Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зимни гуми

Аз да се намеся и да кажа, че съм напълно на мнението на Румбата. Ама 100%. Не гумите и спирачките карат колата, а човекът. Също както е лафа за убиването и оръжието.

Да ви кажа само, че с бащиното жигуле, а по-късно и с моето москве никога не съм оставал на пътя заради гуми, а никога не сме имали зимни. Най-много "Вида контакт". Който ги е карал знае за какво става въпрос. Ама това накрая, преди това с "Вида спорт", там какъв ужас беше...
    И все пак не съм утрепал никого(нито баща ми, е утрепал, нито майка ми, и двамата си я караха жигулата целогодишно), както и не съм оставал насред път заради гуми. А само чаках да падне сняг, и излизах, много ме кефеше карането по сняг.
    То и сега ме кефи де, ама вече го правя с джип. И ти да видиш-с каймани и силвърстони, дето били за самоубийци през зимата...
    А мен живота ми е мил, та затова карам с такива гуми, а не със зимни на джипа.
    Е, на цивилния съм с АТ на Гудрич, ама щото съм стиснат и не ми се хвърлят гуми с 60% грайфер, ако и да са на 5-6 години, та каучука бил станал на пластмаса...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
      Така се възпитава "шофера" в днешно време, а не със забрани.
      Е да ама така се налага да мислиш. Пък виж кво яко иначе - бате гойко ти казва прави едно, прави две
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Ама 100%. Не гумите и спирачките карат колата, а човекът. Също както е лафа за убиването и оръжието.

Ама как бре,не е ли като забранят стрелбите и да изчезнат пукотевиците?Или забраняват нещо и нарушителите стават изрядни от всякьде?Или бият 50 кинта глоба и карам с повишено внимание.

Или Януари на обяд с прекрасен сльнчев ден бабата решава на отиде до аптеката с колицата и оп,старшинката я лепва защо няма 2 прьста грайфер на зимната гума и праааас 50 лева - точно да ти кажа ще и дойде акьла и е много правилно вместо при дадени условия при дадени обстоятелства това да се следи.
        Там с КЕФ аз ще и платя глобата,да кара с какви иска галоши в нормално време и сьм ти таковал и закона и закончето,таковал в смисьл уважил
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Предлагате напълно неадекватни и неизпълними за КМБ решения. Ми нали точно тия с летните гуми на снега са електоратът и на Бойко, и на другите, бре? Кой ще е луд да въведе такива глоби и мерки, като тук и форумът ще ревне в общия хор? Малко ли теми има как да мина преглед без да си платя данъка и как да се скатая, че да не си платя фиша, да мине давността и т.н.? 80 % от участниците тук карат с изтърбушени катализатори и махнати DPF-филтри и утре познайте какъв вой ще има, ако излезе "директива" от Бащицата такива да се спират от движение (както е в "белите страни")?
          Колкото и да не ми се иска да се съгласявам точно с тебе, тука си абсолютно прав!!!
          И още по-кофтито - уви, абсолютно прав, уви....

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            Аз да се намеся и да кажа, че съм напълно на мнението на Румбата. Ама 100%. Не гумите и спирачките карат колата, а човекът. Също както е лафа за убиването и оръжието.

Да ви кажа само, че с бащиното жигуле, а по-късно и с моето москве никога не съм оставал на пътя заради гуми, а никога не сме имали зимни. Най-много "Вида контакт". Който ги е карал знае за какво става въпрос. Ама това накрая, преди това с "Вида спорт", там какъв ужас беше...
            И все пак не съм утрепал никого(нито баща ми, е утрепал, нито майка ми, и двамата си я караха жигулата целогодишно), както и не съм оставал насред път заради гуми. А само чаках да падне сняг, и излизах, много ме кефеше карането по сняг.
            То и сега ме кефи де, ама вече го правя с джип. И ти да видиш-с каймани и силвърстони, дето били за самоубийци през зимата...
            А мен живота ми е мил, та затова карам с такива гуми, а не със зимни на джипа.
            Е, на цивилния съм с АТ на Гудрич, ама щото съм стиснат и не ми се хвърлят гуми с 60% грайфер, ако и да са на 5-6 години, та каучука бил станал на пластмаса...
            Ееех Коле , времената отдавна са други . Карал бил жигулата с видинки , еми то това имаше . Сега обаче не е така . И да вземеш да прочетеш цялата тема . Моята кола върви без проблем с 300 км. , ела да я караш с видинки и без спирачки .

Коментар

Е, имал си пари за такава кола-дал си.
              Моята пък върви с максимум 130, ма през зимата съм много по-стабилен от теб. И на сняг, и на лед, и на каквото кажеш.
              Ма това за колите.

А аз говоря за шофьорите, и уменията им. Там е важното, ама нали е по-лесно да си купиш кола с много помощни системи, вместо да се положат усилия да се научиш да караш даже жигуле...

Мен не ме отразявате, аз си знам, цървул съм си.

Ама поне Румбата е умен и уважаван мъж, поне него се опитайте да разберете какво ви говори.

П.П. Не знам каква е колата ти, ама се наемам да я карам зимата с галоши. Не с 300 разбира се, ама ще стигна закъдето съм тръгнал. Това по асфалт, за другите терени си има сериозни джипове.

Коментар

Миналата година карах джип с АТ цяла зима. Останах един единствен път и то пред вкъщи по корем на една купчина сняг, а се набутвах на места където лек автомобил няма как да мине. Това изобщо не означава, че не пречех на пътя. Като изляза извън града на 2см. сняг с повече от 50-60км./ч. не можех да карам и зад мен ставаше колона, ако бях с лек автомобил, но със зимни гуми на подобни места можех спокойно да карам и със 100, а нормална скорост би ми била 80. Това, че не си закъсал не означава, че не пречиш.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Абе, Коле... Как се караха едно време курсовете и как се купуват книжки сега? За какви умения говорим? И аз съм карал жигулА и поназнайвам кое какво.
                  Умения...
                  Като се случи некой келеш или некоя патка дето си е купила книжката и дет на магистралата мое да кара с 300, ама на сняг не си може. Ко праЙм?
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Не говоря за курсовете Саше. Нито за купените книжки.
                    То на курса се учи как да вземеш изпита.
                    А как се кара кола се учи от практиката, или на полигон, ако си съвсем начинаещ. А ако имаш мерак-може да станеш и майстор на волана.

Именно за този мерак говоря, а има ли го него-техниката е просто в услуга на майстора. И гумите, па мекотата на каучука им е от третостепенно знаение.

Свободни сте да ме оплювате колкото искате.

Коментар

Всеки има мнение ,твоето го чух Кольо . Както прецени че си по стабилен зимата при всякакви условия , така и по интернет постове прецени шофьорските ми умения . Цялото писане в тази тема , е да караме или не със зимни гуми . Уменията са индивидуални , един ги има друг не . Опита се трупа с километри , аз съм прехвърлил милиона за теб не знам . Имал съм месеци в които съм достигал 15000 км. Така че стига с човешкия фактор . Приемете че има и други карачи , не сте само вие . Зимните гуми дават предимство , и пред най добрите летни в зимна обстановка.

Коментар

Айде на тест.
                        Когато си дойдеш насам-обади се. Ма си трябва сняг де.
                        И кажи каква е колата ти, та да приготвим 4 джанти с галоши.
                        А съм по-стабилен защото карам джип, а не кола. Това само е достатъчно.

Говорим за скорости не повече от 80-90 км/ч на сняг.
                        Иначе по почистена магистрала и баба знае.

Иначе, ако се сравняват единствено качествата на зимните гуми в сравнение с летните-няма спор, никой не е луд да спори на тази тема.
                        Когато карам кола през зимата, аз също съм със зимни гуми, с тях е много по-лесно.
                        Исках да кажа, че задължителността на зимни гуми е един вид обида към този който може да се справи и без тях.
                        А и всяка принуда ме кара да се запъвам като магаре на мост, та затова и се горещя, иначе няма спор, че зимните гуми са много добро нещо през зимата.

А за точно твоите умения не съм писал и буквичка. Прочети ме пак, и виж.
                        Не визирам никого конкретно с постовете си, но в голямото стадо(преди си викахме ято, ама сега сме стадо) на шофьорите има доста такива за които думите ми важат с пълна сила. Да не кажа, че и още много по-тежки думи могат да им се кажат, и ще са на място...

Ама айде стига от мен, кой както си иска така да кара.

Коментар

Ето пак ,като караш джип не си ли чувал за по високия център на тежеста . Нямаш шансове приеми го ,и аз съм карал джипове . Имал съм дори няколко . Колата ми е с постоянно 4x4 , на въздух и може да се променя клиренса . Помисли си пак , обаче аз карам само с нови гуми , не галоши .

Коментар

Забравяте, че сме в България, знаете ли колко е пенсията на средния пенсионер, че човечеца плаща всичко за да може веднъж, дваж в месеца да отиде до града, на лекар или до аптеката. Всичко се свежда до беднотията. Всеки иска хубави и нови гуми но действителноста е такава.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Несъстоятелен довод за притежание на личен автомобил...
                              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
                                Еобаче аз карам само с нови гуми , не галоши .
                                Именно де.
                                Аз пък се наемам с галоши да стигна за там за където съм тръгнал.
                                Не е до Бремерхафен(как са я измислили тази дума бе...), ама до Пловдив, до София...
                                То и това е по-сложната задача де. Минеш ли сръбската граница-вече е по-лесно.
                                И няма да карам с 300 разбира се, ама ще стигна.
                                Не с джипа, с всяко жигуле или дърт опел и фауве.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X