Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приеме ли се това - става страшно! Пазете се!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Приеме ли се това - става страшно! Пазете се!

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Освен това, не е лошо да обвържат застраховките с възрастта, стажа и броя произшествия.
    Как да стане у нас, след като застраховка се прави на автомобил- не на водач?
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
      Ами, аз го обясних по-горе. Застраховката се прави на титуляра на автомобила, който има съответния стаж, точки и т.н.
      Трябва титуляра да сърба попарата от евентуална беля, за да се замисли, дали да си дава колата.
      На застраховката има титуляр и подпис на договарящия, нали.

Иначе, Мишо е прав. Говедата са си говеда от малки, не по рождение, а по възпитание. На говедото сина му, да не би да е човек.
      Аз лично,( в утопичните ми представи разбира се), мисля че кола трабва да управлява човек, който сам си я е купил.
      Възпитанието в отговорност е трудно, а за много от родителите е непосилно, тъй като те са царе, недосегаеми и т.н.
      Какво може да се очаква от отрочетата им.
      Чудел съм се на приятели в чужбина как бъхтят цяла година, за да купят кола на "детето", което току що е изкарало книжка.
      Мен Господ не ме е дарил с наследник но ако е рекъл, то той кола ще си купи сам. Като мен, като баща ми.
      А моята, ще я кара само в мое присъствие, за да не ме гризе съвестта и да скачам на сън.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
        Айде пак във Франция - тук точно така се прави, застраховката зависи от стажа на шофьора и от това дали има, или няма катастрофи. Е, и от автомобила, естествено.
        Идеалната позиция е 0,50 - това е най-добрия съществуващ бонус. Постига се след 13 /тринадесет/ години стаж без катастрофи по твоя вина.
        Лично мен тая система ме дразни . Защото неможе да се сравнява по стаж и опит някой на село, дето минава на ден по 12 км на черен път /и следователно никога не катастрфира поради което/ с работата на ТИР-аджия с 44т. камион, който се пържи в парижките кошмари и пак няма инциденти. Е? Къде е логиката?
        Иначе съм съгласен, че младите шофьори трябва да се спукват от плащане на кошмарни застраховки, както и да се оскъпява застраховката в геометрична прогресия при виновно причиняване на ПТП. Май само така стадото ще влезе в правата вяра. А, и свирепи глоби. За рецидив - десеторно.
        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
          Айде пак във Франция - тук точно така се прави, застраховката зависи от стажа на шофьора и от това дали има, или няма катастрофи. Е, и от автомобила, естествено.
          Идеалната позиция е 0,50 - това е най-добрия съществуващ бонус. Постига се след 13 /тринадесет/ години стаж без катастрофи по твоя вина.
          Лично мен тая система ме дразни . Защото неможе да се сравнява по стаж и опит някой на село, дето минава на ден по 12 км на черен път /и следователно никога не катастрфира поради което/ с работата на ТИР-аджия с 44т. камион, който се пържи в парижките кошмари и пак няма инциденти. Е? Къде е логиката?
          Иначе съм съгласен, че младите шофьори трябва да се спукват от плащане на кошмарни застраховки, както и да се оскъпява застраховката в геометрична прогресия при виновно причиняване на ПТП. Май само така стадото ще влезе в правата вяра. А, и свирепи глоби. За рецидив - десеторно.
          Добре, аз например в момента се чудя как да си взема една кола до 1000лв. изцяло по финансови причини, с много лишения съм събрал парите(студент съм) почти всичките ми приятели са на същия хал, защо трябва да плащам висока застраховка и това да ме спира да си купя кола. Ако някой на който тати му е купил бегачка и парите не са му проблем трябва да плаща по-висока застраховка, това изобщо няма да го бърка. Имах един съученик който за 2 години имаше 3-4 катасрофи и 2 потрошени коли при по-сериозните. Не е правилно да се плаща повече защото си по-млад, напротив ако застраховката зависи от ПТП-та ти ще внимаваш повече за да не ти скочи застраховката.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

Коментар

Правилно е, правилно е. Защото за да се докажеш трябва време.
            А и не забравяй, че застраховката зависи и от колата.
            А и за тези, дето тати-митничар е купил на синковеца кола-самолет и на тях им се намира цяра - като почне да катастрофира през ден в един даден момент от времето вече никоя застрахователна компания няма да го застрахова и ще му се наложи да се вози в трамвая.
            Поне тук е така.
            Виж, застрахователите ама изобщо не обичат да плащат и като почнеш да им мътиш водата те ще вдигнат ръце от теб и после 'оди доказвай, че нямаш сестра. В един момен просто никой не те иска, брат.
            Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
              ...защо ... ...да плащам висока застраховка и това да ме спира да си купя кола...
              Като по този начин, толкова и ще станеш шофьор, защото, както и тук стана въпрос - "Книжка кола не кара"
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Преди да поискаш помисли какво си дал.
                Само DIESEL !!!

Коментар

Застраховките за начинаещи не са непосилни за плащане, просто са високи. Освен това, ако караш по-евтина и маломощна кола и това оказва влияние върху цената.
                  Системата е много добра и си работи.
                  Жалкото е, че тук никоя система няма шансове.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

От тая система всички печелят, дано да го въведат!
                    А и, както казва котарака, цените на са непосилни, просто е по-скъпо, това е.
                    Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Като по този начин, толкова и ще станеш шофьор, защото, както и тук стана въпрос - "Книжка кола не кара"
                      Аз и сега карам на баща ми колата или на някой познат като ми се наложи, но е кофти. Имам книжка от 4 години, не мисля, че съм кой знай какъв шофьор но нямам нарушения или катастрафи, най-голямата злополука е много нелепо одиране на заден калник. Нормално е да трябва да се докажеш, но вие говорите няколко пъти по-висока застраховка което не е правилно.
                      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                      Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                        Добре, аз например в момента се чудя как да си взема една кола до 1000лв. изцяло по финансови причини, с много лишения съм събрал парите(студент съм) почти всичките ми приятели са на същия хал, защо трябва да плащам висока застраховка и това да ме спира да си купя кола. Ако някой на който тати му е купил бегачка и парите не са му проблем трябва да плаща по-висока застраховка, това изобщо няма да го бърка. Имах един съученик който за 2 години имаше 3-4 катасрофи и 2 потрошени коли при по-сериозните. Не е правилно да се плаща повече защото си по-млад, напротив ако застраховката зависи от ПТП-та ти ще внимаваш повече за да не ти скочи застраховката.
                        Това с високите застраховки е измислица за отделяне на прослойките. Няма да споделям повече подробности......
                        Към теб - купи си кола и я пиши на баща ти или на друг , който ти има доверие ( и ти му имаш). Толкова с високите застраховки - смешно е да се прилагат, като могат да се заобиколят.
                        Такива високи застраховки трябва да се прилага САМО след създаване и пряко участие в катастрофа и то с вина на въпросния водач (на който му искат висока застраховка).
                        Ако беше така - тоя "на тати синчето" нямаше да потрошава кола след кола и ти нямаше да имаш висока застраховка - поне докато си съвестен водач. Колкото и да си млад.
                        Това е на практика - има идея, прилага се но погрешно и съответно се заобикаля се законно. България !
                        Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                          А и за тези, дето тати-митничар е купил на синковеца кола-самолет и на тях им се намира цяра - като почне да катастрофира през ден в един даден момент от времето вече никоя застрахователна компания няма да го застрахова и ще му се наложи да се вози в трамвая.
                          Поне тук е така.
                          Все пак зависи точно кой и какъв е тати. Снощи например на тати-митничар щерката си сменя сама маслото на бегачката /CRX -1990г./ и понеже си беше шибнала гърнето в легнал полицай си намери и плати ремонта на гърнетата. И мотора сама си е купила и обслужва.....

Тати също от време на време се случва да похулигнства по улиците /кой не е превишавал ограничение за скорост?/. Ама когато същата щерка съм я учил да кара - бях по-примерен от монахиня.

Когато си родител се налага да възпитаваш. Който не го е осъзнал ще си бере ядовете с маминото синче. Така мисля.
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            Това сигурно щото си прехвърлил 21г. :-)

Купонджиите и сега имат право на СУМПС до 50сс. Промяната която се предлага е - да имат право в присъствието на придружител да управляват и автомобил.
                            Прехвърлил съм ги отдавна, но книжка имам почти от една година. Дори и преди една година нямах желание да притежавам такава/щото бях решил да следам философията, че докато не изкарам пари за собствена кола, притежаването на книжката се обезмисля/, но събитията ме принудиха да се запиша и да си изкарам. Преди това съм си позволявал точно два пъти да карам без книжка и двата пъти в затворени пространства: демек такива, при които колкото и простотии да правя мога да навредя единствено на себе си и автомобила, които управлявам.

В тоя ред на мисли: много мои приятели си взеха книжките с навършването на 18 год., събираха си пари, купиха си евтини коли и почна една безкрайна линия от събития от сорта на: каране в нетрезво състояние, глоби за превишена скорост, отнесени колони на мостове пак в следствие на нетрезво състояние, отнети книжки пак заради алкохол, леки катастрофи заради несъобразителност и бързане и т.н. и т.н.

Съдейки на по мен/които изкара книжката си последен/, аз от както имам книжка имам едно единствено нарушение: да вляза в улица обозначена със знак "влизането забранено" и то не за друго, а просто защото пред знака имаше дърво и чак като паркирах го видях. Да не говориме, че стане ли дума за алкохол оставям колата там където е спряна и си викам такси да ме прибере.

Извода от всичко това, които съм си направил с времето е, че колкото по-възрастен човек взема книжка - толкова по-отговорен е когато седне зад волана. Просто защото в един момент се оказваш твърде "стар" за простотии!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                              Все пак зависи точно кой и какъв е тати. Снощи например на тати-митничар щерката си сменя сама маслото на бегачката /CRX -1990г./ и понеже си беше шибнала гърнето в легнал полицай си намери и плати ремонта на гърнетата. И мотора сама си е купила и обслужва.....

Тати също от време на време се случва да похулигнства по улиците /кой не е превишавал ограничение за скорост?/. Ама когато същата щерка съм я учил да кара - бях по-примерен от монахиня.

Когато си родител се налага да възпитаваш. Който не го е осъзнал ще си бере ядовете с маминото синче. Така мисля.
                              Нещо не схванах какво е общото със застраховката и бонусите, ама карай.
                              Само DIESEL !!!

Коментар

Няма смисьл да се гласува закон който никой не го спазва и който няма кой да го следи.Всеки си кара как си иска с оправданието Мчи бьрзам бе.........а те нов закон щели да гласуват.

Ако ще и на 15 да взимат книжка е все тая - застраховката тройна,максималната скорост за тия с по 10-20 километра под нормалната,кола до 90 коня и придружител за година или 2.За неспазване - пьрво нарушения ти дьрпат колата на трупчета за година,при второ книжката на трупчета за година като за всяко едно ти скача застраховката двойно.

Биеш по джоба и му набиваш сьзнание,а той вече да си прецени дали му се кара и колко му трябва тая книжка.Така...........той станал на 18,кара каквото си иска и как си иска,а на куките заплатата никаква и само нови закони мислят.Е па неа да стане
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X