Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разликата между КАТ и МВР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разликата между КАТ и МВР

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
    Драги ми смехурко, за мен тази "кочина" която използваш е моята Родина.
    Така че ,заминавай къде искаш и повече не се връщай.
    И още мога да напиша но сега точно не ми се къпе.
    А къде са модераторите?
    Ти явно си от милицията ! Искам да те попитам : До кога ще прогонвате едни от най-способните ни хора в чужбина ? Тези които са в чужбина ( не са никак малко), от какво мислиш, че са избягали ? Не смяташ ли, че, ако условията за живот в НАШАТА РОДНА (каквато и да е тя в момента...) се норамлизират, много наши приятели и роднини биха се завърнали, за да извървим живота задено ? Ако на теб не ти трябва никой, недей да прокуждаш останалите с милиционерщина, нямаш това право ! Сега, ако искаш и 3 сапуна си вземи...
    Сузуки Джимни 1.3, 99г.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      ... В превод: През 1993 немец превишава скоростта във Великобритания, но решава да не плати глобата, защото си се връщал в Германия. След 9 (девет) години пак в Англия го спират, че кара без колан. При проверката излиза, че има неплатена глоба и в резултат, вместо да му пишат глоба за 163 лири заради колана, го арестуват, водят го на съд и, за да бъде освободен, е трябвало да плати с кредитна карта 3530 лири.

Те така в капиталистическите "кочини" ...
      Съгласен, така и трябва да бъде, но аршина да е еднакъв за всички ! Имам чувството, че не сте прочели добре поста ми, ще се опитам отново да разясня : Проблемът ми е, не че не искам да платя глобата от 30 лв., а че въпреки плащането и оставам без СУМПС за доста дълго време ! ! ! Ще добавя и друго от ,,моят,, случай. Полицаите все още проверяваха документите ми, когато до патрулката спря такси и шофьора (доста разтревожен), без да слиза от колата се провикна, че на около 300м. от нас кола с немска регистрация кара в насрещното движение на магистралата, е баце..., коУегите не помръднаха, седяха си в колата на климатик и не им пукаше... К'во повече да кажа ?
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-08-17, 08:56. Причина: Цитат
      Сузуки Джимни 1.3, 99г.

Коментар

Първоначално публикуван от калабак Преглед на мнение
        Ти явно си от милицията
        ...
        Той си е от милицията, пише го. Ама това че друг някой от милицията ти е направил разумен компромис вместо да те подкара по устав не знам защо те прави толкова недоволен. Споко, ще попаднеш на някой уставен.

...аршина да е еднакъв за всички
        Т.е. всичко се свежда до това да санкционират някой друг.

Има си ред по който се подават сигнали на Органите и колкото и странно да е, той не е като се провикнеш като пъдарин от колата си. И правилата, и здравият разум изискват такъв "сигнал" да бъде пренебрегнат и да продължат да си гледат работата.

Коментар

... Имам чувството, че не сте прочели добре поста ми, ще се опитам отново да разясня : Проблемът ми е, не че не искам да платя глобата от 30 лв., а че въпреки плащането и оставам без СУМПС за доста дълго време ! ! ! ...
          Прочетохме ний. Книжките ги събират за глоби, незаплатени в срока за доброволно заплащане. Най-искрено те съветвам в страната от ЕС, където си си избрал да живееш да не забравяш да си плащаш овреме глобите. Няма да ти харесат и техните методи за принудително събиране
          And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

На база това:
            ... Чл. 22. (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) ... ал.2 (2) Отнетите чуждестранни свидетелства за управление на МПС, чиито притежатели са установили обичайното си пребиваване в Република България, се съхраняват в звената "Пътна полиция" при СДВР или ОДМВР по постоянен адрес на лицето. ...
            някой може ли да дефинира "установили обичайното си пребиваване в Република България".

Това, че имам български паспорт и българска лична карта, които удостоверяват постоянния ми адрес в Република България, прави ли ме установил обичайното си пребиваване в Република България?
            Трябва ли да попълвам карта за адресна регистрация (или, както му викат сега) за 5-те дни пребиваване в Родината, само защото притежавам И английски паспорт, шофйорска книжка и постоянен адрес в Англия?
            Двойното гражданство прави ли ме НЕустановил обичайното си пребиваване в Република България?

Преди някой да ми е отговорил - мисля, че представянето на българска лична карта установява обичайното ми пребиваване в Република България.
            Ако положението на калабак е същото, аз се присъединявам към реването му, в частта за изпращане на СУМПС в друга държава.
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
              ...
              Това, че имам български паспорт и българска лична карта, които удостоверяват постоянния ми адрес в Република България, прави ли ме установил обичайното си пребиваване в Република България?
              Да.

калабак друго е направил. Пробвал е да изтарикатее ама той да си разкаже.

Коментар

Съгласен, така и трябва да бъде, но аршина да е еднакъв за всички ! Имам чувството, че не сте прочели добре поста ми, ще се опитам отново да разясня : Проблемът ми е, не че не искам да платя глобата от 30 лв., а че въпреки плащането и оставам без СУМПС за доста дълго време ! ! ! ...
                Съвсем добре го прочетох. Фактът, че си имал висяща неплатена (кой знае от колко време) глоба говори точно за нежелание да платиш. В момента, в който са те засекли с неплатената глоба, колелата на административната машина са се завъртяли и си минал по пълна програма. Да ти имам икономията от неплатената навреме глоба!
                Както ти дадох пример, в някои от "некомунистическите кочини" при подобен случай биха могли и да те арестуват на място и да те изправят пред съд.

А що се отнася до това

Ти явно си от милицията ! Искам да те попитам : До кога ще прогонвате едни от най-способните ни хора в чужбина ? Тези които са в чужбина ( не са никак малко), от какво мислиш, че са избягали ? Не смяташ ли, че, ако условията за живот в НАШАТА РОДНА (каквато и да е тя в момента...) се норамлизират, много наши приятели и роднини биха се завърнали, за да извървим живота задено ? Ако на теб не ти трябва никой, недей да прокуждаш останалите с милиционерщина, нямаш това право ! Сега, ако искаш и 3 сапуна си вземи...
                Явно имаш някакви претенциЙ да си от "най-способните", дето били прогонени в чужбина. Ама пък, от друга страна, ако беше така, сигурно щеше да се сетиш, че едно от нещата, които трябва да се променят, ако искаме нормализиране на условията, е да престанем с хленченето "Ама баш за мен ли тръгнахте да прилагате закона. Я го вижте онзи какво прави!" Щото всичките сме силни на приказки как трябвало да се спазват правила и закони, ама някак все така става, че го искаме само когато касае другите ...
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-08-17, 12:45.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

На база това:

някой може ли да дефинира "установили обичайното си пребиваване в Република България".

Трябва ли да попълвам карта за адресна регистрация (или, както му викат сега) за 5-те дни пребиваване в Родината, само защото притежавам И английски паспорт, шофйорска книжка и постоянен адрес в Англия?
                  Двойното гражданство прави ли ме НЕустановил обичайното си пребиваване в Република България?

Преди някой да ми е отговорил - мисля, че представянето на българска лична карта установява обичайното ми пребиваване в Република България.
                  Ако положението на калабак е същото, аз се присъединявам към реването му, в частта за изпращане на СУМПС в друга държава.
                  Постоянен адрес и обичайно пребиваване са две различни неща. Постоянното пребиваване е мястото където лицето се е установило преимуществено да живее и където е центъра на жизнените му интереси, т.е работи, учи и др. Индиция за българските органи за това място е вписаният настоящ адрес на лицето в личната карта и по него органите, доколкото не са им предоставени обратни доказателства съдят за това къде лицето има обичайно пребиваване. Те не са врачки и няма как да знаят действителното фактическо положение на всеки Ганьо, който не си е изпълнил задълженията да си посочи адреса. Крайно време е да се разбере това. Ако живееш в Германия посочваш, че настоящият ти адрес е в Германия и в личната ти карта записват "настоящ адрес - Германия". Постоянният адрес има друга функция. Първо всички български граждани сме длъжни да имаме постоянен адрес. Това е мястото, където комуникираме с държавата. Лицето може и да не живее там, но там получава кореспонденцията си и е негово задължение да си обезпечи начина на получаване на тази кореспонденция. Ако не го кефи се отказва от гражданството и минава в графа недоволни и си ебава капаците.

Коментар

В личната карта въобще няма "настоящ адрес"

Коментар

Всъщност да. Но се вписва в регистъра на населението. Tака, че за горния пост да се чете " вписват в регистъра на населението настоящ адрес - Германия"
                      Последно редактирано от Борислав Ангелов; 31-08-17, 12:40. Причина: Допълнение и разяснение

Коментар

На база това:

някой може ли да дефинира "установили обичайното си пребиваване в Република България"...
                        Може

http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...6L0126&from=BG

По смисъла на настоящата директива „обичайно пребиваване“означава мястото, където дадено лице обикновено живее, тоест повече от 185 дни през календарна година, поради лични или трудови връзки, или ако лицето няма трудови връзки, поради лични връзки, които сочат тясна обвързаност на лицето с мястото,където то живее.Независимо от това, за обичайно пребиваване на лице, чиито трудови връзки са на различно място от личните му връзки и което вследствие на това последователно пребивава на различни места в две или повече държави-членки, се счита мястото, където са личните му връзки, при условие че лицето редовно се връща там.Спазването на последното условие не е необходимо, ако лицето пребивава в дадена държава-членка за изпълнение на задача с определена продължителност. Следването в университет или друго учебно заведение не се счита за смяна на обичайно пребиваване.

...Ако положението на калабак е същото, аз се присъединявам към реването му, в частта за изпращане на СУМПС в друга държава.
                        Без да съм бил свидетел на неговия случай бих изказал предположението, че е изтъкнал пред милиционерите довод от типа "ама ще ме хванете за Х с тая глоба, щото живея в държава Y"
                        Последно редактирано от icos; 31-08-17, 12:57.
                        And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                          Прочетохме ний. Книжките ги събират за глоби, незаплатени в срока за доброволно заплащане. Най-искрено те съветвам в страната от ЕС, където си си избрал да живееш да не забравяш да си плащаш овреме глобите. Няма да ти харесат и техните методи за принудително събиране
                          ДругарЮ, добре, че ми казА ! Ама още по-добре е, че там няма миНиционери, следоватвелно - проблеми никакви (пише ти го професионален шофьор). И друго за 30 лв. кой би си оставил СУМПС в калта ? И друго, аз не плача пред никой, още по-малко бих плакал пред мазохисти. Просто изразих мнение в темата на колега (ако мога така да го нарека), както и доводите за моето мнение. Дори и да е грешно мнението ми, никой от критикарите не ми е подал кора хляб, за да ме ,,направлява,, в мисленето ми, ясно ? Нито тате носи, нито мама меси, всичко което съм постигнал в живота си, е изцяло моя заслуга и на никой друг. Така че, нуждата от критикари как да живея ми е нулева ! Айде със здраве !
                          Сузуки Джимни 1.3, 99г.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Съвсем добре го прочетох. Фактът, че си имал висяща неплатена (кой знае от колко време) глоба говори точно за нежелание да платиш. В момента, в който са те засекли с неплатената глоба, колелата на административната машина са се завъртяли и си минал по пълна програма. Да ти имам икономията от неплатената навреме глоба!
                            Както ти дадох пример, в някои от "некомунистическите кочини" при подобен случай биха могли и да те арестуват на място и да те изправят пред съд.

А що се отнася до това

Явно имаш някакви претенциЙ да си от "най-способните", дето били прогонени в чужбина. Ама пък, от друга страна, ако беше така, сигурно щеше да се сетиш, че едно от нещата, които трябва да се променят, ако искаме нормализиране на условията, е да престанем с хленченето "Ама баш за мен ли тръгнахте да прилагате закона. Я го вижте онзи какво прави!" Щото всичките сме силни на приказки как трябвало да се спазват правила и закони, ама някак все така става, че го искаме само когато касае другите ...
                            1.Би ли посочил, в коя точно държава ще те приберат за 15€ ? 2. Не се имам за умчо !Аз наричам БГ имигрантите прогонени от свинщината, а не избягали ! И друго, до кога ще мълчим с наведени глави ??? Как ще променим държавата, ако мълчим (изключвам приказките в кръчмата)?
                            Сузуки Джимни 1.3, 99г.

Коментар

Съгласен, така и трябва да бъде, но аршина да е еднакъв за всички ! Имам чувството, че не сте прочели добре поста ми, ще се опитам отново да разясня : Проблемът ми е, не че не искам да платя глобата от 30 лв., а че въпреки плащането и оставам без СУМПС за доста дълго време ! ! ! Ще добавя и друго от ,,моят,, случай. Полицаите все още проверяваха документите ми, когато до патрулката спря такси и шофьора (доста разтревожен), без да слиза от колата се провикна, че на около 300м. от нас кола с немска регистрация кара в насрещното движение на магистралата, е баце..., коУегите не помръднаха, седяха си в колата на климатик и не им пукаше... К'во повече да кажа ?
                              Според теб, каква би била правилната реакцията на полицаите от КОЧИНАТА? Да ти върнат СУМПС, и да тръгнат с включени лампи да гонят хипотетичната "кола с немска регистрация" която кара в насрещното?

Ботъм лайн - наиграл си се. Или са те наиграли. По устав. И аз като icos си мисля, че най-вероятно си предложил на полицаите от КОЧИНАТА да те фанат за Х, щото нали ти живееш в У и си над нещата. Нещо ми подсказва, че от тук нататък чинно ще си плащаш глобите наложени ти от полицаите в КОЧИНАТА, вместо да се правиш на приятно разсеян (имам предвид "забравената" глоба от 30 лв). По същия начин по който чинно си плащаш глобите извън КОЧИНАТА, и през ума не ти минава да образуваш изречения на местния, по местоживеене (не те знам къде живееш, не ме и интересува) старшина Страшников.

Пък ако прибирането в КОЧИНАТА ти причинява чак такъв душевен дискомфорт - лично аз ти разрешавам повече да не се прибираш в КОЧИНАТА. Все някак ще се оправим и без твоя неповторим интелектуален и творчески потенциал.

П.С. И по детайлно бих ти отговорил, ама съм в пробация
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

... ясно ?
                                Прекланям се пред способността ти да се разбираш с хората.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X