Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полеви игри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полеви игри

Хора без работа....
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тонка по-нагоре - там където съм писал за гъби и плодове има едни скоби и в тях пише: според сезона и надморската височина! Пишейки описанието на терена, явно съм имал нещо предвид и то явно не е около Сливница, а едно място на около 1600 м. надморска височина, където има и гъби, и риба и горски плодове (стига да не се юрнем април-май, както предлагат някои, а два месеца по-късно). Събираческите племена вярно навъртат километраж ама къде..?! В австралийския буш, в Калахари или в амазонската джунгла (за последните съм виждал как просто мръдват 500-600 метра на вътре в гората и застрелват първата мернала им се маймуна, примерно)!?! Правиш ли разлика между това да живееш някъде със сравнително голяма група хора за дълъг период от време (нормално е да се изчерпа ресурса и да се налагат все по-дълги преходи) и да се отиде някъде за 2-3 дена - където има необходимите условия за провеждане на замисленото мероприятие..?! Няма проблем - може и аз да съм краен в представите си, ама и не ми се вързва да отида и да дам едни 1000 лева за екипировка и още 50 лева за манджа, за да изкарам 3 дена в гората... Нямам намерение и да влизам в специалните сили, че да се меря с тях и да им покривам нормативите... Аз никога не съм имал претенциите да съм Рамбо или Чък Норис! Това което искам е да мога да бъда полезен на себе си и на околните, а такива възможни ситуации бол! Белите стават винаги когато най-малко ги очакваш! Някой чупи лошо крак в гората или пък пада и си удря главата и няма обхват на телефона, а сте излезли на една елементарна разходка с по един сандвич в джоба - напълно вероятна ситуация... Колко време ще го носиш на гръб и трябва ли въобще да го носиш..?! Как ще се погрижиш за него преди да тръгнеш да търсиш помощ, която може да е на половин час път, а може и да е на един ден път (в зависимост от условията)... Говоря за такива умения - които биха могли да спасят живота на някого, а и своя собствен! Просто сме свикнали да приемаме прекалено много неща за даденост, а не се замисляме, че можем да ги загубим много лесно и точно когато сме най-малко подготвени за това. Другия момент е, че сме гледали и чели толкова много, че си мислим, че знаем и можем всичко! Някой опитвал ли е да запали огън само с помощта на две парчета дърво и знае ли колко часа отнема това наистина, например..?!! Повярвайте ми - ние сме безпомощни много повече от колкото си мислим...

Коментар

За яденето и пиенато разбрахме. А сега нещо за мъже http://adventure-cup.xcosports.com/ . Сори за линка ама той ми попадна прав в гуглето.
        Едит: още едно http://www.redbullxalps.com/
        Последно редактирано от NovemberCharlie; 16-03-12, 08:50.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Ще опитам да запълня малко от свободното си време със следното предложение:

-Избира се маршрут. Участниците се разделят на отбори, да кажем два. Раздават се упътвания във вид на топографски карти и/или GPS. По трасето се скриват/замаскират и обозначават на картата вода и храна, да речем по 0,5л вода за всеки участник на всеки 3км, а храна на всеки 10км в не-големи дози. Около втората хранилка(20тина км) да могат да се намерят помощни материали за построяване на заслон с цел нощуване, като има подходящо место и за огън. С цел атракция на место за храна може да се върже или загради жива кокошка примерно и ...да се снима сеира.(не знам как стои въпроса законово, но да речем за идеята ще се уреди).Накрая който отбор стигне пръв в предварително определена точка намира там и печели едно ЕГНЕ, което може да раздели с победените., логистите и диверсантите.
          -Всички участници могат да носят само нож, дрехи и кибрит(без тоалетна хартия-или листа или да си късат дрехите, комай ще оцеляват) на старта и по една радиостанция на отбор за връзка при спешна нужда. Всички трябва да са видимо в добро здраве.
          -На всеки 2км да речем ще трябва да има поне двама с радиостанции, вода, елементарни медицински материали и да могат да реагират бързо при нужда, да пресрещнат и превържат някой при нужда, не дай си боже да се налага да го изнасят до достъпно за превозно средство място. Тези двойки трябва да отстоят на поне 300-500м от трасето, за да не пречат на играта. Могат да бъдат на палатки.

-Участниците да могат или не да прескачат дадени контролни точки, да речем тия с провизиите да могат, но не всички. Да нямат право да си нападат лагерите. Може да се пуснат 'диверсанти' за атракция , които да крадват например оставен без наблюдение багаж, да снимат. Залавянето на диверсантите да носи откуп във вид на вода или храна или те да се ползват като 'мулета'(за багаж бе, бие к'во си мислите), но да се знае, че в такъв случай ще трябва да ги хранят от малкото храна която имат.
          Туй-то!
          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Мен това горното ме радва... Навит съм!

Коментар

За да сте по-близо до реалността - намалете филмите...
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                Ще опитам да запълня малко от свободното си време със следното предложение:

-Избира се маршрут. Участниците се разделят на отбори, да кажем два. Раздават се упътвания във вид на топографски карти и/или GPS. По трасето се скриват/замаскират и обозначават на картата вода и храна, да речем по 0,5л вода за всеки участник на всеки 3км, а храна на всеки 10км в не-големи дози. Около втората хранилка(20тина км) да могат да се намерят помощни материали за построяване на заслон с цел нощуване, като има подходящо место и за огън. С цел атракция на место за храна може да се върже или загради жива кокошка примерно и ...да се снима сеира.(не знам как стои въпроса законово, но да речем за идеята ще се уреди).Накрая който отбор стигне пръв в предварително определена точка намира там и печели едно ЕГНЕ, което може да раздели с победените., логистите и диверсантите.
                -Всички участници могат да носят само нож, дрехи и кибрит(без тоалетна хартия-или листа или да си късат дрехите, комай ще оцеляват) на старта и по една радиостанция на отбор за връзка при спешна нужда. Всички трябва да са видимо в добро здраве.
                -На всеки 2км да речем ще трябва да има поне двама с радиостанции, вода, елементарни медицински материали и да могат да реагират бързо при нужда, да пресрещнат и превържат някой при нужда, не дай си боже да се налага да го изнасят до достъпно за превозно средство място. Тези двойки трябва да отстоят на поне 300-500м от трасето, за да не пречат на играта. Могат да бъдат на палатки.

-Участниците да могат или не да прескачат дадени контролни точки, да речем тия с провизиите да могат, но не всички. Да нямат право да си нападат лагерите. Може да се пуснат 'диверсанти' за атракция , които да крадват например оставен без наблюдение багаж, да снимат. Залавянето на диверсантите да носи откуп във вид на вода или храна или те да се ползват като 'мулета'(за багаж бе, бие к'во си мислите), но да се знае, че в такъв случай ще трябва да ги хранят от малкото храна която имат.
                Туй-то!
                Преди 12 - 13 години в скаутската организация във Варна това беше стандартно упражнение - едната група поставя маркери и скрива "съкровищата" другата група ги търси, упражнението е свързано и с ориентиране по азимут.
                Има състезателен елемент и е достъпно и за двата пола.

В същност правилата почти се препокриват със спортната дисциплина "ориентиране".
                Няма да е лошо, ако има поканен и някои бивш или настоящ състезател по ориентиране.
                Последно редактирано от Стефан ШОПОВ; 16-03-12, 12:38. Причина: допълнение

Коментар

Моето,предложение е просто ,два дни без никаква храна и без специална екипировка,само един нож,и кибрит.без отбори ,всеки сам,първия ден изминават се 15 км,втория 10км,през пресечена местност.Логиката ми е,че когато се случи беда,не си подготвен със специална екипировка,забравяме,за оръжия,без,компас,гпс,без таблетки за пречистване на водата или други хай,-тек екстри,никакви палатки,всеки може да изкара два дни без храна и на малко ходене.Младите разбира се имат предимство,щото знам как ходех на 30г,и сега на 46г.Но това е живота,поднася ти неща когато не си подготвен.

Коментар

Я каква тема съм проспал.

Що се опитвате да бягате от реалността бе хора. Ето ви готов сценарий о живия живот. "Обърквате" пътя и внезапно се троши МПСто. Естествено че мястото на аварията трябва да се подбере предварително та да е по-трудно. Щото "спасение дебне от всякъде". От там нататък екипировка и храна - такава каквато си носите всеки божи ден по джобовете. Аз например имам в мен сега само едно швейцарско ножленце с около 4 см. острие , пиличка и ножички на него, китайска запалка, и некой лев. За капак съм с чужда кола днес та не знам какво има в жабката /тоест нищо/. Задачата - Да се измъкна жив и да върна колата на човека /тоест да стигна до "репатрак" ..../.

Не е нужно да се измисля кой знае какво излишно. Достатъчно е да се оправим с беда, която може да ни се случи съвсем реално тук и сега без да звъним на 112. Може да се дорежисира до "най-лошия сценарий" /нали и такова снимаше Мечока по едно време/.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

• От: Полеви игри

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                      Що се опитвате да бягате от реалността бе хора. Ето ви готов сценарий о живия живот. "Обърквате" пътя и внезапно се троши МПСто.
                      Макс три часа пеша да най-близкото населено място където и да е в бг. Ако знаеш къде е. Ако не 5 часа по права линия
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Макс три часа пеша да най-близкото населено място където и да е в бг. Ако знаеш къде е. Ако не 5 часа по права линия
                        Значи добавяме за карък "изкълчен крак", кражба на обущата от нагли форумни апаши, или някаква друга тегоба по избор на участника.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                          или някаква друга тегоба по избор на участника.
                          Лигава руса кака по токчета
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Лигава руса кака по токчета
                            Дефинирай "лигава"!
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Разлигавихте темата бе маскари!

Така де и това става. Нали трябва да има елемент на забавление в цялата работа. Тука няма ли любители на кърските приключения? Къде е казано че жипката не може да се строши в най-неподходящия момент - докато се опитваш да кръшнеш? А за пуританите и по сериозните може 9 месечно "бебе" на ръце.
                              0888932647

Коментар

От мен мощна подкрепа за отбор "Черешка" на Гошко-лошко Следното да се разбира по следният начин: Силно и осезаемо присъствие на финала около хайванчето и яката трапеза. Естествено придвижването до там с жип Ако огнената вода е в недостатъчни количества може да ме използвате и за извънредни ситуации

пп. И ако може русата глезена кака / тази дето Търтея я представи само по токчета/ - при нас
                                Последно редактирано от derhunter; 16-03-12, 16:20.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X