Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приеме ли се това - става страшно! Пазете се!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Приеме ли се това - става страшно! Пазете се!

Странно ми се вижда да караш танк,а една бира да не можеш да пиеш щото си мальк.Обаче работи
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

До 0,5 може.
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Корупцийка а?
        " Колеги, от днес по пътищата на страната има 1000 доброволци със скрити камери и пачка белязани банкноти. Колкото успеят да ви набутат на вас, след вашия арест остават за тях. Ааа и ви вдигаме заплатите по 5 от днеска- да няма оправдания. Лека работа. Минете и си вземете по няколко кочана с актове и 5-6 чифта белезници. Приятна работа! "

И за 24 часа проблема изчезва. Ама някой да е виждал депитат сам да си бие шамари?
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Някъде може да работят законите.Всеки закон у нас си има вратичка.Тая вратичка се отваря с паричка.
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
            До 0,5 може.

Тц,не ти дават до 21 годишнина ни да купуваш ни да пиеш,на 19 обаче може да си снайперист в Авганистан или танкист в Ирак.

0.5 на 21,до тогава в бар не можеш да влезеш,а какво остава за пиене.В танка като влизаш обаче не ти искат лична карта.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              Странно ми се вижда да караш танк,а една бира да не можеш да пиеш щото си мальк.Обаче работи
              Какво значи "работи"? Просто така се случва, защото така е наложено - юридически, институционално, административно. Съвсем друг е въпросът: Колко е естествено и смислено.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                До 0,5 може.
                Не и при нас. До 21 е само кръгла нула.
                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Какво значи "работи"? Просто така се случва, защото така е наложено - юридически, институционално, административно. Съвсем друг е въпросът: Колко е естествено и смислено.

Ми работи в смисьл,че шанса да те шибне пиян младеж е почти никакьв пред шанса да те шибне трезвен.Едно време след протести по времето на войната вьв Виетнам са свалили границата на 18,излезли на улицата с плакати Достатьчно млад да мре,достатьчно вьзрастен за пиене............в буквален превод.Ми статистиката след това го е наложила пак това - 21 за пиене и 18 да мреш на война.

И на мен ми е странно ма на,явно излиза сметката.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Това е някаква измишльотина, със произход, нямащ общо с практически съображения. Най-вероятно, нещо се правят на консервативни и подчертават на традиционализъм (те си имат комплекси в този аспект).

Коментар

Парата прави играта,тук я карат по статистика и не ми се вярва алкохолните компании да са против да продават повечко алкохол,много по-вероятно е да се трепят повечко пияни младежи и застрахователите да писнат и да се вдигне пак долната граница на пияндетата.
                      Ако ме питаш мен си е точно практическо решение което се е доказало след свалянето на долната вьзрастова граница преди време.Тия просто ей така от нищото закони не правят,всичко е на базата на нещо си там,на някаква статистика.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Братче, това да си къркъндел си е по рождение, това, или го обичаш, или не. То, който иска неможеш го спря. И на 15 може да се насмуква като куче и то през ден.
                        Едно е да се почерпиш, друго е да се окозиш. А пък съвсем друго е да те хванат, че караш омагьосан и да ти стопят лагерите.
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Аз сьм ЗА да пият и на 16 ако искат ма да му скьсам шушоните ако го хвана да кара.Тук обаче си друсат статистиката - преди да те смачка с пикапа му спират кранчето и няма купуване на алкохол легално.
                          Говорим и за % от всички - това,че на един или двама от 100 им се пие и ще намерят начин е верно,но на другите 98 са им затворили канелката и шанса да ме сгази пиян е почти никакьв.

С кой ли не сьм говорил защо е така и с който и да говоря / от другата стара генерация / всеки вика Ми така по-малко мрем статистически,аз като бях млад...........

Другото което ми е чудно - по-лесно ще намерят марихуана от алкохол.21 години не са малко,нашите родители деца са имали по това време или поне са имали идея за деца,туя тук една бира не им дават да обьрнат.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Далеч съм от мисълта, че това положение е така установено без основания. Въпросът е за естеството на основанията. От една страна, да се шофира в пияно състояние, така и така не е позволено (независимо от възрастта) от друга - дали ще те утрепе пиян деветнайсетгодишен, или двайсет и девет годишен, няма никакво значение.
                            Някакви други са им съображенията и погоре съм посочил собствените си подозрения.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Тц,не ти дават до 21 годишнина ни да купуваш ни да пиеш,на 19 обаче може да си снайперист в Авганистан или танкист в Ирак.

0.5 на 21,до тогава в бар не можеш да влезеш,а какво остава за пиене.В танка като влизаш обаче не ти искат лична карта.
                              По цял свят тези, които са готови да жертват всичко за каузата (разбирай - чуждия живот за собствената си кауза), разчитат на здрави, физически силни и с лесноманипулируемо съзнание. Трите пътечки се кръстосват долу-горе на тези години - 18. Има и изключения, но около тази възраст си и в добро здраве, и физически зрял, и лесно попиваш това, с което те заливат.

Коментар

Сина ми е на 16г....
                                Напълно подкрепям предложението във вида 'разрешено шофиране само в присъствие на родител или настойник'....
                                Има какво да научи младежа, докато е под контрол...
                                А на 16г все още е под някакъв, макар и илюзорен контрол.
                                Докато на 18г изведнъж нещата се променят - 'ти ли ще ми даваш акъл - аз вече сам вземам решенията защото съм пълнолетен'...
                                А така може да се подготви психиката с нормално каране.

П.С. все пак всичко си е до възпитанието...
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X