Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оцеляването и Семейството.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оцеляването и Семейството.

Mad Dog, интересно ми е как е направена тази статистика (всъщност не е и статистика) не че не изглежда правдоподобна.
    О899 2б2 1З2

Коментар

Уфф ... лесна е Вашата!

У дОма ядове почти нЕма, жената ме знае че съм улав и почти винаги ме слуша. Има подготвени сакове, провизии които влизат в действие за секунди. На няколко места имам резервно гориво за жипки, лодки, резачки и т.н.
      Големия ми яд в момента е едната "кака" която не може да повярва, че тока понякога спира, дори днес ми звъни и реве като мечка, че видиш ли ... от три дена нямали вода ..... а, на сто метра от тях има три естественни извора. Града няма да го посочвам ... сетихте се вече ....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Тате .. това което даваш като проценти е при пандемониумче ми се чини .. И то при положение, че си останеш в града и децата лепнат бациля. При нещо от рода на глобален катаклизъм и ако си имаш убежище мисля че % ще са други. При директно попадение на голямата берта ... мисля много малък % въобще ще оцелеят ако няма предварително ифно и отново ако нямаш бункер и тн..
        Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
        A POS
        0885600200
        За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
          Mad Dog, интересно ми е как е направена тази статистика (всъщност не е и статистика) не че не изглежда правдоподобна.
          Много простичко- математическият модел на оцеляеваемоста в Африка/Азия без да им трябва катаклизъм. И с уговорката, че са с две идеи по-пригодени към оцеляването в естествена среда (да се чете естествен имунитет) от деца расли "в саксия". естественият имунитет на градското население от континентална Европа е близък или равен на нулевия. Дори да приемем че живееш "сред природата" сме адски неустойчиви на повечето инфекции които там си съществуват. Да не говорим за автоматичното отиване на личната хигиена към нулеви нива и почти задължителното системно недохранване.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
            Даже по земетресенията едвам успях да я изкарам от апартамента
            Това какво общо има с оцеляването при земетресение? Според мен си е по-сигурният начин да НЕ оцелееш. Под вратите е малко по-добре, ако са правени както трябва, а под трегерите е най-сигурно. Само трябва да ги знаеш къде са.
            Ако блока започне да пада няма значение, че се опитваш да избягаш-стълбището ще се срути заедно със всичко друго. А след като блока не е паднал, и не си успял да избягаш-по-добре си легни и си доспи, ако адреналина позволява де. Все се чудя на хората които изкарват нощта след земетресението пред блока.

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            80% от куфарите до три годишна възраст са разход до десетата седмица. От тези до 6 години- 50% до петнайстата, около 8 та година шансовете се подобряват на 70% за оцеляване.
            Нали не искаш да кажеш, че ако децата ни са малки да ги изоставим та да не ни пречат?..
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              ...ами смених си жената. ... Сега се упражняваме с УАЗ.
              Ти си в състояние на опасен рецидив със съветските неща
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Кольо- не искам изобщо да кажа такова нещо. Просто казвам статистиката. Заедно с това че едно дете за да бъде здраво трябва да дъвче използвани автобусни билети и да рови по устите на кучетата а не да се бърше с повод и без повод с антибактериални кърпички.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Това какво общо има с оцеляването при земетресение? Според мен си е по-сигурният начин да НЕ оцелееш. Под вратите е малко по-добре, ако са правени както трябва, а под трегерите е най-сигурно. Само трябва да ги знаеш къде са.
                  Всъщност според един чичко дето е обикалял всички големи земетресения последното десетилетие по света сме били в голяма заблуда за трегерите и вратите... Оказва се че има нещо наречено "триъгълник на живота" и се образува до легла маси и прочие.. трябва да се разровя да открия какво беше описвал.
                  Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                  A POS
                  0885600200
                  За момента пасажер

Коментар

Аз лично ползвам четириногия сеизмограф. Т.е. отивам където е той.
                    По отношение на оцеляването след глобален катаклизъм шансовете на отделно семейство да го преживее са драстично по малки от шансовете на група до 100 човека оттеглила се примерно в малко планинско селце. Говорим примерно. Чел съм цели "фермани" по темата (в момента не ми се рови къде) какъв е оптималния състав на подобна група и кои са виталните и членове.... Мисля че бяха четири основните- Лидер , Войник , Механик и Лечител.
                    Последно редактирано от Mad Dog; 17-07-12, 23:49.

Коментар

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
                      ....Оказва се че има нещо наречено "триъгълник на живота" и се образува до легла маси и прочие.. трябва да се разровя да открия какво беше описвал.
                      Интересно ще е намери го.
                      Той rumbata май го е чел. Има кози крак под дъбовата си маса
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...28#post1856528
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Цялата подготовка върши работа до някакво ниво на бедствието. Оттам нататък трябва да се действа на подсъзнателно ниво. Помага тренировка за "назаинтересованост". Но това е висше психическо състояние.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ок - аз самият имам подготвена раница осигуряваща ми "оцеляването" за около пет дни. След това? Говорим за глобален катаклизъм....

Коментар

Аз лично ползвам четириногия сеизмограф. Т.е. отивам където е той.
                            По моя сеизмограф.... в тоалетната. Май е прав.

По отношение на оцеляването след глобален катаклизъм шансовете на отделно семейство да го преживее са драстично по малки от шансовете на група до 100 човека оттеглила се примерно в малко планинско селце. Говорим примерно. Чел съм цели "фермани" по темата (в момента не ми се рови къде) какъв е оптималния състав на подобна група и кои са виталните и членове.... Мисля че бяха четири основните- Лидер , Войник , Механик и Лечител.
                            Това го намирам за много логично. И може би част от подготовката за оцеляване да е насочена именно към събиране на предварително създадена общност.
                            О899 2б2 1З2

Коментар

В разработката, където съм го чел се правеше сравнение между оцеляването на лодка с корабокрушенци и първите колонии в Америка. Групата "до 100 човека" е определена на базата на епидемиологични фактори, както и възможността за изхранване от относително малък ареал. Какъвто и да е пандемониума - надали връщането към лов и събирателство е ключа към оцеляването, по скоро ще е към земеделие и скотовъдство. И хайде да погледнем реалистично- надали всички материални блага (машини основно) просто ще изчезнат. Правен е модел според който на третата година от "усядането" общността е преминала успешно на лечение с билки, изхранва се , и дори има електрическа енергия. Не трябва да се забравя, че с изчезването дори на позната ни цивилизация, натрупаните от нея знания и умения няма да изчезнат. Във връзка с това "живота на индианците" е слабо вероятна алтернатива на колективното оцеляване.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Цялата подготовка върши работа до някакво ниво на бедствието. Оттам нататък трябва да се действа на подсъзнателно ниво. Помага тренировка за "назаинтересованост". Но това е висше психическо състояние.
                                Не знам какво се влага в термина "назаинтересованост" и колко е висше психическо състояние, но ми звучи като форма на съществуване на организма. Което мен не ме устройва.
                                Интересуваме живот като индивид сред себеподобни.
                                О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X