Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полеви игри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полеви игри

Ок. проблема с дълъг и тежък преход е, че не всеки е в необходимата форма, а тези които се надценяват пък са още повече! Наистина още в началото намерението ми бе да видим кой какво и колко може и да обменим опит преди всичко! Има много и прости начини нещата да станат истински, но въпроса е дали си струва..?! Веднага давам пример - първия ми взводен (най дивия кашик който съм виждал) имаше един любим номер като искаше да прекара някой, когото е хванал в издънка... Питаше го дали иска 3 денонощия в ареста или да качи някой който си избере провинилия се (обикновено се вързваха и си избираха най-дребния в полезрението им) на гърба си да го пренесе на 50 метра за 5 минути?!. Жертвата безотказно потапяше плувката и тогава следваше изненадата - в кубинките му се слагаха по 1-2 остри камъчета мозайка (имаше няколко километра декоративни алейки общо из района) и шоуто започваше! Та това което предлагаш ти е насочено основно към проверка на физическата издръжливост и нивото на познаване и боравене с екипировката (което не е лошо само по себе си), но оцеляването е преди всичко импровизация на базата на предварително натрупани знания и умения за околната среда( във връзка с примера който дадох - всички в един момент започнаха да се оглеждат дали не са близо до мозаична пътека - учихме се в движение и живота ни стана по-лек)! Прав си, че у нас жив/умрял за два-три дена ще стигнеш до някаква цивилизация, ако ще и само трева да пасеш и кална вода да пиеш, но това не означава, че човек не трябва да знае кое и как (признавам за момент се замислих да те подхлъзна съгласявайки се на твоя вариант и после да ви скрия раниците докато спите още първата вечер и да ви гледам сеира...). Нямам нищо против да е някакъв среден вариант! Номера е да излезем на чист въздух и хем да си раздвижим задниците, хем и мозъците. Убеден съм, че много хора ще се убедят, че не всичко което хвърчи се яде (вкл. и аз) или пък, че вече не са това което са били (вкл. и аз). Основния ми замисъл обаче е - да се престане с това перчене и мерене на кардани и да се проумее, че тук малко или много сме едно, а това няма как да стане докато не се поизпотим и пострадаме заедно... Много бих искал да видя в условия близки до бойните и Стефан, и davc и още един куп хора - с риска да се изложа, но опитал и борил се до края! Всичко друго е разтягане на локуми, братле...

Коментар

Както казах - идеята за лека разходка (8-10 км) по сравнително равен терен, е все пак да проверим носимоста на предвидената екипировка. С риск да се повторя - едно е да свалиш раницата от колата и да я стовариш пред палатката, друго е да я поносиш някой и друг час (заедно с палатката - ако приемем че ще се глезим с палатки).

П.С. За разни екстремии свързани с физическа издръжливост, от сорта на 12 -15 часа препускане по баирите - аз съм пас, че малко на килограми и на физическа форма не го докарвам
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Пичуе,
        То това е добре да стане на етапи.
        Етап едно- контролирана среда.
        Етап две- повече свобода на .... парчетата мозайка.
        Етап -три...ъааа.... айде не Ком-Емине но нещо дву- три дневно и тежко.

Аз знам какво мога и какво не. Не се залъгвам. Не съм бат Рамбо и на бат Рамбо брат му. НО- по отношение на екипировка и планиране имаме изградено ноу хау. Както и по отношение на храна, вода и прочие.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
          Както казах - идеята за лека разходка (8-10 км) по сравнително равен терен, е все пак да проверим носимоста на предвидената екипировка. С риск да се повторя - едно е да свалиш раницата от колата и да я стовариш пред палатката, друго е да я поносиш някой и друг час (заедно с палатката - ако приемем че ще се глезим с палатки).

П.С. За разни екстремии свързани с физическа издръжливост, от сорта на 12 -15 часа препускане по баирите - аз съм пас, че малко на килограми и на физическа форма не го докарвам
          Ко ш каиш за 10 часа на открито на 42 градуса на сянка Маане пеш. След една бутилка литровка Джим Бим предишната вечер? Дали не беше веселба?

Коментар

Аз само минавам от тук и нямам никакво намерение да участвам.
            Защо не планирате последната част на "полевата игра" (или както там го наричате самобичуването в кашимерията) да завършва на някой плаж?
            There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
            No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
              Аз само минавам от тук и нямам никакво намерение да участвам.
              Защо не планирате последната част на "полевата игра" (или както там го наричате самобичуването в кашимерията) да завършва на някой плаж?
              Ахахахахахахахахахаха..... спечели ме.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                Ко ш каиш за 10 часа на открито на 42 градуса на сянка Маане пеш. След една бутилка литровка Джим Бим предишната вечер? Дали не беше веселба?
                Аз казвам твърдо не Още ми е пресен спомена за едно лятно качване на х. Левски (иначе приятен преход) след бутилка от чичо Джак. Някъде около Стисни-магаре вече бях синьо-зелен на цвят, единствено дамското присъствие в групата ме спря да припадна и да повърна едновременно. Или може би - първо да повърна и после да припадна. Тъжна история. За съжаление някои хора са доста злопаметни и още ме подиграват

Коментар

Хмм четох, четох. За голямо "мерене" става въпрос.
                  8-10км - ден? Сериозно ли си говорим за оцеляване? Смисъл ... съжалявам, ама е смешно. Пък и "равно" ...
                  Става въпрос за издръжливост или за това, как ще преживееш без храна, вода и въобще удобства?

Стария го е предложил - хъшовската.

3 дена - ~30км = оцеляване. Грешна е формулата нещо.

п.п. Обиколка на Витоша 100км скороходци - ~ 20ч.

Чиърс.

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                    Хмм четох, четох. За голямо "мерене" става въпрос.
                    8-10км - ден? Сериозно ли си говорим за оцеляване? Смисъл ... съжалявам, ама е смешно. Пък и "равно" ...
                    Става въпрос за издръжливост или за това, как ще преживееш без храна, вода и въобще удобства?

Стария го е предложил - хъшовската.

3 дена - ~30км = оцеляване. Грешна е формулата нещо.

п.п. Обиколка на Витоша 100км скороходци - ~ 20ч.

Чиърс.
                    Ахахаха...
                    Или 120 км в Родопите за три дни- стандарта на родното специални сили. Проблема да кажем е следния. Да чудесно ще е да се постигнат тия резултати. Но за първо излизане не е реалистично.

Коментар

Мисля че бъркаме формулировките - аз за оцеляване не съм се записвал.

А що касае рекордите - доколкото съм наясно рекорда на Ком - Емине е някъде около седмица, поставен е от двама чехи. Тънкия момент е, че са препускали по пътеките по шорти и потници, с осигурена група за поддръжка по хижите и т.н. Та рекорди всякакви. Аз рекорди не искам да поставям, искам да си изкарам приятно и да науча нещо полезно. Ако целта на мероприятието е да поставяме рекорди на Гинес - аз ще съм от зяпачите.

Коментар

Вижте сега.....Пак почнахме с карданите...
                        Идеята е много креативна. Нека да се държим към нея. Да направим едно излизане за примерно две нощи на лагер. Колко от хората не са спали на лагер в последните три години?
                        Давайте да мисилим нещо реално а не да си обясняваме как хората до луната стигнаха а тука на асфалта дупките са му повече от пътя. За това предложих Сливница - щото е дет се вика контролирана среда. Пък и Стария ще помага ако се наложи. Ше направавим това онова- биваци -миваци, ориентиране. Полза ще има- за всички.

Коментар

Практиката при такива игрички показва че по голяма група от четири човека се превръща в пълна какафония.Аз жена дете и куче се превръща в тягостна организациона задача.Повечето време се тича по странични проблемчета и се губи ефекта от първоначално замисленото занятие.С интерес ще следя темата и докъде ще я докарате при реално излизане на терен.

Коментар

Аз за последно спах на лагер миналия Октомври на Странджа - на земята в една беседка, леко забулена от найлони. Даже някой се опита да ме подпали Аз съм третия от ляво надясно:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:strandja-15-17-10-2011-016.jpg
Прегледи:1
Размер:64.6 КБ
ID:5355648

Идеята за Сливница си струва (поне на мен ми е наблизо) - давай дати и програма.

Коментар

Марто, само една лека вметка. НА НАТРОВЕН С ГЪБИ СЕ ДАВА МАКСИМАЛНО ГЪСТ РАЗТВОР СОЛЕНА ВОДА. Активен въглен почти не върши работа. Това да не стават грешки.

Калине, не разчитай на Стария. Ако занятието е на Сливница, само докато се ориентирате накъде да поемете той вероятно ще опразва някоя и друга многолитрова бира в Пирот. Вервай ми!!! Видял съм го с очите си!!!
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Хънтърчепреувеличаваш скромните възможности на един любител гъбар

Виж за бирата накрая може да се състезаваме с тежката категория

И какво е това преход след бутилка твърдоверно е трябвало Вятърко да повърнеш и припаднеш отгореТа да ти е за урок;след напиване с твърд алкохол следващия ден се пие бира цял ден докато се оправиш а не се лута из баирите.

И Марто малко бъркаш с търсене и намирането на храна около бивака.Не забравяй че племената които се изхранват с лов и събирачество изминават на ден огромни растояния за да намерят нещо за ядене.И то в девствени територии а не нашата опоскана гора.
                                Какво може да намериш тука;гъби ядливи я има я нема.В малките рекички риба почти няма а в големите и язовирите може и да не кълве една седмицаВ началото на лятото няма и никакви плодове

Така че какво да си носиш за три дена и да не е много тежко;два хлеба парче сланина три големи глави лук(нали нема да се целиваме)десетина варени яйца.Две парчета суджук домашен в джобаи шише кило и половина вода.Може за първия ден и една биричка пластмасова

И остава да кажеш какво ше правиме по цел ден ако няма поне 20тина километра преходчета така ше си ядеме залудо яденето из гората разхождайки се на чист въздух.

Поздрави и трябва избистряне на концепцията
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X