Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране на мотоциклет в града

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Каране на мотоциклет в града

Ебати дългата и вече отегчителна тема
    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
    Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      За да сме по ЗЗДП ще трябва наистина да е нещо до 50 кубика и с ограничение до 50 км/ч, нямам категория А. Иначе не съм съгласен да карам с теб, в смисъл от където решиш и с твоята скорост. Ако обаче аз си избирам маршрута(имай предвид, че няма да се навра доброволно по Цариградското например, аз и с кола го избягвам в натоварените часове, по-разумни обходни маршрути колкото искаш) и не ми засичаш време, бъди сигурен, че ще намеря начин да не наруша никое правило . Както казах и по-горе, живота ми е по-мил от някакво закъснение... но всеки си има приоритети, пълно щастие няма...
      E.....за пореден път ти свалям шапка,но какво да правя аз го предложих трябва да си отстоя на думата нали.А за да не се измъкваш повече,примерно ще влезеш в ролята на някой на който работата му е свързана с каране на мотор.Защото според твоя пост всички караме мотори за да си правим кеф на.....Та да си избираме маршрут,ненат.часове и др.глупости.С този пост затвърди некомпетентноста ти на тема двуколесни,а да си беше мълчал....или извинил както ти казах.
      Последно редактирано от the_trident; 10-04-08, 00:29.
      ПАВКО
      0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от karlosjackal Преглед на мнение
        Ебати дългата и вече отегчителна тема
        Не колега, когато някой не е наясно, то тогава започва наистина да става такава тема.Сега обаче след моето предложение темата ще бъде закл.
        ПАВКО
        0888802068

Коментар

Tемта беше за каране на мотор в града. И редно беше мотористи да споделят опит и да се придъжат към темата. А за любителите с "В" категория да си отворат нова тема и да се изказват "за и против" моторите в града. Аз съм с професионална шофьорска книжка ,без отнети точки, и имам А кат. от 1991год. и за това си позволих да изкажа мнение предполагам полезно за останалите мотористи. Когато има тема "преминаване през река с джип" например, е доста смешно когато туристи дето са виждали джип само отдалече започват да съветват компетентно!

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
            E.....за пореден път ти свалям шапка,но какво да правя аз го предложих трябва да си отстоя на думата нали.А за да не се измъкваш повече,примерно ще влезеш в ролята на някой на който работата му е свързана с каране на мотор.Защото според твоя пост всички караме мотори за да си правим кеф на.....Та да си избираме маршрут,ненат.часове и др.глупости.С този пост затвърди некомпетентноста ти на тема двуколесни,а да си беше мълчал....или извинил както ти казах.
            Явно не ти изнася какво говоря и се опитваш всячески да го извъртиш. Не съм казал нищо за стигане от точка А до точка Б. Въпросът е да си избера сам маршрута. Като съм с кола го правя, защо да не мога и с мотор? Примерно сме до НДК и трябва да стигнем до Плиска. Какво значение има от къде ще мина?!
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Виж, ако не можеш да се придвижваш без да нарушаваш правилата, за времето което изисква работата ти, е съвсем друг въпрос. Но тогава проблема трябва да се търси в нея, а не в другите участници в движението. По съседните теми всички се възмущаваме от маршрутки, автобуси и камиони, които се движат по-бързо то разумното, защото шефовете им го изискват или сами гонят печалба. И с моторите е същото. Не зависимо от превозното средство трафикът в големия град позволява определена скорост за придвижване без нарушаване на правилника, за съжаление по-ниска, отколкото ни се иска, ако тя ти е недостатъчна за работа, значи просто организацията ти куца. Прочетете пак какво е писал Турбозмей. Спазвайки правилата може и да не сте точно колкото желаете по-бързи от автомобилите, но пак сте по-бързи. Пълно щастие няма, колкото повече нарушавате правилата, толкова по-бързо ще се придвижвате, но и инцидентите ще са повече. Нещата са навързани.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

За скороста отговорих съвсем конкретно. Като нямам място за изпреварване с нормална скорост обикновено си карам отзад, ако ще и да се влача с километри със 60 зад някой камион.
                Ами ето, в случая моториста е преценил че място има, преценил е и че скоростта му е нормална за изпреварване (използвам думичката "нормална" а не думичката "разрешена" по същата причина като тебе), ама как да предвиди че колата пред него ще извърши цели три нарушения! Ако поне едно от тези три нарушения не беше извършено може би нямаше да се стигне до сблъсък.
                И понеже разбирам че изобщо нямаш опит с мотоциклети, искам да ти изясня някои работи що се отнася до понятието "нормално" и различието при моторите и четириколесните! Например що се отнася до скорост на движение. Като изключиме случаите когато разликата в разбирането за "нормална скорост" си е чисто на психическо ниво, има и случаи когато мотора чисто технически не може да се движи с "нормална" за автомобила скорост! Във тази връзка аз лично съм си изградил мнение че така както повечето спортни ендура и всички кросови мотоциклети са забранени за ползване по пътищата, така трябва да се забранят и "пистовите" мотоциклети а също и някои спортни коли! Обаче се оказва че и който и да е обикновен мотоциклет понякога може да срещне трудности непонятни за автомобилистите некарали никога мотор! Веднага ще ти дам два примера от собствения ми опит:
                1. Карам из градъ, настигам кола движеща се със скорост по ниска от най-малкото показание на километража. Карам известно време зад колата, която няма никакви проблеми да се движи с тази скорост цял ден, обаче за да я поддържам аз съм на полусъединител с влачещи се по земята крака! Виждам най-после място където ми е възможно да изпреваря, присветкам с фар, бипвам с клаксон, пускам мигач и тръгвам и ме избутват чак на левия тротоар! Добре че бордюра е нисък и нямаше пешеходци! Оказа се че тоя в колата обича да слуша силно музиката, а и е бил твърде зает да бърка под полата на гаджето до него за да успее да ме види а и въобще да управлява колата! На въпроса ми " Какво правиш бе тъпанар?" отговори с контра въпрос "Що, ама ти бързаш ли за някъде?" Ами не знам какви нерви трабва да имам та да седна да му обяснявам че и без да бързам пак ми е невъзможно да карам с тази скорост зад него през целия град!
                2. На автомобилите не им е никакъв проблем да се движат дълго време зад висок микробус, камион или най-лошия случай ТИР, движещ се примерно с 80км/ч. Обаче за мотора е проблем! Попадаш в едни такива въздушни течения, дето те подмятат като центрофуга! Чисто физическата борба с тези течения съчетано с коловозите в асфалта (издълбани от тировете) и леките коли смятащи за свой дълг да те избутат в дясно за да се лепнат зад тира и да го изпреварят, води до умора и психическа и чисто физическа! А умората пък води до грешки, най-често фатални за моториста! Да не говорим пък че аз лично не желая да се застоявам дълго зад ТИР и по друга причина - всички са виждали парчетата от протектори на гуми на тирове разхвърляни по и край пътищата ни!
                Мога да изреждам още много примери, като разминаване на моторист и кола в локва след дъжд и още много други! Правилника за движение не покрива и не разяснява всички възможни случаи, за това е нужна и толерантност (т.е. разбиране) в някои случаи! За българина обаче това (толерантността) е непонятно понятие! Затова и ми прави впечатление че най-често чужденци са тираджиите дето пускат десен мигач и дават знак че е безопасно да ги изпревариш, също така обикновенно са чужденци тези, които като видят че отзад ги приближава някой с по-висока скорост мръдват лекичко в дясно! Ама разбираемо е, те хората не се страхуват за либидото си, пък ние с тая ниска раждаемост требва да си пазим либидото, пък ако ще и да утрепем някой, важното е да стане по правилник утрепването !
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  Ами ето, в случая моториста е преценил че място има, преценил е и че скоростта му е нормална за изпреварване (използвам думичката "нормална" а не думичката "разрешена" по същата причина като тебе), ама как да предвиди че колата пред него ще извърши цели три нарушения!
                  За мен нормална е равна или по-малка на разрешената. Вижда се ясно, че преценката на моториста за "нормална" в случая е погрешно. Заради което и пострадва. Не, не само заради това, но то също е важна и неизменна част от инцидента и единствената, която зависи от преценката и решението на моториста. На въпроса как да предвиди моториста, че колата ще направи нарушение, мога да попитам как да предвиди автомобилиста, че мотора ще направи нарушение?

На другите въпроси отговори нямам. Очевидният е, че не можеш ли да спазваш правилата, просто трябва да ти вземат книжката и да не караш нищо. Представи си да имаше камери навсякъде, колко време щеше да изкараш карайки по описания начин преди да ти свършат точките?

Коментар

За мен нормална е равна или по-малка на разрешената. Вижда се ясно, че преценката на моториста за "нормална" в случая е погрешно. Заради което и пострадва.
                    Аз толкова време се напъвам точно за да ти докажа че в конкретния случай при положение че автомобилиста не поглежда в огледалото и не подава навреме мигач, скоростта и на двамата изобщо не е от значение! Т.е. всичко това би се случило и при скорост доста под разрешената както ми се е случвало на мене! Ама явно напразно се напъвам щото ти режима "приемане" май си го изключил напълно и си останал само на режим "предаване", като дори не забелязваш че си единствения засега поддръжник на тезата че моториста в случая е виновен за инцидента! Както и да е де, можеш да се смяташ за победител в спора! Пък то написаното остава и всеки четящ може да си направи собствена преценка!
                    Пък иначе, понеже не страдам от липса на въображение, освен камери на всяко кръстовище покрай тоя спор почнах да си представям бабички в катаджийски униформи изскачащи внезапно от багажниците на червените леки коли, които застигам, и сюрии деца изсипващи се през вратите току пред мотора ми! Току виж и аз съм се отказал да карам по асфалт, затова спирам да споря!

Коментар

. Очевидният е, че не можеш ли да спазваш правилата, просто трябва да ти вземат книжката и да не караш нищо. Представи си да имаше камери навсякъде, колко време щеше да изкараш карайки по описания начин преди да ти свършат точките?
                      Не познавам шофьор в София който НИКОГА НЕ НАРУШАВА ПРАВИЛНИКА
                      КОЙТО ТВЪРДИ ТАКОВА НЕЩО СПОРЕД МЕНЕ ЛЪЖЕ НАЙ-БЕЗОЧЛИВО

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                        Аз толкова време се напъвам точно за да ти докажа че в конкретния случай при положение че автомобилиста не поглежда в огледалото и не подава навреме мигач, скоростта и на двамата изобщо не е от значение! Т.е. всичко това би се случило и при скорост доста под разрешената както ми се е случвало на мене! Ама явно напразно се напъвам щото ти режима "приемане" май си го изключил напълно и си останал само на режим "предаване", като дори не забелязваш че си единствения засега поддръжник на тезата че моториста в случая е виновен за инцидента! Както и да е де, можеш да се смяташ за победител в спора! Пък то написаното остава и всеки четящ може да си направи собствена преценка!
                        Пък иначе, понеже не страдам от липса на въображение, освен камери на всяко кръстовище покрай тоя спор почнах да си представям бабички в катаджийски униформи изскачащи внезапно от багажниците на червените леки коли, които застигам, и сюрии деца изсипващи се през вратите току пред мотора ми! Току виж и аз съм се отказал да карам по асфалт, затова спирам да споря!
                        Не знам какво му е на моя режим приемане, но май ти си единствения, който смята, че защитавам тезата, че моториста е виновен за инцидента. Наистина ми омръзна да повтарям, че в конкретния случай и двамата имат вина. И знаеш ли кое е най-парадоксалното? Че вече не знам колко страници споря с полицай, който се опитва да ме убеди, че е нормално да се нарушават законите на държавата ни?! Замисли се дали всъщност не е именно това в основата на проблема, щом дори хората които следва да следят за спазването на законите призовават за нарушаването им, то какво да се очаква от обикновения шофьор?!

Коментар

Дупе дава,но по гръб не пада ,що е то?
                          ПАВКО
                          0888802068

Коментар

Не знам какво му е на моя режим приемане, но май ти си единствения, който смята, че защитавам тезата, че моториста е виновен за инцидента. Наистина ми омръзна да повтарям, че в конкретния случай и двамата имат вина. И знаеш ли кое е най-парадоксалното? Че вече не знам колко страници споря с полицай, който се опитва да ме убеди, че е нормално да се нарушават законите на държавата ни?! Замисли се дали всъщност не е именно това в основата на проблема, щом дори хората които следва да следят за спазването на законите призовават за нарушаването им, то какво да се очаква от обикновения шофьор?!
                            Бе ти що не вземеш да се кандидатираш за политик!? За кой ли пореден път ми приписваш неща които не съм казал никъде! Иначе да, бих нарушил закон, но само когато преценя че ненарушаването му би застрашило човешки живот или здраве! Нали не очакваш че бих згазил човек или бих се блъснал в препятствие на пътя само и само да не пресека непрекъснатата осева линия! Полицай съм само от 5 г. човек съм от 37г. а шофьор съм от 19г. и до момента нямам констатирано нарушение на правилника за движение, не че не съм извършвал (не съм лицемер все пак и няма да седна да твърдя че винаги съм спазвал ограниченията на скоростта или пък съм паркирал правилно), но пък и не съм посегнал на живота и здравето на никого заради това че е нарушил правилника нито пък съм убеждавал някой че саморазправата би решила проблемите по пътищата!
                            А ти като преби моториста, който ти правеше циркаджийски номера на пътя по-добре ли се почувства? Сигурно си се почувствал като истински герой, спасил семейството си от гадните варвари на железни коне вилнеещи по пътищата!

Коментар

Моля ЗАКЛюЧЕТЕ темата.
                              ПАВКО
                              0888802068

Коментар

Тук има много демагогия....
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X