Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимни гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зимни гуми

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Точно - и поздрави от Щата без технически прегледи,дупе да ми е яко обаче ако ударя някой и ми е кекава колата.
    Я кажи за техническия преглед в Щатите. Приятели твърдят че е "лабаво" и дори със спукано предно стъкло минаваш и с гуми на "галош" също.
    „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
      Я кажи за техническия преглед в Щатите. Приятели твърдят че е "лабаво" и дори със спукано предно стъкло минаваш и с гуми на "галош" също.
      Е няма такьв,вярвай ми.Вчера караме при моя тенекиджия Тундра след катастрофа,за регистрация ти трябва светлини и спирачки та фаровете бяха вьрзани сьс свински опашки,предния капак с вьже за парчето броня което беше останало........никой не ти гледа гуми или спукано стькло / то беше спукано ма поне ще я кара моя човек и го сменил,мераклия /.
      Чаках го 15 минути,че идваше от регистрация,така я регистрира Тундрата,а калниците,броня,решетка,подкалници...........отзад в каруцата,след десетина дни като я сьбере моя човек ще я видим как е,сега само броня имаше и капак макар,че сьм карал и без преден капак и не е проблем.

Какьв преглед,фар мога да нямам ако не трябва да го ползвам,завали ли дьжд сьм на фарове обаче,не свети ли я спира от движение на пьтя и вика паяка,ще ти струва поне 800 кинта при положение,че фара е 60 в моргата или 100 на ибей,ма не вали
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Дреме ми на сайдера как се минава на преглед в Щатите . Също така ми дреме на сайдера кой колко добър шОфер е и дали с галоши ше стигне по- далеч отколкото блондинка с грайфери. Дреме ми на сайдера и дали е по- добре с нови летни или стари зимни при каране по непочистен заснежен път .

Дремеше ми на сайдера и дали ако светиш срещу слънцето с фарове ше стане още по- светло и ше намалеят катастрофите . Обаче бат Бойко, с риск целия Офроуд форум да нададе вкупом вой и напук на Гагич , взе че ги направи денонощно задължителни ...

.... та след като изгорях поради горното с 2 пъти по 20 кинта щото съм забравил да си пусна фаровете юли месец при 38 градуса на обед и срещу слънцето , по същата аналогия питам : вече задължителни ли са зимните гуми през зимата? И ако да - кой брой на ДВ да търсим ?
        Другото е ташак работа .
        Последно редактирано от Vlado_Ts; 18-10-16, 23:04.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          ...вече задължителни ли са зимните гуми ? И ако да - кой брой на ДВ да търсим ?...
          Не са. Кой ще седне да гласува задължителни зимни гуми баш преди изборите
          And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Информациите са най различни и предимно недостоверни ! Вероятно е минало нещо на първо четене ! Не разбрах само защо да не важи ГО и така да го отнесе пострадал при ПТП за това , че някой цървул е решил , че е велик шофер и си кара с галошките зимата в снега ?

Коментар

Те застрахователите чакат само да могат да се зачекнат с нокътчето за да не изплатят някакви стотинки.
              Аз досега пари от застраховател не съм вземал, макар съвестно да съм си плащал рекета, вече толкова години...
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                ... Как се караха едно време курсовете и как се купуват книжки сега? ...
                Еми едно време за книжка се даваше теле, сега вече е кеш пара

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                Информациите са най различни и предимно недостоверни ! Вероятно е минало нещо на първо четене ...
                Удивително е, как когато човек не знае нещо и не иска да го узнае, защото не му изнася, си намира 1934 причини да не го научи. Информацията е еднозначна, а именно, законопроектът отлежава в ПарлаМентата от март месец, минал е първо четене, частта му за гумите, предназначени за зимни условия е променена така, че ще бъдат задължителни не от дата до дата, а само при зимни пътни условия и ще бъде приет в този му вид някъде в необозримото бъдеще, не днес, не утре, не тази зима. Що пък някой не вземе да се притесни, че същият законопроект забранява затъмняването на задните стъкла и сички трее да си ги стържем/сменяваме, не мога да разбера, а дъвчем само каучука?

...Не разбрах само защо да не важи ГО и така да го отнесе пострадал при ПТП за това , че някой цървул е решил , че е велик шофер и си кара с галошките зимата в снега ?
                Важи си ГО. Само, че застрахователят може да си иска впоследствие парите от причинителя на ПТП или да намали обезщетението на потърпевшия в случай, че причините или част от причините за това ПТП са несъответстващи на пътните условия гуми на единия или другия
                And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                  .... частта му за гумите, предназначени за зимни условия е променена така, че ще бъдат задължителни не от дата до дата, а само при зимни пътни условия ...
                  Ако действително така е замислено , аз ( признавам си ) от дълго време за пръв път съм съгласен със Законодателя .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И аз, но императивно да пише и 3мм. грайфер!
                    и само дето е предложено също "§ 10. В чл. 139, ал. 1 се създава т. 4:„4. с гуми, предназначени за зимни условия през периода от 1 ноември до 1 април”.
                    като има и предложение ако си със зимни гуми, да е твоя преценката дали да слагаш вериги.

Въобще седим и чакаме
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                      ...и само дето е предложено също "§ 10. В чл. 139, ал. 1 се създава т. 4:„4. с гуми, предназначени за зимни условия през периода от 1 ноември до 1 април”...
                      Това от транспортната комисия казаха миналата седмица, че няма да го бъде. Което и стана повод за цялата пушилка из пресата.

Коментар

Дано да е разумния текст дето си дал, заедно с изискване за мм грайфер,
                        че ще се нагледаме на зимни гуми сликове и съдебни поеми, че "ок са сликовете щом са зимни".
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

В момента в който го приемат , съм сигурен че ще има промени и от застрахователя . Нали го копират , да не си мислите че някой в парламента го е измислил . Примерно в немско при птп с летни гуми през зимата , застраховката не важи . В смисъл важи си , но застрахователя ще си поиска всичко което е платил за щетите . Идеята е да си понесеш отговорността за виновно поведение . Подобно е положението при наличието на алкохол , знаете дали важи застраховката и в Бг .

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                            Удивително е, как когато човек не знае нещо и не иска да го узнае, защото не му изнася, си намира 1934 причини да не го научи. Информацията е еднозначна, а именно, законопроектът отлежава в ПарлаМентата от март месец, минал е първо четене, частта му за гумите, предназначени за зимни условия е променена така, че ще бъдат задължителни не от дата до дата, а само при зимни пътни условия и ще бъде приет в този му вид някъде в необозримото бъдеще, не днес, не утре, не тази зима. Що пък някой не вземе да се притесни, че същият законопроект забранява затъмняването на задните стъкла и сички трее да си ги стържем/сменяваме, не мога да разбера, а дъвчем само каучука?
                            Не знам на кой и какво не му изнася и баш не ме брига кой какво и кога ще приема , защото не чакам да ми приемат срокове и да завали сняг за да си сложа зимните гуми ! Въпросът е , че медийте подвеждат населението с противоречива информация ! Пък за тези със затъмнените задни стъкла страдам от тежка венерическа болест ! Тук темата е за зимни гуми и нежеланието на някои да разберат нуждата от тях та се налага административно да ги убеждават !

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
                              В момента в който го приемат , съм сигурен че ще има промени и от застрахователя . Нали го копират , да не си мислите че някой в парламента го е измислил . Примерно в немско при птп с летни гуми през зимата , застраховката не важи . В смисъл важи си , но застрахователя ще си поиска всичко което е платил за щетите . Идеята е да си понесеш отговорността за виновно поведение . Подобно е положението при наличието на алкохол , знаете дали важи застраховката и в Бг .
                              Вероятно става въпрос за Каско, или прочее доброволна застраховка. Инак застраховката ГО, абсолютно си губи смисъла. Губи си смисъла и наказанието по ЗДвП. Случаите с употреба на алкохол са изключение, а да се приравнява карането с "летни" гуми през зимата с употребата на алкохол, е неадекватно и престараване по лобистки мотиви.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

...Въпросът е , че медийте подвеждат населението с противоречива информация...
                                От едно стотина- двеста години това е основното занимание на медиите. Населението би трябвало да е попривикнало с идеята.

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                ...да се приравнява карането с "летни" гуми през зимата с употребата на алкохол, е неадекватно и престараване по лобистки мотиви.
                                Вилкомен в Европейския Съюз. Не, не се се приравнява с алкохола, доколкото липсата на зимни гуми трябва пряко да е допринесла за произшествието, за да се заяде застрахователят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X