абсолютен унисон със закона) и да видим какво ще стане.
            Давам ти максимум ДВЕ минути живот.След това ще е необходим ДНК анализ за да могат да те разпознаят-просто по друг начин няма да стане-зъбите ще са ти пръснати по цялата отсечка м/у Вакарел и Ихтиман.
            За тия които недоволстват заради шумните ауспуси-моя е избушен абсолютно умишлено-целта е останалите , като не ме виждат ,поне да ме чуват.Идете в Гърция и ще чуете с ушите си , че и най-умрелия скутер когато се движи издава звук , колкото стадо 1000 кубикови пистарки.За сведение в Гърция , Италия и Испания се карат поне сто пъти повече мотори отколкото у нас.Причините естествено са топлия климат и жестоките задръствания. Но там никой не им прави проблем въпреки , че законите им като цяло са много по-строги от нашите и което е по-важно се спазват.И това не е случайно-много по-важно е хората да са живи,здрави и извън затвора , отколкото да се пази спокойствието на някой тежкар(просто казвам как е по белите държави).
            Изводите си ги вадете сами!
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Скутер и мотопед не можеш да караш по магистралата - има си знак на всеки вход ако ще да дига 150 стане ли фал гориш по сички параграфи.Иначе с олигофрени е пълно - мене ме е страх да карам мотоциклет из София сума ти приятели ги изпопребиха по светофарите - удари отзад - обратен завой без мигач на 5 метра пред теб, излиза от пряката гледате в очите и дава газ само щото е в някава стоманена каруца и в случая е недосегаем.

Иначе за видеото по-горе това си беше апсолютно умишлено засичане според мен - опит за убийство.
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

До: Ролбарите (безопасност и щети)

Първоначално публикуван от airone Преглед на мнение
                Защо мотористите никога не ползват лента, а ползват пьтната маркировка за платно?Защото нещото което най-мразя е в задрьстване моторист да ми минава между колите...Просто някой пьт ще си отворя вратата и като тресна някого ако ще не полиция ами ФБР и ЦРУ да ми викне!Когато мотористите спрат да се правят на тарикати и да разчитат на това, че са бьрзи и тесни тогава другите ще ги уважават.Сьщото важи и за останалите мпс-а.

.
                Не вярвах ,че може да има толкова тесногърди хора ...
                но то си пише - човека е от София сити...
                Живей за всеки дъх!

Коментар

Между друго един мой въпрос така и остана без отговор. Той е само към слаомиращите между движещи се автомобили. Моля тези, които го правят да не се засягат.

Когато карата не слаом из трафика с примерно 80 или повече км/ч, гледате ли си в огледалата и давате ли мигач за всяка маневра?
                  Специално за огледалата-ДА.През 50% от времето аз гледам назад , а не напред.И знаеш ли защо, колега? Защото удара отзад е един от най-мръсните(за мотор).Особено на светофар.Особено за скутер.Случвало ми се е да бягам , така като си седя и чакам да светне зелено. Да гледам в огледалата до такава степен ми е станало рефлекс , че го правя може би на всеки 10 сек. За мигачите до голяма степен важи същото.Това е просто въпрос на навик.Когато го имаш(навика) , даваш мигачи дори и без да се усещаш. А когато караш мотор , независимо къде , да имаш изградени навици, много често е животоспасяващо(а не просто спазване на правилника).
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                    Скутер и мотопед не можеш да караш по магистралата - има си знак на всеки вход ако ще да дига 150 стане ли фал гориш по сички параграфи.Иначе с олигофрени е пълно - мене ме е страх да карам мотоциклет из София сума ти приятели ги изпопребиха по светофарите - удари отзад - обратен завой без мигач на 5 метра пред теб, излиза от пряката гледате в очите и дава газ само щото е в някава стоманена каруца и в случая е недосегаем.

Иначе за видеото по-горе това си беше апсолютно умишлено засичане според мен - опит за убийство.
                    Да колега прав си,целта беше да се подсили ефекта , защото говорим за човек който не кара мотор и трябваше да си го представи по-картинно.Но в същото време това важи и за голям мотор.

Джон Кенеди

Коментар

• До: Каране на мотоциклет в града

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                      Къде виждам нарушение на правилника ли-АМИ ВЗЕМИ ГО ПРОЧЕТИ ,та да го видиш и ти!!!!
                      1.Ако и тримата карат с една и съща скорост,мястото и на тримата е В НАЙ-ДЯСНАТА ЛЕНТА. Лявата обикновено е предвидена за изпреварващите.
                      Ами, ако например бяха намалили па някаква причина? Пресичаща на червено бабичка например? И ти излетиш измежду тях? Ако искаш да правиш ляв завой и се престроиш в лявата лента, задължително ли даваш газ по послендо и после завоя с ръчната? Има хиляди причини човек да е в лявата лента и да не кара бързо. Да, разбирам, че много мотористи го отнасят без да имат вина, но следейки новините забелязвам, че загиват и доста невинни шофьори на коли, даже май доста по-често. Никой не е застрахован от идиоти-камикадзе. Когато обаче сам нарушаваш правилника(и при това се чустваш в правото си да го правиш), ми се вижда доста лицемерно да се оплакваш, че и другите го правят... Като в случая с клипа например. Замсиляш ли се върху факта, че всеки шофьор, който стряскаш или задминаваш с превишене скорост и всеки човек, на който му разваляш съня със шумния си ауспух, ти, лично, го озлобяваш срещу мотористите като цяло, дори и срещу невинните? И, ако ти си си позволил машината ти да е неизправна(има норми за шум), то как ще възприемеш, ако и другите правят същото? Например си махат огледалцата, че им пречат да се провират по малките улички... Помисли върху това. Сам го каза - толерантност.

Аз вече се повтарям. Наистина спирам да пиша по темата. Така и не получих отговор на неудобните въпроси, като например, ако не можеш да избегнеш отворена врата, как ще избегнеш внезапно изкочило пресичащо дете. И без това не мога да разбера каква теза се защитава. Че мотористите имат право да нарушават правилника, а другите не ли?! Друго не виждам с какво не съм съгласен. Май всички сме съгласни, че толерантност трябва да има, но просто границите ни са различни. Аз държа на равнопоставеноста. Който не държи на нея, просто да не се чуди, защото другите не се отнасят към него, като към равнопоставен.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ами, ако например бяха намалили па някаква причина? Пресичаща на червено бабичка например? И ти излетиш измежду тях? Ако искаш да правиш ляв завой и се престроиш в лявата лента, задължително ли даваш газ по послендо и после завоя с ръчната? Има хиляди причини човек да е в лявата лента и да не кара бързо. Да, разбирам, че много мотористи го отнасят без да имат вина, но следейки новините забелязвам, че загиват и доста невинни шофьори на коли, даже май доста по-често. Никой не е застрахован от идиоти-камикадзе. Когато обаче сам нарушаваш правилника(и при това се чустваш в правото си да го правиш), ми се вижда доста лицемерно да се оплакваш, че и другите го правят... Като в случая с клипа например. Замсиляш ли се върху факта, че всеки шофьор, който стряскаш или задминаваш с превишене скорост и всеки човек, на който му разваляш съня със шумния си ауспух, ти, лично, го озлобяваш срещу мотористите като цяло, дори и срещу невинните? И, ако ти си си позволил машината ти да е неизправна(има норми за шум), то как ще възприемеш, ако и другите правят същото? Например си махат огледалцата, че им пречат да се провират по малките улички... Помисли върху това. Сам го каза - толерантност.

Аз вече се повтарям. Наистина спирам да пиша по темата. Така и не получих отговор на неудобните въпроси, като например, ако не можеш да избегнеш отворена врата, как ще избегнеш внезапно изкочило пресичащо дете. И без това не мога да разбера каква теза се защитава. Че мотористите имат право да нарушават правилника, а другите не ли?! Друго не виждам с какво не съм съгласен. Май всички сме съгласни, че толерантност трябва да има, но просто границите ни са различни. Аз държа на равнопоставеноста. Който не държи на нея, просто да не се чуди, защото другите не се отнасят към него, като към равнопоставен.
                        Колега ,имам чувството че да се спори с теб, е като да се спори с радио.За това ти отговарям по точки за последно защото ми омръзна да повтарям по хиляда пъти едно и също.Проблема е , че аз ти давам конкретна ситуация , а ти започваш да теоритизираш.И така:
                        1.Личи ти че никога не си карал ендуро.Ако ти седиш в един средностистически автомобил, височината на седалката ми ще се падне горе-долу на височината на главата ти.Т.е. ако аз карам зад теб на 2м(не че бих го направил) , то от мотора си мога да видя пътя на пет метра пред твоята броня.Пак повтарям-на 400-500 м пред колите нямаше нищо, нито дупки , нито бабички , нито кучета ,нито каквото друго се сетиш.Булеварда е абсолютно прав и гладък и има прекрасна видимост-включително и по тротоара-и той беше празен.
                        2.В тази конкретна ситуация (абсолютно празен булевард),ако решиш да правиш ляв завой е достатъчно на 100-200 м преди светофара да подадеш мигач и да се престроиш,а не да се подготвяш от Люлин.
                        3.Никъде не съм се оплаквал ,че другите не спазват правилника-просто го отчитам като факт с който се съобразявам.ЧЛ.1
                        4.Не се чувствам в правото си да нарушавам правилника,а понякога съм принуден.Когато не съм принуден , но го нарушавам , го правя така че да не застрашавам околните.
                        5.Какво предпочиташ:
                        А-да пърпоря около теб и да ти нарушавам спокойствието
                        Б-да лежиш в затвора(което може да стане и утре , защото не си видял някой моторист ,който кара по правилник-просто може да решиш да се престрояваш и той да ти се падне в мъртвата зона на огледалото , докато те изпреварва .Казвам ти ежедневна ситуация)
                        Отговори с една буква (А/Б), а не с 58 изречения.
                        6.Аз съм с шумен ауспух не за мое удобство(той дори на мен ми пречи повече от колкото на теб-заеш ли какво е да караш 4-5 часа и той да ти гърми на половин метър зад ушите) , а за да може поне минимално да ми запази живота-или това е дума която за тебе няма особено значение?
                        7.Да много хора се дразнят(включително и мотористи) от шумните ауспуси , но ако питаш някой от тях(обикновените хора) какво предпочитат-някой мотор да изгърми покрай тях или да гледат половин ден черва на улицата си , мисля че отговора ще е еднозначен(изключваме разбира се колегата AIRONE).
                        8.Пак ти повтарям-никога досега не са ме освирквали(а знаеш че повечето шофьори имат навика да го правят за щяло и нещяло),но се случва да ме поздравяват-изводите си ги вади сам.
                        ПП.Тържествено обещавам да не посещавам повече темата-омръзна ми да обяснявам едно и също по сто пъти.Вече се чувствам уморен!
                        Поздрави към всички на две и на четири колела(поздрава не се отнася за AIRONE)
                        Последно редактирано от ЕМО; 08-04-08, 23:05.

Джон Кенеди

Коментар

От самото начало казвам - не съм моторист и идва ли вече ще бъда!
                          Но все пак ще се включа в темата - спазването на правилника е задължение на всички участници в движението! Точка!
                          Карането със 150 на междуградски път е грубо, подчертавам - много грубо нарушение! Принципа в движението по пътищата е - аз спазвам правилника и очаквам другите да го спазват - т.е. като излизам от път без предимство и видя на 500 м. движещо се МПС аз си правя съответните сметки - той се движи с 90 км./ч. и съответно ще бъде в тази точка където съм аз след 20 сек. и аз имам достатъчно време да изляза на главния път и да ускоря и да не попреча на човека! Но когато той не спазва правилника и се движи два пъти по-бързо кой е виновен все пак?
                          За слаломирането между колите на светофар - няма проблем, поне докато не ми обърнете огледалото! А това се случва в София вече 2 пъти за последните 2 месеца! Нормално ли е?
                          Карал съм в Рим - там е гмеж от скутери и мотоциклети! Но всички спазват или поне се доближават до спазване на правилника! Но в България това е илюзия и не само за мотоциклетите! Колко идиоти на 4 колела има?!!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Днес на пресечката на "Одрин" и "Т.Александров" няколко мотористи са се нашили в гадна катастрофа.Дано да са живи и здрави.Явно са се дърпали с машините.
                            Лятото идва бързите мотористи стават все по-уверени.
                            Внимавайте има и други участници в движението, дори и пешеходци.
                            Живи хора с близки и роднини които ги обичат.
                            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                            Това е положението.

Коментар

Аз продължавам да следя темата,и констатирам следното: да си МАРОДЕРАТОР/модератор/,не означва ,че не може да се извиниш па макар и късно ще е по ефектно и достойно.Никой не би ти отнел модераторството затова,че си се извинил нали?
                              1.имаше питане от колега КОЙЧ:
                              За мен и за другите колеги ще е интересно мнението на някой моориси защо не карат по средата на лентата а минават от дясно или от ляво.
                              2.ПРИМЕР ЗА НЕТОЛЕРАНТНОС от ЗЛОЙ
                              Някои се отеглиха без чест и достойнство
                              ПАВКО
                              0888802068

Коментар

Ти какъв проблем имаш с мен?
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X