Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да спрем "войната" по пътищата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да спрем "войната" по пътищата

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
    По проверени данни вчера около 15.30ч. нашия шампион по фигурно пързаляне М.Ставински с Хамер 3 по пътя към гр.Приморско , при несъобразена скорост и показания на дрегера 1.18промила удря два автомобила. Ауди и хонда единия водач на 23г. умира почти веднага, момиче на 20 г. е със сериозна опасност за живота и още няколко постродали са настанени в болницата с други травми. От Хамъра пострадали няма , да видим как ще се развият нещата в този случай...............
    Снощи по тв Европа съобщиха, че НЕ бил употребил алкохол...
    Ще видим каква е истината...

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
      А пък най-добре да въведат така коментираните "черни" кутии с малко разширение. Всеки да е длъжен да си купи и да плати фискализация и монтаж-като на касовите апарати. Технически решения има, възможности-също. Сега да пуснем заданието във форума на програмистите, поне 20 решения ще има! Който не купи "черна кутия", няма да кара! И тук трябва да схванем, че шофирането не е право, а привилегия. Който изпълни изискванията, той ще кара. Останалите с градския транспорт. Има и влакове. И всичко с фискална памет. Няма махане. Чиповете при промяна да се пазят в досието. Спира полицаят, закача си лаптопа и лепва глоба за превишение на скоростта от преди два масеца. И понеже всичко е в програмката-няма начин за пускане. Иначе-камери на всички полицейски коли. Радарите в система, дрегерите-също и информацията и тук във фискална памет, а копието през сателитчето и направо в централния компютър на КАТ и на Данъчното. Да няма парички под ръчички. За неправилно изпреварване-2 години без книжка и колата за социални нужди-я за поща, я за някой патронаж. Ако е чужда(че всички ще почнат да карат "чужди" коли) да се заплаща двоен размер на стойността на колата по "Шваке". Няма никакви намаления за чукната ламарина и не знам какво! Който няма пари-да ги изчука на камъни! И не наказание от-до, ами фиксирано- 1 км/ч превишение-50 лева. За всичко-точно. Да няма адвокатски трикове: Над 1,2 промила алкохол, за всяка десета по 45 дни затвор. За 2 промила излизат май към 2 годинки, плюс глоба за "амнистираните" 1,2 промила-от 24 средни заплати. За над 40км/ч - 1 годинка на държавна издръжка и за всеки километър нагоре + 1 месец. За "болните" да се направи затворска болница, че те всички ще се изпоразболеят!
      Аз пък викам на всеки да се имплантира по един чип, та, дето се вика, с един куршум да се изтрепят всичките зайци. Ха си пикал на криво, ха се е записало в чипчето и Големият Брат ще раздава възмездие.
      Пък прегрешилите - направо да се разстрелват. Какви са тия глезотии "на държавна издръжка"?!?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
        Аз пък викам на всеки да се имплантира по един чип, та, дето се вика, с един куршум да се изтрепят всичките зайци. Ха си пикал на криво, ха се е записало в чипчето и Големият Брат ще раздава възмездие.
        Пък прегрешилите - направо да се разстрелват. Какви са тия глезотии "на държавна издръжка"?!?
        Ти имаш ли по-добро предложение?

Коментар

+1

Хора Стига с този ТОТАЛЕН контрол, доказано е че така не става (СССР-КГБ-Павлик Морозов...), хората не са машини и не работят по програма
          Има Хора (Власт ИмеЮщите в някой държави) който всячески се опитват да Уплашат "Масите" и да им вкарат в главите "Желанието" да са под тотален контрол "за тяхно собствено добро", не ставайте такива марионетки, свободната мисъл е най-ценното качество на Хората (Х-то не случайно е главно).
          А за контрола по пътищата си има много начини и без "Големия Брат" да ти диша във Врата 24х7

Както се казва "Внимаваите какво си пожелавате, че може да ви се сбъдне"

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
            Аз имам. Тъкмо ще решим и глобалното затопляне. С един удър два заека. Изстрелваме всичкото ядрено оръжие на веднъж и докарваме ядрена зима. Който е оцелял от бомбите умира в нея. Нет чоловек, нет проблема. Сериозно, предпочитам да се изтребем всички, отколкото Големия брат да ни наблюдава с имплантирани чипчета... Има все пак някакви граници. Вземете за пример кокошките на двора и тия във фермите за яйца. Кой предпочита да замени относително свободното тичане по двора с риск да те заколят за вечеря, за висенето на един рафт със закован за пода крак, но гарантиран живот Х на брой години?
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              +1

Хора Стига с този ТОТАЛЕН контрол, доказано е че така не става (СССР-КГБ-Павлик Морозов...), хората не са машини и не работят по програма
              Има Хора (Власт ИмеЮщите в някой държави) който всячески се опитват да Уплашат "Масите" и да им вкарат в главите "Желанието" да са под тотален контрол "за тяхно собствено добро", не ставайте такива марионетки, свободната мисъл е най-ценното качество на Хората (Х-то не случайно е главно).
              А за контрола по пътищата си има много начини и без "Големия Брат" да ти диша във Врата 24х7

Както се казва "Внимаваите какво си пожелавате, че може да ви се сбъдне"
              +1

Ето до какво води тоталното налагане на контрол в днешно време:
              Лукашенко забрани и достъпа до интернет
              Авторитарният президент на Беларус казва, че световната мрежа е "платформа за опозицията, за гласове и държави, които са враждебни към нас"
              03.08.2007
              Авторитарният президент на Беларус Александър Лукашенко нареди на правителството си да затегне ограниченията върху потреблението на интернет и каза, че бившата съветска република трябва да използва Китай за модел.
              Употребата на интернет вече е ограничена в Беларус - хората трябва да представят идентификационни документи, за да използват световната мрежа в итнернет кафенетата, а достъпът за офиси и частни потребители се контролира от държавен монопол.
              Лукашенко обаче намира тези мерки за недостатъчни. "Ако четем публикуваното в интернет, ще видим, че то служи за платформа не само за опозицията, но и за гласове и държави, които са враждебни към нас. Трябва да прекратим тази анархия в интернет", каза Лукашенко на среща на беларуски държавни чиновници.
              "Има повече от достатъчно свобода в Беларус днес и не по-малко от другите страни. Ако някъде има ограничения за свободата, то те идват не от властите, а от самите хора", посочи президентът, цитиран от Ройтерс и АП.
              Лукашенко, последният диктатор в Европа, управлява Беларус от 1994 г. като преследва дисидентите, закрива опозиционните медии и е наложил строг контрол и забрани над частния бизнес.
              Европейският съюз и САЩ са наложили ограничения върху самия президент и висши членове на неговото правителство.

http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1080487

И да не забравяме за:
              Жестоки наказания за севернокорейците, които използват GSM
              http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1059659
              Северна Корея забрани и караоке баровете
              http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1070469

И т.н. и т.н....

Коментар

Инфраструктора е тотално остаряла пътища не могат да поемат трафика.В КАТ за 17-18 години се в зима книжка за 300-400 лв каква изкаш,това са хиляди самоубици остава да се сърба попарата,резултатът е война,война,война

Коментар

Единствено и само драстична финансова санкция.
                  Че много се пие в тази държава.Вярно наслагвано е от годините безхаберие-аз съм бил свидетел ,полицай спира свой приятел,отваря вратата и онзи пада от колатаПолицаят го попита равнодушно:"Пейчо ,можеш ли сам да си отидеш до вас"?Оня смутолеви нещо и полицаят го пусна с ...усмивка.И взе да ми разправя ,на мен който му направих забележка от рода "Ще претрепе някого",че този колко много поема ,ама бил добро момче,барманче.
                  Колкото прошки има, толкова повече ще растат злоупотребите и произшевствията с трагичен резултат.
                  Вярно е за пътната мрежа ,че е ужасна.
                  Вярно е ,че пътната маркировка и знаците са неадекватни за натовареността на движението.
                  Ама е вярно ,че ние излизаме на пътя не да стигнем от точка А до точка Б ,ами да показваме тарикатлъци от рода на изпреварване от дясно ,а като засечеш някой такъв -ти казва "къде караш бе балък".
                  B+

Коментар

Ами, като за начало, всички, дето се възмущават от "войната по пътищата", да започнат наистина да карат по принципа "Не прави на другите това, което не искаш да ти правят на тебе".

А вместо въвеждане на хартия на все по-жестоки санкции, да се прилагат наистина вече наличните.

Иначе, други способи също има. Със сигурност броят на катастрофите и пострадалите ще спадне драстично, ако последваме севернокорейския пример и на гражданите да бъде забранено да притежават автомобили ...
                    Сигурен съм също, че една тотално полицейска държава, въоръжена с модерни технологии за постоянно следене на живота на гражданите, може силно да ограничи много от извършваните престъпления.

Въпросът е каква цена ще трябва да платят гражданите за това. Ако на някой му се живее като бройлер, нека не си мисли, че всички са готови да сложат живота си под лупата на Големия Брат ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами, като за начало, всички, дето се възмущават от "войната по пътищата", да започнат наистина да карат по принципа "Не прави на другите това, което не искаш да ти правят на тебе".
                      Това не е предложение, а пожелание.

А вместо въвеждане на хартия на все по-жестоки санкции, да се прилагат наистина вече наличните.
                      Това може да мине за предложение, но по-реалното е да се предложи механизъм за това. Такива механизми са: камери в полицейските коли, дрегери и радари с фискална памет и заснемащи устройства, камери по пътищата и т.н.

Иначе, други способи също има. Със сигурност броят на катастрофите и пострадалите ще спадне драстично, ако последваме севернокорейския пример и на гражданите да бъде забранено да притежават автомобили ...
                      Без коментар.

Сигурен съм също, че една тотално полицейска държава, въоръжена с модерни технологии за постоянно следене на живота на гражданите, може силно да ограничи много от извършваните престъпления.
                      Всъщност ако някой иска да те следи, той и сега може да го направи. Ако някой ти е видял колата, утре ще знае къде живееш. Ако някой ти знае GSM-a, още утре ще знае с кого, кога и колко говориш.
                      Въпроса значи е, на теб какво ти пречи засиления контрол с модерни средства? Щото на мен не ми пречи толкова, ако
                      с поставянето на камери по всички крастовища се избегне някой тарикат да реши да мине в насрещното и ме нацели с неговия Хамър (например )

Въпросът е каква цена ще трябва да платят гражданите за това. Ако на някой му се живее като бройлер, нека не си мисли, че всички са готови да сложат живота си под лупата на Големия Брат ...
                      Е те това ще ме прощаваш ама звучи като оправдание на някой, който му пречат правилата. И откога засиления полицейски контрол ни превръща в бройлери?

Наскоро водех интересен спор с мои колеги. Застъпената теза беше (по памет): "Абе мен почти не са ми останали точки, ама то все за глупости. Аз иначе си спазвам правилата.", "Е, то на кой не му се случва да мине на червено". Е на такива хора наистина ще им пречи.

Естествено, че всичко е въпрос на мярка, но ако оставим мярката да я определят не които трябва, ще стане така, че ще премахнат и полицията, защото и тя пречи на някого (колкото и рядко да става това).

Нека не звучи като заяждане, бях писал в друга тема тук и очаквах да стане дискусия за най-бързите и ефективни методи за справяне с проблема. За съжаление не се състоя. Използвам случая, че тук се разгаря, за да видим може ли да се стигне до реални предложения от нас (потърпевшите).

Коментар

Въпроса значи е, на теб какво ти пречи засиления контрол с модерни средства? Щото на мен не ми пречи толкова, ако с поставянето на камери по всички крастовища се избегне някой тарикат да реши да мине в насрещното и ме нацели с неговия Хамър (например )
                        Тезата "Който не иска да бъде обект на тотално следене, значи има какво да крие. Аз нямам какво да крия, значи нямам нищо против някой постоянно да следи къде ходя, какво правя, с кого се срещам, с кого спя, какво говоря, какво си пиша и т.н." подхожда на бройлерчета, които са готови да се откажат от всякакви свободи и лични сфера в името на някакво усещане за сигурност, в сляпата (да не кажа "тъпата") надежда, че тези, които ги следят, никога, ама никога, няма да злоупотребят със събираната информация ...

Доколко сигурен си, че не те гледа и в момента?
                        Никой никога не може да бъде абсолютно сигурен. Особено, ако го правят професионалисти. А иначе, усещането, че някой постоянно те следи хич не е приятно. Макар че и с него се свиква, а и за всяко действие може да се намери противодействие ...

Нека не звучи като заяждане, бях писал в друга тема тук и очаквах да стане дискусия за най-бързите и ефективни методи за справяне с проблема. За съжаление не се състоя. Използвам случая, че тук се разгаря, за да видим може ли да се стигне до реални предложения от нас (потърпевшите).
                        Мдааа. Вярата в бързите и прости решения и в здравата ръка ...

Интересно обаче, че при отваряне на такива теми комай всички се слагат в категорията "нас (потърпевшите)", а виновниците са все някои там, неназовани.
                        Е, мене ако питаш, бързи и ефективни решения НЯМА да има, ако всеки (или поне голяма част от хората) не се вгледат първо в себе си, преди да сочат с пръст наоколо и да искат някой да намери "вълшебното хапче", което да реши отведнъж всички проблеми ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

сляпата (да не кажа "тъпата") надежда, че тези, които ги следят, никога, ама никога, няма да злоупотребят със събираната информация ...
                          Мда, да вземем например техническото средство цифров фотоапарат, с който са оборудвани паяците. Спирам в 18:42 след знак за синя зона, който трвърди, че е до 18:30. Сигурен съм за часа, защото преди да сляза звъня от телефона си и там имаше записан часа. Часовника на телефона го проверих след това. Беше 12 секунди назад. Да, ама колата ми я вдигнаха и след като се опитах да споря ми показаха снимка на колата ми с час - 18:25 ... Било доказателство. Солена глоба и 5 контролни точки... Помнете, че всяка цифрова информация може да се фалшифицира. Ако не от едното ниво то от друго. И може да се използва срещу всеки. А има ли някой тази власт в ръцете си каква е гаранцията, че ще се раздели доброволно с нея?
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Тезата "Който не иска да бъде обект на тотално следене, значи има какво да крие. ...
                            Със същите доводи, с които казваш кои се определят за "бройлерчета" ще ти кажа, че тези които искат противното са "престъпници". Силата на доводите и в двете твърдения е еднаква.

По въпроса с нас (потърпевшите) мога да кажа, че никога не са ми отнемани точки и никога не съм имал акт. Това за 10 години ежедневно шофиране. Произшествие съм имал само едно и то по чисто моя вина на 2-та година след като взех книжка. Счупих си фара в една Лада (спираща по бързо от тойотата ми ).
                            По този повод мога да твърдя и докажа, че съм сред внимателните и разумни шофьори, които спазват правилата. От тази си позиция имам правото да искам тези, които не ги спазват, да си получат заслуженото.

В една друга тема хората описваха, кой имал 5 челни удара, кой 10, кой се въртял по таван и т.н. Ти защо не споделиш как си с точките, катастрофите и т.н.? Да не се окаже, че заради това ти пречи засиления контрол?

Коментар

Ти защо не споделиш как си с точките, катастрофите и т.н.? Да не се окаже, че заради това ти пречи засиления контрол?

Ами защото още от едно време не уважавам напъните на нахъсани квартални ОФ активисти да упражняват засилен контрол върху личния живот на хората!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

... Ти защо не споделиш как си с точките, катастрофите и т.н.? Да не се окаже, че заради това ти пречи засиления контрол?
                                Ники, не стават ли нещата "много Лични"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X