Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране на мотоциклет в града

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каране на мотоциклет в града

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Предполагам, че и в двата случая мотоциклетистите са карали с 50км/ч, колкото е позволено в града.

Така е, случая действително е фрапиращ и действията на шофьора на колата са меко казано просташки, но, на някой да му направи впечатление, че в клипа мотоциклетиста е в нарушение (ах, колко съм учуден ) и не спазва дистанция? Вярно, че четейки темата, човек остава с впечатмение, че правилата са за "другите шофьори", ония дето не могли да пазят равновесие на два крака. Може би, вместо да се каните, че ако не ви направят място ще чупите огледала или направо ще изпълнявате смъртни присъди, трябва да се позамислите малко.

В първото мнение в темата се казва:

Казаното е достатъчно, нямам какво да добавя.
    Точно така на кат от там лъха на......"професионализъм"и с тяхната статистика може да си оправиш равновесието,а това че не искаш да прогледнеш не означава нищо.ПС Като ти гледам аватара с тези прекрасни цаиси това за ПРОГЛЕЖДАНЕТО ще ти е непонятно.))мачкай всеки по малък от теб.
    Последно редактирано от the_trident; 06-04-08, 19:28. Причина: гр
    ПАВКО
    0888802068

Коментар

[quote=ittso;356934]Предполагам, че и в двата случая мотоциклетистите са карали с 50км/ч, колкото е позволено в града.

Така е, случая действително е фрапиращ и действията на шофьора на колата са меко казано просташки, но, на някой да му направи впечатление, че в клипа мотоциклетиста е в нарушение (ах, колко съм учуден ) и не спазва дистанция? Вярно, че четейки темата, човек остава с впечатмение, че правилата са за "другите шофьори", ония дето не могли да пазят равновесие на два крака. Може би, вместо да се каните, че ако не ви направят място ще чупите огледала или направо ще изпълнявате смъртни присъди, трябва да се позамислите малко.
      ДО:ITTSO.Колега пускам още един п.заради теб и искам ,ако може разбира се мнението на всички участници по темата.Хайде сега да погледнем внимателно и да анализираме ситуацията.1 мотор движещ се зад автомобил.Дистанцията за която говориш как Я определи ТИ лично незнам,за мен има такава нормална10-15м.2.виждаме маневрата изпреварване от моториста който пръв Я е предприел и след това за мен поне си е101% засичане.ПС моля за коментари,ако някъде бъркам то се извинявам на всички предварително.Благодаря.
      Последно редактирано от the_trident; 06-04-08, 19:50.
      ПАВКО
      0888802068

Коментар

Не знам в коя държава се развива действието, но се съмнявам в нея 118 км/ч да са разрешени на тесен двулентов път... За колко време ги ускорява от 80(най-вероятно максималната разрешена по такъв път), с колкото се движи автомобила всеки може да си засече(аз ги броя около 3) и нека освен това не забравяме, че човек поглежда в огледалото малко преди да направи маневра, после поглежда поне за 1-2 секунди напред и я прави гледайки в посока на движението, а не назад. Ограниченията за скороста са именно за това, да гарантират, че ситуацията зад теб няма да се промени за времето от поглеждането назад до началото на маневрата. На теория, ако се движиш с максимално разрешената скорост би трябвало да можеш да предприемаш изпреварване в насрещното без да те ударят отзад, естествено ако зад теб не се движи нещо с надута сирена. Дали мотоциклетиста е дал мигач може само да гадаем, но въпреки лошото качество мигача на автомобила в момента на сбълсъка се вижда. Определено в случая вина има и автомобила, но в никакъв случай не цялата. Всеки вдигнал 118 км/ч по такъв път си е виновен на първо място сам и чак след това другите, дори и те също да са нарушили правилника, т.е. ако беше карал с 80 - 90, колкото е най-вероятното ограничение на този път, това нямаше да се случи, защото просто моториста нямаше как въобще да е предприел изпреварване на блъсналата го кола.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
          ...ДО:ITTSO.Колега пускам още един п.заради теб и искам ,ако може разбира се мнението на всички участници по темата.Хайде сега да погледнем внимателно и да анализираме ситуацията.1 мотор движещ се зад автомобил.Дистанцията за която говориш как Я определи ТИ лично незнам,за мен има такава нормална10-15м.2.виждаме маневрата изпреварване от моториста който пръв Я е предприел и след това за мен поне си е101% засичане.ПС моля за коментари,ако някъде бъркам то се извинявам на всички предварително.Благодаря.
          Това което е на прикачената картинка не са нито 10, нито 15 метра. Според мен са максимум 5. Според теб, при 80км/ч каква би трябвало да е дистанцията? Това, че колата засича мотора, дори не е дискусионно. Да, така е. Опитах се да обърна внимание, че дори в този клип се вижда незачитене на правилата за движение от мотоциклетист. Вижда се и какъв е резултата, за съжаление. Ако си останал с впечатление, че залораствам или съм много изкефен от клипа, не не съм. Подобни гледки не ми радват окото.

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
          Точно така на кат от там лъха на......"професионализъм"и с тяхната статистика може да си оправиш равновесието,а това че не искаш да прогледнеш не означава нищо.ПС Като ти гледам аватара с тези прекрасни цаиси това за ПРОГЛЕЖДАНЕТО ще ти е непонятно.))мачкай всеки по малък от теб.
          КАТ и техния професионализъм не са предмет на сегашната дискусия. Ако ти разполагаш с други данни, опровергаващи статистиката на КАТ, бих се радвал да го споделиш.

Относно мачкането на по-дребни...
          Не ме познаваш и не знаеш какъв шофьор съм. В този аспект, смятам личните напдаки за неуместни.

Също така, радвам се че ти допада аватара ми. И аз си го харесвам.
          Прикачени файлове
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            Не знам в коя държава се развива действието, но се съмнявам в нея 118 км/ч да са разрешени на тесен двулентов път... За колко време ги ускорява от 80(най-вероятно максималната разрешена по такъв път), с колкото се движи автомобила всеки може да си засече(аз ги броя около 3) и нека освен това не забравяме, че човек поглежда в огледалото малко преди да направи маневра, после поглежда поне за 1-2 секунди напред и я прави гледайки в посока на движението, а не назад. Ограниченията за скороста са именно за това, да гарантират, че ситуацията зад теб няма да се промени за времето от поглеждането назад до началото на маневрата. На теория, ако се движиш с максимално разрешената скорост би трябвало да можеш да предприемаш изпреварване в насрещното без да те ударят отзад, естествено ако зад теб не се движи нещо с надута сирена. Дали мотоциклетиста е дал мигач може само да гадаем, но въпреки лошото качество мигача на автомобила в момента на сбълсъка се вижда. Определено в случая вина има и автомобила, но в никакъв случай не цялата. Всеки вдигнал 118 км/ч по такъв път си е виновен на първо място сам и чак след това другите, дори и те също да са нарушили правилника, т.е. ако беше карал с 80 - 90, колкото е най-вероятното ограничение на този път, това нямаше да се случи, защото просто моториста нямаше как въобще да е предприел изпреварване на блъсналата го кола.
            Теоретично има логика в това което казваш и си донякъде прав. Обаче само теоретично. В тази ситуация моториста си е абсолютно в правото си. Тоя с колата заслужава да му строшиш и двете ръце. Това неговото може да се тълкува и като опит за убийство. Този с мотора колко време кара зад него, другия не може да не го е видял.
            Аз ги знам какви говеда са по-голямата част от тия дето карат пистарките и точно затова внимавам дори повече, когато ги видя около мен. Винаги им давам път за да ми се махнат, защото са опасни и за мен самия като карат около мен.

Коментар

100 % е виновен шофьора на автомобила ! Колко време кара зад колата? А колко време му трябва на един средностатистически водач на автомобил да се сети ,че ако го е настигнал мотор то той ще го задмине. Момчето даже изчака линията да стане прекъсната. Моята теория е ,че с мотор дали спазваш правилника или не риска за водача е еднакъв, даже по малък. Ако беше изпреварил на забраненото варянта да го уцелият е по малък.
              Според вас кое е по опасно за живота на моториста: да се огледа внимателно и да мине на червено или да спре на червеното и да стиска палци ,че някоя лелка няма да се загледа и да го подпре отзад. А за отварането на вратите ще ви кажа , че в Европа- Гърция,Италия...и т.н. никой не си и помисля да отваря десните врати на уличното плато. Там товароразтоварителна деиност се извършва на паркингите и на обозначените за това места.

Коментар

Ще изчакам още мнения и ще отговоряДо колегата СУПЕР МАКС не се мори да доказваш това което е явно и очевадно няма да те разберат.Аз го казах ще го схванат като покарат,но за това се изискват умения.
                Последно редактирано от the_trident; 06-04-08, 21:31.
                ПАВКО
                0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от tangra Преглед на мнение
                  Теоретично има логика в това което казваш и си донякъде прав. Обаче само теоретично. В тази ситуация моториста си е абсолютно в правото си. Тоя с колата заслужава да му строшиш и двете ръце. Това неговото може да се тълкува и като опит за убийство. Този с мотора колко време кара зад него, другия не може да не го е видял.
                  Аз ги знам какви говеда са по-голямата част от тия дето карат пистарките и точно затова внимавам дори повече, когато ги видя около мен. Винаги им давам път за да ми се махнат, защото са опасни и за мен самия като карат около мен.
                  А аз какво по-различно казах?
                  Определено в случая вина има и автомобила, но в никакъв случай не цялата.
                  Сед като си видял мотор зад теб, който се движи с твоята скорост(доста голяма част от началото на клипа), то това означава ли, че през следващите 1000 километра не трябва да предприемаш никакви маневри, защото той може във всеки един момент да реши да те изпревари с превишена скорост? Или представата ми за моторист трябва да е, като за човек, който със 100% сигурност ще наруши правилника до максимум 30 секунди и поради тази причина щом го видя в огледалата трябва да действам по същия начин, както когато видя линейка с пуснати сирени?

Да, автомобила има вина за случилото се, но на моториста нямаше да се случи нищо, ако не беше нарушил правилника. Разберете го. Ограниченията в правилника не са максималните възможни, ако си сам на пътя, а с достатъчен резерв, за да не стават такива неща поради леко невнимание или друга причина, на която и да е от страните! Да, и аз мога навсякъде да карам колата с поне 20-30 км/ч над разрешената, а някъде и със над 100 повече и напълно сигурно няма да загубя контрол и се пребия, но само, ако съм сам на пътя. Когато има и други участници в движението е по-различно, никога не знаеш какво ще стане и остава само късмета. Същото важи и за моторите.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Или представата ми за моторист трябва да е, като за човек, който със 100% сигурност ще наруши правилника до максимум 30 секунди и поради тази причина щом го видя в огледалата трябва да действам по същия начин, както когато видя линейка с пуснати сирени?

е.
                    Да колега ! И колкото повече спазваш това правило толкова вероятността да се превърнеш в убиец е по малка. Казвам го от гледна точка на водач на автомобил не на моторист. Мотор отдавна гледам да карам само в гората. По безопасно е

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                      100 % е виновен шофьора на автомобила ! Колко време кара зад колата? А колко време му трябва на един средностатистически водач на автомобил да се сети ,че ако го е настигнал мотор то той ще го задмине. Момчето даже изчака линията да стане прекъсната. Моята теория е ,че с мотор дали спазваш правилника или не риска за водача е еднакъв, даже по малък. Ако беше изпреварил на забраненото варянта да го уцелият е по малък.
                      Според вас кое е по опасно за живота на моториста: да се огледа внимателно и да мине на червено или да спре на червеното и да стиска палци ,че някоя лелка няма да се загледа и да го подпре отзад. А за отварането на вратите ще ви кажа , че в Европа- Гърция,Италия...и т.н. никой не си и помисля да отваря десните врати на уличното плато. Там товароразтоварителна деиност се извършва на паркингите и на обозначените за това места.
                      Това мнение ме сащиса?!
                      Значи смяташ за нормално моторите да се движат с превишена скорост, да минават на червено, да изпреварват при непрекъсната линия, че е нормално един водач каращ с максималната разрешена скорост да очаква да бъде изпреварен и т.н... и въпреки това се чудиш защо мотористите мрът по пътищата?

П.П.: Въпросът е риторичен...

Коментар

За нормално не съм казал. Виж пак текста! Става дума за безопасност и за личен избор

Коментар

Да ви кажа от личен опит,при движение с около 10км в час,покрай спрели автомобили на светофар,учебна кола отвори задна врата точно пред мен.Никакъв шанс да реагирам,направо ме хвърли върху колата отдясно.Отидохме в КАТ.Резултата беше акт за инструктора и акт за курсиста.В правилника пише,че преди да се отвори врата,трябва да се гледа.

Коментар

Сед като си видял мотор зад теб, който се движи с твоята скорост(доста голяма част от началото на клипа), то това означава ли, че през следващите 1000 километра не трябва да предприемаш никакви маневри, защото той може във всеки един момент да реши да те изпревари с превишена скорост? Или представата ми за моторист трябва да е, като за човек, който със 100% сигурност ще наруши правилника до максимум 30 секунди и поради тази причина щом го видя в огледалата трябва да действам по същия начин, както когато видя линейка с пуснати сирени?

Да, автомобила има вина за случилото се, но на моториста нямаше да се случи нищо, ако не беше нарушил правилника. Разберете го. Ограниченията в правилника не са максималните възможни, ако си сам на пътя, а с достатъчен резерв, за да не стават такива неща поради леко невнимание или друга причина, на която и да е от страните! Да, и аз мога навсякъде да карам колата с поне 20-30 км/ч над разрешената, а някъде и със над 100 повече и напълно сигурно няма да загубя контрол и се пребия, но само, ако съм сам на пътя. Когато има и други участници в движението е по-различно, никога не знаеш какво ще стане и остава само късмета. Същото важи и за моторите.
                            Точно в този случай скоростта няма никакво значение! Защото: 1.Шофьор, който не поглежда в огледалото предприемайки маневра за изпреварване с 100км/ч, няма да погледне в огледалото даже и действията да се развиваха с 50км/ч!
                            2. Мигач от леката кола беше подаден чак след като мотора вече беше започнал изпреварването!
                            3. Мигача на леката кола светна едновременно с изнасянето и в ляво, което всъщност се наблюдава при повечето шофьори в България, т.е. ако изобщо дадът мигач то това става едновременно с навиването на волана!
                            4. Аз така и не разбрах каква друга цел имаше маневрата на автомобила в конкретния случай, освен да пребие моториста? Да е тръгнал да изпреварва предния автомобил не ми се вярва, защото разстоянието между двата автомобила беше доста голямо, за да тръгне от такова разстояние да се изнася в ляво! Пътя ми се видя добре поддържан та да е имало дупка също не ми се вярва!

И изобщо от тази тема за пореден път ми стана ясно че в България на повечето шофьори мотото им е " Мачкай за да те уважават", е разбира се мачкай по-малкия и по-уязвимия, ся няма да тръгнеш да засичаш някой ТИР я, пък ако ще и с превишена скорост да кара и да те изпреварва на забранено! Като гледам има и доста хора, които биха подкрепили въвеждането на смъртно наказание за нарушаване на правилата за движение (стига да не се отнася и за тях самите де)!
                            Последно редактирано от sl.daskalov; 07-04-08, 11:16.
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              Предполагам, че и в двата случая мотоциклетистите са карали с 50км/ч, колкото е позволено вграда
                              За единия случай не знам, сблъсъкът беше на светофар във Варна между ЕТЗ150 и Фолксваген Голф преминаващ на червено!
                              При втория случай обаче скоростта на мотора доколкото знам е била повече от 3 х 50км/ч на междуградски път, прав, с идеална видимост! Просто шофьора на жигулата (лека му пръст) е решил да излезе от нивата на асфалта пред мотора, а не пред някой ТИР движещ се примерно с 50км/ч, иначе резултата щеше пак да е същия!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                                ...Да е тръгнал да изпреварва предния автомобил не ми се вярва, защото разстоянието между двата автомобила беше доста голямо, за да тръгне от такова разстояние да се изнася в дясно! Пътя ми се видя добре поддържан та да е имало дупка също не ми се вярва!...
                                При леките автомобили изпреварването става отляво, според правилника. И на клипа е така. Това за което говориш някакво моторджийско дясно ли е?

Редакция:

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                                ...При втория случай обаче скоростта на мотора доколкото знам е била повече от 3 х 50км/ч на междуградски път, прав, с идеална видимост!...
                                Съвсем нормално си е карал човека. Ако е било слънчево, без вятър, по правилник може да кара с до 22Х50км/ч. Ако на каската му пише "Рацинг" предишните числа се умножават по 3.13.
                                Последно редактирано от ittso; 07-04-08, 11:08.
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X