Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фиш на автомобил продаден преди 4 години.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фиш на автомобил продаден преди 4 години.

Винаги има оригинал и за двете страни. На нота това си му е работата, копие може да ти сътворят за 5 минути много хора - не заверено от нот. При нота разбира се има още един оригинал в архива.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
      Много точно казано.
      Колегата bgbul да не дава акъли от които в последствие друг ще плаща. Обвиняването в престъпление (за колата) се наказва също.
      Нотариусите не са задължени по закон да пазят екземпляри от договорите за МПС. Такова задължение съществува от едва една година и половина и то е въведено с нещо като заповед (съвет) на Нотариалната камара (не е нормативен документ). Повечето колеги го спазват, въпреки че санкция няма. Общия регистър на нотариуса обаче се пази 10 години, там може да си направиш справка. Ако е електронен справката е въпрос на минути. Ако е на хартия обаче - доста тежка е проверката, особено ако нотариуса е оборотен, а и ще ти искат приблизителна дата.
      В данъчното също се пази копието ти, но не знам за какъв период от време и дали не е унищожено.

Желая успех.
      Нали колата е отписана в данъчното.
      Защо една държавна служба търси собственик, който е отписал колата в данъчното. Самото отписване показва липса на собственост върху този автомобил.
      КАТ да не са от друга държава?
      И докога някой трябва да доказва невинност . Нека КАТ докажат виновност.
      Една снимка не доказва виновност - доказва нарушение, но не и вина на човек.
      И щом КАТ казва, че колата е моя (въпреки, че в данъчно показва друго) - то приемам за вярно казаното от КАТ и обявявам колата за отнета.
      Нека тези дето ми доказват , че колата е моя собственост да ми я издирят и върнат.
      Трябва малко по-смело да си търсим правата. А те са:
      Продал съм кола. Отписвам я в данъчното.
      От тази дата вече НИТО КАТ нито друга държавна институция има право да ме търси за тази кола.
      Това е правото.
      Всичко друго е страх да се отстоява позицията. СТРАХ !
      В тази държава ни превърнаха на адвокати(да си научаваме правата ), архивари (да си пазим копия от всяка сметка) и овце - да си мислим, че това е нормалното положение.
      Е -БГБУЛ смята, че това НЕ Е нормалното положение.
      Може и пътя който посочвам да не е най-правилен, но все е някаква крачка в правилната посока.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Винаги има оригинал и за двете страни. На нота това си му е работата, копие може да ти сътворят за 5 минути много хора - не заверено от нот. При нота разбира се има още един оригинал в архива.
        Може и да са били два оригинала не съм сигурен,но така съм запечатал в съзнанието си че едното беше копие.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
          Защо една държавна служба търси собственик, който е отписал колата в данъчното. Самото отписване показва липса на собственост върху този автомобил.
          И щом КАТ казва, че колата е моя (въпреки, че в данъчно показва друго) - то приемам за вярно казаното от КАТ и обявявам колата за отнета.
          Нека тези дето ми доказват , че колата е моя собственост да ми я издирят и върнат.
          От тази дата вече НИТО КАТ нито друга държавна институция има право да ме търси за тази кола.
          Това е правото.
          В тази държава ни превърнаха на адвокати(да си научаваме правата ), архивари (да си пазим копия от всяка сметка) и овце - да си мислим, че това е нормалното положение.
          Може и пътя който посочвам да не е най-правилен, но все е някаква крачка в правилната посока.
          Пак грешиш,КАТ проверяват в данъчното не се води да но това е когато всичко е точно,ами ако колата въобще не е зачислявана в данъчното от продавача.

Коментар

Вече имат връзка по между си . Регистрирах си колата в КАТ но до общината така и не остана време да отида след два месеца ми дойде писмо чрез куриер от общината че съм длъжен там еди къкво си да направя. Още не съм отишъл .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Това е правото.
              Колега, прав си само за това че е някаква крачка, но не в правилната посока, повярвай ми. Всичко което описваш важи ако се обжалва акта по административен ред. Тогава там може да искаш представяне на доказателства, а именно: справка от Данъчното, удостоверение от нотариуса и ред други неща, включително и със свидетели да докажеш че от три години нямаш такава кола. Със свидетели също можеш да докажеш че в датата на нарушението не си бил там където то е направено и т.н.
              Тогава може съдът да задължи КАТ да издири автомобила а пък акта да ти го отмени.
              Но да кажеш че ти е отнет автомобила се нарича "сигнал за кражба". Реално кражба няма, има недовършена административна процедура от купувача, за която колегата естествено вина няма. Сезирането на органите за престъпление, което не е извършено е . . . . обяснил съм го преди - наказва се.
              Много ми е интересно, какво би написал ти в жалба че колата ти е отнета в такъв казус. Все пак за да се задействат полицаите трябва да има основание? Отнета как, при условие че доброволно си я дал преди три години на . . . . . . кой?
              Още нещо, докато тече "издирването" - акта си го плащаш на пълно основание. Единствения начин за спиране на акта е обжалването му по административен ред.

За съжаление връзката между държавните органи я няма, а похарчихме едни пари за направа на електронно правителство.
              Всеки знае като си купи кола от Германия или Швейцария как става - за пет минути и край навсякъде, включително и на границата се знае че си я продал. Ама имаме явно още път да извървим.
              Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

.........
                Една снимка не доказва виновност - доказва нарушение, но не и вина на човек..........
                Да доразвием: Собственикът и човекът, извършил нарушението може да са различни лица. Затова честитките от КАТ се пращат на собственика/който се води при тях/, с въпрос кой е бил зад волана по време на снимката.
                Този покупателЬ, няма ли си име, данни??
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                  Този покупателЬ, няма ли си име, данни??
                  Точно той има и пази договора. Така че поискай да ти прати копие. Данните му можеш да извлечеш от Данъчните, ако ги нямаш.
                  Успех!
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                    Помисли малко,като продаваш на кой му трябва оригинален договор защото с копие купувача не може да регистрира на негово име,в КАТ търсят оригинала.Нотариуса издава два договора оригинал за купувача и копие за продавача,копието се дава в данъчното попълва се декларация за отписване от данък и сагата приключва когато всичко е точно,за това умен човек като продавача ще се сети че може нещо по някакви причини да се случи и след като е дал копието в данъчното друг документ няма,и затова не отива радостен да се черпи че е продал стоката а влиза в първия ксерокс срещу 20ст си изкарва още две копия и тогава стават 3 едното в данъчното и другите в папка у тях и тогава спокоен отива на кръчма.
                    Е, моля ти се. Не ме карай да сканирам договорите и да ти ги покажа.
                    Нотариусът издава по един заверен договор на всяка страна, които са идентични.
                    Изповядвал съм такива сделки 6-7 пъти и винаги е било така.
                    Оригиналите са при мен нищо, че аз съм продавачът.
                    Последно редактирано от Evgeni Enduro; 28-10-11, 09:39. Причина: првопис
                    "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                    А+
                    LZ1DRZ

Коментар

По принцип тези документи се пазят вкл. и вх. № на декларацията, но както и да е.

Интересно е в случая защо ако не са отчислили колата, не са поискали данъци за тези 3-4 години.
                      ааааааа. Неплатените глоби пък се събират от данъчните. Значи няма връзка с институциите.
                      А тоя хубавец е решил да не плаща местни данъци които пък се събират от общината.

Колега отивай в клона на местните данъци и вземи документ че нямаш такова животно и тогава в КАТ и в данъчното.

Коментар

От всичките ми нотариални продажби досега имам оригинален договор. Винаги в данъчната служба при отчисление съм давал копия (не помня, дали са ги сверявали с оригинала). Никога досега не съм носил нещо такова в КАТ, защото никой не го е изисквал никога. И последно в момента има единен регистър от КАТ и НАП и за секунди могат да проверят данъчното досие на когото пожелаят, разбира се-ако пожелаят.

пп: Поне така е в Пловдив.

Коментар

Доколкото аз разбрах същината на проблема е, че колегата си е "продал" колата с пълномощно. И сега не се знае нито при кого, нито къде е колата. Той е получил някакъв договор, подписан от негово име от упълномощения, но няма никаква гаранция, че не съществува и преупълномощаване. И може някой да си я ползва също с пълномощно, без изобщо да има грижа да я регистрира. Проблемът не е маловажен, защото някой ден (не дай Боже) някой може да утрепе някого и пак да търсят него. Затова съветът ми е да отиде в данъчното и по всеки възможен начин да ги накара да му изровят неговото копие и да си го снима. После с хартийката в КАТ по местоживеене да отиде и да обясни каква е ситуацията. Преди години и аз се возих на тоя влак, ама бях късметлия и колата беше останала при упълномощения, та с едно оттегляне на правомощията го накарах да сключи договор за покупко-продажба и да ми е мирна главата...
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

[QUOTE=kuzdov;1659991]Доколкото аз разбрах същината на проблема е, че колегата си е "продал" колата с пълномощно. И сега не се знае нито при кого, нито къде е колата. Той е получил някакъв договор, подписан от негово име от упълномощения, но няма никаква гаранция, че не съществува и преупълномощаване. И може някой да си я ползва също с пълномощно, без изобщо да има грижа да я регистрира........
                            Н е знм от къде си разбрал горното, но, ако е вярно, то самата тема е безмислена, защото условията на задачката не са коректно поставени.
                            Едно е да продадеш автомобил с нотариално заверен договор, друго е да се изживяваш като тарикат и да "минаваш по тънката лайсна" ,а да мрънкаш, че си прецакан...Не разполагам с конкретна информация и не обвинявам никого. Просто коментирам казуса въз основа на досегашните мнения.

Коментар

Явно има "нещо гнило в Дания" в този случай.Едно от решенията е да си свалиш предния номер от колата (лесно е няма нит).Тарикат-купувача сам ще те намери.
                              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
                                ....
                                Н е знм от къде си разбрал горното, .....
                                Част от коментарите липсват (модерирани са) но имам спомен за пълномощно. Не ми се вярва в Козлодуй да има толкова много нотариуси и колегата да е продал толкова много коли, че да е забравил коя сделка къде е изповядал....
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X