Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на фаровете за мъгла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Използване на фаровете за мъгла

дали да коментирам се чудя...... то това май си има много имена ама по-добре да не ги споменаваме...... откъде тая упоритост у някой хора....... ами да! аз ще кажа че съм се разминавал със санта фе със включени ''фарове за разширяване на светлото петно'' (хаххахаха) и страшно гадно заслепяват. и на мен ми се иска да си кaрам със ''хела рали'' включени ама не съм решил още дали са ''за мъгла'' дали са ''за разширяване на петното'' дали съм достатъчен тарикат и гъзар като големите батковци със ония многото фарове ''за разширяване на петното'''..... явно ми е ниско и айкюто та не мога да разбера смисъла да съм винаги на опаки каквото казват другите хора.... баща ми вече е офицер от запаса и немам други роднини с пагони да ги питам кат роднина дали по ''роднинския'' закон мога да си ги включа.... абе сложна работа..... не ми стига айкю явно и затова ще зема да си продължавам да се придържам по закона......и като балъците да имам ''златен талон'' и нито един акт или фиш от 89 година досега. ех понякога колкото и да съм дребен човечец който кара без ''включени фарове за петно'' си мечтая да имаше ред в тая държава и повече хора да уважаваха законите и мнението на повечето други хора доказано прави...... мечти............
    Последно редактирано от Tony33; 22-09-09, 00:51.
    висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Аха, ами тогава освен и аз да пиша моите 6 горе "за разширяване на осветеното петно" или, май ще е по-добре, "за превъзпитание на нахални джигити, които ми вадят очите"?
      Нахален и джигит не съм,защото за разлика от твоите 6 отгоре,моите 2 долу изобщо не заслепяват. Прверено е,прочети 2 поста отгоре.

Относно глоби/фишове/актове,да имам една глоба и нищо друго отпреди 5 години за неправилно паркиране. И като ме спрат не „бутам“ и не се оправдавам. Спряли са ме,значи имат нещо предвид. Дали е по закона или само за проверка е друга работа. И с удоволствие ще дойда на някоя ваша среща (и да се запознаем най-после,въпреки че напоследък малко са криви работите) да видим колко заслепяват фаровете ми за мъгла. Дотогава всякакви приказки от рода на „Санта Фе-то ...минавали...заслепявали....“ и тн. са абсолютно невалидни.
      Последно редактирано от Dino; 22-09-09, 11:23.
      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Хора, почвате да приемате нещата прекалено лично.

От последните 10 мнения става ясно, че колегагата Dino не иска да се вслуша в мненията на останалите 5 човека и ще продължи да кара с включени фарове за мъгла/"фарове за разширяване на светлинното петно". Спорът явно е безсмислен.
        Георги Гатев

Коментар

Аз пък все съм се чудел какво ще помогне осветено петно на 5 м.преди колата когато карам с 50км/ч ами при 90км/ч.Според мен нищо,докъто видя дупката и съм в нея.Или ако се опитам да я избегна рязко дали няма да стане по-лошо? И в крайна сметка ще разчитам на късите светлини защото светят по далече.
          П.С. Мен КАТ са ме глобявали преди години за включени фарове за мъгла.
          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
            Хора, почвате да приемате нещата прекалено лично.

От последните 10 мнения става ясно, че колегагата Dino не иска да се вслуша в мненията на останалите 5 човека и ще продължи да кара с включени фарове за мъгла/"фарове за разширяване на светлинното петно". Спорът явно е безсмислен.
            Явно не ти е много ясно. Казах,че никой няма да ме накра да ги изключа,когато ми трябват. Днес карах близо 300 км само на къси (както карам в слънчево време) и 2/3 от колите срещу мен бяха с къси + фарове за мъгла. Явно не само мен не сте могли да убедите. По-късно ще кача и едни снимки. От постовете ми не става ясно,но не карам винаги така. Аз също смятам,че не е добре да се погазват законите. Исках да кажа,че когато ми трябват никой не може да ме накара да ги спра. Сори сейфти фърст. Днес (вече по тъмно) се разминах с два Тоарега,едно Санта Фе,МЛ и един Патрол (това са високите коли), също така два Опела,едно Пежо 307 и куп други коли,които караха на фарове за мъгла и къси(а някой и без къси). От всичките тези ме заслепи само Патрола. Сигурно му бяха пипани фаровете или бяха допълнително слагани. Разлика при каране без фарове за мъгла ми липсват 3-4 метра светлина отпред и отстрани. Не е болка за умиране на прав път. Обаче по пътчета из планината и такива с много завои е просто ужасно. Те затова хората са направили завиващи фарове,а при Мерцедес се включва фара за мъгла от съответната страна.
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Предлагам ти да ги "лекуваш" (дълги) заедно с мен такива-все някога ще им светне,че пречат на останалите.
              0+

Коментар

еми зависи кой към коя част хора се причислява.... повечето от този форум се стремим (за жалост малък процент сравнено към останалите ''големци'') да сме от онази другата една трета дето спазваме законите и не караме със ''фарове за петно'' със презумцията ''за другите ич не ми пука пък и кво значение кво казват и кво мислят.....". и за ползването в гората влизаме в друга тема....... въпреки че когато съм виждал (рядко но се случва) насрещни светлини във гората гася почти всичко за да не заслепя неприятно някой насреща....... че остават едни гадни петна във погледа за няколко минути и във гората може да се метнеш у някое дере от това. а там говорим за ниски скорости.
                та като ще говорим за тия фарове за петна и количеството на светли петна - доказано ''ефекта на пеперудата" (не говорим за оня със времевия парадокс) се повишава при повишаване на видимата част на източника на светлина. та сиреч като си светкате със ''оригиналните фарове за петна и някакви други ''стрелбищарски'' светлинки сами повишавате риска някой неопитен шофьор да се поддаде на ''привличането'' и да се нацепи у вас. та сами си избирайте............ сейфти или несейфти, изкривена джанта от някоя дупка или некой да ви се лепне кат пеперуда на осветена хладилна витрина..............
                висете отпуснато

Коментар

Закона си е закон , но съм забелязал ,че при включени фарове за мъгла фабрично монтирани и настроени помагат да се фиксира от водача пешеходец или велосипедист без светлоотражатели по себе си ,но при условие че скороста е ниска.

Коментар

Ниво и отрзяност на лъча светлина на фаровете за мъгла.

Ниво и отрязаност на лъча светлина на късите.

Осветеност от къси+фарове за мъгла,ниво и отрязаност на лъча.

Никакви разпръснта светлини и „заслепяващи„ лъчи при каквито и да е фарове. Предни,долни,покривни и тн. Няма смисъл да спорим повече и Вие сте прави,че има много МНОГО ОТВРАТИТЕЛНИ фарове за мъгла,но не значи ,че всичките са така. За година и пет месеца никой не ми е присветкал с дългите,за заслепяване или каквото и да е. И пак казвам,не карам винаги така. И аз „просветлявам“ някой хора,когато карат на фарове за мъгла и пречат,но никога на някого,чиито фарове не заслепяват. Около 50% от нощното ми каране(а то е около 20% от общото каране) съм на къси+фарове за мъгла. Надявам се пътищата и начина на каране на другите шофьори да намалят тези 50% до поне 10% и то в гората(понякога газим едно пътче от Пампорово до Мечи Чал през нощта). Дотогава-> 50%.

Снимките са с отвратително качество,защото са през стъклото на колата,правени с телефон и тн.
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Имам кратък въпрос. Не, че има особен смисъл от писането в темата...
                      Защо не информираш господа законотворците за новите тенденции в автомобилното осветление - полюлеи, аплици, абажури, лунички и прочие? Примерно, влизаш в пленарната зала с джипа и ги осветляваш буквално и преносно...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Имам кратък въпрос. Не, че има особен смисъл от писането в темата...
                        Защо не информираш господа законотворците за новите тенденции в автомобилното осветление - полюлеи, аплици, абажури, лунички и прочие? Примерно, влизаш в пленарната зала с джипа и ги осветляваш буквално и преносно...
                        Виждам негативното мнение на мнозина от вас и сте напълно прави. Да,бих искал много неща в законите да станат съвременни и смислени,а не да бъдат малоумни и последно обновявани преди 50 години,при създаването си,ама то не съм само аз така (да искам да се промени нещо) и то не за собствена изгода,а за да бъде нормално. Ама то у нас какво ли е нормално,де???
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

хм, навремето когато го чух за първи път се озадачих , ама с времето и аз стигнах до същите изводи, та:

фаровете са за:

1. Да те виждат другите.

2. Да те виждат реалистично !

Едва на трето място е дали ще виждаш пътя! Добре е че си тествал дали заслепяваш .

Интересно ми е , Не те ли притеснява това че някой уморен тираджия (или джигит) ще реши да се "вмъкне" между "двете коли" които е мернал на огледалото си ? Щот нощем илюзията за две каручки е доста по-силна като видиш да идат два чифта фарове на различни нива и с различна яркост.
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                            хм, навремето когато го чух за първи път се озадачих , ама с времето и аз стигнах до същите изводи, та:

фаровете са за:

1. Да те виждат другите.

2. Да те виждат реалистично !

Едва на трето място е дали ще виждаш пътя! Добре е че си тествал дали заслепяваш .

Интересно ми е , Не те ли притеснява това че някой уморен тираджия (или джигит) ще реши да се "вмъкне" между "двете коли" които е мернал на огледалото си ? Щот нощем илюзията за две каручки е доста по-силна като видиш да идат два чифта фарове на различни нива и с различна яркост.
                            Добър въпрос. Не,не съм се замислял,но ако е толкова уморен(луд) човекът зад волана едва ли ще ми пречат „двете коли“. По-скоро това,че ще трябва да бия спирачки,заобикалям коли/тирове. Най-често ги ползвам по пътя за Чепеларе/Пампорово и то нощем,когато няма толкова хора,но пък често излизат животни по пътя. Сигурно все някой от вас се е натъквал на такава гледка. Или яки спирачки,или ако имаш добри гуми- ESP ACTIVATED.
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Фабричните фарове за м'гла много рядко заслепяват,проблема е в гъзарията и домашните майстори
                              Илюзията за две коли в далечината е спомената много правилно,на мен ми се е случвало без грам умора,така,че и това трябва да се има впредвид.
                              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                              0878299791

Коментар

Добре, де. А коя е тази съвременна каруца (защото съвременна кола, очевидно ще е пресилено да се нарече), на която късите светлини не осветяват и пътя настрани? Всичко читаво след 2000та година, се прави с големи извити фарове, които не са само за фасон, а за да осветяват и пътя настрани. Т.е. няма никакъв смисъл от пускането на фаровете за мъгла, когато няма мъгла, тяхната идея е да светят по-ниско. Пробвал съм с няколко, късите обикновенно осветяват абсолютно всичко нужно.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X