Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Армейски камуфлаж срещу Гор-тексови якета и панталони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Re: Камуфлажни дрехи армейски се продават

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
    За мен лично чифт кубинки производство преди 1989 година мога дълго и вярно да служат на собственика им през зимата.Аз си пазя едни произведени през 1987 година за разходки в дълбоки снегове, но в планината не бих тръгнал с тях.
    Доста тежички и подбиват краката. Иначе наистина са здрави. Имам едни на 14-годишна възраст и не са мръднали ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Армейски камуфлаж срещу Гор-тексови якета и панталони

Мда, на мен и до ден днешен ми се налага да ги нося и все още не мога да проумея защо трябва да са толкова гадни. При услови, че горе-долу на цената на която се продават може да се купи чифт "Goretex". А, че са здрави-здрави са. Но и краката, които ги носят, трябва да са бая здрави.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Всъщност сравнени с обувка за сняг са леки. Обаче това е единственото положително, което може да се каже. Не пазят добре топлина. Материалът на подметката не е особено подходящ за заледени терени. Нито за камъни между другото, търсено е нещо междинно очевидно. Подбиват краката, което в комбинация със студ е доста опасно. Не пазят глезена от изкълчване. Не бих тръгнал с тях на сериозен зимен преход. Всъщност се сещам за един приятел. Никога не го бях виждал да ги маха тия кубинки, освен, за да слага еспадрилите за скално катерене. Пролет, лято, есен, зима... признава, че са неудобни, ама пуст имидж . Е, като се качихме зимата на Рила най-сетне ги свали, остави в колата и си сложи нормални зимни обувки . На бъзиците отговори, че не иска да губи пръсти...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          Всъщност сравнени с обувка за сняг са леки. ...
          При 1500-1600гр/чифт за съвременна обувка дори и това не е вярно вече.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            Екипировка от еVent има в магазин Намасте (ул. арх. Йордан Миланов, над площад Журналист). За съжаление са твърде леки (тънки и недостатъчно здрави по моите разбирания). Иначе по характеристики (паропропускливост и водозащита) мембраната е No1. Цените също....

Да, магазин "Намасте", познавам собственика му лично - малко встрани от темата, но това е най-добрият ни действуващ алпинист: "Боби Мазохиста", имал съм щастието да катеря със него във свръзка! Там има всичко и всичко е истинско. Доставя "всевъзможни невъзможности" по поръчка. Може и да ограмоти хора, които не са съвсем наясно какво точно искат!
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

+1
              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
              Drag Grand Canyon Daily
              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
              LZ1JYM

Коментар

Аз също доста проучвах пазара и според мен най-доброто е трудно да се каже кое е. Голямо разнообразие и всякакви модели. Но като цяло гамата на MAMMUT най-добре пасва на моите разбирания за цена качество. Напазарувах много нещо оттам и досега каквото съм взел е повече от добро...
                VPetrov.photography

Коментар

MAMMUT е класика Венци!
                  Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                  Drag Grand Canyon Daily
                  Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                  LZ1JYM

Коментар

+1 за Мамут Истина е, че за почти всяко нещо си има различна най-подходяща марка, но на Мамут нещата като чели почти са доста над средното ниво
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Да, магазин "Намасте", познавам собственика му лично - малко встрани от темата, но това е най-добрият ни действуващ алпинист: "Боби Мазохиста", имал съм щастието да катеря със него във свръзка! Там има всичко и всичко е истинско. Доставя "всевъзможни невъзможности" по поръчка. Може и да ограмоти хора, които не са съвсем наясно какво точно искат!
                      Боби ми е приятел... само хубави думи мога да кажа за него. А за стоките, там има екипировка само от водещи производители.
                      LZ1RED

Коментар

Между другото за облекло като съотношение цена/качество може да се хвърли едно око и на българските RedRock. Цените са малко по-ниски от западните, а качеството добро. Поларите като цяло са хубави, а за нещата с мембрана - уиндстопъри и гортексови якета се използва малко странното решение, че различните цветове са с различни по качество мембрани... ама, ако не сте тръгнали на модно ревю та да ви интересуват цветовете и изберете тъмно зелен уиндстопър или червено гортексово яке няма да останете недоволни .

Коментар

-1 за Mammut.

Kато им знам фабриката къде е, никога немога да съм сигурен какво качество продават в България и от коя година модел. За тия пари има по-добри неща.

Коментар

Аз до момента съм купил от Мамут разни неща за около 5000 - 7000лв. Те са единствената фирма например които имат спален чувал като за мен. Всичко до момента надхвърля очакванията ми като качество. Въобще не ме интересува къде им е фабриката важното е какво е качеството което получавам. А и техния представител Ники Леваков който ми е приятел е освен търговец но и преди всичко алпинист и много добре разбира материята. Да не говорим че съм получавал от него безценни съвети при избора...
                            VPetrov.photography

Коментар

Всичко се произвежда в Китай, ако едно нещо не е китайско - значи е менте
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Aaa Ники ли ги внася вече ?!? Отдавна не съм се интересувал. Тогава всичко е ясно - не вярвам да има проблеми.

Едно време се появяваха някакви работи в Стената и аз от там имам впечатления.

davc, нещата на Montagnе (Боби ги внася ) например са Made in UK и мога да ти кажа, че разлика има. Това за мен е уникална фирма, имайки предвид, че съм маниак на тема ултралеки неща.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X