Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране на мотоциклет в града

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Каране на мотоциклет в града

Казах, чи повече няма да пиша. Не виждам смисъл да го правя. Само ще допълня, че тези които смятат правилника за движение по пътищата за нещо като препоръки, няма да получат извинение. Ако червата им се разпилеят по пътя докато карат независимо дали кола или мотор със 120 км/ч по междуселски път, независимо от другите обстоятелства, то на първо място те сами са си го търсили.

П.П.: За Емо. Мен редовно ме задминават мотористи в движение, а и двете ми коли са доста по-високи от средно статистическите.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Ти какъв проблем имаш с мен?
      Не виждам коментар от теб.Така,че няма такъв и не е нужно по този начин да питаш.Прочети отново поста,а ако имаш мнение го изрази да го видим всички.
      ПАВКО
      0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
        Аз вече се повтарям. Наистина спирам да пиша по темата. Така и не получих отговор на неудобните въпроси, като например, ако не можеш да избегнеш отворена врата, как ще избегнеш внезапно изкочило пресичащо дете. И без това не мога да разбера каква теза се защитава. Че мотористите имат право да нарушават правилника, а другите не ли?! Друго не виждам с какво не съм съгласен. Май всички сме съгласни, че толерантност трябва да има, но просто границите ни са различни. Аз държа на равнопоставеноста. Който не държи на нея, просто да не се чуди, защото другите не се отнасят към него, като към равнопоставен.
        Даа верно е че границите ни са различни, особенно що се отнася до представите ни за равнопоставеност и толерантност! Щото твоите приказки за равнопоставеност и толерантност, са си просто приказки (движение на устните, езика и издишане на въздух, или както е по-правилно в случая - чукане с пръсти по клавиатурата), а иначе какво действително мислиш за равнопоставеноста и толерантността, успя да докажеш в постовете си по темата!
        А иначе аз също не получих отговор на някои неудобни въпроси! Например тези:
        Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
        И накрая да те попитам, ти като тръгнеш да изпреварваш с колата си, джипа си или каквото там караш, никога ли не превишаваш разрешената скорост? А ако я превишаваш, някой от изпреварваните да те е засичал или блъскал заради това? И ако ти се случи дали ще мислиш че ти си бил виновен? Не знам откъде си натрупал тази омраза към мотористите, но по друг начин не мога да си обясня факта че от девет дерета вода носиш само и само да докажеш че мотористите винаги са виновни даже и когато очевадно нямат вина както е на клипа например!
        Не че очаквам отговори, ама за всеки случай да попитам още нещо:
        Кое според тебе е по-безопасно - изпреварване с превишаване на разрешената скорост (по време на самото изпреварване), или изпреварване със стремеж на изпреварващия да се ограничи в рамките на разрешената скорост?
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Даа верно е че границите ни са различни, особенно що се отнася до представите ни за равнопоставеност и толерантност! Щото твоите приказки за равнопоставеност и толерантност, са си просто приказки (движение на устните, езика и издишане на въздух, или както е по-правилно в случая - чукане с пръсти по клавиатурата), а иначе какво действително мислиш за равнопоставеноста и толерантността, успя да докажеш в постовете си по темата!
          А иначе аз също не получих отговор на някои неудобни въпроси! Например тези:

Не че очаквам отговори, ама за всеки случай да попитам още нещо:
          Кое според тебе е по-безопасно - изпреварване с превишаване на разрешената скорост (по време на самото изпреварване), или изпреварване със стремеж на изпреварващия да се ограничи в рамките на разрешената скорост?
          Омраза към мотористи нямам! Само към нарушители!

Не виждам и смисъл да споря на тема равнопоставеност с човек, който смята, че минаването на червено е разрешено за някои!

По принцип гледам да не вдигам над 100 км/ч по километраж(реално са под 95) по шосе, но ако някой път реша да карам със 150 и катастрофирам, бъди сигурен, че няма да имам наглоста да се оплаквам, че другите са ми виновни! По-скоро ще съм гузен от този факт, ако оцелея разбира се! С тази скорост тоновете желязо може и да не ми помогнат, така че не виждам разлика с мотора!
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Мнението ми по въпроса е : идиоти се качват и карат ВСИЧКО.

Изходя от тази презумпция за мен участниците в движение, дали е в града или извън него се делят на адекватни и не.
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
              Мнението ми по въпроса е : идиоти се качват и карат ВСИЧКО.

Изходя от тази презумпция за мен участниците в движение, дали е в града или извън него се делят на адекватни и не.
              Явно пак не си ме разбрал.Кажи си мнението за клипа който даде за пример,ясно и точно без стилистика и овъртане,а идиотите да ги оставим за сега.Защото спора се развихри от този клип.
              ПАВКО
              0888802068

Коментар

За мен виновен водача на колата, най-малко поради факта че не използва огледала. Ако говорим за непредумишлено деяние.

Ако за предумишлено - опит за убийство.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Не виждам и смисъл да споря на тема равнопоставеност с човек, който смята, че минаването на червено е разрешено за някой
                  Къде съм написал че смятам че минаването на червено е разрешено за който и да е? Подсети ме с цитат ако обичаш!
                  Иначе пак умело избегна да дадеш конкретни отговори на конкретните ми въпроси!
                  Ако не си забелязал, да те подсетя че с тебе в тази тема спорим предимно върху конкретната ситуация в клипа пуснат от Злой, пък там няма как да вкараш притичващи бабички и изскачащи от колите деца! Та затова ти ги задавам тези въпроси. А ако си честен в отговорите си, би трябвало да си признаеш че в момент на изпреварване всеки ускорява до скорост над разрешената (освен ако изпреварваната кола се движи със скорост наполовина на разрешената). Защото е много по-опасно да се размотаваш в платното за насрещно движение (особенно на път със завои и ограничена видимост), отколкото да превишиш разрешената скорост само за извършване на маневрата изпреварване!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Поради факта че първия ми пост в тази тема е на трета страница на същата, предлагам тя да се раздели на до и после, че стана мазало....... Заарин говори по същество на първоначалната теза, всички останали обсъждат пример даден от мен.......

Коментар

Къде съм написал че смятам че минаването на червено е разрешено за който и да е? Подсети ме с цитат ако обичаш!
                      Иначе пак умело избегна да дадеш конкретни отговори на конкретните ми въпроси!
                      Ако не си забелязал, да те подсетя че с тебе в тази тема спорим предимно върху конкретната ситуация в клипа пуснат от Злой, пък там няма как да вкараш притичващи бабички и изскачащи от колите деца! Та затова ти ги задавам тези въпроси. А ако си честен в отговорите си, би трябвало да си признаеш че в момент на изпреварване всеки ускорява до скорост над разрешената (освен ако изпреварваната кола се движи със скорост наполовина на разрешената). Защото е много по-опасно да се размотаваш в платното за насрещно движение (особенно на път със завои и ограничена видимост), отколкото да превишиш разрешената скорост само за извършване на маневрата изпреварване!
                      Сжалявам за коментара за минаването на червено . Той е в пост на
                      superMAX, а не в твой. Объркал съм се, заради това че споря с няколко човека.

За скороста отговорих съвсем конкретно. Като нямам място за изпреварване с нормална скорост обикновено си карам отзад, ако ще и да се влача с километри със 60 зад някой камион. Наистина понякога ми се случва и да бързам и да превишавам скороста при изпреварване, но го правя с ясното съзнание, че е нещо нередно и, ако стане катастрофа вината ще си е предимно моя. По-често избягвам да го правя. Живота ми е по-ценен от 10 минути закъснение. Както казах няколко пъти: всеки който го прави, за мен просто си търси катастрофата. Това не зависимо от броя колелета, от тях зависи само съотношението риск ламарини/живот.

Злой, аз и за клипа говоря, не само за първоначалната тема. За мен там са виновни и двамата. Инцидента нямаше да стане, ако поне единия спазваше правилата. И ако се поставим на мястото на моториста, то не можем да повлияем на действията на другите, така че от негова гледна точка избора е да превиши или да не превиши скороста. Избира да я превиши и инцидента става, т.е. носи си последствията от собствените си действия. Всеки човек е отговорен на първо място за това, което сам прави. Дали и друг носи част от вината са вече подробности, заради които са предвидени и на пръв поглед безсмислените резерви в правилата. Е, за този моторист явно са имали смисъл и ако го беше проумял, нямаше да се търкаля в канавката. Нищо че и автомобила има вина, той ще си носи собствената отговорност пред закона и съвеста си, за която пък нарушението на моториста е само подробност. Това за моториста не е от значение, защото той е в канавката най-вече заради това, че не се е съобразил с резервите предвидени в закона и чак след това, защото другия не е погледнал в огледалото. При автомобилиста съответно нещата седят на обратно. Всеки носи отговорност на първо място за собствените си действия и чак тогава тези на другите могат да послужат за оправдание. Както пише в Библията: "Нека който няма вина пръв хвърли камък.". За това и не виждам логика, хора които нарушават правилата да се оплакват, че другите също ги нарушават. Или да се оправдават с това.

При това ittso беше безкрайно прав, но бих го перефразирал леко "ако ти срещаш на ден 100 души с коли, които искат да те убият, аз срещам 95 души с коли, които искат да ме убият плюс 10 идиоти с мотори". Сигурно има и хора, които наистина игнорират мотористите, но всъщност те са ужасно малка част от всички камикадзета по улиците. Въпреки че съм с кола са ме удряли отзад на светофар два пъти и веднъж в движение, още два пъти когато са ми отнемали предимство(единия път дори учебна кола) и веднъж като ме изпревариха през насрещните трамвайни линии докато правех ляв завой с мигач. Няколко леки докосвания и ежадневните разминавания на косъм не ги и броя. Сигурен съм, че на никой от пишещите тук мотористи не са му се случвали толкова на брой удари с такава сила, защото просто нямаше да пише тук. И какво? Излиза, че мен с голямата кола не ме забелязват дори повече от мотористите?! Просто по улиците има много нарушители, на всякакъв брой колелета. Най-малкото, което можем да направим е да не даваме личен пример. Иначе изпадаме в омагьосан кръг. Ти нарушаваш правилата, другия прави същото... на кой ще му излезе късмета си е въпрос единствено на късмета... И моля не ме питайте каква е рецептата да не ви удрят заплеси отзад на светофар, щом и големи коли не успяват да видят, не знам и за това и не карам мотор в града, със сигурност обаче не е минаването на червено. Евентуално мога да споделя, че като спирам с колелото плътно до тротоара, все още никой не ме е ударил.

Коментар

Мисля, че сме големи хора и няма да се обиждаме!Нито ти знаеш какьв сьм аз, нито аз теб.Изказвания от рода на ти си комплексар вьобще не ме впечатляват, а само говорят за недискретност = ниска култура и т.н.Заплахи от рода на гледай да няма още мотористи е просто смешна, защото вариантите за отмьщение са хиляди.Но това са вече крайности!

Може би не сьм се изразил много правилно относно карането на мотористите в лентата... Примерно ул. Свети Наум.Всички знаем, че кьм 2-3 там е фраш от коли по посока Хемус.И всички са наредени стройно и хоп тарикатче с мотопед или мотор изпреварва нагло.И какво отдолу колите, които изпреварват трябва да спират заради този тарикат така ли?

Така е, моторите не пречат.Сьщо така сьм сьгласен за бавното придвижване между колите, но не и за надувките с форсиране до някоя кола и т.н.

ПП:Проблема е, че щом даден моторист не е в колоната както всички, а между лентите и нарочно да го удариш той е виновен.А ако пьк налети се стига и до сьд и т.н.Така че моля хората с многото сила и т.н. да не обясняват толкова подробно какво могат...Пред кой се доказват е техен проблем!
                        Nissan Patrol GR 3.0 TDi

Коментар

Стига с това писане,имаш стил доказа го вече не цитирай библията,че ако почна аз с цитати и сравнения ще ме изгонят от тук завинаги.Тъй като си ерудиран и напълно НАЯСНО ПО ТЕМАТА, АЗ ТИ ПРЕДЛАГАМ СЛЕДНОТО:КАКТО СЕ СЪБИРАМЕ КОЛЕГИ ДА ТЕСТВАМЕ ДЖИПКИ,ЛЕБЕДКИ,ГУМИ И Т.Н ДА ТИ ДАМ КАКЪВТО МОТОР,МОТОПЕД ,СКУТЕР ТИ СИ ПОЖЕЛАЕШ И ДА ПОКАРАМЕ САМО 1ЧАС ЗАЕДНО СПОРЕД ЗЗДП МАКАР,ЧЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО Е ПО-ПОДХОДЯЩО ЗА МИШОЦИТЕ КОЙТО СЕ СКРИХА НАВРЕМЕ.
                          ПАВКО
                          0888802068

Коментар

моля не ме питайте каква е рецептата да не ви удрят заплеси отзад на светофар,
                            Аз да кажа рецептата, оставяйте МПС-тата и палете кракомобила

Коментар

Мисля, че сме големи хора и няма да се обиждаме!Нито ти знаеш какьв сьм аз, нито аз теб.Изказвания от рода на ти си комплексар вьобще не ме впечатляват, а само говорят за недискретност = ниска култура и т.н.Заплахи от рода на гледай да няма още мотористи е просто смешна, защото вариантите за отмьщение са хиляди.Но това са вече крайности!

Може би не сьм се изразил много правилно относно карането на мотористите в лентата... Примерно ул. Свети Наум.Всички знаем, че кьм 2-3 там е фраш от коли по посока Хемус.И всички са наредени стройно и хоп тарикатче с мотопед или мотор изпреварва нагло.И какво отдолу колите, които изпреварват трябва да спират заради този тарикат така ли?

ДО :колегата айрон
                              Колега аз живея в Лозенец и понеже даваш за пример въпросната ул.ще те попитам в подобна ситуация ТИ къде спираш на тази улица.Щом го даваш като пример аз ще ти кажа нещо ,повечето като теб след като спрат независимо къде сфетофар,задръстване и пр.вие не знаете къде се намирате в пространството бяга ви ориентацията,а от там и охлювитене се сърди ,но е така.Защото,ако всички спирахте възможно най-вдясно всичко щеше да е наред. МАЙ И ТЕБ ТРЯБВА ДА ТЕ ПОКАНЯ ДА ПОКАРАМЕ МАЛКО.
                              Последно редактирано от the_trident; 09-04-08, 22:41.
                              ПАВКО
                              0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
                                Стига с това писане,имаш стил доказа го вече не цитирай библията,че ако почна аз с цитати и сравнения ще ме изгонят от тук завинаги.Тъй като си ерудиран и напълно НАЯСНО ПО ТЕМАТА, АЗ ТИ ПРЕДЛАГАМ СЛЕДНОТО:КАКТО СЕ СЪБИРАМЕ КОЛЕГИ ДА ТЕСТВАМЕ ДЖИПКИ,ЛЕБЕДКИ,ГУМИ И Т.Н ДА ТИ ДАМ КАКЪВТО МОТОР,МОТОПЕД ,СКУТЕР ТИ СИ ПОЖЕЛАЕШ И ДА ПОКАРАМЕ САМО 1ЧАС ЗАЕДНО СПОРЕД ЗЗДП МАКАР,ЧЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО Е ПО-ПОДХОДЯЩО ЗА МИШОЦИТЕ КОЙТО СЕ СКРИХА НАВРЕМЕ.
                                За да сме по ЗЗДП ще трябва наистина да е нещо до 50 кубика и с ограничение до 50 км/ч, нямам категория А. Иначе не съм съгласен да карам с теб, в смисъл от където решиш и с твоята скорост. Ако обаче аз си избирам маршрута(имай предвид, че няма да се навра доброволно по Цариградското например, аз и с кола го избягвам в натоварените часове, по-разумни обходни маршрути колкото искаш) и не ми засичаш време, бъди сигурен, че ще намеря начин да не наруша никое правило . Както казах и по-горе, живота ми е по-мил от някакво закъснение... но всеки си има приоритети, пълно щастие няма...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X