Първоначално публикуван от siem
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Котлон на течно гориво
Свий
X
-
Коментар
-
Да, фунийка си е направо задължително да има, щото за пълнене на резервоара без нея е кофти. Олива се всичко и не е ок. Такава оригинална обаче за първи път виждам в комплект. Иначе на мойте котлончета съм сложил по една метална от тези с които се пълнят металните манерки за алкохол..
-
Да, разбира се. Иначе съм виждал по клипчета разни как нагряват разни капачки от бутилки, туби и т.н. и после с избутване с нещо подходящо остро се формоват чучури, фунийки и тем подобни, хаха бързи смели сръчни.
-
-
Ето го резултата... Песъкоструй и е тази боя https://bauhaus.bg/termoustoychiva-b...ch_id=28293890 2-3 ръце.
С песъкуструя се прецаках. Не знам какво бяха правили с тенекията, но я върнаха разкривена и естествено не можеше да се затвори като хората. Доста си поиграх за да я пооправя. Сега се затваря, но не е както беше. Съжалявам! Трябваше сам да сваля старата боя с някаква химия и да разкарам ръждата...
Боята не знам колко ще държи, защото до момента не съм ползвал/палил котлончето. Иначе изглежда здрава...
Ключето е оксидирано.
Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
- 2 likes
Коментар
-
И от мен нещо по темата:
Изводи:
1. Кранчето е добре да се затвори преди подгряването със спирт
2. Канчето, идващо с котлона е достатъчно за инстантни спагети
3. На незагрял котлон, водата кипва два пъти по-бавно.
4. На загрял - за 350 ml кипват за малко над 5 минути при умерен вятър и студено, влажно време.
5. Svea123R става и да си стоплиш консервата. За истинско готвене - по-скоро не.
6. Пълен до чертата резервоар свършва за около 40 минути.Последно редактирано от ezhko; 08-10-25, 13:08.
- 1 like
Коментар
-
Готино котлонче!
Първа точка е валидна за всички котлони на течно гориво+петромаксите. Когато трябва да се подгрява нещото, няма как кранчето да е отворено...
Много жега му даваш на емайлираното канче.Мисля, че може да се понамали.
Според мен си става и за готвене, стига последното да не е за рота войници. С очите си съм виждал как на един ПТ-1 се изпържи цял калкан, а рибата и компанията не бяха малки...
-
Пърженето не е готвенеНито пък рецептите от тук: https://chitanka.info/book/3046-gotv...kniga-za-myzhe
За яхния с картофи от сурови зеленчуци 40 минути са на кантар да стигнат.
Иначе за жегата на канчето си прав, но исках пътьом да проверя и за колко минути на макс ще свърши пълен резервоар.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар