От: Оцеляването и Семейството.
Защитата ще я има през цялото време, докато не се установи някаква обществена структура. Но, просто след първия месец няма да има какво да придобиеш с оръжие, а това което си придобил, ще свърши рано или късно. Т.е. до края на първия месец, освен оръжие ще трябва да хванеш и мотика (или тесла, или керпеден - от каквото разбираш и се търси). Как ще ги държиш двете - ами то затова най-малката единица за оцеляване е семейството.
Защитата ще я има през цялото време, докато не се установи някаква обществена структура. Но, просто след първия месец няма да има какво да придобиеш с оръжие, а това което си придобил, ще свърши рано или късно. Т.е. до края на първия месец, освен оръжие ще трябва да хванеш и мотика (или тесла, или керпеден - от каквото разбираш и се търси). Как ще ги държиш двете - ами то затова най-малката единица за оцеляване е семейството.
), оръжията биха били едно от най-най-важните условия за оцеляване при какъвто и да било по-мащабен катаклизъм. И в двете книги доста подробно са описани необходимите припаси, умения, необходимостта от ясни планове за различни ситуации и предварителното им проиграване и пр. Надявам се, че не правя неправомерна реклама.
но дай да минем на темата с "Няма ток , сичко се прецака"
И с готварска печка на твърдо гориво. Знам как да почистя "шишето" на лампата, мога да запаля печката, мога да си хвана гълъб и да го сготвя, но не знам как да оцелея(че и семейството ми) във взривен автобус на летище. Някакви идеи
Коментар