От: Полеви игри
Хора без работа

....
Хора без работа
Пишейки описанието на терена, явно съм имал нещо предвид и то явно не е около Сливница, а едно място на около 1600 м. надморска височина, където има и гъби, и риба и горски плодове (стига да не се юрнем април-май, както предлагат някои, а два месеца по-късно). Събираческите племена вярно навъртат километраж ама къде..?! В австралийския буш, в Калахари или в амазонската джунгла (за последните съм виждал как просто мръдват 500-600 метра на вътре в гората и застрелват първата мернала им се маймуна, примерно)!?! Правиш ли разлика между това да живееш някъде със сравнително голяма група хора за дълъг период от време (нормално е да се изчерпа ресурса и да се налагат все по-дълги преходи) и да се отиде някъде за 2-3 дена - където има необходимите условия за провеждане на замисленото мероприятие..?! Няма проблем - може и аз да съм краен в представите си, ама и не ми се вързва да отида и да дам едни 1000 лева за екипировка и още 50 лева за манджа, за да изкарам 3 дена в гората... Нямам намерение и да влизам в специалните сили, че да се меря с тях и да им покривам нормативите... Аз никога не съм имал претенциите да съм Рамбо или Чък Норис! Това което искам е да мога да бъда полезен на себе си и на околните, а такива възможни ситуации бол! Белите стават винаги когато най-малко ги очакваш! Някой чупи лошо крак в гората или пък пада и си удря главата и няма обхват на телефона, а сте излезли на една елементарна разходка с по един сандвич в джоба - напълно вероятна ситуация... Колко време ще го носиш на гръб и трябва ли въобще да го носиш..?! Как ще се погрижиш за него преди да тръгнеш да търсиш помощ, която може да е на половин час път, а може и да е на един ден път (в зависимост от условията)... Говоря за такива умения - които биха могли да спасят живота на някого, а и своя собствен! Просто сме свикнали да приемаме прекалено много неща за даденост, а не се замисляме, че можем да ги загубим много лесно и точно когато сме най-малко подготвени за това. Другия момент е, че сме гледали и чели толкова много, че си мислим, че знаем и можем всичко! Някой опитвал ли е да запали огън само с помощта на две парчета дърво и знае ли колко часа отнема това наистина, например..?!! Повярвайте ми - ние сме безпомощни много повече от колкото си мислим...

Следното да се разбира по следният начин: Силно и осезаемо присъствие на финала около хайванчето и яката трапеза. Естествено придвижването до там с жип

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар