Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фиш на автомобил продаден преди 4 години.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фиш на автомобил продаден преди 4 години.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Доколкото аз разбрах същината на проблема е, че колегата си е "продал" колата с пълномощно. И сега не се знае нито при кого, нито къде е колата. Той е получил някакъв договор, подписан от негово име от упълномощения, но няма никаква гаранция, че не съществува и преупълномощаване. И може някой да си я ползва също с пълномощно, без изобщо да има грижа да я регистрира. Проблемът не е маловажен, защото някой ден (не дай Боже) някой може да утрепе някого и пак да търсят него. Затова съветът ми е да отиде в данъчното и по всеки възможен начин да ги накара да му изровят неговото копие и да си го снима. После с хартийката в КАТ по местоживеене да отиде и да обясни каква е ситуацията. Преди години и аз се возих на тоя влак, ама бях късметлия и колата беше останала при упълномощения, та с едно оттегляне на правомощията го накарах да сключи договор за покупко-продажба и да ми е мирна главата...
    Трябва да не е с пълномощно,все си мисля че във данъчното няма да може да я отчисли ако е така.

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
      Явно има "нещо гнило в Дания" в този случай.Едно от решенията е да си свалиш предния номер от колата (лесно е няма нит).Тарикат-купувача сам ще те намери.
      Колега, това не е решение а престъпление.
      Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
        Трябва да не е с пълномощно,все си мисля че във данъчното няма да може да я отчисли ако е така.
        Хайде пак да прочетеш какво съм написал.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Хайде пак да прочетеш какво съм написал.
          Прочетох го но нещо не мога да го разбера правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
            Прочетох го но нещо не мога да го разбера правилно.
            javoresku си е дал колата с пълномощно на някой, а този "някой" от своя страна е подписал договор за покупко-продажба от името на javoresku. Дал му е копие от договора, с което той е отишъл и си е отчислил колата от данъчното. Но новият собственик или не е отишъл да си я регистрира с договора на негово име, или е бил преупълномощен с първото пълномощно (вероятно при друг нотариус) и договора го е пуснал в кенефа. Така при проверка има документ, който му дава правомощия върху автомобила и не го задължава да го регистрира, понеже де юре собственика е друг, а javoresku пък не го е грижа, понеже вече го е отчислил и не му се трупа "джакпот" от данъци. И агнето сито, и вълка цял. Капиш?
            П.П. Може и да греша, ама това ми се върти из главата като вероятна схема. Има и други възможни комбинации, но не ми се пише повече...
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Част от коментарите липсват (модерирани са) но имам спомен за пълномощно. Не ми се вярва в Козлодуй да има толкова много нотариуси и колегата да е продал толкова много коли, че да е забравил коя сделка къде е изповядал....
              Няма нито един липсващ коментар от темата. Всичко, което е написано си е тук и как разбра, че има нещо трито, та така отговорно го заявяваш?
              LZ1PER

Коментар

Ок, може и да греша, че е трито, не следя нонстоп темата. Просто имам спомен, че четох някъде за издадено пълномощно от javoresku и затова не знае при кой нотариус е съставен договора.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Ако колата е регистрирана в общината няма отърване . Един колега така на юнашко доверие преди 15 години си продал москвича взел парите и купувача му обещал другата седмица да мине да го прехвърлят от тогава няма следа нито от купувача нито от москвича а човека му плаща данъците защото няма с какво да докаже че го е продал. Москвича вече със сигурност не съществува защото няма как да е пререгистриран с новите номера но за държавата той си е негов . Добре че поне новия собственик не е направил някоя простотия та и от КАТ да го търсят.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                    Ако колата е регистрирана в общината няма отърване . Един колега така на юнашко доверие преди 15 години си продал москвича взел парите и купувача му обещал другата седмица да мине да го прехвърлят от тогава няма следа нито от купувача нито от москвича а човека му плаща данъците защото няма с какво да докаже че го е продал. Москвича вече със сигурност не съществува защото няма как да е пререгистриран с новите номера но за държавата той си е негов . Добре че поне новия собственик не е направил някоя простотия та и от КАТ да го търсят.
                    Има си процедура и за това, да ходи в КАТ и да се отърва. Обсъждали сме го тук.

Коментар

Така както тръгна темата ..... май нещо се премълчава от "продавача" - колегата???
                      Оказва се,......... че или колата не е зачислявана в данъчното............. или през последните години НЕ е плащан данъка.
                      ИНАЧЕ:
                      В данъчното веднага ще ти кажат колата на кого се води, платени ли са данъците на тази кола и от КОГО са платени.
                      Оказва се, че няма продажба с нотариален договор , ами има само пълномощно........
                      Оказва се, че някой нещо премълчава и само ни хвърля в размисли.....по грешни пътеки.
                      И така колега - дай да уточниш за какво става въпрос и да не се хабим напразно в желанието си да бъдем съпричастни.
                      1. Имаш ли договор?
                      2. Имаш ли пълномощно?
                      3. Плащал ли си данъците въобще?
                      4. Зачислявал ли си я в данъчното?
                      5. Отчислявал ли си я ?
                      Въобще продавал ли си я или само си я преотстъпил чрез пълномощно?
                      Винаги има начин да се докаже истината, но тя е винаги само ЕДНА.
                      Няма две истини.... едното (което се представя за истина) винаги е лъжа.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        И така колега - дай да уточниш за какво става въпрос и да не се хабим напразно в желанието си да бъдем съпричастни.
                        1. Имаш ли договор?
                        2. Имаш ли пълномощно?
                        3. Плащал ли си данъците въобще?
                        4. Зачислявал ли си я в данъчното?
                        5. Отчислявал ли си я ?
                        Въобще продавал ли си я или само си я преотстъпил чрез пълномощно?
                        Винаги има начин да се докаже истината, но тя е винаги само ЕДНА.
                        Няма две истини.... едното (което се представя за истина) винаги е лъжа.
                        Ясно е написано още в първия ми пост - Колата е продадена с договор. Направил съм си копие, като съм дал едното (копието или оригинала) в данъчното, другото в КАТ.
                        Не помня нотариуса, защото продажбата стана във Варна, а не в Козлодуй.
                        Преди продажбата съм си плащал данъците, след това съм я отчислил.
                        Проблема е от това че аз нямам копие (или оригинал) от договора при мен, а новия собственик не е ходил КАТ.
                        Вече ще знам да си пазя.
                        “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                        Walter Rohrl
                        GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                          Ясно е написано още в първия ми пост - Колата е продадена с договор. Направил съм си копие, като съм дал едното (копието или оригинала) в данъчното, другото в КАТ.
                          Проблема е от това че аз нямам копие (или оригинал) от договора при мен, а новия собственик не е ходил КАТ.
                          Вече ще знам да си пазя.
                          Документите в КАТ се съхраняват 10 години,тъй че договорът ти е при тях.Освен това в електронната им система се отбелязва всяка промяна по партидата на автомобила.Системата е единна за цялата страна.Щом си получил електронен фиш,към него трябва да има и приложена справка за собствеността на автомобила,освен снимката.Това означава,че щом си занесъл договора в КАТ,някой не си е свършил работата,или,че твърдението ти не е вярно.Другия източник за информация е данъчната администрация.Поискай си удостоверение за декларирани данни.От него ще стане ясно какво имущество си декларирал и какво ти се води.
                          Това упражнение го играя в момента.Получих електронен фиш от Ст.Загора,съпроводен със справка за собствеността на автомобила и снимка.Но да не се отклоняваме от темата.Аз ще се оправя.Обаче ти си в дефицит от време.
                          ЗДП чл. 189. (1) Актовете, с които се установяват нарушенията по този закон, се съставят от длъжностните лица на службите за контрол, предвидени в този закон. (2) Редовно съставените актове по този закон имат доказателствена сила до доказване на противното.
                          (3) Свидетел по акта може да бъде и служебно лице.
                          (4) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) При нарушение, установено и заснето с техническо средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за налагане на глоба в размер, определен за съответното нарушение. Електронният фиш съдържа данни за: териториалната структура на Министерството на вътрешните работи, на чиято територия е установено нарушението, мястото, датата, точния час на извършване на нарушението, регистрационния номер на моторното превозно средство, собственика, на когото е регистрирано превозното средство, описание на нарушението, нарушените разпоредби, размера на глобата, срока, сметката или мястото на доброволното й заплащане. Образецът на електронния фиш се утвърждава от министъра на вътрешните работи.
                          (5) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Електронният фиш по ал. 4 се изпраща на лицето по чл. 188, ал. 1 или 2 с препоръчано писмо с обратна разписка. В 14-дневен срок от получаването му собственикът заплаща глобата или предоставя в съответната териториална структура на Министерството на вътрешните работи писмена декларация с данни за лицето, извършило нарушението, и копие на свидетелството му за управление на моторно превозно средство. На лицето, посочено в декларацията, се издава и изпраща електронен фиш по ал. 4 за извършеното нарушение. Първоначално издаденият електронен фиш се анулира.
                          (6) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) В 7-дневен срок от получаването на електронния фиш може да се направи писмено възражение пред директора на съответната структура на Министерството на вътрешните работи. Директорът разглежда възражението и преценява доказателствата в 7-дневен срок от постъпването му. Издаденият електронен фиш се анулира, ако от събраните доказателства е установено, че:

1. моторното превозно средство е било обявено за издирване;
                          2. нарушението е извършено с моторно превозно средство със специален режим на движение.
                          (7) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Директорът на областната дирекция на Министерството на вътрешните работи уведомява собственика на превозното средство, а когато то е собственост на юридическо лице - неговия законен представител, за решението си по ал. 6 в 7-дневен срок от датата на анулирането, съответно - на отказа за анулиране на фиша.
                          ( (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Електронният фиш подлежи на обжалване по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Жалбата срещу електронния фиш се подава в 14-дневен срок от получаването му, а когато е направено възражение по ал. 6 - в 14-дневен срок от съобщаването на отказа за анулиране на фиша.
                          (9) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) При плащане на глобата, наложена с електронен фиш, в срока по ал. 8 се дължи 70 на сто от нейния размер. Глобата, наложена с електронен фиш, който е бил обжалван и потвърден от съда, се дължи в пълен размер.
                          Последно редактирано от Радо 57; 29-10-11, 11:15.
                          Нека силата да бъде с нас!
                          Suzuki Grand Vitara
                          +34 642 91 4154

Коментар

Вече ще знам да си пазя.

Колега това е решение на въпроса според мен. Пост 40. Пробвай.
                            Държавен служител съм

Коментар

Вече ще знам да си пазя.
                              Щом си я отчислил - в данъчното ще ти дадат документ, че от еди коя си дата не се води на твое име тази кола и си готов.
                              КАТ ще признаят, че ти не си собственика . Ти нямаш вина, че новия собственик не си я зачилил в КАТ и в неговото си данъчно.
                              Не се ядосвай повече, ами си подай молба за справка в данъчното.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
                                Колега, това не е решение а престъпление.
                                Не е престъпление.Щом в КАТ автомобила се води все още на негово име .....Всеки може да си свали табелите сам. Било да си бракува автомобила , било за ремонт...И най-вече предната.На зла кучка-зъл прът.
                                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X