Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Армейски камуфлаж срещу Гор-тексови якета и панталони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Армейски камуфлаж срещу Гор-тексови якета и панталони

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    Като видях, че съм пуснал тема "Армейски камуфлаж срещу Гор-тексови якета " малко се стреснах, ама както и да е

Не прави прибързани заключения. Щом се произвежда от GORE значи има защо. Погледни един от топ моделите на MAMMUT - LHOTSE EXTREM от годин и все още е едно от най-предпочитаните якета от топ алпинисти по цял свят за най-екстремните експедиции...two ply gore-tex...
    Честно да ти кажа, на всичките ми ходения, един топ алпинист не видях с 2пластов, но да не задълбаваме.

За вълната, ясно съм казал, че говоря за пуловера на Баба. За тези фабричните, много ясно, че са добри - и аз имам такова термобельо и ръкавици.

Коментар

Понеже гледам,че определено съществува интерес, да направя едно предложение! Защо не направите официална връзка със завода в Казанлък, в края на краищатата това не е спецпродукция със възможно двойно приложение /особено, ако не са с пагони /. Ако евентуално се окаже, че сделка с физическо лице не е възможна, я прекарайте през някоя фирма, а ако и към фирми има изисквания /например за предмет на дейност/, намерете някоя охранителна такава.
      При цена около 150лв и аз съм в бройката заявители!
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Снощи разгледах и почетох това онова. Направи ми впечатление на:

http://www.goremilitary.com , че дори и нормалните якетата които предлат (не защитните костюми) ги дават устойчиви на замърсяване с масла, горива и т.н. Не съм сигурен, че нормалните планинарски якета са такива, но и никъде не видях технически характеристики на военните горе-текс мембрани и с какво са по различни. Със сигурност е жертвана способноста да диша в някаква степен, но това не е толкова съществено при очакваната употреба.

Най-странното е, че можеш съвсем свободно да си купиш такова яке от производителите и цената не е по-висока от планинарските такива. 100% е сигурно, че такова яке взема в предвид всички тези изисквания за които Стефан спомена и е много по-подходящо за нашите цели.

Някой няма ли да си поръча, после всички да му врътнем по едно кръгче?!?

Коментар

Мембраната си е абсолютно същата PTFE със същите спецификации. Въпроса е в материята на която е подложена. Външния плат е този който трябва да осигури физическа защира. Много фирми производители на планинска екипировка произвеждат и такива дрехи (например английската Berghaus) и продукцията е съвсем свободна, само дето е трудно да си купиш тук...
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
            Съжалявам но аз не знам къде се продава камуфлаж от новите. Съвсем случайно намерих и то само един комплект и даже по-горе питах ако има някой да знае откъде мога да намеря още да ми каже...
            Значи срещу Центъра по хигиена, който се намира на бул.Акад.Иван Евстатиев Гешов /бивш бул.Димитър Несторов/ има едни блокове по дължина на булеварда. В едният от тях има магазин за велосипеди. Някъде зад тях има военен магазин. Там се продават униформи за армията и мисля, че можеше да се пазарува свободно. Давам и един терефон за връзка: 9223734. Надявам се, че е актуален, защото не съм ходил там от миналата година. Дано да съм помогнал.
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Ето идея за камуфлажни дрехи:
              http://www.propper.com/
              http://www.splav.ru/
              В момента имам камуфлаж от Propper и съм доволен. Здрав плат и грамотно ушити.
              Изработката на новия BG камуфлаж въобще не ми харесва. Виждал съм джобове /отвътре/ на наш панталон, ушити от различини парчета плат дори на цвят. Слагат най-обикновени черни копчета, за велкрото да не говорим. А и някак странно ми седи военнен панталон с две басти отпред. :-)))) Страничните джобове за нищо не стават. Лепнати са там ама нямат обем и нищо не може да се сложи в тях. Също така незнам защо шубите трябва да ти стигат малко над коленете. Все си мисля, че трябва да са по-къси. Иначе като разцветка платовете ми харесват, но само това.
              Only after the last tree has been cut down,
              Only after the last river has been poisoned,
              Only after the last fish has been caught,
              Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Съжалявам но аз не знам къде се продава камуфлаж от новите. Съвсем случайно намерих и то само един комплект и даже по-горе питах ако има някой да знае откъде мога да намеря още да ми каже...
                на кирков пазара има един човек ,продава стари и не толкова стари военни неща.От него си взех зимни от новите (сиви)шуба и панталон за 130 лв.Поздрави.

Коментар

До: Re: Армейски камуфлаж срещу Гор-тексови якета и панталони

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
                  Аз тази година минах на предполагаемо най-добрата мембрана в момента - eVent.

Това от България ли си го купувал ? Би ли дал повече инфо от къде може да се купи ?
                  На мен ми предстои смяна на зимния екип с който ходя из планините.

Че старата ми екипировка вече сдава багажа отвсякаде.
                  Особенно едно яке на "прехвалената" марка ДИЕЛ (ако някой си спомня темата ми за водонепропускливия телефон и защо настинах зверски в стара планина... бях с гореспоменатото яке.).
                  Вярно е водо-непропускливо ни навътре ни навън. А се води с някаква си там мембрана производство на 3М.

Интересувам се основно от яке и панталон, ще се ползват за зимно ходене из планините.

Коментар

До: Армейски камуфлаж срещу Гор-тексови якета и панталони

Екипировка от еVent има в магазин Намасте (ул. арх. Йордан Миланов, над площад Журналист). За съжаление са твърде леки (тънки и недостатъчно здрави по моите разбирания). Иначе по характеристики (паропропускливост и водозащита) мембраната е No1. Цените също....
                    Technical Rescue Direct - life lies in courage
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Колегата е дал отговора.

На мен не ми се струват нездрави за планина. Моя комплект тая зима издържа без последици - ски в гъсти гори, катерене по скали, и дори ски падания на висока скорост в пресечен терен.

Отивай и си купувай - разликата с Диела ще бъде, като между Лада и Лексус.

Коментар

Здравейте на всички.От гор -тексови материи ,не отбирам ,ама мога да споря с часове за българските камуфлажи.От стария по арен няма особено ако може да си намерите от тия дето едно време ги даваха на Гранични войски.От новия тип стават само онези които дадаха на 1 и 2 контингент в Ирак ,говоря за жълтите тип''Сахара".Тия зелените са ужас вече две години ги нося отвратителни са ,даже май ще ги махат,ама засега няма пари.Не се лъжете да си ги купувате.Много яко спарват,лепките на джобовете се скапват на първото пране,все едно си облечен в найлонова торба.Някой пак направи далавера на наш гръб тва е истината.За кубинките няма кво да говорим едно време поне бяха здрави ,сегашните за 2 месеца и ги няма.Ама кво да се прави завода в Габрово е на Любен Гоцев ,нали и той трябва да яде човека.Аре със здраве.

Коментар

Първоначално публикуван от efreytora Преглед на мнение
                          Здравейте на всички.От гор -тексови материи ,не отбирам ,ама мога да споря с часове за българските камуфлажи.От стария по арен няма особено ако може да си намерите от тия дето едно време ги даваха на Гранични войски.От новия тип стават само онези които дадаха на 1 и 2 контингент в Ирак ,говоря за жълтите тип''Сахара".Тия зелените са ужас вече две години ги нося отвратителни са ,даже май ще ги махат,ама засега няма пари.Не се лъжете да си ги купувате.Много яко спарват,лепките на джобовете се скапват на първото пране,все едно си облечен в найлонова торба.Някой пак направи далавера на наш гръб тва е истината.За кубинките няма кво да говорим едно време поне бяха здрави ,сегашните за 2 месеца и ги няма.Ама кво да се прави завода в Габрово е на Любен Гоцев ,нали и той трябва да яде човека.Аре със здраве.
                          Колега предполагам че си военен и няма да усповам твоите наблюдения нито съм ти на службата а сигорно не съм ти и на годините.
                          Но аз от както ходя по планините (не че имам чак пък някакъв огормен стаж)все съм с камуфлажни панталони и до сега съм бил страшно доволен от тях до преди 7 месеца бях със стария модел кои ми изкара службата а и три години след това но за съжаление се износи, сега съм го сменил със панталон от новия модел зелен и също съм страшно доволен не ме е спарвал никога удобен ми е и мисля че ще ми служи също толкова време колкото и другия модел,но разбира се тук има една особенност военните са всеки ден с тези дрехи и при тях натоварването съм убеден че е по голяма и за това не карат толкова дълго.
                          ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                          тел.088четири 9едно9 4нула4
                          -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от Дявол Коледа Преглед на мнение
                            Колега предполагам че си военен и няма да усповам твоите наблюдения нито съм ти на службата а сигорно не съм ти и на годините.
                            Но аз от както ходя по планините (не че имам чак пък някакъв огормен стаж)все съм с камуфлажни панталони и до сега съм бил страшно доволен от тях до преди 7 месеца бях със стария модел кои ми изкара службата а и три години след това но за съжаление се износи, сега съм го сменил със панталон от новия модел зелен и също съм страшно доволен не ме е спарвал никога удобен ми е и мисля че ще ми служи също толкова време колкото и другия модел,но разбира се тук има една особенност военните са всеки ден с тези дрехи и при тях натоварването съм убеден че е по голяма и за това не карат толкова дълго.
                            Щом ти харесват носи си ги със здраве,ама аз не бих дал пари за тия боклуци.Един зимен комплект на военния магазин го търгуват за 220лв.Как ги мислят тия цени ? Аре със здраве

Коментар

Първоначално публикуван от efreytora Преглед на мнение
                              Щом ти харесват носи си ги със здраве,ама аз не бих дал пари за тия боклуци.Един зимен комплект на военния магазин го търгуват за 220лв.Как ги мислят тия цени ? Аре със здраве
                              Mоите са ми подарък но ако някои иска бях пуснал обява за комп-лект за 150 лева.
                              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                              тел.088четири 9едно9 4нула4
                              -------------------------------------------------------

Коментар

До: Re: Камуфлажни дрехи армейски се продават

Кубинките определено не стават за нищо, за съвършено нищо. Който твърди че може да ходи в планината с кубинки да дойде да покаже. И Стефане не ми излизай с номера за военните, те имат достатъчно оплаквания от кубинките и аз ги знам от първа ръка....
                                В армията бях 12 години.2 като войник и 10 на кадрова военна служба та ето едно мнение от 1-ва ръка.
                                От кубинките има много какво да се желае, но според мен няма всесезонна обувка и за лято и за зима.По тази точка в другите армии има много добри решения.
                                В Ирак колеги се шегуваха .....сложи един неразговорлив арабин в нашенски кубинки (говоря за класическите,а не за тези които се носеха там) и го накарай да потича 1-2 километра па да видим после дали няма да ще да говори.
                                За мен лично чифт кубинки производство преди 1989 година мога дълго и вярно да служат на собственика им през зимата.Аз си пазя едни произведени през 1987 година за разходки в дълбоки снегове, но в планината не бих тръгнал с тях.
                                Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X