Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Не че нещо.. ама каква е причината така да слаломираш от едната в другата лента за движение ( преди оня с маневрите )?

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
      Не че нещо.. ама каква е причината така да слаломираш от едната в другата лента за движение ( преди оня с маневрите )?
      Караме Жип и ни е тясно... Ама съм сигурен, че мигачите ги даде на всяко престрояване!
      Кво да правиш, някои така са си свикнали да карат и даже не им прави впечатление.

Коментар

При липса на трафик около теб това е обичайната треактория в този много шибан участък (другия такъв участък, но малко по-плавен е само 300м преди този)...
        Причината - 'проектанта' на пътя преди няколко години направи там безсмислена чупка (преди това имаше две ленти почти без завой/чупка), като лентите са много тесни, а променят рязко посоката.
        В този участък не можеш да се движиш успоредно с камион, защото той е принуден да 'слаломира' - навлиза в част от другото платно..
        Успоредно с лек автомобил е възможно, но с цената на няколко бели косъма - странична дистанция е 20-50см и от двете страни (и до мантинелата). И то само ако шофьора на другия автомобил също е достатъчно умел и не мръдне встрани с няколко сантиметра.
        Затова когато е чисто около мен не си правя труда да 'описвам' завоя плътно по мантинелата или бордюра, само и само за да изглеждам перфектен.
        Дефакто повечето нормални/обичайни преминавания през този участък изглеждат като 'слаломиране'.
        Дали е правилно/законно - не е. Формално погледнато е нарушение.
        Но като преминаваш през участъка по няколко пъти на ден (псувайки всеки път проектанта на ул.Девня и на кръговите по улицата), ще погледнеш по друг начин на действието

П.С. Ами по-тясно е с джипа - дадох го на баща ми, и той на 2-3 пъти преминаваше през бордюрите - по-широк е с около 20см от неговия автомобил
        Мигачи ползваме само по предназначение - да не ги хабим - в случая си признавам, при това 'пристрояване' не ползвах мигач
        Но мога да ви уверя, че пристрояването вдясно преди кръстовището бе с мигач, също както преди излизането от кръговото... Също се дразня на неползващите мигачи
        Последно редактирано от slowtraveler; 26-06-15, 16:10.
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Нали знаеш, че мотористите се "появяват от нищото"... гледаш огледалата - нищо.. след 10на секунди хоп .. и станала белята...
          Та от моторджийска гледна точка, това слаломиране е точно толкова опасно, колкото сеченето на завоя на онзи от втората част на клипа.

Коментар

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
            Нали знаеш, че мотористите се "появяват от нищото"... гледаш огледалата - нищо.. след 10на секунди хоп .. и станала белята...
            Та от моторджийска гледна точка, това слаломиране е точно толкова опасно, колкото сеченето на завоя на онзи от втората част на клипа.
            Колега, не знам колко често гледаш в огледалата, ама можеш да си сигурен, че точно преди и по време на тази маневра съм следил огледалата (кат. А не ми е чужда)..
            А и явно участъка ти е непознат, затова коментара ти звучи като клише
            В този участък дори и мотористите са принудени да се движат нормално заради конфигурацията на пътя, кръстовището (с много чакащи автомобили и камиони, заемащи част от другите ленти) и силно деформирания в дълбоки коловози асфалт 20-50 метра преди участъка откъдето започва снимането
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Двама представители, на така модерното напоследък течение на "оптимизаторите" и феновете на "целесъобразното" шофиране:

1. Унтерменш нумер айнс - оптимизирано прелетя на червено (сивата Астра, от 0:05 нататък) - предполагам за да облекчи трафика, не че толкоз е бързал:

2. Унтерменш нумер цвай - първо оптимизирано изряза цялата колона чакащи през лентата за ляв завой (черното Инфинити, от 0:40 нататък), и той от алтруистични подбуди, да не задръства кръстовището:

... и два светофара по-нататък, реши да прави ляв завой по целесъобразност от средната лента (0:05 нататък):

Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                2. Унтерменш нумер цвай - първо оптимизирано изряза цялата колона чакащи през лентата за ляв завой (черното Инфинити, от 0:40 нататък), и той от алтруистични подбуди, да не задръства кръстовището:
                ...

... и два светофара по-нататък, реши да прави ляв завой по целесъобразност от средната лента (0:05 нататък):
                Нещо не го виждам на клип нумер драй, освен черното "Инфинити" да е станало червено "ПИжо" и да завива наляво малко така "по-енергично" от лента, обзначена за направо и за наляво ?
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  Нещо не го виждам на клип нумер драй, освен черното "Инфинити" да е станало червено "ПИжо" и да завива наляво малко така "по-енергично" от лента, обзначена за направо и за наляво ?
                  Там си е, пред белия бус в моята лента. На 0:03-0:04 се вижда и през задното стъкло на колата пред мен.

Коментар

... и два светофара по-нататък, реши да прави ляв завой по целесъобразност от средната лента (0:05 нататък):...
                    Там си е, пред белия бус в моята лента. На 0:03-0:04 се вижда и през задното стъкло на колата пред мен.
                    Искаш да кажеш десен завой, не ляв.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                      Искаш да кажеш десен завой, не ляв.
                      Уфф, да де Десен, не ляв, той затова и Боголюб ме пита дали не съм се объркАл с пИжото...

Коментар

Ники Оптимизатора - стовари си пътниците насред трафика на Цариградско (от 0:10 нататък)

Ако някоя медия е заинтересована от случая (знам, че тук пишат и собственици на телевизии ) - клипа е наличен, с цялата съпътстваща информация (вкл. точни ГПС координати на случката). Също, ако някой разпознава фирмата-собственик на автобуса - ще се радвам да ми драсне едно ЛС.

Според мен поведението на "NIKI" не трябва да остане ненаказано, така че приемам и други смислени идеи как да процедирам с клипа.

Коментар

Знам че е смешно ама софийският КАТ има фейсбук-страница където очаква такива "включвания".

Коментар

Можеш да го пуснеш тук:
                            https://www.facebook.com/drivewithcam
                            Препращат ги на КАТ. Имай предвид, че, за да има Акт и НП, ще ти се наложи в някакъв момент да отидеш до КАТ да дадеш писмени показания.
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

На СФ регистрациите по Татово време им викахме, че са от Сан Франциско, но-о-о-о-о, вече сме мигрирали в LA. И съответните полицейски коли патрулират по улиците

България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Един наглец към петдесетата секунда:

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X