Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полеви игри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полеви игри

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
    Това е бая интересно..Да се заформи нещо, като надпреварка..По 3ма в отбор, хвърлени в планината, на случаен принцип...Без да се напуска дадената област(че вземе някой да се изгуби...)Пък ако искаш Лагер прави, ако искаш спи на земята...Ако е през лятото, може и аз да се намеся с едно отборче....Но поясни малко какво точно имаш в предвид
    Според теб колко човека от форума са в състояние да оцелеят в планината през зимата цели 3 дни без покрив над главата и без един багажник ядене и пиене..?!! Естествено, че говорим за лятото, а какво имам предвид съм написал по-горе... Ако ви е интересно - давайте идеи как да го направим..?!!

Коментар

Нещо като 'Сървайвър' в България....?
      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Според теб колко човека от форума са в състояние да оцелеят в планината през зимата цели 3 дни без покрив над главата и без един багажник ядене и пиене..?!! Естествено, че говорим за лятото, а какво имам предвид съм написал по-горе... Ако ви е интересно - давайте идеи как да го направим..?!!
        Че кой каза за зимата??
        Естествено, че е за лятото, сега планината(Рила, примерно) не е проходима, с какъвто и джип да си, срещо 3-4 метра и то рохкав сняг(на няколко пласта, тук замръзнал, там нагрят повечко от слънцето и потъваш, като в басейн, това при 2 000 НДВ/метра)...Само Рат-Трак, оправя..
        Аз имам идея, но ще ви се стори малко тъпа..
        Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
        Нещо като 'Сървайвър' в България....?
        Не точно, но е подобно..Без състезания...Поне това е мойта идея..
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Много филми гледате Ама лошо няма де - ще е интересно.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            Много филми гледате Ама лошо няма де - ще е интересно.
            Именно това е причината...

Да нахвърлям някои щрихи:

Локация: Избираме място достатъчно отдалечено от населен пункт, че да не може да се измине пеш за един ден и в двете посоки. В условията на силно пресечен терен са достатъчни и 30 км. отдалеченост. В радиус 5 км. по права линия е добре да има източник на питейна вода и водоем с условия за риболов (като условия разбирай - да има риба). Дивеча така или иначе ще ни е усетил и ще се изнесъл така, че много ме съмнява някой да успее да убие или хване нещо на сушата... Затова няма да поставяме дивеча като изискване към условията на терена. Добре е да има път който да достига до мястото или максимално близо по две причини: - При злополука и невъзможност за оказването на адекватна медицинска помощ на място, пострадалия да може бързо да се транспортира (в рамките на 1 час) до населен пункт, където може да му се окаже такава! - При провал на упражнението (който е почти на 100% сигурен) да може да се купи нещо за ядене, пиене и пушене. В планините ни навсякъде растат ядливи гъби, горски плодове и кореноплодни така, че наличието им се предполага (според сезона и надморската височина)!

Коментар

Имам директно предложение....
              Ще сме между 3 и 5 човека от моя екип.
              Имаме терен на около 40 минути от София, близо до Сливница. Терена е доста 7х6 км. има доста черни пътища проходими и с 4х4. Колите могат да бъдат оставени в с.Ракита. Познаваме терена доста добре- имаме яснота към това къде може да се бивакува, Всеки се оправя с това което носи на гърба си. През нощта ще се пази периметър около лагера (мисля да уредя диверсанти) - ние ще си вземем пушките с топчета. Първата нощ - никакъв огън. Никакви палатки ако не пада небето. Почваме примерно петък вечерта, ще направим един вечерно-нощен преход до първия лагер. Спираме - лагеруваме, на сутринта събираме лагера и отиваме до местото на лагера за втората нощ. Там правим бивак и може да се разходим до в. Мечи Камък или до Горголят. връщаме се до лагера. Втора нощ- както дойде . Прибираме се като минаваме през мемориала на Сливница с цел повдигане на патриотичния дух.
              Имам топографска карта на терена. Знам точните отстояния (в часове ходене) и може да го планираме с лекота. Терена е средно пресечен с добре изразени коти и точки за ориентиране. През дена може да пробваме и движение по азимут без GPS. С ловната дружинка сме в добри отношения.
              Предлагам да е някъде Април. Не е прекалено студено..... и кърлежите още няма да са на стада.

Така от една страна първото излизане ще е в контролирана среда, като ще имаме възможност за медицинска евакуация, хем ще е забавно.
              Последно редактирано от Mad Dog; 15-03-12, 16:37.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Ако решите да в Рила, мога да помогна с нещо... Но това си е доста интересно...Първо е изпитание на уменията, за отселяване на хората, което е супер, защото не се ходи в гората с всички хора..
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Безопасност: С оглед на това, че ще сме много хора на едно ново и непознато място, и в що годе екстремни условия, според мен присъствието на огнестрелно оръжие трябва да бъде абсолютно забранено!!! Трябва да има изключително добре оборудвана аптечка която да може да обезпечи обработката на открити рани от всякакво естество, алергични реакции и натравяния! Задължително всеки тим (ако ще се делим на отбори) трябва да разполага с радиовръзка, а ако ще играем соло - всеки участник, като оборудването трябва да покрива на 100% игровия периметър! При напускане на бивака (лагера) всеки участник или група, трябва да има радиовръзка с останалите, като участника (групата) е длъжен да установява контролен контакт на всеки 30 мин.! За целта в бивака (лагера) винаги трябва да има минимум един човек с радиостанция, който в случай на злополука, ще играе ролята на ретранслатор с всички останали (предполага се, че се намира в средата на игровия периметър и ще има най-добро и плътно покритие), които да повика и насочва при нужда! Бивака (лагера) няма да се напуска през тъмната част на денонощието! Всички участници са длъжни да се приберат в него 1 час преди залязване на слънцето (така при необходимост се осигурява 1 светъл час за провеждането на издирвателна операция на загубил се или пострадал участник). С оглед на осигуряването на безопасността на всички консумирането на гъби ще става единствено в лагера и след проверката им от компетентен гъбар. Така при отравяне и проявата още на първите признаци, ще може да се даде активен въглен на пострадалия/те и да се откара/т в болница по най-бързия начин! За целта автомобилите на участниците трябва да са в бивака (лагера) или максимално близо до него.

Коментар

Правила: С оглед на това, че автомобилите ще са под ръка, а в тях може да има всичко или да се отиде на всякъде, ключовете им ще бъдат събрани, закачени и пломбирани на нарочно табло (достатъчна е пломба от пластелин или восък с печат). За допълнителна сигурност като застраховка от шмекеруване, всеки ще може да маркира автомобила на останалите за да разбере дали са го мърдали и отваряли както сметне за добре, без да ги разглобява или уврежда! Всички пари и ценности ще се съхраняват в автомобилите (ако са в бивака) или по гореописания за ключовете начин. Ако някой отвори колата си без уважителна причина и без съгласието на останалите се дисквалифицира. Всеки тим (играч) поддържа собствен огън (можем да вкараме условие - в бивака задължително във всеки момент на деня да има по един по един участник от тим) и хранителните му и водни запаси се съхраняват отделно. Тим (участник) поискал храна и вода от друг отбор (участник) ще бъде дисквалифициран! Забранено е използването на GPS устройства! На всеки тим ще бъде раздадена топографска карта на района с отбелязани граници на игровия периметър. Забранена помощта от вън (жени, гаджета, майки, баби, любовници и т.н. с кошници на свиждане) освен при чрезвичайни случай или при доброволно излизане от играта. Победителя ле ще се определи от всички участници според показаните умения и успех.

Коментар

То вярно отива на игра!! Аз ги играх подобни някъде 1972-1975. Ама зимните ваканции с приятели на северния склон на в. Тодорини кукли. На 4-5ч. от Петрохан. Със кандахарни Пирин пластик на гръб. Спането - в лятна овчарска колиба и правено на място иглу. Първите дни си отъпквахме писта и после карахме. Влек -йок. Та така.
                      Успех в начинанието .

Коментар

Харесва ми идеята, бих участвал.
                        Аз Ви предлагам, за да има състезателен елемент, на първото излизане:
                        Тридневен поход от точка А до точка Б.
                        Отбори от по 3 до 5 човека.
                        Багаж, храна, екипировка-каквато си реши всеки от отборите.
                        Задължителен товар(чувалчета пясък по 5кг) от 60-70кг на отбор, примерно.
                        Отбора има право да изостави част или целия товар ако реши.
                        Победител е този отбор, доставил най-голяма част от товара за най-кратко време.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                          Имам директно предложение....
                          Ще сме между 3 и 5 човека от моя екип.
                          Имаме терен на около 40 минути от София, близо до Сливница. Терена е доста 7х6 км. има доста черни пътища проходими и с 4х4. Колите могат да бъдат оставени в с.Ракита. Познаваме терена доста добре- имаме яснота към това къде може да се бивакува, Всеки се оправя с това което носи на гърба си. През нощта ще се пази периметър около лагера (мисля да уредя диверсанти) - ние ще си вземем пушките с топчета. Първата нощ - никакъв огън. Никакви палатки ако не пада небето. Почваме примерно петък вечерта, ще направим един вечерно-нощен преход до първия лагер. Спираме - лагеруваме, на сутринта събираме лагера и отиваме до местото на лагера за втората нощ. Там правим бивак и може да се разходим до в. Мечи Камък или до Горголят. връщаме се до лагера. Втора нощ- както дойде . Прибираме се като минаваме през мемориала на Сливница с цел повдигане на патриотичния дух.
                          Имам топографска карта на терена. Знам точните отстояния (в часове ходене) и може да го планираме с лекота. Терена е средно пресечен с добре изразени коти и точки за ориентиране. През дена може да пробваме и движение по азимут без GPS. С ловната дружинка сме в добри отношения.
                          Предлагам да е някъде Април. Не е прекалено студено..... и кърлежите още няма да са на стада.

Така от една страна първото излизане ще е в контролирана среда, като ще имаме възможност за медицинска евакуация, хем ще е забавно.
                          Факта, че ти и групата ти познавате терена поставя останалите в неравностойно положение! Интересно ми е какво му е оцеляването в терен и условия които познаваш като пръстите на ръката си..?!! Преходите, ще отнемат ценно време от времето за набавянето и приготвянето на храната (ходенето с раница на гръб пълна с продоволствени пакети не е това за което говорим в случая)!
                          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 15-03-12, 17:23.

Коментар

В общи линии това трябва да са правилата...Ся кажете и къде смятате да се провежда, да си направим сметка???
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                              Харесва ми идеята, бих участвал.
                              Аз Ви предлагам, за да има състезателен елемент, на първото излизане:
                              Тридневен поход от точка А до точка Б.
                              Отбори от по 3 до 5 човека.
                              Багаж, храна, екипировка-каквато си реши всеки от отборите.
                              Задължителен товар(чувалчета пясък по 5кг) от 60-70кг на отбор, примерно.
                              Отбора има право да изостави част или целия товар ако реши.
                              Победител е този отбор, доставил най-голяма част от товара за най-кратко време.
                              И ти си в друга посока! Къде е оцеляване тук..?! Варианта ти прилича по-скоро на туристически поход с хамало-мазохистични елементи...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                                Факта, че ти и групата ти познава терена поставя останалите в неравностойно положение! Интересно ми е какво му е оцеляването в терен и условия които познаваш като пръстите на ръката си..?!! Преходите, ще отнемат ценно време от времето за набавянето и приготвянето на храната (ходенето с раница на гръб пълна с продоволствени пакети не е това за което говорим в случая)!
                                Точно затова, може да се махне прехода(при нужда), а като ти дадат карта(топографска, имам някакви руски-военни) Се изравняват силите..Дали ще гледам картата или я знам на изуст местноста, е г/д същото, даже картата е по подробна.....
                                Лагерите не трябва да са близо един до друг, защото по този начин, може да се гледа от другия отбор и се обезсмисля надпредварата...
                                Най-добрите условия са м/у две реки, така всеки участник ще знае, че стигне ли до река(но пък отпада водата от раницата), което ще му се налага често, излиза от границата...
                                Не всеки може да намери радиостанция...
                                По добре да взема да млъкна, че големи глупости приказвам....
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X