Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хамъра на Ставитски и катастрофата

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

    Вчера минах покрай мястото на катастрофата. Мантинелата беше все още изкривена и охлузена. Имаше букет цветя на мястото на катастрофата.

    За идващите от Приморско пътните знаци през 50 метра сигнализират за намаляне на скоростта. Последния е 20 км.вчас. Следва почти без никакъв вираж 90 градусов завой.При тези обстоятелства дори при слаб трафик на коли по пътя, на завоя винаги има с несравнимо по-голяма вероятност коли от друго място или завой без ограничение на скоростта.

    За идващите от другата посока след поредица от завои без право на изпреварване следва моста , после леко пропадане след моста и 90 градусовия завой на дясно.Това е новото , което добавям, има олекване на волана и частична загуба на сцепление съчетано с леко отслабен ангел хранител и ...

    Водача на хамъра не е знаел за завоя, просто е гледал на другата страна. Там всеки поглежда на ляво към лодките, а в същото време знака за завой на дясно си стои като всички знаци в дясно.

    Ако не е имало насрещна кола да се блънсне в нея, щеше да хване гората по почти права линия и да стане за смях. Но уви работата е много тъжна.


    Май преди 20 години на завоя имаш огромно огледало, но не съм много сигурен.

    Коментар


    • #92
      До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

      Прекратиха временно следствието срещу Стависки защото следователят излезе в отпуск. Ще го възобновят другия месец /като позатихнат малко нещата/.....

      http://www.sportni.bg/?tid=40&oid=1086074

      Коментар


      • #93
        До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

        Първоначално публикуван от Жечко Русчев Преглед на мнение

        За идващите от другата посока след поредица от завои без право на изпреварване следва моста , после леко пропадане след моста и 90 градусовия завой на дясно.Т

        Доколкото знам когато идваш от Приморско, подминаваш моста над Ропотамо и вторият завой след него е въпросният. От твоето обяснение разбирам че е преди моста... Аз минах оттам 3 дена след катастрофата.

        Тази снимка е правена непосредствено след моста посока Созопол. Вторият в дъното на снимката е завоя - доста по-малък от 90 градуса според мен.




        Не видях и мантинела на мястото на катастрофата. Като цяло останах с впечатление, че трябва да караш с над 120 за да навлезеш в насрещното на такъв завой.

        Коментар


        • #94
          До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

          Моя грешка! Не знаех точното място. Това което описвам на завоя явно е друго. Извинявам се. Като видях пресния букет се подведох.

          Коментар


          • #95
            До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

            Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
            Максим вече Е синоним на лоша реклама .
            Напротив. Все пак именно шофьорът на Хамъра е оцелял и то без сериозни наранявания в толкова кървава катастрофа... Сериозна причина да се замислиш с какво да возиш семейството си, ако имаш финансите. Защото, ако колите бяха разменени сега Максим щеше да е мъртъв, момчето да се отърве с уплаха. От това по-добра реклама на Хамър здраве му кажи.

            Между другото да добавя, че тия дни една вечер в един хотел, в който добре ме познават, ми бяха показали едно място за паркиране, на което запушвах камьонче "което нямало да излиза тази вечер". Е, наложи се да излиза. Викнаха ме от бара на хотела да си преместя колата. Да, ама бях на две бири и три големи рома, ако иска някой да сметне промилите при положение, че тежа около 70 кила. Тъй като нямаше да напускам паркинга(който е частна собственост, а не част от пътната мрежа) не се притесних да се кача и да я преместя. В момента на тръгването, карането(около 15 - 20 метра, ама не по права линия) и паркирането в теснотията въобще не съм изпитвал неувереност, липса на координация или каквото и да е друго. Маневрите си бяха и успешни и не по-различни от тези дето щях да направя на трезва глава. Та така за това кака се чустваш и увереноста. Алкохолът в такива количества не носи постоянно упойване. Колкото и добре да се чустваш при по-висока скорост може именно във фаталния момент да се прояви, дори преди това да си минал полигона от старите шофьорски изпити без грешка.
            Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 19-08-07, 20:25.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

            Коментар


            • #96
              До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

              Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
              Лично го познавам да, на кой от вас не му се е случвало да пие 2 бири и да кара след това ? И не се връзвайте за думата, сега ще ми кажете че 2 бири не са като 1.1 промила, ами да за мен 2 бири са 0.3 промила но 4-5 бири са си 1-1.5 промила а не съм особено пиян, ами човека просто може да не се е чувствал пиян и да си е мислел че е под 0.5 промила, нали ? И по принцип не е безразсъден като шофьор, от както му подариха хамъра започна да кара по безразсъдно и сега съжалява за това и си дава сметка но вече е късно . По принцип не защитавам подобни случки, и аз като останалите съм се възмущавал на глупостта на някои, на абсурдните изпреварвания в нарещното и много пъти съм го коментирал тук във форума но тук случая е различен, човека е отишъл в болницата, помага на хората, погледнал е близките им в очите и им е показал колко много съжалява .
              И Зарине, човека не е убиец, знам колко е голяма мъката на родителите, знам че за тях няма никакво значение дали Максим е известен и дали съжалява ... както и да е, не го защитавам но мисля че това може да се случи на всеки, и най добре да си извадим поуките и да проумеем че се случва на всеки и можем да го предотвратим, защото съм сигурен че много голям % от колегите тук във форума са карали пили ...
              Абсолютно споделям твоето мнение! Убеден съм, че всеки трябва да отговаря за постъпките си и според деянието си. Нито повече, нито по-малко. Без значение какъв си и какво си направил до този момент (изключвам рецидивистите!). Това са принципите на равенството в демократичното общество, където всички сме (или би трябвало да сме) равни пред закона. За съжаление практиката показва, че нито сме равни пред закона, нито сме демократично общество. Мисля обаче, че всички сме жертва на медийна манипулация защото нямаше медия, която да не коментираше този инцидент. Всички новини започваха с тази новина, дори когато престана да бъде новина я освежаваха с някоя и друга подробност. Няма да забравя близкия план на "Нова" когато докараха момичето във Военна болница. Не бях виждал досега подобни подробности и то толкова дълго. Нормалното поведение е да се осъди подобно деяние. Но защо не се даде такава гласност на "убийството" на Кирил Маричков или на Калоянчев? След тази медийна атака някои хора биха линчували виновния. А това е лошо, много лошо. Нека си припомним какво е казал Исус когато искали да пребият блудницата с камъни - "Нека който няма грях пръв да хвърли камък срещу нея!". И още "Не съди за да не бъдеш съден!". Нека всеки един от нас се вгледа в себе си и да си отговори колко пъти е бил безразсъден на пътя и колко пъти му се разминавало защото такъв му е бил късметът. Аз лично мисля, че трябва да се забрани да се кара след употреба на алкохол без значение дали е малко или много. Очевидно всеки определя сам за себе си колко и какъв алкохол са 0.5промила, но очевидно е в сила правилото"без едно мога ама само с едно не мога". И за да не бъда голословен ще споделя следното - Една вечер изпих на гладно почти една "Загорка" 330мл с няколко цигари (тогава още пушех - откажете ги и вие ). Около половин час по-късно докато паркирах пред нас се появи патрулка, от която излязоха двама полицая и започнаха да оглеждат колито пред блока. След което се приближиха до мен и ме накараха да дам тест за алкохол. Дрегера показа 0.3 промила. Аз тежа 95кг и нося на заначително по-големи количества алкохол (имам предвид координация и прочее, т.е. имам съвсем нормален метаболизъм). Оказа се, че търсят червен автомобил, който блъснал възрастна жена и избягал от местопроизшествието. Намериха колата и извършителя. Така и не разбрах от новините какво се случи с него. А за мен мисля, че е нормално е да наравя предположение, че след 2-2.5 бири дрегера ще покаже 1.1 промила, а аз сигурно ще се чувствам свеж като краставичка. Така, че бъдете внимателни и съдете себе си най-строго или както е казано "Не гледай сламката в окото на ближния, а виж гредата в своето!"

              Коментар


              • #97
                До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

                [QUOTE=dilov;196210].... А за мен мисля, че е нормално е да наравя предположение, че след 2-2.5 бири дрегера ще покаже 1.1 промила ...QUOTE]

                Няма такова нещо. Независимо, че цигарите дават отражение върху показанията на уреда, от 2-2,5 бири 1,1 промила не се получават. Според мен, съдържанието на алкохол в кръвта не е право пропорционално на изпитото количество, т.е. ако 1 бира = 0,3 промила, това не значи, че 5 бири са 1,5.
                По-добре късно, отколкото по-късно.

                Коментар


                • #98
                  До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

                  Пропорционално е. Обаче дрегера има допустима грешка от около 0.2. За това има и кръвни проби при съмнение. Освен това в организма винаги има някакви алкохоли дори и да не си пил. Така че винаги смятайте, че почвате от поне 0.1, а не от нула да броите колко може да изпиете. Цигарите пък, а и други фактори, наистина могат чуствително да променят показанията на дрегера, не и на къвната проба за щастие. Т.е., ако за теб една бира е 0.15 дрегера може да покаже спокойно 0.3 (+0.15 грешка), ако две бири са 0.3 - дрегера да покаже 0.45, при три - 0.45 (-0.15 грешка) и т.н. А може и грешката да е нелинейна и при по-високи стойности да е по-малка. За това и полицаите са длъжни да ти предложат да отидеш на кръвна проба, а не ти съставят направо акт само върху показанията на дрегера.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

                  Коментар


                  • #99
                    До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

                    Сигурен съм , че половината ако не и повече от писалите по темата са карали след употреба на алкохол (дори и една глътка) .Максим ще си получи наказанието , но никои няма да върне момчето , което почина .
                    Да не зависиш от "Органи" в България....

                    Коментар


                    • До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

                      Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
                      Сигурен съм , че половината ако не и повече от писалите по темата са карали след употреба на алкохол (дори и една глътка) .Максим ще си получи наказанието , но никои няма да върне момчето , което почина .

                      Да, със сигурнос са карали след употреба на алкохол (дори и една глътка) в това число и Аз, но Максим няма да си получи наказанието което заслужава за разлика от нас.
                      Както много други ненаказани.
                      Барабар Петко с мъжете...

                      Коментар


                      • До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

                        Обвинението било допуснало грешка.

                        Вместо за убийство е обвинен за тежка телесна повреда. Следователно убити няма? А...
                        Значи убити няма. А?

                        А сега си ... а ? може да си помислите ,А? Има ли някой , а... ? Виновен ...а?

                        Някой ще каже ли Б, че нещо се заклещих на А -то.

                        Коментар


                        • До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

                          Всичко е казано ,след месец да видим какво ще каже съда.
                          B+

                          Коментар


                          • До: Хамъра на Ставитски и катастрофата

                            Първоначално публикуван от Жечко Русчев Преглед на мнение
                            Обвинението било допуснало грешка.

                            Вместо за убийство е обвинен за тежка телесна повреда. Следователно убити няма? А...
                            Значи убити няма. А?

                            А сега си ... а ? може да си помислите ,А? Има ли някой , а... ? Виновен ...а?

                            Някой ще каже ли Б, че нещо се заклещих на А -то.
                            http://dnes.dir.bg/2007/09/21/news2129505.html

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X