Първоначално публикуван от Roninn
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Новите ми обувки....моля споделете впечатления и мнения!!!
Свий
X
-
От: Новите ми обувки....моля споделете впечатления и мнения!!!
-
От няколко дена разтъпквам едни ALTBERG Defender Combat.
На кратко за тях - модел за роял арми, изцяло кожен, без хай-тек мембрани, подметка вибрам.
На фона на HAIX-а ( който се явява алтернатива на въпросния алтберг ), тези кубинки изглеждат доста невзрачни. За момента съм с доста разнопосочни впечетления - откъм комфорт още не мога нищо кой знае какво да кажа, понеже не съм ги "разчупил".. но нещата изглеждат обещаващо.
Изработката видимо е на ниво, вложените материали - също, но всякаш една идея по-малко внимание в детайлите спрямо хайкса.
Подметката ( продукт на вибрам ) обаче въобще не е подходяща за градска среда - пързаля на мокро... всякаш е една идея по-твърд каучук от необходимото. Тепърва предстои да ги тествам на хубав офроуд и в по-тежки атмосферни условия.
И естествено, като всяка друга поръчка за роял арми, цветът е лайнян...
Остави коментар:
-
В крайна сметка си взех AKU Grizzly Wide GTX и мисля, поне от пръв поглед и разтъпкването в нас, че по-нищо не отстъпват на Crispi-то, при условие, че ми изпаднаха 100 лв по-евтино.
Реални снимки утре, а реални тестове последният уикенд на октомври - ще гоня прасчовци
Остави коментар:
-
Вторите изглеждат много добре, но точно този вариант пише, че липсва изолация. Може би по - скъпите варианти. Аз лично от доста време се насочих към Харкила и съм много доволен. Има в същият ценови клас и по скъпи. Разгледай и тях.
Остави коментар:
-
Имах чудесни Crispi, но поради лош късмет при съхранението съм ги съсипал и ми предстои покупка на нови ловно/такул/туристически обувки. Въпреки, че съм крайно доволен от криспи-то мислех да експериментирам с нещо ново: https://en.zamberlan.com/product/475...waxed-chestnut . В процеса на търсене попадах и на тези, които като визия ме кефат яко: http://www.danner.com/men/hunt/powderhorn-10-brown.html . И докато за първия производител изскача някакво инфо, то за втория е доста оскъдно... мнения?
Остави коментар:
-
Щом са с текстил са летни .Имам 2 чф кубинки №41 са . Едните са стар модел . Другите са с надпис полиция на езика . При интерес ще се опитам да кача снимки . Цена на чф 60лв
Остави коментар:
-
Направо се чудя как може да си причинявате металните бомбета на краката без да ви се налага? Според мен само на строителни обекти и на места където можеш да си затиснеш краката с нещо има място това неудобно допълнение към обувките.
Остави коментар:
-
Обувката е от модела с текстил отстрани. Тези дни ще направя снимка.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от TTsekov Преглед на мнениеКупих си български кубинки на Здравоход- Габрово мисля че беше...
Ivan - не мога да ги отворя твойте снимки!
Остави коментар:
-
LA SPORTIVA FROST
Не сьм по ревютата пьк и за 3 дни в снега пьлна картинка няма.Има обаче усмивка на лицето - това нещо дьржи на шутове по снежни буци,катерене по преспи,газене в киша и дьлбок сняг,дьрпане на деца из парзалки разни,каране на кола,висене прав час на леда и часове по топли крьчми.
По обясними причина / Калифорнийски / няма как да ги мьча из снега с месеци,но за 3 дни слаби черти не им намерих,женския модел и той така,оплаквания от жената никакви при положение,че си остави удобни,леки и топли UGGs и скочи в тия.
С тьньк чорап става за всичко до около 0 градуса,сьс ски чорапи до минус 10 са кукла,под тая температура не знам,не намерих по-студено.
Препорьчвам еле за малко над 100 долара.
Остави коментар:
-
Купих си български кубинки на Здравоход- Габрово мисля че беше, обувките са много добре изработени, но имат един малък/за мен голям/ проблем- тесни са, и при ходене ми смачкват малкия пръст на стъпалото, което е много неприятно при продължително ходене.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнениеВеднага откликвам на молбата, но ме мързи да се събувам и снимките са накриво
[ATTACH=CONFIG]900355[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]900356[/ATTACH]
Не мога да ги отворя снимките...
Други мнения и от други ползващи за различните видове кубинки?
Не, че съм им голям фен, просто ми се струват много пари 200лв., (за повече да не говорим), за обувки който ще се носят двайсетина дена в годината, предимно в града, на кратки разстояния.
Туристически обувки - мембраната имала 2 години срок на годност? Ако да са и в магазина? За какво даваш една торба пари? Освен ако не смяташ да ги носиш интензивно в преспи при дълги преходи през зимата. Ама тогава тея от 200лв. били калпави, от 800лв. трябвало тогава.
Та така, загледах се в нашенски кубинки. Все пак на село има две педи сняг, не става с половинките.
Остави коментар:
-
Категорично се отказах от всякакви кубинки за ежедневно носене. Единствено за работа на къра, строежи и всякаква кратка употреба... Причини много, но с годинките почнах да се грижа малко повече за краката си. Особено след случая, когато любимата кубинка по никакъв начин не ми помогна да не си счупя на косъм кокалите на петата...
Тази зима бях с тези от снимката. Излезнаха ми около 75 лева. Купих ги от Англия, Screwfix. Най-обикновени бачкаторски обувки, с метално бомбе, масло-химикало-незнак_какво устойчива подметка. Не пише, а и не са, водонепромокаеми, но са "водоотблъскващи", дишащи..
С други думи: на тия пари в Българско си бях заимал миналата година едни ... водещи се "зимни", та даже и "ловджийски". Цяла зима треперех да не се подхлъзна и пребия, умирах от студ и краката ми бяха постоянно мокри... В края на пролетта се разкапаха като че са от вестник....
Тая зима ми бе топло и сухо... и с по-малко хлъзгане по леда... Следи от употреба - никакви... Миризма - слабо доловима, в сравнение с предните описани...
Остави коментар:
-
Веднага откликвам на молбата, но ме мързи да се събувам и снимките са накриво
Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнениеПри покупка на тактически обувки, при всичките модели, които съм мерил, ходилото е много тясно-трябва да се мери...
За тактически моя избор е HAIX...
Най-здрави са френските, най-скъпи(с 300лв над другите) Хаикса.
Аз ползвам обувките, за да ми пазят краката от всичко - пеш, в работата си и на мотора. Не ме интересуват имена и марки, интересува ме да са ми удобни, да си вършат работата и да не спарват много. Тези, които имам, отговарят на изискванията. Ако изкарат само 1 зима, другата няма да си купя същите.
Всъщост Хаикса ми е по-малко удобен от други боти, които имам, включително и работните от 50лв.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнениеПитам, защото точно в малките обяви има няколко модела от тези новите, уж биле армейски, на някой на езика пише POLIZE, на други ПОЛИЦИЯ, подметките са различни, от горе също...а май има и в Стара Загора завод, Ралица нещо...
А пък по форумите има противоречиви/противоположни мнения. Може би попадат на различни изпълнения, за това някой са супер доволни, други казват, че са пълен боклук.
Направи, моля те, една снимка отдолу на подметката!
При покупка на тактически обувки, при всичките модели, които съм мерил, ходилото е много тясно-трябва да се мери...
За тактически моя избор е HAIX...
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Остави коментар: