Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оцеляването и Семейството.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оцеляването и Семейството.

Защитата ще я има през цялото време, докато не се установи някаква обществена структура. Но, просто след първия месец няма да има какво да придобиеш с оръжие, а това което си придобил, ще свърши рано или късно. Т.е. до края на първия месец, освен оръжие ще трябва да хванеш и мотика (или тесла, или керпеден - от каквото разбираш и се търси). Как ще ги държиш двете - ами то затова най-малката единица за оцеляване е семейството.

Коментар

Според мен защита ако си се устроил където трябва ще е след 1-2 месеца. До тогава ще се мародерства само по големите градове и тн.. Ако си бил готов и си имаш място закътано ще си доста по подготвен. Сиреч ще имаш складирани припаси и прочие. И ще имаш достатъчно време да се подготвиш за райдовете, които ще са неизбежни.. и да определено 1 семейство е малко ..
      Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
      A POS
      0885600200
      За момента пасажер

Коментар

Като чета тази тема, се изкушавам да ви препоръчам две книги, които се занимават точно с дългосрочното оцеляване на семейството или организираната група при тотален срив на обществото. Те са рекламирани и обсъждани във форума, но ако случайно са ви убягнали, мисля, че ще бъдат доста интересни на част от хората, писали в тази тема. Едната има характер на наръчник и се казва "Как да оцелеем след края на света такъв, какъвто го познаваме", а другата, "Патриоти", под формата на роман представя в изключителни детайли няколко години от живота на група приятели, подготвили се за оцеляване в случай на мащабен срив - от подготовката им през няколко години абсолютно автономен живот до постепенното възстановяване на обществото. Авторът се казва Джеймс Уесли Роулс. Според него, между другото (колкото и лично аз да се бунтувам срещу това ), оръжията биха били едно от най-най-важните условия за оцеляване при какъвто и да било по-мащабен катаклизъм. И в двете книги доста подробно са описани необходимите припаси, умения, необходимостта от ясни планове за различни ситуации и предварителното им проиграване и пр. Надявам се, че не правя неправомерна реклама.

Коментар

Не се бунтувай срещу оръжията .. както казваше дядо ми .. те са "нужното зло" има си смисъл от тях. Най вече да пазиш близките си. Тъпото е че тук в България много малко хора имат достъп до оръжия.. не е като зад океана да имаш каквото си искаш и колкото си искаш. .. а за книгите на Г-н Роулс
          A POS
          0885600200
          За момента пасажер

Коментар

Eто така мога да оцелявам със семейството си за неопределено време/само щерката е неприспособима там/Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2556.jpg
Прегледи:3
Размер:220.4 КБ
ID:5392202Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2805.jpg
Прегледи:2
Размер:310.8 КБ
ID:5392203Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2813.jpg
Размер:279.8 КБ
ID:5392204Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2827.jpg
Прегледи:1
Размер:285.0 КБ
ID:5392205Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2840.jpg
Размер:183.7 КБ
ID:5392206Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2861.jpg
Размер:308.1 КБ
ID:5392207Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2863.jpg
Размер:237.9 КБ
ID:5392208Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2865.jpg
Размер:293.5 КБ
ID:5392209Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2866.jpg
Размер:289.8 КБ
ID:5392210Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2870.jpg
Размер:286.0 КБ
ID:5392211Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2872.jpg
Размер:228.9 КБ
ID:5392212Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2873.jpg
Размер:232.5 КБ
ID:5392213Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2876.jpg
Размер:195.6 КБ
ID:5392214Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2877.jpg
Размер:194.0 КБ
ID:5392215Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2878.jpg
Размер:193.8 КБ
ID:5392216Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2879.jpg
Размер:270.3 КБ
ID:5392217Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2904.jpg
Размер:290.2 КБ
ID:5392218Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2906.jpg
Размер:323.6 КБ
ID:5392219Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2907.jpg
Размер:318.8 КБ
ID:5392220Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2921.jpg
Размер:301.4 КБ
ID:5392221Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2948.jpg
Размер:325.1 КБ
ID:5392222Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2949.jpg
Размер:322.8 КБ
ID:5392223Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2950.jpg
Размер:222.1 КБ
ID:5392224Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2951.jpg
Размер:233.8 КБ
ID:5392225Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2953.jpg
Размер:279.1 КБ
ID:5392226Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2954.jpg
Размер:178.9 КБ
ID:5392227Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2956.jpg
Размер:299.1 КБ
ID:5392228Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2959.jpg
Размер:218.6 КБ
ID:5392229Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2969.jpg
Размер:223.8 КБ
ID:5392230Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2970.jpg
Размер:233.1 КБ
ID:5392231Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2971.jpg
Размер:310.1 КБ
ID:5392232Натиснете снимката за да я уголемите

Име:101_2989.jpg
Размер:248.0 КБ
ID:5392233 ,независимо от сезона в планината, там се чувствам като у дома ,когато човек е подготвен и познава природата и има респект от нея,няма проблеми!Това е на 1200м.,а можеме и на по-високо,там при 40гр.на слънце ,на сянка е студ,а водата е ледена,но става за къпане,ако ти стиска!Там където мечките слизат по дно,казват старците!Има и много природни продукти за консумация,а реката е пълна с раци и риба,но ги оставяме на мира при положение,че има яки запаси от всичко инай вече скара!Абе ако има прераждания сигурно съм бил Индианец!
            Последно редактирано от faster; 19-07-12, 19:13.
            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Не си човек честно ! .. Бива ли такива снимки да качиш . .. Днес сутринта наще тръгнаха за 1 месец горе на Беглика ... а аз съм закотвен тук да бачкам и май само морето (зарад жената и детето) ще видя тази година.. Иначе това което казваш за планината ... се едно от моята уста е излязло. Ето така искам да си прекарвам времето ..

П.с Това в на малкия ръчичките еърсофтче ли е
              A POS
              0885600200
              За момента пасажер

Коментар

Какво му трябва на човек...Така се оцелява приятно
                По темата семейството не е достатъчно да оцелее при размирици , дори ако таткото е Рамбо , мама е Никита ,а децата са костенурките нинджа .
                Първо в такава ситуация всеки гледа да се саморазправи със този на който има зъб, а реши ли някой да те убие ,дори да си най големия ербапин ще успее.В организирана група с лидер все пак има някакви правила.
                Второ ,държавата/до колкото е останала/ в такива ситуации се явява най-голямата заплаха. Тя впряга целия си останал ресурс да издири и конфискува всичко ценно от населението-храна , горива и т.н. , за да може да го преразпределя както на нея и се иска и най вече да изхранва репресивния си апарат ,за да да и е верен и така да запази властта си.Обикновено полевите началници имат власт да наказват хората които крият провизии по техен си начин
                Трето организирани банди там е ясно и трудно ще ги спрат 2-3 души , а дори и потенциално атакуваните да са повече и по -въоръжени и подготвени , ако няма денонощно хора на пост ще бъдат изклани докато спят.
                Не е като да не се е случвало никога по тия земи, а някога си е било ежедневие.

Коментар

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение

Темичката е с цела да видим наистина само един член на семейството ли е готов да оцелява или цялото семейсто са едно готово звено
                  Да оцелява от какво?

Ядрен катаклизъм,земетресение,наводнение,пожар.

п.п. не се заяждам,но мисля,че е важно да се уточни.
                  0осем9осем7шест0осем7едно
                  Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                    Да оцелява от какво?

Ядрен катаклизъм,земетресение,наводнение,пожар.

п.п. не се заяждам,но мисля,че е важно да се уточни.
                    Съгласен съм колега мой пропуск че не го уточних. Нека сложим от тук нататък като ситуация... примерно хайде ще използваме ситуация от една хубава книга " Няма ток и нищо не работи" С две думи нищо не работи. Няма магазини, няма вода, няма канализация, няма производство, бе просто няма ток . Мисля че това общо взето събира на едно място.. Ядрен катаклизъм, земетресение, пожари и прочие.
                    A POS
                    0885600200
                    За момента пасажер

Коментар

При ядрен катаклизъм няма ли бункер,оцеляването е трудно,е зависи на какво разстояние си от епицентъра.
                      А не знам, дали от тук пишещите,някой има ресурса да построи,бункер за яхбз.
                      Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                        При ядрен катаклизъм няма ли бункер,оцеляването е трудно,е зависи на какво разстояние си от епицентъра.
                        А не знам, дали от тук пишещите,някой има ресурса да построи,бункер за яхбз.
                        Не е задължително да имаш адски много средства за да направиш бункер... Просто гама лъчите си имат некви граници пред които не минават. 80 см. бетон. 30 см. стомана. 10 метра земя, еди си колко метра вода .. и тн.. скъпо е въздухоподаващото и светлината но дай да минем на темата с "Няма ток , сичко се прецака"
                        A POS
                        0885600200
                        За момента пасажер

Коментар

Също и какво да оцелява.
                          За да оцелее човечеството, най-малката единица е семейство и то в детеродна възраст. (Пардон! Не трябва да е гей-семейство ) Е, ще има някакво кръвосмешение, но ще има и човеци.
                          За да оцелее, в навалицата, отделен "екземпляр" наистина трябва да бъде най-малкото Рамбо (щото ще има много кандидатрамбовци) и то подходящо въоръжен.
                          При всякакви други варианти за временно оцеляване, (докато са подобрят условията) един автомобил с достатъчно гориво и елементарна "бойна готовност", съответно изнасяне от големия град, би трябвало да е достатъчно.
                          Темата, с такова заглавие, предполага друго развитие, но...Чукчи писатели.
                          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Когато си ходя на село за един ден,дори не слагам бушоните!
                            Тъй,че на село,бих оцелял и без ток.В апартамента ще ми е доста по-трудно, да не кажа невъзможно.
                            Миро

Коментар

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
                              ... но дай да минем на темата с "Няма ток , сичко се прецака"
                              Е?

Аз така съм израстнал, на газена лампа и обществена баня веднъж в седмицата И с готварска печка на твърдо гориво. Знам как да почистя "шишето" на лампата, мога да запаля печката, мога да си хвана гълъб и да го сготвя, но не знам как да оцелея(че и семейството ми) във взривен автобус на летище. Някакви идеи?

Коментар

Емм то няма развитие кой знае колко. като гледам си пишем едни и същи хора Ето още въпроси тогава.

Докато "оцелявате" получавате кофти прорезна рана шанса да умрете от кръвозагуба е голям но можете и сам да се оправите (превържете, и тн.) Вашата половинка ще има ли хладнокръвието и силите да ви тампонира да стегне раната, и после евентуално да ви зашие ?

От сега мога да кажа че моята жена .. колкото и да е назад с оцеляването .. с малко помощ от моя страна какво и как да прави. няма да се шокира много много и мисля че ще ме позакърпи
                                A POS
                                0885600200
                                За момента пасажер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X