Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране на мотоциклет в града

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каране на мотоциклет в града

Редактирано е, мерси! Не съм се събудил явно още!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Съвсем нормално си е карал човека. Ако е било слънчево, без вятър, по правилник може да кара с до 22Х50км/ч. Ако на каската му пише "Рацинг" предишните числа се умножават по 3.13.
      Никой не твърди че е карал нормално, ама ако шофьора на колата го беше изчакал да мине и тогава да излезе от нивата, сега щеше да е жив (шофьора на колата)! А и подобни ситуации ми се случват всеки ден из градъ при скорости под 50км/ч но пък при по-малки дистанции и време за реакция! Просто все се намира някой катил, който да изчака леката кола движеща се отпред, но да се мушне пред мене, сякаш иска да ми каже " Пр...х те, по-малък си, ти ще чакаш, а не аз"! А уж все гледам очите ми да се срещнат с очите на водача чакащ на кръстовището, за да съм сигурен че ме е видял, карам постоянно със светнат фар!

Коментар

Продължавам да изчаквам още мнения.Хубаво е,че везните се накланят към мен,а докато стигнат до 100% в полза на моторите още не късно колегите който са на др.мнение да преосмислят,както поведението си спрямо мотористите,така и мисленето си.ПС до колегите ЗАРИН и ИТТСО още не е късно за извинение,аз поне с това започнах.
        ПАВКО
        0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          Точно в този случай скоростта няма никакво значение! Защото: 1.Шофьор, който не поглежда в огледалото предприемайки маневра за изпреварване с 100км/ч, няма да погледне в огледалото даже и действията да се развиваха с 50км/ч!
          2. Мигач от леката кола беше подаден чак след като мотора вече беше започнал изпреварването!
          3. Мигача на леката кола светна едновременно с изнасянето и в ляво, което всъщност се наблюдава при повечето шофьори в България, т.е. ако изобщо дадът мигач то това става едновременно с навиването на волана!
          4. Аз така и не разбрах каква друга цел имаше маневрата на автомобила в конкретния случай, освен да пребие моториста? Да е тръгнал да изпреварва предния автомобил не ми се вярва, защото разстоянието между двата автомобила беше доста голямо, за да тръгне от такова разстояние да се изнася в ляво! Пътя ми се видя добре поддържан та да е имало дупка също не ми се вярва!

И изобщо от тази тема за пореден път ми стана ясно че в България на повечето шофьори мотото им е " Мачкай за да те уважават", е разбира се мачкай по-малкия и по-уязвимия, ся няма да тръгнеш да засичаш някой ТИР я, пък ако ще и с превишена скорост да кара и да те изпреварва на забранено! Като гледам има и доста хора, които биха подкрепили въвеждането на смъртно наказание за нарушаване на правилата за движение (стига да не се отнася и за тях самите де)!
          Точно скороста на мотора е основната причина за катастрофата! Ако не беше ускорил до 118 км/ч въобще нямаше да се е изравнил с колата, а щеше да си кара зад нея! Помислете малко! Точно там е основния проблем, ограниченията за скороста не се спазват! И дори се смятат за нещо маловажно!

Твоят приятел, който е блъснал излизащата от нивата жигула също е бил виновен! Над 150 км/ч на между селски път! Да ти говори нещо? Ако се беше движил с 90, то е твърде вероятно въобще да не се беше стигнало до удър!
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
            Продължавам да изчаквам още мнения.Хубаво е,че везните се накланят към мен,а докато стигнат до 100% в полза на моторите още не късно колегите който са на др.мнение да преосмислят,както поведението си спрямо мотористите,така и мисленето си.ПС до колегите ЗАРИН и ИТТСО още не е късно за извинение,аз поне с това започнах.
            Не виждам за какво да се извинявам. Нямам нищо против мотористите като цяло. Само срещу каращите с превишена скорост, слаомиращите(изпреварващи от дясно), пъхащи се в малки процепи по платното в движение, минаващи на червено и т.н. нарушители. За мен при такива нарушения, ако загинат и моторист, и автомобилист, то вината си е предимно тяхна. Дори другия също да е направил нарушение.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
              Точно скороста на мотора е основната причина за катастрофата! Ако не беше ускорил до 118 км/ч въобще нямаше да се е изравнил с колата, а щеше да си кара зад нея! Помислете малко! Точно там е основния проблем, ограниченията за скороста не се спазват! И дори се смятат за нещо маловажно!
              А с колко кара леката кола според тебе в този случай? И кое те кара да мислиш че водача на колата щеше да погледне в огледалото и да не блъсне моториста ако караше например с 60км/ч, а моториста беше тръгнал да го изпреварва с 70км/ч?

Твоят приятел, който е блъснал излизащата от нивата жигула също е бил виновен! Над 150 км/ч на между селски път! Да ти говори нещо? Ако се беше движил с 90, то е твърде вероятно въобще да не се беше стигнало до удър!
              Това пък заключение (че ми е приятел) откъде го извади? Дори не ги познавам участниците в тази трагедия! С 90км/ч може би мотора нямаше да успее да влезе до средата от широчината на жигулата и да я преобърне, а щеше да влезе само до средата на шофьорската седалка, или още по-вероятно колата щеше вече да е успяла да излезе на пътя и мотора да се тресне отзад и да пострада само моториста!
              Във всеки случай изобщо не отричам или омаловажавам вината на моториста за превишената скорост, но пък и твоите твърдения че всички останали участници в движението могат да си правят каквото си искат, а само мотористите трябва да се съобразяват и да се придвижват по пътищата с прибежки и припълзявания като през бойно поле, щото всеки бил имал право да ги трепе еле пък ако не дай си боже нарушат правилата, нещо не ми изглеждат правилни.
              И накрая да те попитам, ти като тръгнеш да изпреварваш с колата си, джипа си или каквото там караш, никога ли не превишаваш разрешената скорост? А ако я превишаваш, някой от изпреварваните да те е засичал или блъскал заради това? И ако ти се случи дали ще мислиш че ти си бил виновен? Не знам откъде си натрупал тази омраза към мотористите, но по друг начин не мога да си обясня факта че от девет дерета вода носиш само и само да докажеш че мотористите винаги са виновни даже и когато очевадно нямат вина както е на клипа например!

Коментар

Малко късно се включвам, но се надявам да внеса и моя скромен принос за разрешаване на спора:

Малко предистория: Карам МПС от 81-ва година и мотоциклет от 85-та. Имам доста коли, джипове и камиони. Минах през големите двуколесни змейове и сега карам един скутер - верно - наточен!

Защо:

1) Защото ми спестява огромните задръствания;
                2) Не го мисля за паркиране - нека някой да каже, че с лекота ще паркира пред входа на Столична Община на Московска 33?!? Или пред Народно Събрание...
                3) Не създавам проблеми на другите - карам си кротко и спокойно и то така, че да ме виждат от далеко.
                4) На светофара винаги съм първи - но не дразня отегчените от чакане шофьори със слаломиране и демонстрация на свобода! Просто внимателно си преминавам покрай колите. Държа да подчертая, че много често, когато ме забелязват и има необходимост, шофьорите правят лека маневра за да премина. За което получават благодарствен клаксон!

За да стигна до това убеждение съм карал с хиляди километри и знам, че когато си разумен, спокоен, видим и предвидлив нямаш проблеми с мотоциклета - дори и да е малка моторетка.

Тези от вас, които са ходили по на запад са се убедили, че скутерите са най-предпочитани в натовареното време и в градове като Рим, Милано, Барселона, Париж и много други, моторетките са равноправни. Даже с лек превес!

Спокойно карайте колеги и времето ще е ваше! Аз затова съм нарекъл моята моторетка - Малкия телепортатор!

Успех

Т.
                Good guys drive Land Rovers!

Коментар

До ЗАРИН-МОДЕРАТОР.Колега познавам те задочно,но имам добро впечатление за теб поради факта ,че обичаш планината ,атова ни обединява в една др.кауза.Но в случая не си прав и ще ти кажа защо внимателно си прочети всички постове по темата до момента и ще видиш ,че все го въртиш, увърташ така ,че мотора е лошия.Нека някой друг прочете мненията и анализите ти до тук и съм сигурен,че ще се извиниш,а това,че нямаш нищо против мотористите поне до тук четящите не ти вярват защото стилът ти на писане е добър."Не слагаш сол в раната,а солиш лекичко около нея"признавам те
                  ПАВКО
                  0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                    Малко късно се включвам, но се надявам да внеса и моя скромен принос за разрешаване на спора:

Малко предистория: Карам МПС от 81-ва година и мотоциклет от 85-та. Имам доста коли, джипове и камиони. Минах през големите двуколесни змейове и сега карам един скутер - верно - наточен!

Защо:

1) Защото ми спестява огромните задръствания;
                    2) Не го мисля за паркиране - нека някой да каже, че с лекота ще паркира пред входа на Столична Община на Московска 33?!? Или пред Народно Събрание...
                    3) Не създавам проблеми на другите - карам си кротко и спокойно и то така, че да ме виждат от далеко.
                    4) На светофара винаги съм първи - но не дразня отегчените от чакане шофьори със слаломиране и демонстрация на свобода! Просто внимателно си преминавам покрай колите. Държа да подчертая, че много често, когато ме забелязват и има необходимост, шофьорите правят лека маневра за да премина. За което получават благодарствен клаксон!

За да стигна до това убеждение съм карал с хиляди километри и знам, че когато си разумен, спокоен, видим и предвидлив нямаш проблеми с мотоциклета - дори и да е малка моторетка.

Тези от вас, които са ходили по на запад са се убедили, че скутерите са най-предпочитани в натовареното време и в градове като Рим, Милано, Барселона, Париж и много други, моторетките са равноправни. Даже с лек превес!

Спокойно карайте колеги и времето ще е ваше! Аз затова съм нарекъл моята моторетка - Малкия телепортатор!

Успех

Т.
                    Колега не търся подкрепа,а мнение и анализ,ако си прочел всичко до момента и не искам да нападаме никой от противопоставящите се тук, напротив нека ги опитомим защото този гняв ни настига нас мотористие и на пътя.
                    ПАВКО
                    0888802068

Коментар

Хубаво е,че везните се накланят към мен,а докато стигнат до 100% в полза на моторите още не късно колегите който са на др.мнение да преосмислят,както поведението си спрямо мотористите,така и мисленето си.
                      Павка, май и ти тръгваш леко да залиташ. Истината обикновено е някъде по средата. Да твърдиш, че в 100% от всички случаи мотористите са прави, ще е точно толкова невярно, колкото и обратното.

Що не вземете да се спрете, преди да сте се хванали за гушите? Проблем на пътя са малоумниците, а такива карат и мотори, и коли, и джипове ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Не мога да твърдя, че мотористите са прави! За съжаление, в много случаи съм виждал разни резачки с навинтени новоизлюпени герои да летят към престъпната глупост!

Даже съм се опитвал да им кажа - "Момчета, по-леко! Спокойно".
                        И съм получавал присмех - "абе тоя със скутера що не се разкара!?!"

Това е - дай на неразумния сила и гледай сеир!

Т.
                        Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                          Павка, май и ти тръгваш леко да залиташ. Истината обикновено е някъде по средата. Да твърдиш, че в 100% от всички случаи мотористите са прави, ще е точно толкова невярно, колкото и обратното.

Що не вземете да се спрете, преди да сте се хванали за гушите? Проблем на пътя са малоумниците, а такива карат и мотори, и коли, и джипове ...
                          +1
                          Точно това се опитвам да кажа още от самото начало.
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

А с колко кара леката кола според тебе в този случай? И кое те кара да мислиш че водача на колата щеше да погледне в огледалото и да не блъсне моториста ако караше например с 60км/ч, а моториста беше тръгнал да го изпреварва с 70км/ч?
                            Да, ама колата се движи с близо 90 км/ч, вероятното ограничение на скороста за такъв тип път е 80 или 90 км/ч, т.е. тя се движи с максималната. Ако моториста не беше превишил скороста, то дори въобще да няма огледала колата или водача й да е със завързани очи, тази катастрофа нямаше да стане. Това искам да кажа. Както писах вече два пъти, автомобила има вина, но ако моториста спазваше правилника, то нямаше да пострада! Правилника за това има резеви. Когато стане нещо непредвидено(включително нарушение от друг участник), ти пак да можеш да имаш шанс да се отървеш.

Това пък заключение (че ми е приятел) откъде го извади? Дори не ги познавам участниците в тази трагедия! С 90км/ч може би мотора нямаше да успее да влезе до средата от широчината на жигулата и да я преобърне, а щеше да влезе само до средата на шофьорската седалка, или още по-вероятно колата щеше вече да е успяла да излезе на пътя и мотора да се тресне отзад и да пострада само моториста!
                            Във всеки случай изобщо не отричам или омаловажавам вината на моториста за превишената скорост, но пък и твоите твърдения че всички останали участници в движението могат да си правят каквото си искат, а само мотористите трябва да се съобразяват и да се придвижват по пътищата с прибежки и припълзявания като през бойно поле, щото всеки бил имал право да ги трепе еле пък ако не дай си боже нарушат правилата, нещо не ми изглеждат правилни.
                            И накрая да те попитам, ти като тръгнеш да изпреварваш с колата си, джипа си или каквото там караш, никога ли не превишаваш разрешената скорост? А ако я превишаваш, някой от изпреварваните да те е засичал или блъскал заради това? И ако ти се случи дали ще мислиш че ти си бил виновен? Не знам откъде си натрупал тази омраза към мотористите, но по друг начин не мога да си обясня факта че от девет дерета вода носиш само и само да докажеш че мотористите винаги са виновни даже и когато очевадно нямат вина както е на клипа например!
                            Извинявам се за заключението, че ти е приятел. Грешно съм те разбрал.
                            Колкото до останалото, то при скорост от над 150 км/ч нещата се приближават много бързо! Ако например видя някого в далечината и знам, че той се движи с 90 км/ч(няма да се учудя, ако на това място има и ограничение 60 км/ч, често ги слагат на такива прави участъци, където има и излизания от ниви), то мога да си направя сметката и да изляза напълно безопасно... окаже ли се, че не кара с 90, а със около два пъти повече, то сметката ми може да излезе крива. Освен това при двойно по-висока скорост, разстоянието което изминаваш за времето ти на реакция е двойно, спирачния път се е увеличил драстично... Щом при над 150 км/ч се е забил приблизително в средата на колата, то при 90 или още по-вероятните за такава отсечка 60(които обаче всички смятат единствено за хранилка на катаджии) най-вероятно изобщо нямаше да се случи. Те ограниченията са за това, за да може от време на време и някой, който е без предимство да излезе на пътя, без да разчита на милоста на другите. Или с други думи, най-голямата грешка на човека е, че е повярвал, че мотора се движи с разумна скорост...
                            Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 07-04-08, 20:00.

Коментар

До ЗАРИН-МОДЕРАТОР.Колега познавам те задочно,но имам добро впечатление за теб поради факта ,че обичаш планината ,атова ни обединява в една др.кауза.Но в случая не си прав и ще ти кажа защо внимателно си прочети всички постове по темата до момента и ще видиш ,че все го въртиш, увърташ така ,че мотора е лошия.Нека някой друг прочете мненията и анализите ти до тук и съм сигурен,че ще се извиниш,а това,че нямаш нищо против мотористите поне до тук четящите не ти вярват защото стилът ти на писане е добър."Не слагаш сол в раната,а солиш лекичко около нея"признавам те
                              Както вече казах, нямам нищо против спазващите правилата мотористи. Дори срещу правещите леки нарушения, като внимателното провиране между спрели на светофара автомобили. Имам против само срещу тези, които нарушават грубо правилника. Тук така се получи, че темата е за мотори, за това и за тях си говорим. Можеш спокойно в повечето ми постове да замениш мотор с примерно голф 2 и бмв 3ка(с което пак не искам да обидя всички, които карат голф, а само шофиращите с този маниер) и мисля абсолютно същото. Виждал съм много пъти автомобили да карат на слаом или с 200 по междусулски път. И за тях мисля абсолютно същото, като за моторджиите, които го правят. Даже по-лошо, защото моторджията обикновено се претрепва само той, а обикновено те завличат и още хора. Едиственото, което не разбирам и искам да изясня с тези, които спорят с мен е защо, ако говорим с отвращение за мерцедес задминал ни с 200 км/ч, голф слаомиращ по Цариградското, бмв изстреляло се с въртене на гуми при трафик, дори и за провиращ се при нищожно място мога да дам пример с кола, веднъж докато се канех да правя ляв завой покрай тревна площ ме изпревари една Г-класа с две гуми в тревата и т.н., то изкарвате мотористите каращи със същия маниер навинни агънца и онеправдани?! Както казах спазващите ограниченията за скороста и изпреварващи само от ляво, когато има предостатъчно място хич не ми пречат. Ако се причислявате към тази група, то не виждам причина за сопр, който се чуства към другата... няма да получи извинение за нищо от казаното.
                              Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 07-04-08, 20:03.

Коментар

До ZAARIN
                                Колега , аз пък искам да ти задам един въпрос:
                                Не си ли се замислял ,че доста често водачите на автомобили просто ни принуждават да нарушаваме правилника.
                                Сблъсквал съм се със следната ситуация:
                                Работен ден в средата на лятото(отпускарския сезон).Около 10ч сутринта.Аз отивам на работа и както винаги закъснявам.Карайки по бул.Сливница в отсечката м/у К.Величков и Опълченска-знаеш предполагам там какъв е булеварда-чисто нов,на място за 4 ленти са направени 3,идеално гладък асфалт,перфектна видимости т.н. и т.н. и т.н.-та карам аз и застигам трима хубавци.Всеки си кара в отделна лента , наредили са се в линия и за финал и тримата карат с 40км/ч.Пред тях няма никой чак до светофара(400-500м) и той на всичкото отгоре всеки момент ще светне зелено(ако не знаеш на Сливница има зелена вълна-иска се скорост 60км/ч), зад тях също няма никой освен мен. Стигам до тях и пред мен стена!Дай ми идея-от къде да мина-да ги прелетя ли.Въпреки че мотора ми е доста шумен(умишлено-просто за да ме чуват) и тримата продължиха да си карат все едно булеварда е техен.Единствения възможен вариант е между тях.
                                Искам да ти задам още един въпрос.Става дума за слаломирането.Ако всички карат според правилника , ще ми се налага ли да слаломирам?Правя го защото 10 автомобила карат разхвърляни из три ленти и всички с една и съща скорост(иначе слалома не би бил възможен)При това положение ,ако искам да изпреваря някого от къде да стане?Когато бавните си карат в дясната лента, а бързите в лявата , аз си
                                карам с колоната ,там където скоростта ми е най-подходяща.Но в тоя случай какво да направя?И това не е прецедент.Случва се непрекъснато.В София любимия спорт е мотането.В Солун например движението е не по-малко натоварено , но всички карат стегнато и подобни идиотски ситуации трудно можеш да видиш(да не говорим пък там колко мотори и скутери има-направо не виждам за какво се оплаквате-що не идете да покарате например в Италия). От началото на темата непрекъснато ми навираш в очите правилника за движение.Но той май трябва да важи само за моторджиите.Направи си една проста сметка колко автомобили има в София (всеки ден се регистрират по 700/седемстотин/ -нали някой много обичаше статистиките на КАТ) и колко мотори и веднага ще ти стане ясно кой е по застрашен-ако ти днес попаднеш на 10 моторджии идиоти , аз попадам на 100 автомобила които искат да ме убият или просто не им пука че и аз съм на улицата и си правят каквото искат- просто се спасявам както мога.И на мен ми се иска София да е Берлин или Мюнхен(разбирай да има закони и те да се спазват,да има организация на движението и солени наказания) , но не е.Ти знаеш ли чи в Гърция могат да те глобят за прекалено бавно каране.Просто по този начин ти създаваш предпоставка за ПТП.В София половината шофьори са си купили книжките , а другата половина си мислят че всички са им длъжни(с малки изключения). На никой не му пука за правилника и колегата е мнго прав , че ако минеш на червено шанса някой да те размаже е по-малък-поне знаеш на къде да гледаш.
                                Това го казвам със съжаление ,но в София е така!!!!!
                                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                                Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X