Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на фаровете за мъгла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Използване на фаровете за мъгла

Даже при мъгла (за която са направени) не би трябвало да са включени винаги, например в града, пък и на шосе при по-натоварено движение със съответно по-малки дистанции.

Опитвам се да се съобразявам с това, но мисля, че доста хора не се опитват, а може би не се и сещат. За какво говорим, след като мнозина ги мързи да използват даже мигачите, а още повече ги мързи да си измият стоповете, макар че това е преди всичко в техен интерес.

Такива работи.
    Искам България чиста!

Коментар

един състудент кара винаги и на тези за мъгла, защото......колата му така изглеждала по-добре - гадно храЛупо. Най голямата глупост е че скоро си сложи летните гуми на ал. джанти, защото горкото грознеело със зимните гуми.
      Аз му се чудя на акъла.

Иначе на мен повече ми пречат задните за мъгла, когато няма нужда от тях - свиркам светкам, рядко ебават. Или намалявам тоя да избяга или го изпреварвам.
      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Колеги,аз използвам един много прост метод против заслепяване-гледаш ръбчето на банкета,а не фаровете на насрещно движещия се автомобил.
        Това е достатъчно в много случаи,а ако не помага спираш.Разбира се винаги има идиоти,които карат с всички възможни включени светлини.Дори ми се е случвало да тръгна с/у автомобила идващ насреща и аз с включени дълги ,за да се усети и смени на къси или изгаси халогените.Имам една кола хвърлена по този начин в банкета/с което не се гордея/,но за мое оправдание ще кажа ,че се опитвах да го накарам да смени поне 5-6 пъти,преди да тръгна с/у него./главен път В.Търново-Севлиево
        Чавдар Владимиров
        0887/912075
        Ленд Ровър Диско 1
        Самуад в проект

Коментар

гъзари и идиоти,за жалост много по пътищата.важно на него да му е добре,а другите.............каква го интересуват!!!

Коментар

Пускай плафона в кабината, помага.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              На път с много завои, през ноща, пускам фаровете за мъгла, защото осветяват настрани и придобивам по точна ориентация. Моите фарове за мъгла, по дефиниция са разположени ниско отпред и насочени на близо, така че не заслепяват никого.
              Въпреки, че предните фарове за мъгла светят наблизо, те светят ужасно силно. Мен на моменти дори ме заслепяват (Шкодилак Фабия карам).

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
              И при мене е така ,но задните светлини за мъгла ме изнервят особенно диодните на по новите коли а иначе предните халогени никога не ме дразнят като са регулирани както трябва но ако са сложени ей така гьотере изнервят и те. А пък напоследък с тези мъгли май е по добре да те дразнят стоповете отколокото да налетиш на някой със замацани и символично светещи стопове

Същото. и към теб.
              А отгоре на всичко е и забранено!

ПП. И аз гледам банкета като е много тежка ситуацията, но има места, където няма маркировка (много често срещани) и пътят се слива с банкета и малко по-натам канавката...
              Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                +1

За съжаление много често явление. Някои карат на принципа - като ги има що да не ги включа.
                Да не говорим, че са насочени към гаргите и заслепяват повече и от дълги.
                Ето това са пълни глупости. Ако си би-турбо газар и ги вдигаш е едно,а да си карам с заводски настроени (ниско отпред и настрани),за да си виждам дупките е съвсем друго. А закона си казва САМОСТОЯТЕЛНО,че не може да се ползват. Следователно в мъгла,на фарове за мъгла и габарити не може да се кара. А като са включени късите в мъгла става плътна бяла стена. Също така през деня,ако караш с къси и за мъгла(предни) няма законов проблем. Аз лично си карам с къси+ предни за мъгла и няма сила на този свят,която да ми изключи фаровете. Като са ниско и настрани насочени и не пречат,то никой не може да ми казва какво да правя с тях. Пикльовците с БМВ тройки от миналия век със 100 ватови фарове за мъгла,настроени за ориентация на самолетите са друга работа.

Въпреки, че предните фарове за мъгла светят наблизо, те светят ужасно силно. Мен на моменти дори ме заслепяват (Шкодилак Фабия карам).
                Ужасно силно светят,ако са пипани и са сложени 100ватови крушки. Оригиналните (заводски) са 55 вата,колкото са и късите светлини.
                Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от keiin Преглед на мнение
                  В мъгла и аз си пускам онова вредно прашлясало копченце за мъглата.
                  Ама има много колеги на пътя /ПК/които не само карат по сред бял ден с пусната светлина за мъгла ами даже на другия стоп са сложили кружка/питам се как не ги мързи?Защото завода пройзводител е направил дадения автомобил да е с светлина за мъгла само от ляво/Така че нощем направо да ти е кеф да караш зад такъв фен!

Ами моята кола като е серийно с два фара (с крушки) за мъгла отзад какво правим? Това с лявата страна е тъпо и необмислено. Да се виждала лявата страна на колата. Каквоо??? Баси шока,що пък да не се вижда и дясната страна на колата. При тежка мъгла,когато е законно да се ползват задните фарове за мъгла, изобщо няма да заслепяват,дори и да са два по 21 вата.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                    Ето това са пълни глупости. Ако си би-турбо газар и ги вдигаш е едно,а да си карам с заводски настроени (ниско отпред и настрани),за да си виждам дупките е съвсем друго. А закона си казва САМОСТОЯТЕЛНО,че не може да се ползват. Следователно в мъгла,на фарове за мъгла и габарити не може да се кара. А като са включени късите в мъгла става плътна бяла стена. Също така през деня,ако караш с къси и за мъгла(предни) няма законов проблем. Аз лично си карам с къси+ предни за мъгла и няма сила на този свят,която да ми изключи фаровете. Като са ниско и настрани насочени и не пречат,то никой не може да ми казва какво да правя с тях. Пикльовците с БМВ тройки от миналия век със 100 ватови фарове за мъгла,настроени за ориентация на самолетите са друга работа.

Ужасно силно светят,ако са пипани и са сложени 100ватови крушки. Оригиналните (заводски) са 55 вата,колкото са и късите светлини.
                    Колега, в първия пост в темата си е казано, ето ти още една извадка от ЗДП:
                    Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при
                    значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни
                    условия
                    . Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
                    Тук хората са написали че им пречат. Независимо как са настроени те заслепяват повече от късите светлини. Ако за теб не е проблем това не значи че ситуацията е същата с другите участници. Няколко човека са написали че им пречат. Заради тяхната безопасност няма ли да ги загасиш? Силата, която може да те накара е в главата ти!

Нека силата бъде с теб !
                    Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                      ...Също така през деня,ако караш с къси и за мъгла(предни) няма законов проблем. Аз лично си карам с къси+ предни за мъгла и няма сила на този свят,която да ми изключи фаровете...
                      Законов проблем има. Силата която може да те накара да загасиш фаровете се нарича КАТ. След Х на броя акта за неправилно използване на светлините или си взимаш бележка и ги гасиш или ти "изгасваш" като правоспособен шофьор за определен срок.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Законов проблем има. Силата която може да те накара да загасиш фаровете се нарича КАТ. След Х на броя акта за неправилно използване на светлините или си взимаш бележка и ги гасиш или ти "изгасваш" като правоспособен шофьор за определен срок.

Ами имам братовчед в КАТ,който каза,че няма проблем,ако ползваш предните фарове за мъгла + ПЛЮСССС КЪСИТЕ СВЕТЛИНИ. И естествено да светят ниско пред колата. Ха сега кажи ми какво правим с колите,които имат самовключване на фаровете за мъгла при завой? Много им дреме на катаджиите,по твоята логика. От една година и повече карам с предни фарове за мъгла и къси светлини. Спирали са ме три пъти през нощта и нито веднъж не са ми правили забележка за тях,камо ли пък акт. Също така не са ми присветкали насрещните шофьори. В такъв случай наистина няма такава сила,която да ми спре фаровете. Освен,пренапрежение и изгаряне,може би.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

В България е пълно с безсмъртни шофьори. И още един чифт очички някакси по ги разубеждава да изпреварват в последния момент. И аз си карам с тях. Обаче миналия месец в Турция ми струваха 20 Евра...
                          За запада въобще не си и помислям да ги включвам.
                          [IMG]http://kachi-snimka.info/images/bfi1236759624s.GIF[/IMG]

Коментар

типично за много хора - ти им казваш ''пречат'' те ''не ми пука''. закона казва нещо те ''за мен нема закони''...... е докъде ще я докараме така?
                            пречат всякакви такива допълнителни светлини. най-малкото е неприятно срещу вас да се приближава някаква осветена ''хладилна витрина''. дайте да сме колегиални и да спазваме законите и правилниците..... моляяяя...... иначе всички имат претенции.....
                            висете отпуснато

Коментар

Карането на халогени ,когато не е необходимо,съм забелязал,че е специалитет на колеги,които си мислят ,че са много впечатлителни и шик.
                              А то си е простотия....
                              Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:

Коментар

Първоначално публикуван от dhx Преглед на мнение
                                типично за много хора - ти им казваш ''пречат'' те ''не ми пука''. закона казва нещо те ''за мен нема закони''...... е докъде ще я докараме така?
                                пречат всякакви такива допълнителни светлини. най-малкото е неприятно срещу вас да се приближава някаква осветена ''хладилна витрина''. дайте да сме колегиални и да спазваме законите и правилниците..... моляяяя...... иначе всички имат претенции.....

Четеш ЛИ? Изрично съм писал,че са проверени и светят на 5 метра пред колата и на 40 см от пътя и то до бронята. Светят и настрани,но не и нагоре и отсреща се виждат по-слабо от габаритите на колата. Айде да мислим,преди да говорим. Изобщо не мисля,че ЗА МЕН НЯМА ЗАКОНИ. Не само,че съм колегиален ами даже свръх такъв. Казвам пак(споменавал съм и в друга тема),че ако поне една пета от шофьорите караха като мен (скромно,а ) щеше да има 8,а не 800 смъртни случая на година. Звучи отвратително самонадеяно,но го казвам с ръка на сърцето. Пределно ми е ясно,че има по-млади шофьори,които карат 10х по-добре от мен,което е много хубаво,но останалите???
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X