Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полеви игри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полеви игри

Това за терена добре.
    Но има няколко засечки:
    1. Никой от моите няма да си остави пищова. Дори под страх от смъртно наказание.
    2. Всеки ще има право на определен обем храна. Избираме стандартен кашон или кутия и квото се събере вътре. Така ще обменим и ноу хау по темата храна. Идеята е максимална ефективност при минимален обем или маса. При нас ловци и риболовци няма. За това пък сме ошлайфали номера с манджата.
    А и държа да има преход. С раниците. Да кажем едно 7-8 клика (км.). Така ще стане ясно кой как му е екипировката. И дали носи достатъчно.
    Последно редактирано от Mad Dog; 15-03-12, 18:15.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

И то какво остана от идеята?
      Евгени, казвай къде е царевицата, пък ти ще се погрижиш за трапезата с хайванчето.

Коментар

По принцип съм,за,просто изчистете правилата и да видим,как ще се освободим от работа.За 3-4дни ще ми трябва отпуска а,тя при нас не се взима на кой когато му хрумне.

Коментар

Правилата, най-добре, да се обсъдят на маса..Тука списане, няма да ни стигнат и 30 страници...
          Аз съм За, но зависи, къде и кога?
          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Няма ли да е по добре преход от точка А до точка В без карта и компаси.Само с раничката на гръб.
            Примерно хвърлят те в Костинброд показват ти посоката ;Своге е ей тамИ отиват да те чакат с колата.А ти преко през баира леви леви та там.
            Това примерно може и по лесно Сливница --Годеч примерно.

Мене ми се ще Буново ---Тетевен ама първо трябва нещо по лесно.

Иначе какво ше направиш лагер и ше дремеш.Ясно че като не хабиш енергия не ти трябва и много ядене.Па и повечето имаме нужда от сваляне на килца.

Е това го разбирам като полева игра д намериш пътя без карта и компас.За джпс няма и да споменавам.

Айде да видиме колко са мераклиите да се пробват едно такова преходче с ориентиране по слънцето и малката мачка.
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              Това за терена добре.
              Но има няколко засечки:
              1. Никой от моите няма да си остави пищова. Дори под страх от смъртно наказание.
              2. Всеки ще има право на определен обем храна. Избираме стандартен кашон или кутия и квото се събере вътре. Така ще обменим и ноу хау по темата храна. Идеята е максимална ефективност при минимален обем или маса. При нас ловци и риболовци няма. За това пък сме ошлайфали номера с манджата.
              А и държа да има преход. С раниците. Да кажем едно 7-8 клика (км.). Така ще стане ясно кой как му е екипировката. И дали носи достатъчно.
              По точка 1. - Без да ми се сърдиш, но няма да се чувствам комфортно в компанията на въоръжени хора работещи на бюро с които нито съм се виждал, нито съм стъпвал в гората, камоли да оцелявам! Независимо какво говорят хората - някой от тях се страхуват от мечки и таралежи в тъмното, не носят на пиене и имат навика да стрелят където и когато не трябва! Предпочитам да не съм прав и да го разбера в последствие, от колкото да се окажа прав, но в последствие да е късно!

По точка 2. - В една 500 грамова кутия от кафе се събира 500 грама боб, леща, ориз и т.н. Ако трима души носят по една такава кутия ще разполагат с 1 500 грама от горе цитираните варива което си е банкет ако говорим 2 или 3 дни сред природата! Да не говорим за други високотехнологични бъркочи (концентрирани протеини и въглехидрати)... Идеята е да има минимално количество храна, което да обезпечи участниците колкото да опознаят терена и да се ориентират - тоест на края на първия цял ден да са гладни, ако не са успели да намерят или уловят нищо... Абе представи си, че си претърпял самолетна катастрофа и си оцелял някъде в нищото и имаш само десертното блокче в джоба си... Това е оцеляване! Въпреки, че съм виждал как Миро заляга на масата вярвам, че ако се напъне ще изкара с по едно русенско варено на ден. Идеята ми не е да имаме някакво количество храна за целия период и намереното и уловеното да е бонус, а наистина да зависим само от уменията и знанията си!

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                Няма ли да е по добре преход от точка А до точка В без карта и компаси.Само с раничката на гръб.
                Примерно хвърлят те в Костинброд показват ти посоката ;Своге е ей тамИ отиват да те чакат с колата.А ти преко през баира леви леви та там.
                Това примерно може и по лесно Сливница --Годеч примерно.

Мене ми се ще Буново ---Тетевен ама първо трябва нещо по лесно.

Иначе какво ше направиш лагер и ше дремеш.Ясно че като не хабиш енергия не ти трябва и много ядене.Па и повечето имаме нужда от сваляне на килца.

Е това го разбирам като полева игра д намериш пътя без карта и компас.За джпс няма и да споменавам.

Айде да видиме колко са мераклиите да се пробват едно такова преходче с ориентиране по слънцето и малката мачка.
                Тонка, аку у раницата няма ляб ша лежиш у лагера, ша лежиш, колко ша лежиш...?!! На края ша си размърдаш дирника щото е хванал паяжина!
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 15-03-12, 18:59.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                  По точка 1. - Без да ми се сърдиш, но няма да се чувствам комфортно в компанията на въоръжени хора работещи на бюро с които нито съм се виждал, нито съм стъпвал в гората, камоли да оцелявам! Независимо какво говорят хората - някой от тях се страхуват от мечки и таралежи в тъмното, не носят на пиене и имат навика да стрелят където и когато не трябва! Предпочитам да не съм прав и да го разбера в последствие, от колкото да се окажа прав, но в последствие да е късно!

По точка 2. - В една 500 грамова кутия от кафе се събира 500 грама боб, леща, ориз и т.н. Ако трима души носят по една такава кутия ще разполагат с 1 500 грама от горе цитираните варива което си е банкет ако говорим 2 или 3 дни сред природата! Да не говорим за други високотехнологични бъркочи (концентрирани протеини и въглехидрати)... Идеята е да има минимално количество храна, което да обезпечи участниците колкото да опознаят терена и да се ориентират - тоест на края на първия цял ден да са гладни, ако не са успели да намерят или уловят нищо... Абе представи си, че си претърпял самолетна катастрофа и си оцелял някъде в нищото и имаш само десертното блокче в джоба си... Това е оцеляване! Въпреки, че съм виждал как Миро заляга на масата вярвам, че ако се напъне ще изкара с по едно русенско варено на ден. Идеята ми не е да имаме някакво количество храна за целия период и намереното и уловеното да е бонус, а наистина да зависим само от уменията и знанията си!
                  Споко на никого няма да му е за първи път с пишол у горъта. Ако ще ти е по- спокойно - ще извадим пълнителите Ако си представя че съм преживял самолетна катастрофа спокойно и хладнокръвно ще тегля ножа на някой от групата е ще имаме банкет. Пак казвам - Беър Гриловци при нас на зор няма. Виж за нещо по- сериозно като ходене и спане на открито.... ще сме навити.
                  Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                  No man left's behind !!!!

Коментар

Може би трябва да започнем от начало и да дефинираме що е то оцеляване сред природата?! Оцелява ли човек ако раницата му е натъпкана с ядене и пиене или човека е тръгнал на поход или пикник..?!! Може би трябва да измислим някакъв сценарий..?! Слушам и определенията ви за това - що е то оцеляване, както и предложенията ви за сценарий..?!

П.П. А Калине от теб бих искал да ми кажеш и кое му е несериозното на това което предлагам!?!
                    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 15-03-12, 19:10.

Коментар

еххх, младежи, младежи...........още малко и ще еволюирате до Голямата война, че после се стига и до Голямата война 2....... поразровете се, архивите са живи

Коментар

Язе се пиша в групичка с някой по-корав, ако може и двама-трима, че като се напия и наям със скритите суджуци да могат да ме пренесат до сборния пункт.
                        Домашни любимци може ли да си водим ? Две прасета имам обещани щото...
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                          Язе се пиша в групичка с някой по-корав, ако може и двама-трима, че като се напия и наям със скритите суджуци да могат да ме пренесат до сборния пункт.
                          Домашни любимци може ли да си водим ? Две прасета имам обещани щото...
                          Дробе, нали знаеш, че обещаното не е като завещаното..?!

Коментар

Може би трябва да започнем от начало и да дефинираме що е то оцеляване сред природата?! Оцелява ли човек ако раницата му е натъпкана с ядене и пиене или човека е тръгнал на поход или пикник..?!! Може би трябва да измислим някакъв сценарий..?! Слушам и определенията ви за това - що е то оцеляване, както и предложенията ви за сценарий..?!
                            Да оцелееш сред природата, трябва да се дефинира като:
                            С възможно най-малко провизии/храна, вода и тем подобни/ да отцелееш, възможно най-дълго време гората и да намериш изход от нея/цивилизация, хора/.
                            Поне така си го дефинирам аз....
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Дробе, нали знаеш, че обещаното не е като завещаното..?!
                              Аааааааа, сакън! Човека досега нивгаш нимъй пудвел. Вие само кажете, че може. Пък и нали "полеви игри" уж таковичката пък само за полета си говорите. А игрите ?
                              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                                Да оцелееш сред природата, трябва да се дефинира като:
                                С възможно най-малко провизии/храна, вода и тем подобни/ да отцелееш, възможно най-дълго време гората и да намериш изход от нея/цивилизация, хора/.
                                Поне така си го дефинирам аз....
                                Ок! Щом говорим за 3 дневен престой в гората, колко е минималното количество храна и за кое "минимално" говорим..?!! "минимално" - да не изпитвам глад или "минимално" - да не умра от глад (преди това става весело - откачаш, имаш халюцинации и т.н.)..?!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X