Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разликата между КАТ и МВР

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Разликата между КАТ и МВР

    Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
    По принцип си прав. Но ако приведеш гласно такъв аргумент, полицайчетата могат да се впрегнат(хора са) и да изревеш като Калабака, когато установил, че книжката му изведнъж може да отлети за БарЦелона без него. Законно Още от казармата си знам, че няма по- голяма мизерия от това да те гърчат по устав.
    За такива ситуации съм си приготвил няколко визитки на един мой приятел адвокат който си изкарва хляба точно с такива казуси . До колкото знам само появата му им докарва киселини в стомаха Та ако имат желание могат и те да му се обадят
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • От: Разликата между КАТ и МВР

      Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
      .... флийт мениджъра ...
      Само за неразбралите : У нашто село на "флийт мениджъра" му викаме "диспечер" .

      Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      За такива ситуации съм си приготвил няколко визитки на един мой приятел адвокат който си изкарва хляба точно с такива казуси . До колкото знам само появата му им докарва киселини в стомаха Та ако имат желание могат и те да му се обадят
      Гледам че ти е много смешно . Което ме подсеща за един подобен веселяк , с подобно самочувствие ( поради наличието у джеба му на две-три визитки на ...който требе) .
      Това - веселяка преди . После ( след като попаднал на катаджия , който пък немал честта да познава мъстития ...ъъъъ ...мастития адвокат от визитката , предизвикващ химични реакции у биологичните стомаси на полицаЙте) , след 24 часа пребиваване у килия №6 за "уточняване на ситуацията" , беше станАл по- мек от памук .
      Последно редактирано от Vlado_Ts; 04-09-17, 09:35.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

      Коментар


      • От: Разликата между КАТ и МВР

        Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        Според мен малко грешно се разви тази дискусия, вероятно и питащия не уцели тона и думите, но обективно погледнато има неща за които съвсем справедливо е недоволен.
        Всички дадени примери как е някъде, не са съпоставими с неговия случай. Най-малкото защото всички допълнителни санкции за нарушителите отиват в полза на държавата, а в случая полза има само корумпирания служител, който решава дали да отнеме книжката и да я прати в чужбина. Държавата България не получава нищо, та даже не видях и някой да приложи текст от нормативен документ, който да обвързва вземането на книжката с плащането или не на дължимата глоба впоследствие. Няма логика и глобата да няма лихви, но и това е факт.
        От друга страна, някой да е терикат за 20-30лв, едва ли... просто системата за глоби и връчване на наказателни постановления е малко недомислена и това го знаем всички щото е от години. Може би многократните разходки до КАТ се възприемат като част от наказанието, ама това си е вЕрно мислене от соц. времената. И не е приложимо за хора свободни да пътуват, живеят и работят в цяла Европа. Добре правят(уж е готова)вече система за проверка и плащане на задължения онлайн, не е лошо да се замислят и върху премахването на контролните талони към книжките и ходенето до КАТ за презаверка на актове и получаване на наказателни постановления.

        И старите задължения като в коментирания случай могат да си ги вземат по много по-човешки начин, че и със съответните лихви.

        Вече малко в пожелателен вариант, нЕма да е лошо, ако тоя съюз ще го бъде, да се направи обща база данни за хората живеещи в него, и някои подобни въпроси да се уредят веднъж завинаги, като се уеднаквят и опростят процедурите за различните държави и гражданите им.
        Отнесено към случая - тая глоба да са му я взели още в Испания или където и да живее из съюза, и да не се натоварваме с простотии, включително и заради ограничаването на възможностите за изнудване и корупция.

        ПП: И за да ви отегча още с по-дълъг пост, лична история, накратко.
        Правя леко ПТП (още в софийския 'адски транспорт), с кола с македонски граждани. Пишат ме виновен - това е безспорно, обаче трябва да пишат и на македонеца, щото и той има съвина (аз завивам от лента само за направо, а той от лента само за наляво кара направо). Обаче служителите на КАТ ми обясняват, че ако му пишат акт, трябва да го водят в районното и там някаква процедура, та да си вземат глобата. Но нали нямат време, айде ще му го опростят, а на мен като компенсация, че поемам цялата вина (че македончето беше идиот с книжка от месец и не знае къде се намира, та камо ли да шофира), ми обясниха ако искам да не си давам талона, срещу скромна добавка към глобата, за да не се разкарвам да си презаверявам акта няколко пъти (за мен това ставаше в г.Сливница, щото София област). Така и направихме, а за акта намерих време да ходя да го платя, чак като реших да ходя да работя по чужбина, около година и нещо след ПТП-то. Не се имам за терикат и цял живот за всичко съм си плащал и предплащал, но за това като знаех, че е дребна работа (20лв за ПТП-то и 10лв за талона), все отлагах та да има време да е излязло наказателното постановление да не ходя напразно (беше време, когато по принцип отнемаше месеци докато дойдат документите, а и отпускарски сезон, та катаджиите ми бяха казали да не бързам). И като ме спираха за проверки междувременно нямаше проблем, та а днеска, а утре...и накрая искрено се изненадах колко време е минало, а също и че нямаше и една стотинка лихва към глобата.
        Та ето как и добронамерен човек участва в циркове, при липса на по-цивилизован начин за действие.
        А ако ми се налагаше да замина преди да е излязло НП?! Контролен талон в Европа не ми трябва, включително и при смяна на книжката с такава от друга държава. И по-важно, нямам обективната възможност да платя каквото трябва, докато нямаше онлайн опцията(то не знам и през нея дали ще може сега, добре че не дължа)или поне да знам каква е глобата и че въобще е постановена такава.
        Айде пак измишльотини. Първо лихви върху глоби няма. Ако някъде някой е начислил такива, всеки такъв акт подлежи на съдебен контрол и ще бъде отменен. Направените по такъв спор разноски подлежат на възстановяване от органа чийто акт е отменен по реда на Закона за отговорност на държавата и общините за вреди. Ако сам човек не си търси правата и е дезинтересиран от фака на нарушението си е за него. Никоя институция не може да упражнява правата ви вместо вас.
        Второ, системата за глоби и връчване на наказателни постановления си е наистина от времето на соца. И още тогава, такава маймунщина, като ходене и висене в КАТ не е била предвидена в закона. В него много точно пише, че се връчват срещу подпис и това става на адреса на нарушителя. И освен ако на нарушителя адреса му не е в някой КАТ няма никакво основание да ходи там. Тая глупост, която някой е създал и населението следва като някаква божия заповед вместо да вземе да прочете какво пише не ми се коментира направо. Презаверка на акта!?!? Задължение на КАТ е да издаде НП за 1м. Ако не го направи да дойде началника да презавери акта ако иска, но никой не е длъжен да ходи там за печат. Ако го глобят за без талон, това също е незаконосъобразна глоба! Мислете, четете... търсете информация не бъдете овце!

        Коментар


        • От: Разликата между КАТ и МВР

          Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
          ...Презаверка на акта!?!? Задължение на КАТ е да издаде НП за 1м. Ако не го направи да дойде началника да презавери акта ако иска....
          Къде да дойде ? На адреса ми по местоживеене ?
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

          Коментар


          • От: Разликата между КАТ и МВР

            Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            За такива ситуации съм си приготвил няколко визитки на един мой приятел адвокат който си изкарва хляба точно с такива казуси . ...
            Те няма да ти искат книжката, а документ за самоличност. Показваш си ЛК - няма проблем. Проверка в компа за това лице - 'ааа, имаш невръчени НП, или неплатени глоби'.
            Връчват ти НП - щеш не щеш от тази дата са ти връчени и тече срокът за плащане.
            Виж за неплатените глоби не знам как биха процедирали.. Ако им дадеш книжката - ще ти я вземат... Но не знам ако не я носиш дали могат да те уведомят, че книжата ти вече е отнета...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

            Коментар


            • От: Разликата между КАТ и МВР

              Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              ...
              Ако им дадеш книжката - ще ти я вземат... Но не знам ако не я носиш дали могат да те уведомят, че книжата ти вече е отнета...
              Могат.

              Коментар


              • От: Разликата между КАТ и МВР

                Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Къде да дойде ? На адреса ми по местоживеене ?
                Негов си проблем къде, където иска. Не може от факта, че наказващия орган не си е изпълнил задължението в едномесечния срок, да издаде и връчи наказателното постановление, да черпи изгодни за себе си правни последици и да налага глоби, че нямаш талон. Санкционират се водачи за не носене на талон, само които поради небрежност или умисъл не го носят. Т,е талона е в тяхно владение, но или са го забравили или не го носят, защото не искат или пък са го изгубили. В останалите случай, когато талона е извзет от компетентните органи няма никакво основание за налагане на глоба за без талон, защото това нарушение не е виновно извършено!

                Коментар


                • От: Разликата между КАТ и МВР

                  Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                  .. Тая глупост, която някой е създал и населението следва като някаква божия заповед вместо да вземе да прочете какво пише не ми се коментира направо. Презаверка на акта!?!? Задължение на КАТ е да издаде НП за 1м. Ако не го направи да дойде началника да презавери акта ако иска, но никой не е длъжен да ходи там за печат. Ако го глобят за без талон, това също е незаконосъобразна глоба! Мислете, четете... търсете информация не бъдете овце!
                  "Ще пиша кото си искам, пък ти ходи да се жалиш в бързия ни справедлив съд, като имаш време" Не си ли го срещал?
                  Глобата за без талон беше/е? 10лв. - дай една сметка на адв.такси и време за делото което ще я пребори законно
                  (пише ти чиляк дето 3год. не си е виждал талона)
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

                  Коментар


                  • От: Разликата между КАТ и МВР

                    Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                    Негов си проблем къде, където иска. Не може от факта, че наказващия орган не си е изпълнил задължението в едномесечния срок, да издаде и връчи наказателното постановление, да черпи изгодни за себе си правни последици и да налага глоби, че нямаш талон. Санкционират се водачи за не носене на талон, само които поради небрежност или умисъл не го носят. Т,е талона е в тяхно владение, но или са го забравили или не го носят, защото не искат или пък са го изгубили. В останалите случай, когато талона е извзет от компетентните органи няма никакво основание за налагане на глоба за без талон, защото това нарушение не е виновно извършено!
                    Мисля, че все пак имаше някакво задължение на актоносителя да се яви да му връчат НП. Това с печатите по акта оттам нататък вече е свободно творчество на КАТ.

                    Отделно че "изгодни правни последици" е малко насилена дефиниция в случая.

                    Коментар


                    • От: Разликата между КАТ и МВР

                      Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                      Айде пак измишльотини. Първо лихви върху глоби няма
                      То и аз това съм казал - лихви няма, и даже се учудих... От друга страна държавата има сметка да има лихви, вместо да праща чуждестранна книжка в родината и, даже и без възможност да не го прави при плащане на глобата в кратък срок.

                      А за изтекъл акт, си получаваш акт на пътя. И не за неносене на талон, а точно за изтекъл акт доколкото помня, та значи някъде нещо е регламентирано задължението да се презаверява.
                      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                      Коментар


                      • От: Разликата между КАТ и МВР

                        Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Като пътник в колата органите на МВР могат да ти искат (проверят) само и единствено личната карта . Шофьорската книжка по нашите закони все още не е документ удостоверяващ самоличността и след като не управлявам МПСто не съм длъжен да я нося а и да я нося не съм длъжен да я предоставя на органите . Така че като пътник могат да ме хванат само за долуподписания
                        Има някаква разпоредба. Както си кибичех на улицата дойде патрулка и спря първата кола. Колата пълна с народ. Провериха всички и написаха акт на единия от задната седалка точно за неплатена глоба. За отнемането на книжка казаха по една от националните телевизии.

                        Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                        "Ще пиша кото си искам, пък ти ходи да се жалиш в бързия ни справедлив съд, като имаш време" Не си ли го срещал?
                        Глобата за без талон беше/е? 10лв. - дай една сметка на адв.такси и време за делото което ще я пребори законно
                        (пише ти чиляк дето 3год. не си е виждал талона)
                        Ами ходи и си го вземи, талона сам няма да си дойде.
                        Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

                        Коментар


                        • От: Разликата между КАТ и МВР

                          Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                          Има някаква разпоредба. Както си кибичех на улицата дойде патрулка и спря първата кола. Колата пълна с народ. Провериха всички и написаха акт на единия от задната седалка точно за неплатена глоба. За отнемането на книжка казаха по една от националните телевизии.
                          Когато не управлявам автомобила а съм пътник няма как и за какво да ми напишат акт свързан с управлението му . Същото е като се возя в автобус на градския транспорт .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                          Коментар


                          • От: Разликата между КАТ и МВР

                            Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Когато не управлявам автомобила а съм пътник няма как и за какво да ми напишат акт свързан с управлението му .
                            Изобщо не ти пишат акт свързан с управлението му, макар че и това може - примерно ако не си се вързал.

                            Връчват ти наказателните постановления и се подписваш че са ти връчени. Също ако си обявен за издирване ще те арестуват, нищо че не караш колата.

                            Коментар


                            • От: Разликата между КАТ и МВР

                              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Изобщо не ти пишат акт свързан с управлението му, макар че и това може - примерно ако не си се вързал.

                              Връчват ти наказателните постановления и се подписваш че са ти връчени. Също ако си обявен за издирване ще те арестуват, нищо че не караш колата.
                              Точно!
                              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

                              Коментар


                              • От: Разликата между КАТ и МВР

                                Не знам какви са задълженията - дали те са длъжни да ми дадат НП по адрес или аз трябва да си го получа в КАТ...
                                Но знам друго - Акта замества талона 1 месец... Ако не съм получил НП за този срок, нямам талон. Мога да карам така на свой риск. Мога и да се оплача... Е и ? Ще ми удължат срока с месец ако не е издадено НП.
                                Как? Ами навярно с печат на АУАН Т.е. пак сме в изходна позиция..
                                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X