Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Установяване на вина при ПТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Установяване на вина при ПТП

Действително, какво е това наказателно постановление?Така ли е написан и акта- МПС с ДКН СТ ХУХУ ХХ се удря в МПС с ДКН СТ ХУХУ ХХ?Ако така са написани акта и НП, и двете са оборими в съда и при това-за последно.Няма как да върнат всички участници на мястото и да напишат нов акт със задна дата, въз основа на което да се издаде ново НП!Ако акта е наисан коректо, а НП не е, тогава само последното е невалидно и съда може да изиска КАТ да напише ново НП.

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
      aбстрахирай се от факта прелез ли било или не, в нарушение ли бил буса, имал ли аптечка.
      Да твърдиш че я е засякъл можеше само ако удара е странично в него докато е сменял лентите още. А в случая той вече си е обърнал и както казаха колегите е минало доста времe.
      той не е сменял лентите, а с правил обратен от дясната - има съществена и важна в случая разлика.
      Щом актът е фалшиво написан постановлението трябва да се махне в съда. Грешката с липсата на останалите рег номера не е случайна. Вероянто са липсвали застраховки, прегледи, винетки, книжки и така нататък. Така темата завива в посока, че полицаите са се чудили какъв акт да отчетат за ПТП, защото колегата им примерно е нямал книжка. А тя се вписва в акта. Или е карал кола за издирване, или спряна от движение, и други подобни.

Коментар

Това с чертичките мислех, че е сложено, за да не се публикуват лични данни. ТОВА НЕ Е ВАЛИДЕН АКТ! Нямам представа какво трябва да последва, заради подобно нещо. Че ще бъде отменен в съда, е повече от ясно. Но всичко останало е работа за една друга институция, според мен... Кой знае какво се прикрива с такива "пропуски", но мисля, че трябва да се изпрати копие до прокуратурата, за да започнат и те да чоплят случая. Аз имам едно чувство, че става дума за липсваща гражданска отговорност. Затова е най-лесно другият да е виновен.

Коментар

Имам спомени , че този път е в чертите на града, следователно има ограничение 50. Освен ако не са махнали табелите за начало и край на населено място.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Имам спомени , че този път е в чертите на града, следователно има ограничение 50. Освен ако не са махнали табелите за начало и край на населено място.
            И аз като гледам снимките си мисля че пътя е в чертите на града. От което следва че ограничението е 50км/ч. Друг е въпроса дали се спазва. Ако е в града, всяко МПС има право да се движи в най-удобната за него лента. А това че третия автомобил от 300м е предприел маневра за изпреварване и по време на катастрофата е бил последен означава че се е движел със съизмерима скорост с другите. Другите две МПС-та и те могат да сменят лентата си на движение по-всяко време.
            Водача е виновен за причинено ПТП което се случва пред автомобила, за това което се е случило зад него, дори и да е нарушил закона е виновно МПС-то зад него.
            В НП обаче трябва да са описани всички останали очастници от ПТП-то. Това че ги няма може да се използва в съда.
            Като вземах книжка предизвиках ПТП, но улицата беше затворена от два успоредно паркирали автомобила. Аз тръгнах по тротоара и леко одрах буса виновен за затварянето на улицата. Искаше да му плащам за ремонта, Предложих му 50лв, но той отказа с мутива че струвало поне 200лв. Обадих се в КАТ и дойдоха на място. Видяха ситуацията и на мене ми написаха фиш за 20лв, а на другия акт за 150лв. Обжалва в съда и ме викаха като участник и свидетел за изясняване. Отана му акта.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
              Да колега,на 50% си прав(имаш спомен).Когато се движиш от изток на запад си в града.А когато се движиш от запад на изток не си в града.В единият случай ти трябва винетка,в другият не.От запад на изток жена ми се е движила извън града.Така са табелите,парадокс,абсурт,недомислие,както искаш така го приеми.Друг парадокс е че когато се движиш от изток на запад има поне две ограничения 60.Ако се движиш с 55 си с 5 км в час по-малко от ограничението и с 5 км в час над ограничението за града.
              Винаги сме виновни по нашите пътища.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                Водача е виновен за причинено ПТП което се случва пред автомобила, за това което се е случило зад него, дори и да е нарушил закона е виновно МПС-то зад него.
                Не е пред автомобила. До него. Това важи от началото на движението успоредно или задминаването, и отговорността се разпределя. Съвсем различно от застигане, когато отговорността е на задния.

Коментар

Първоначално публикуван от D.Danov Преглед на мнение
                  Да колега,на 50% си прав(имаш спомен).Когато се движиш от изток на запад си в града.А когато се движиш от запад на изток не си в града.В единият случай ти трябва винетка,в другият не.От запад на изток жена ми се е движила извън града.Така са табелите,парадокс,абсурт,недомислие,както искаш така го приеми.Друг парадокс е че когато се движиш от изток на запад има поне две ограничения 60.Ако се движиш с 55 си с 5 км в час по-малко от ограничението и с 5 км в час над ограничението за града.
                  Винаги сме виновни по нашите пътища.
                  В града е възможно да има улици с ограничение по-голямо от официалното. В София има доста такива примери.
                  От скоро и при нас в Русе международното (околовръстно минаващо през града) е на доста места с ограничение 80км/ч. До скоро беше 50км/ч и доста тромаво и тегаво се преминаваше.

Коментар

Това пък, откъде го изрови?! По твоята логика, ако ти минеш на залено, а аз се изстрелям на червено и ме набиеш във вратите, си виновен ти?!!! Може и да излезе така, ако не докажеш, че съм минал на червено. Или да карам в дясната лента с 20-30 км/ч повече от теб и на метър пред теб да свия рязко в твоята лента и да скоча на спирачките веднага. Ще ме удариш преди да разбереш изобщо, какво се е случило! Ако беше толкова лесно, вината щяха да я определят само по зоната на поражение на колите - виновен е този с ударената предница. Което важи често, но не винаги.
                    Ситуацията, която описваш с буса явно не си я тълкуваш. Актът му е за неправилно паркиране. И е бил виновен, разбира се! Но не за предизвикване на ПТП. Твоят е за ПТП-то! Няма аналогия в случая, защото той не се е движил.
                    Тълкуванието в случая, ако това е в рамките на града: МПС 3 се движи попътно в права посока. Ако е в чертите на града, това НЯМА ДА СЕ ТЪЛКУВА КАТО ИЗПРЕВАРВАНЕ! Изнасянето от 300 метра само подсилва тази версия. Някъде обясних и защо. МПС 1 предприема забранена маневра, като не се уверява, че няма да застраши с това движението и не осигурява предимство на МПС 3. Маневрата е предприета непосредствно преди МПС 3, като водачът(ката) не е имала възможност да избегне удара.
                    Последно редактирано от Еmil; 11-04-13, 20:26.

Коментар

Обаче от запад на изток се оказа, че е извън града и съответно си е изпреварване...

Коментар

Дали е в рамките на града или не, се определя по няколко начина:
                        1. наличие за знак за начало на населено място и липса на отменящ. Подчертавам - бяла табела, изписана с черни букви.
                        2. цвят на указателните табели на въпросния път - черни букви на бял фон: важат правила за движение в населено място, бели букви на син фон: важат правилата за движение извън населено място.
                        3. наличие на изрична табела за начало на населено място(не съм гледал дали се ползва в България, навън я има - указателна табела със силуети на къщи, на бял фон)

Предния ми пост беше за населено място. Всички останали - при изпреварване. Както и да се извърти: основен виновник е водачът на автомобил 1, като е възможно да се привлече и водачката на автомобил 3, доколкото се докаже, че е имала време да реагира.

Коментар

Никой тук не спомена и още един факт: в момента, когато МПС 1 е завило на 90 градуса спрямо посоката на движение на МПС 3, ако преди това са имали разлики в скоростите, примерно 20 или 30 km/h, то в този момент МПС 3 започва да приближава към МПС 1 с разлика в скоростите, равна на собствената скорост на МПС 3, защото направлението на скоростта на МПС 1 е перпендикулярна(на практика 0, в направление на движението на МПС 3). Тази промяна се осъществява практически мигновено, само при промяната на ъгъла, като при това се затваря ЦЯЛАТА лента на МПС 3. На практика това е много бързо ускоряване към неподвижен обект!
                          Ако в момента на завиване разстоянието е било 10 метра, колко време е минало до удара, при скорост 50 km/h? Смятайте: 50 км/ч = 13,9 m/s! Малко повече от половин секунда, което е съизмеримо с времето за реакция! Дори при 20 метра шансовете за избягване на удара ще са минимални!
                          Последно редактирано от Еmil; 11-04-13, 20:57.

Коментар

За МПС 2 нищо не казвате. С него какво се случва? Не ми стана ясно то след буса ли тръгва или продължава пътя си направо?
                            Струва ми се че колегата започнал темата не е напълно наясно със случилата се ситуация и си мисли че съпругата му е невинна. Нека тя да заповяда тук във форума и да опише ситуацията от нейно име за да не се получава развален телефон.

Относно моето ПТП, в НП не пише нищо за причиняване на ПТП, а че одрасквам при разминаване с другото превозно средство по невнимание. По спомен от съда на другия шофьор му е записано че е причинил ПТП-то заради затваряне на улицата, като е паркирал успоредно до друго паркирало МПС. Отнели са му точки за неправилно паркиране и допълнително 9 тозки за ПТП-то. И понеже са му свършили точките му отнели книжката. А той работеше с този бус и от тогава го изгониха. Само че след това бусовете спряха да затварят улицата за няколко месеца. Сега пак я затварят, но на тротоара има набити колчета и няма как да ги заобиколиш.
                            Последно редактирано от dimich87; 12-04-13, 17:03.

Коментар

Това с паркираното МПС не виждам как ще стане - да бъде той виновен. Реално, той пречи на движението, но доколкото не е в зона на ограничена видимост, не могат да му лепнат това. Един въпрос от негово име: ти като видя, че няма достатъчно разстояние за извършване на заобикалянето, защо започна тази маневра, вместо да се обадиш в КАТ и да поискаш да репартрират автомобила? Мисля, че ще схванеш логиката - той е виновен, но в случая, както го описваш, само за нарушение "неправилно спиране/паркиране".
                              Автомобил 2, вероятно е спрял, защото от самото начало е бил в течение на намеренията на автомобил 1.

Коментар

За МПС 2 нищо не казвате. С него какво се случва? Не ми стана ясно то след буса ли тръгва или продължава пътя си направо?
                                Струва ми се че колегата започнал темата не е напълно наясно със случилата се ситуация и си мисли че съпругата му е невинна. Нека тя да заповяда тук във форума и да опише ситуацията от нейно име за да не се получава развален телефон.

Относно моето ПТП, в НП не пише нищо за причиняване на ПТП, а че одрасквам при разминаване с другото превозно средство по невнимание. По спомен от съда на другия шофьор му е записано че е причинил ПТП-то заради затваряне на улицата, като е паркирал успоредно до друго паркирало МПС. Отнели са му точки за неправилно паркиране и допълнително 9 тозки за ПТП-то. И понеже са му свършили точките му отнели книжката. А той работеше с този бус и от тогава го изгониха. Само че след това бусовете спряха да затварят улицата за няколко месеца. Сега пак я затварят, но на тротоара има набити колчета и няма как да ги заобиколиш.
                                Всичко съм обяснил в първият пост колега.
                                ,и трите МПС-та спират в една линия,успоредно едно на друго върху релсите
                                Водач на мпс2 Иво Димитров Лозанов,собственик на мпс1,и мпс2.Общински съветник(ако има значение,за мен няма)
                                .Общинския съветник вика полицая да му закара мпс то до сервиза за ремонт.Ако стане нещо по пътя да му съдейства
                                И двата автомобила(1 и 2)е трябвало да завият в обратна посока,там е сервиза.В това помещение на което аз бях наемател,и заради което много добре познавам този участък от пътя.Ако има нещо неясно питай.Но тези и други неща съм ги написал вече,само трябва да се прочетат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X