Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВРЪЩАТ ВОЕННОТО ОБУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ВРЪЩАТ ВОЕННОТО ОБУЧЕНИЕ В УЧИЛИЩЕ ?

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
    Мда, колко чудно, нали? Сигурно са много тъпи?
    Сигурно са икономисти!

Коментар

А може да са машинни инженери и икономисти?
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

А може да са машинни инженери и икономисти?
        Не, няма съмнение - мислят с икономически акъл.

Коментар

Всъщност на това точно му викат здрав разум. Виж, да търсим в училище армия за големия ни брой не особено кадърни генарали е отявела тъпота. Както и да си мислиш, че може да победиш няколко стонин изтребителя, фрегати и други подобни... с калашник...
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Всъщност на това точно му викат здрав разум. Виж, да търсим в училище армия за големия ни брой не особено кадърни генарали е отявела тъпота. Както и да си мислиш, че може да победиш няколко стонин изтребителя, фрегати и други подобни... с калашник...
            За училището мисля и аз че е тъпотия. Да се отрича армията е същото. Ако погледнеш конфликтите които се водят сега, пък и до скоро, ще видиш, че само с умни бомби и самолети не става. Иска се войнишко краче да стъпи. И тогава се почват едни проблеми, едни смъртища и то в пустинни страни. А представи си какво ще стане ако тия армии нагазят в планински страни, или пък в град като София как се водят военни действия? Та АК47 си е едно много хубаво оръжие, пък и от автомати са загинали % най-много хора на тая планета май.

Коментар

Няма нужда да си представяш нищо - то е ясно - ето ти Виетнам, Авганистан и още и още ... примери да искаш - ей ти я и Либия като за предпоследно .. няма ли я живата ръчичка, все тая е. И още нещо - няма ли инфраструктура, която да нападаш, всичката цивилизована техника и електроника със все 100000.. (колкото искаш нули сложи) модерни саомлети, ракети, самолетоносачи, радари, компютри и т.н. е стопроцентова скрап - безнужно желязо.
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                Няма нужда да си представяш нищо - то е ясно - ето ти Виетнам, Авганистан и още и още ... примери да искаш - ей ти я и Либия като за предпоследно .. няма ли я живата ръчичка, все тая е. И още нещо - няма ли инфраструктура, която да нападаш, всичката цивилизована техника и електроника със все 100000.. (колкото искаш нули сложи) модерни саомлети, ракети, самолетоносачи, радари, компютри и т.н. е стопроцентова скрап - безнужно желязо.
                Не залагайте на тия примери - Либия, Афганистан... Виетнам е, може би "друга бира", но като виждаме днес как там се правят лазерните принтери на HP и Xerox, кецовете Convair и друга хамериканска стока, може би и там не са поискали - не са го направили... онова - да употребят любимите ни от казармата ОМП. Всичко зависи от целта на занятието и "политическата воля", както е модерно да се казва... Да се надяваме, че имаме природни дадености - релеф, гори и т.н., в които да се преборим в "отбранителна" война с калашници в ръка е... доста наивно. Ако много се опъваме и се правим на Осама , всичко ще зависи от предназначението на "територията БГ" в представите на агресора. Ако реши - ще я изравни и направи равна пустиня, ако има други виждания - може само нас да изтреби, за да може да си докара после турци, китайци - к`вот` си сака, а може пък да се бъзика години наред с някакви anti-guerilla прочиствания и да тръби из медиите колко е трудна "битката с балканския тероризъм" (и колко много още пари ще трябва Конгресът да отпусне за това) .
                Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 18-06-11, 20:57.
                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Абе тия отатък океана надали ще ни направят по -лошо от които и да било някога .Мисля че тепърва ще имаме плюсове може много да се научи от тях и във военен и икономически аспект!Нали са ни и новите съюзници от има няма 20 години!Тяхната битка е и наша !Войната срещу тероризма е на всички!С тяхно малко технологическо съдействие братушките свитнаха Басаев!Тази битка е обща опасността реална!Технологии; Икономика във всичко са добри така че няма какво да губиме!
                  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Не. Тия ракети не влизаха в споразуменията между САЩ и СССР, така че пробвай пак. Те затова и бяха тук, и затова на тукашната територия нямаше съветски бази. И още един куп други неща, за които никога не си чувал, и би трябвало да го знаеш. Просто не прекалявай с четенето на вестници преди лягане, и няма да имаш киселини. Разбирам русофобията ти, само че колкото и да пренаписваш историята - тя пак си е, каквато е била. Аз например се въздържам да пиша лекции за японския театър, понеже точно преди да ги публикувам, се сещам че никога не съм виждал такова чудо.
                    Много пъти съм ти казвал:
                    Ако ти сам се причисляваш - или някой друг те причислява, но ти нямаш против и си съгласен - към някаква общност, обединена от еднаква патология, това си е твоя работа.
                    Остави моето самоопределение на мен! Аз не съм нито педофил, нито клаустрофоб, нито пък съм във някакво друго болестно състояние, основано на маниакални - привързаност, или ужасяване (в това число и по отношение на държавни образувания)...

Явно, не само от японски театър имаш малка представа.
                    Договорът, който касае въпросните ракети (Р-400 Ока/SS-23 Spider) е "Договор за съкращение на ракетите със среден обсег", подписан е през 1987год между Русия и САЩ, в лицето на държавните им глави М. Горбачов и Р. Рейгън. Такива ракети (формално - собственост на съответните държави и извън юрисдикцията на Русия) имаше и във ГДР, Чехословакия и Румъния, освен във България. Навсякъде те бяха "съкратени" - според термина от договора. Междувпрочем, ние най-дълго се съпротивлявахме - до 2003год. Дори нещата стигнаха и до куриоза, да твърдим, че те имат обсег 300км (за да са извън действието на договора) при положение, че руснаците отдавна бяха дали всички възможни данни около тях, вкл. за параметрите им и тези ракети бяха поименно описани във подписаните документи!

Вярно, че тук фактически отдавна нямаше - собствено руски - окупационни сили, но това нищо друго не значи, освен, че поради силната си и влиятелна "Пета колона" с която разполагаха (и продължават да разполагат - безродниците не са свършили!), това не им се налагаше, и всъщност няма никакво значение по съществото на окупацията.
                    Последно редактирано от davc; 18-06-11, 21:43.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                      Абе тия отатък океана надали ще ни направят по -лошо от които и да било някога .Мисля че тепърва ще имаме плюсове може много да се научи от тях и във военен и икономически аспект!Нали са ни и новите съюзници от има няма 20 години!Тяхната битка е и наша !Войната срещу тероризма е на всички!С тяхно малко технологическо съдействие братушките свитнаха Басаев!Тази битка е обща опасността реална!Технологии; Икономика във всичко са добри така че няма какво да губиме!
                      Примерът ми беше свързан с твърдението (или поне аз така го възприех), че с едно средна-ръка военно подготвено население, хванало гората, хамериканците (пък защо не и руснаците) биха затънали у нас по подобие на Афганистан... Мисля, че дори на турците не бихме им се опрели. "Другарят" Карл фон Клаузевиц, често цитиран и по комунистическо време от разни шапкари го е казал много отдавна - "войната е продължение на политиката с други средства". Каквато политиката - такава и войната (или имитацията й). Затова "са затънали" и "не са се справили" в Афганистан, Сомалия и на други места, където в крайна сметка не са пожелали да се справят. Това важи и за руснаците с пълна сила. Поради което, да си дойдем на думата - от военно обучение в училищата НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ
                      Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 18-06-11, 21:54. Причина: правопис
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Договорът, който касае въпросните ракети (Р-400 Ока/SS-23 Spider) е "Договор за съкращение на ракетите със среден обсег", подписан е през 1987год между Русия и САЩ, в лицето на държавните им глави М. Горбачов и Р. Рейгън. Такива ракети (формално - собственост на съответните държави и извън юрисдикцията на Русия) имаше и във ГДР, Чехословакия и Румъния, освен във България. Навсякъде те бяха "съкратени" - според термина от договора. Междувпрочем, ние най-дълго се съпротивлявахме - до 2003год. Дори нещата стигнаха и до куриоза, да твърдим, че те имат обсег 300км (за да са извън действието на договора) при положение, че руснаците отдавна бяха дали всички възможни данни около тях, вкл. за параметрите им и тези ракети бяха поименно описани във подписаните документи!
                        Всъщност обсега им е точно около 300 км. Служил съм в такова поделение, като изчислител.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                          Всъщност обсега им е точно около 300 км. Служил съм в такова поделение, като изчислител.
                          Единственото, което означава това, е че така са ти казали (не е много сложен въпросът: Защо?).

п. п. Защо ли бяха базирани в Телиш!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Единственото, което означава това, е че така са ти казали (не е много сложен въпросът: Защо?).

п. п. Защо ли бяха базирани в Телиш!
                            Е ти явно по-добре знаеш.

п.п. В моя случай-в Самоков.

Коментар

По скоро май трябва да е по желание!
                              Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

В Самоков SS-23 нямаше, ти говориш за Р-300/SS1 Scud B.
                                В този случай си прав!
                                И те също, точно затова бяха в Самоков (Гърция).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X