Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да спрем "войната" по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Как да спрем "войната" по пътищата

Колега Kudzov,

Средно положение не трябва да има - били неучтиви защото... Щом са там или да си вършат работата или да си намерят друга работа. А за канчето - не гледам в чуждото канче, просто не сдържах да коментирам твърдението колко са неоправдани и колко е трудно да станеш полицай. Аз също имам приятели полицаи и знам, че не е чак толкова трудно да станеш полицай. Занимавали се с утайката - нима на всеки това не му ясно преди да започне работа? И въпреки, че си прав за заплатата и тя не стига, все пак големия процент от сънародниците ни живеят с по-малко.

Коментар

Казах, че не защитавам грубияните и простаците. Не можеш да сложиш всички под един знаменател. Съмнявам се, че познаваш всички полицаи в България. Сред моите приятели и познати например, няма нито един такъв, а аз познавам доста хора-не само редови, но и команден състав..... И много се дразня, когато някой започне да мрънка, че тоя или оня вземал "много" пари, пък не си скъсвал задника от работа. Ми кой за каквото е учил, както казва народната "мъдрост". Ако смяташ, че тази или друга професия е по-хубава от твоята, имаш избор и можеш да я смениш. Полицаи и войници се търсят постоянно, направи си извода защо ....
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Напротив Колега,

Мога и ги слагам, защото това съм видял и изпитал на собствен гръб - това и ще твърдя. А за това кой за каквото учил си много прав - това е и за причината поради която не съм полицай. А и надали щях да съм при каквито и да е обстоятелства. Войник съм бил за кратко, но и там не ми хареса, все пак мисля че е по-добре от полицията. Там поне няма взаимодействие с цивилното общество. Спирам до тук, защото много се отклонихме от темата, а ти не го приемай толкова лично.

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
          До Колежката Jenia,

Не мисля че си права. ........... За да се издигнеш в една фирма трябва да си скъсаш г***а от бачкане.
          Пак искам да кажа , че не защитавам полицаите по никакъв начин.
          Мен неучтив полицай не ме е спирал.Явно им харесвам.
          Както съм написала - не е трудно да станеш полицай.Трудно е да се издържаш ( особено ако издържаш и смейство ) с плащаните 300 лв. по време на школата.Заплатите не само на полицая , но и на учителя и лекаря са твърде ниски.Не коментирам къде са статистически.
          Както във всяка фирма с нощен труд и полицая работи на смени - дневна , нощна 2 дни почива.А получава извънредно заплащане или отпуска когато му вземат онези 2 дни , които му се полагат почивка.
          Всеки в днешно време може да получи кредит - дори и аз в майчински без проблем.Въпроса е как се изплаща след това този кредит.
          Онези облаги НЕ ги получава редовия полицай - можем да сме сигурни в това.
          Дори и да си скъсаш онова нещо при полицаите , ще получиш само потупване по рамото - нищо повече.
          За изискванията - да ходят на работа с 10 лв. на монети в джоба.Колко от Вас ходят така на работа.Ами да се въведе и за учителя и лекаря , за всички работещи с пари.Ами тогава какво ще правим?Ще мрънкаме по форумите , че ни нарушават гражданските права и толкова.А техните граждански права?Или полицая не е човек и няма такива?
          Извинете , че звучи така , но така го чувствам аз.
          Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Напълно съм съгласен, че 400 или 500 лева заплата изобщо не са достатъчни за нормален живот, но на фона на цялата ни държава са си напълно достатъчни за един полицаи. Ако не се лъжа и лекарите вземат горе долу толкова, а това е недопустимо. Всяка нормална държава лекари и медицински персонал вземат минимум 5 пъти повече отколкото обикновения полицаи. Има нещо много сбъркано в цялата ни държавица. Просто всичко се прави умишлено от управляващата вихрушка. Мислите ли, че не може да се спре корупцията на всички нива? Може ама не искат. Колкото и да звучи странно "Ганьо" като го натискаш по тиквата може да бъде много дисциплиниран. Само, че ако това се прави, и с тези мизерни заплатки, ще стане бунт и тогава ония горе не знам какво ще правят. Така, че хвърляй им трошички, и ги остави да се самозалъгват и крадат по-малко, отколкото да им даваш нормални пари, но и да ги контролираш. Пари в държавата има, но народа мизерства поставен на колене.

Коментар

Много ми се иска да напиша нещо ,но се замислям дали има смисъл.
              какво ще промени това.Коментари, изводи и........Кучето си лае кервана си върви.
              Необходиво е да се промени мисленето на хората,най накрая да се разбере ,че законите и правилниците са за това да се спазват.
              Това става от най малка възраст, а не децата да гледат татко герой -минава на червено.
              За съжаление в страна на бедни хора човек колкото и да иска не може да бъде богат.Не става дума за пари, богат на култура на образование и т.н.
              Не може навсякъде да се налага материалната чалга култура и да искаш да просъществува нещо друго.
              Кои са образци на подражание на малките -мутрите и мутресите ,защо- защото са силни и имат много пари.(
              От там нататък всякакъв коментар е излишен.
              Защо не слагат камери по улиците- много просто- защото от нея какъвто и да си не можеш да се скриеш и ще трябва да си получиш наказанието.Първите и най големи нарушители са самите полицаи,депутати, министри и все властоимащи.
              Защо не ограничават вноса на трошки от Европа-много просто -лобито на вносителите е много силно и плаща
              Защо цените на новите коли са по високи от тези в Европа пак по същата причина.
              и т.н и т.н нещата са безкрайни
              Като се замисля не се сещам нещо да е наред в тази държава.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                ...Необходиво е да се промени мисленето на хората,най накрая да се разбере ,че законите и правилниците са за това да се спазват.
                .
                Ей това исках да кажа и аз.Не да търсим кой е по-корумпиран и да прехвърляме вината на шофьорите върху някой друг.
                Идеята за обществено полезен труд се подхвана и от лекари - да видим какво ще стане.Според мен ( нямам идея как може да се развие) трябва в училище да се изучава безопасност на дижението.В по-горните класове.Ама не класната да спомене между другото , че не се минава на червено.Дори и елемента какво да се прави след катастрофата, как да помогнем на хора изпаднали в беда на пътя и т.н.Защото утре точно тези деца ще вземат книжка ( няма да коментирам как ) и те ще излязат на пътя ( това ми прозвуча като на война ама така си е).
                Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Малейййййй http://rutube.ru/tracks/917301.html?...8688045785e9f5
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Лоша работа....
                    Еднопосочни пътища с бетонни прегради ще трябват ....
                    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Видеото е страшно, но според мен трябва да се пуска на всеки млад шофьор!
                      Кадрите определено не са за хора със слаби нерви!
                      http://rutube.ru/tracks/529742.html?v=3786be5f2a5c85358436973066319924
                      Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Да махнем пътищата е най-лесно. Вярно обаче че е много радикално.
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                          Да махнем пътищата е най-лесно. Вярно обаче че е много радикално.
                          Тогава,темата ще е "Как да спрем "войната" по безпътищата" .Тези камикадзета с мания за безсмъртие кадето и да карат,все ще са опасни.Липсата на здрав разум и не осъзнаването на факта,че пътят не е направен само и единствена за теб, отново ще са в основата на маса инциденти.Я някоя крава ще пасе кадето не трябва ,или някое кухо дърво няма да се отмести когато му присветнеш с фаровете ...
                          Нестава,требе си малко култура,търпимост,да се мисли,че е по-вожно да стигнеш жив и здрав за 3 часа,отколкото да стиг за 2 с риск на твоя и на още сума народ живот и сигурност.
                          На връщане от морето в осечкото от Ловеч до Ябланица ми направи впечатление,че пътя е заприличал на алея в гробищен парк-от двете страни,често-често паметници.Ама аз карам бавно...като минеш с 150 и не ги виждаш...
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

От известно време се канех да уведомя желаещите да прочетат официални данни за състоянието на пътната безопасност в България и ето, че ми се намери врме да направя това.
                            Ето това е сайт-а на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

В него може да откриете много интересни (често и тъжни ) факти от статистиката за "войната" по пътищата през годините (даже за последните 56: Убити и ранени за периода 1951-2007 г.)

Има доста материали с информация и препоръки за различни начини на по-безопасно "съжителство" на превозни средства и хора по пътищата.

В заключение мога да посоча, че основното във всяка кампания (в работата и на тази комисия) е: Нека всеки от нас да се замисли над това, че в преимуществената си част, безопасността ни по пътищата зависи най-вече от нашето собствено поведение.
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                              ...зависи най-вече от нашето собствено поведение.
                              Абе ние сме си хрисими, ама тия, около нас...
                              Прави впечатление, че колкото по-строги стават санкциите, толкова повече нарушители има. По другите държави шофьорите (дори думата предполага нещо грубянско и невъзпитано ) са си взели бележка от увеличените наказания, при нас - точно обратното. Синдром на "тъмния балкански субект" или ефекта на "отвързания "...Ама и гърците са балканци.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Простотията е заразителна. Най-обичам да карам събота вечер в София. Всичко що се среща на пътя кара като за последно. Кога друг път ще има възможност да кара със 100 по Черни Връх например към околовръстното! Че то тоя участък се взима за 40 минути, обикновено.
                                Тая вечер и аз така. Един пловдивски Голф ме закачи и се заиграхме. И от там - газ бате.. Пидала до митала! Още ми треперят мартинките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X